X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mania, a kiedy masz się widzieć z doktorem?
    no mam zwolnienie do 10go wiec wtedy chciałam iść ale chyba pójdę w tym tyg bo nie wytrzymiem....choć nie widzi mi się dwa razy płacić za wizytę

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    no ja wg wagi mojej Kluski to praktycznie zaraz mogłabym rodzic bo termin z jej wagi ostatnio miałam na 26.03 :) jakby odjąć 2 tyg (wg wagi byłby to 38tydzień) i wziąc pod uwage moje krótkie cykle 24 dniowe to praktycznie już za tydzień bym mogła rodzić :D ale nie lepiej niech jeszcze córeńka siedzi w brzuszku :)

byłam po wypis i mój dr mnie trochę nastraszył bo biegł na blok i jak mnie zobaczył to się na chwilę zatrzymał i powiedział, że rozmawiał z kardiologiem i coś tam coś tam ale nie, nie chce mnie teraz straszyć i przeprosił powiedział, że pogadamy w gabinecie i pobiegł.... nooooo wcale mnie nie nastraszył....a wybieram się do niego w przyszłym tyg bo tak mi się zwolnienie kończy i jak ja mam teraz wytrzymać ?!

Dziewczyny mam wyniki ASAT-34U/L i ALAT- 60 U/L czy to alat nie za wysoko ???? bo wg norm z neta za wysoko ale może któraś się bardziej orientuje ???

witam nowe mamusie :D
    W ubiegłym roku miałam toksyczne uszkodzenie wątroby i moje wyniki były ASPAT 850 i Alat 350... Specjaliści którzy mnie leczyli mówili, że 50 to jest jeszcze norma w przypadku Alat, więc masz nieznacznie podwyższone co jest normalne w ciąży... Nie zamartwiaj się :)

mania lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się i domagaj się zainteresowania ! Wiem, że położne/pielęgniarki maja ciężką pracę ale jednak po to tam są.

Bardzo mnie ucieszyły wieści od Dziewussi, byle tak dalej !

Sunday - ja tylko zwrócę Ci uwagę na wstążki od kocyka. Generalnie to jeszcze długo zanim dziecko będzie je wkładać do buzi ale zwykle nie wszywa się tych tasiemek dla niemowlaków a rypsówki. Ja nigdy tych satynowych nie wszywam. Te kropki to farba i nie są atestowane do takiego użytku.

Miłego dnia dziewczyny :)

Sunday lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    W ubiegłym roku miałam toksyczne uszkodzenie wątroby i moje wyniki były ASPAT 850 i Alat 350... Specjaliści którzy mnie leczyli mówili, że 50 to jest jeszcze norma w przypadku Alat, więc masz nieznacznie podwyższone co jest normalne w ciąży... Nie zamartwiaj się :)
    dziękuję :* uspokoiłaś mnie :)
    kurcze toksyczne uszkodzenie wątroby ??? a skąd to ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:11

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, generalnie masz nieznacznie podwyższone, w patologiach wątroby wyniki są zazwyczaj przekroczone co najmniej kilkukrotnie. Generalnie normy Aspat i Alatu dla kobiet w ciąży są o 20% niższe niż dla kobiet niebędących w ciąży. A ty nie bierzesz jakichś leków metabolizowanych przez wątrobę przypadkiem? Kolejna sprawa jest taka, że to nie są markery specyficzne dla wątroby. Podnoszą się też przy chorobach serca, mięśni. Generalnie alarmu bym nie wszczynała, ale warto powtórzyć za jakiś czas.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak do końca to nie wiadomo skąd to u mnie bo ja praktycznie nie piję alkoholu. Najprawdopodobniej mam nadwrażliwą wątrobę i nie wolno mi przyjmować hormonów doustnie a brałam tabletki na uregulowanie miesiączki, do tego leki przeciwbólowe i stało się...
    Na szczęście wątroba się regeneruje i teraz jest dobrze :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.. sunday ja tez nie spuchłam w ciazy...ost gin mi powiedział, że spokojnie moglabym wskoczyć w szpilki i bez problemu w nich smigac hahah a pierscionki chyba zdejme niedługo, bo kto wie :P
    ja od wczoraj sie czuje calkiem dziwnie...........przed spaniem miałam jakies skurcze takie długie w sensie wtedy kiedy sie ruszałam.......pozniej koło pepka mnie cos bolalo...a Oleczek tak sie wypinał, ze brzuch cały krzywy eheheheheh
    dzis troche lepiej, ale ciagle czuje jakby mnie cos bolało...jak nie przejdzie do jutra to pojde do gina zapytać co i jak

