Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rotenkopf wrote:Mania, a kiedy masz się widzieć z doktorem?
-
mania wrote:no ja wg wagi mojej Kluski to praktycznie zaraz mogłabym rodzic bo termin z jej wagi ostatnio miałam na 26.03
jakby odjąć 2 tyg (wg wagi byłby to 38tydzień) i wziąc pod uwage moje krótkie cykle 24 dniowe to praktycznie już za tydzień bym mogła rodzić
ale nie lepiej niech jeszcze córeńka siedzi w brzuszku
byłam po wypis i mój dr mnie trochę nastraszył bo biegł na blok i jak mnie zobaczył to się na chwilę zatrzymał i powiedział, że rozmawiał z kardiologiem i coś tam coś tam ale nie, nie chce mnie teraz straszyć i przeprosił powiedział, że pogadamy w gabinecie i pobiegł.... nooooo wcale mnie nie nastraszył....a wybieram się do niego w przyszłym tyg bo tak mi się zwolnienie kończy i jak ja mam teraz wytrzymać ?!
Dziewczyny mam wyniki ASAT-34U/L i ALAT- 60 U/L czy to alat nie za wysoko ???? bo wg norm z neta za wysoko ale może któraś się bardziej orientuje ???
witam nowe mamusiemania lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf trzymaj się i domagaj się zainteresowania ! Wiem, że położne/pielęgniarki maja ciężką pracę ale jednak po to tam są.
Bardzo mnie ucieszyły wieści od Dziewussi, byle tak dalej !
Sunday - ja tylko zwrócę Ci uwagę na wstążki od kocyka. Generalnie to jeszcze długo zanim dziecko będzie je wkładać do buzi ale zwykle nie wszywa się tych tasiemek dla niemowlaków a rypsówki. Ja nigdy tych satynowych nie wszywam. Te kropki to farba i nie są atestowane do takiego użytku.
Miłego dnia dziewczynySunday lubi tę wiadomość
-
panda80 wrote:W ubiegłym roku miałam toksyczne uszkodzenie wątroby i moje wyniki były ASPAT 850 i Alat 350... Specjaliści którzy mnie leczyli mówili, że 50 to jest jeszcze norma w przypadku Alat, więc masz nieznacznie podwyższone co jest normalne w ciąży... Nie zamartwiaj się
kurcze toksyczne uszkodzenie wątroby ??? a skąd to ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 13:11
-
Mania, generalnie masz nieznacznie podwyższone, w patologiach wątroby wyniki są zazwyczaj przekroczone co najmniej kilkukrotnie. Generalnie normy Aspat i Alatu dla kobiet w ciąży są o 20% niższe niż dla kobiet niebędących w ciąży. A ty nie bierzesz jakichś leków metabolizowanych przez wątrobę przypadkiem? Kolejna sprawa jest taka, że to nie są markery specyficzne dla wątroby. Podnoszą się też przy chorobach serca, mięśni. Generalnie alarmu bym nie wszczynała, ale warto powtórzyć za jakiś czas.
-
Hehe tak do końca to nie wiadomo skąd to u mnie bo ja praktycznie nie piję alkoholu. Najprawdopodobniej mam nadwrażliwą wątrobę i nie wolno mi przyjmować hormonów doustnie a brałam tabletki na uregulowanie miesiączki, do tego leki przeciwbólowe i stało się...
Na szczęście wątroba się regeneruje i teraz jest dobrze -
Witajcie.. sunday ja tez nie spuchłam w ciazy...ost gin mi powiedział, że spokojnie moglabym wskoczyć w szpilki i bez problemu w nich smigac hahah a pierscionki chyba zdejme niedługo, bo kto wie
ja od wczoraj sie czuje calkiem dziwnie...........przed spaniem miałam jakies skurcze takie długie w sensie wtedy kiedy sie ruszałam.......pozniej koło pepka mnie cos bolalo...a Oleczek tak sie wypinał, ze brzuch cały krzywy eheheheheh
dzis troche lepiej, ale ciagle czuje jakby mnie cos bolało...jak nie przejdzie do jutra to pojde do gina zapytać co i jak -
Ja troszkę spuchłam, ale troszkę. Głównie kostki i palce u rąk właśnie, dlatego nie zakładam już obrączki i pierścionków
W sumie to nic z tym nie robię, bo myślę, że to w granicach normy, ale np w szpitalu dziewczyny, które miały problem z dużą opuchlizną musiały być na "diecie surówkowej"- nic innego im nie dawali do zjedzenia, surówka na śniadanie, obiad i kolację. No ale fakt, że wszystkim to pomagało... Tylko takie coś chyba by warto było z lekarzem prowadzącym skonsultować.
-
fabdorota wrote:Witamy nowe Mamusie:) Fajnie, że dolaczylyscie:D
Eeeej, jestem trochę rozzalona. Przyszedł mi ten komplet od Makaszki i niby nie ma na co narzekać, ale kurcze, wcześniej zamawiałam minky od Little Wonders i wydaje mi się, że jakość dużo lepsza, minky milsze, więcej i ładniejsze metki i w ogóle och i ach. A ten komplet, no sobie jest, ale jakoś mnie nie jara...
Ja zamówiłam dla Helenki od kogo innego teraz i nie mogłam uwierzyć jaka różnica w jakości się okazała. Jest piękny cudny. A pokaż swój! Myślę jednak,ze mój makaszki juz kilka razy panu wiec to tez ma znaczenie. -
jaskra wrote:Mania, generalnie masz nieznacznie podwyższone, w patologiach wątroby wyniki są zazwyczaj przekroczone co najmniej kilkukrotnie. Generalnie normy Aspat i Alatu dla kobiet w ciąży są o 20% niższe niż dla kobiet niebędących w ciąży. A ty nie bierzesz jakichś leków metabolizowanych przez wątrobę przypadkiem? Kolejna sprawa jest taka, że to nie są markery specyficzne dla wątroby. Podnoszą się też przy chorobach serca, mięśni. Generalnie alarmu bym nie wszczynała, ale warto powtórzyć za jakiś czas.
kurcze kolejne zmartwienie jednak...serce mam zdrowe tylko mam tą nieszczęsną tachykardię ale to nie ma wpływu raczej...ręce opadają...
-
Wilka, dziekuje za info!! Jeszcze nie zamowilam wiec moze poszukam z innej firmy.
Fabdorota, nie fajnie z tym kocykiem!! Tak to jest jak sie zamawia przez neta i nie mozna pomacac ani wybrac na zywo.. Sprawdze Little Wonders o ktorym pisalas.
Larisa a Ty od kogo zamawialas?
Czas goni a ja ani rozka ani kocyka..Larisa, Wilka lubią tę wiadomość
-
Hejo
Ja po wizycie z usg
Weronika dalej jest dziewczynką. Z pomiarów główki wychodzi 33 tydzień i 2 dzień (czyli tak 2 dni do przodu). Wszystko ok i prawidłowo. Waży 1,900Oczywiście się wierciła ale mam jedno zdjęcie buźki i wychodzi że taki pucuś z niej
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4002fb16984b.jpgOlina, katka/85, Larisa, Dobson, Aleksandrakili, Szotka, fabdorota, ania0141, Endzis, kamaaa, jamniczakuchnia, Funky09, agulas, _Saszka_, wiecznie, Ameiva, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Andzia87 wrote:
Mam do Was przy tej okazji małe