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszkę spuchłam, ale troszkę. Głównie kostki i palce u rąk właśnie, dlatego nie zakładam już obrączki i pierścionków :( W sumie to nic z tym nie robię, bo myślę, że to w granicach normy, ale np w szpitalu dziewczyny, które miały problem z dużą opuchlizną musiały być na "diecie surówkowej"- nic innego im nie dawali do zjedzenia, surówka na śniadanie, obiad i kolację. No ale fakt, że wszystkim to pomagało... Tylko takie coś chyba by warto było z lekarzem prowadzącym skonsultować.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Witamy nowe Mamusie:) Fajnie, że dolaczylyscie:D

Eeeej, jestem trochę rozzalona. Przyszedł mi ten komplet od Makaszki i niby nie ma na co narzekać, ale kurcze, wcześniej zamawiałam minky od Little Wonders i wydaje mi się, że jakość dużo lepsza, minky milsze, więcej i ładniejsze metki i w ogóle och i ach. A ten komplet, no sobie jest, ale jakoś mnie nie jara...

Ja zamówiłam dla Helenki od kogo innego teraz i nie mogłam uwierzyć jaka różnica w jakości się okazała. Jest piękny cudny. A pokaż swój! Myślę jednak,ze mój makaszki juz kilka razy panu wiec to tez ma znaczenie.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Mania, generalnie masz nieznacznie podwyższone, w patologiach wątroby wyniki są zazwyczaj przekroczone co najmniej kilkukrotnie. Generalnie normy Aspat i Alatu dla kobiet w ciąży są o 20% niższe niż dla kobiet niebędących w ciąży. A ty nie bierzesz jakichś leków metabolizowanych przez wątrobę przypadkiem? Kolejna sprawa jest taka, że to nie są markery specyficzne dla wątroby. Podnoszą się też przy chorobach serca, mięśni. Generalnie alarmu bym nie wszczynała, ale warto powtórzyć za jakiś czas.
    no nie własnie, biorę tylko euthyrox i nic więcej no i witaminy dla kobiet w ciąży :/ kurcze kolejne zmartwienie jednak...serce mam zdrowe tylko mam tą nieszczęsną tachykardię ale to nie ma wpływu raczej...ręce opadają...

w57vyx8do68si190.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka, dziekuje za info!! Jeszcze nie zamowilam wiec moze poszukam z innej firmy.

Fabdorota, nie fajnie z tym kocykiem!! Tak to jest jak sie zamawia przez neta i nie mozna pomacac ani wybrac na zywo.. Sprawdze Little Wonders o ktorym pisalas.

Larisa a Ty od kogo zamawialas?

Czas goni a ja ani rozka ani kocyka..

Larisa, Wilka lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam od Miko z allegro... naprawdę cudne mięciutkie i estetyczne... Ja jestem zachwycona... ostatnio macalam w smyku "minky" masakra jakaś...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo
    Ja po wizycie z usg :)
    Weronika dalej jest dziewczynką. Z pomiarów główki wychodzi 33 tydzień i 2 dzień (czyli tak 2 dni do przodu). Wszystko ok i prawidłowo. Waży 1,900 :) Oczywiście się wierciła ale mam jedno zdjęcie buźki i wychodzi że taki pucuś z niej :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4002fb16984b.jpg

Olina, katka/85, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, Szotka, fabdorota, ania0141, Endzis, kamaaa, jamniczakuchnia, Funky09, agulas, _Saszka_, wiecznie, Ameiva, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:

Mam do Was przy tej okazji małe pytanie- czy któraś z Was zmaga się może z opuchliznami dłoni i stóp? Ja od tygodnia odczuwam wzmożenie tych objawów, przede wszystkim w nocy - opuchlizna jest tak silna że budzę się bez czucia kilka razy podczas snu. Robię zimne okłady, piję wodę i próbuję spać dalej. Ale zastanawiam się czy tak już będzie do "wyklucia się" małej? może któraś też cierpi na podobne objawy? Jak sobie z tym radzić? Macie jakieś pomysły?

Hej Andzia :) Ja też z racji tego, że ciągle jeszcze pracuję (ale już tylko do końca tygodnia) udzielam się bardzo mało na forum, chociaż podczytuję :)
    Co do drętwienia dłoni to mam to samo. Od około 2-3 tygodni budzę się prawie każdej noc
    totalnie bez czucia w dłoni. Zawsze po przeciwnej stronie niż ta, na której leżę czyli dziwnie ;) Muszę pozaiskać przez parę chwil pięść i przechodzi. Ale uczucie jest okropne. Drętwieją mi też i bolą w nocy nogi, tu staram się rozciągać mięśnie, czasem muszę wstać i pochodzić. No i zgaga budzi mnie codziennie. Ehh takie uroki końcówki ciąży ;)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:22

mania, jaskra lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Wilka, dziekuje za info!! Jeszcze nie zamowilam wiec moze poszukam z innej firmy.

Fabdorota, nie fajnie z tym kocykiem!! Tak to jest jak sie zamawia przez neta i nie mozna pomacac ani wybrac na zywo.. Sprawdze Little Wonders o ktorym pisalas.

Larisa a Ty od kogo zamawialas

Ja zamówiłam od dziewczyny na Facebooku. Nazywa się MinCo,ma stronkę gdzie można zobaczyć jej produkty. Używa wysokiej jakości materiałów. Naprawdę super. Ja zamówiłam minky i bambus :) postaram się spróbować tu wstawić. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:59

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja zamówiłam dla Helenki od kogo innego teraz i nie mogłam uwierzyć jaka różnica w jakości się okazała. Jest piękny cudny. A pokaż swój! Myślę jednak,ze mój makaszki juz kilka razy panu wiec to tez ma znaczenie.
    Tutaj Makaszka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/324dd920d422.jpg
    Tutaj Little Wonders:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ea76f4afb0.jpg
    A ten rogal do karmienia z Little Wonders to w ogóle jest mistrzostwo świata, jakość fenomenalna:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/565f92053e06.jpg

Zdjęcia do dupy wyszły, bo światło w pokoju słabe, ale różnice to i tak się głównie pod palcami czuje.
    A to minky ze smyka też mam i w sumie się cieszę, bo minky z tego żadne, ale i tak całkiem przyjemne na cieplejsze, wiosenne dni :)

Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6376449/664100/kocykkomplet.jpg

To moje minky, troche roboty było ale myslę że warto :)
    Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość to najlepiej patrzeć na gramature minky, te poniżej 350 nie warto kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:14

Szotka, karola91, wiecznie, _Saszka_, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad rogalem do karmienia właśnie, bo kurcze z córką miałam taka tandetną, twardą poduszkę, że nie używałam wcale- tylko jak była starsza i siedziała to się opierała o nią. Lubię zakupy przez internet, bo nigdzie nie trzeba chodzić, ale czasami jak coś zamówię a przyjdzie właśnie taka SUPER poduszka albo cokolwiek - to ręce opadają.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, ten mój rogal też jest twardy, ale mi właśnie na takim zależało :)

‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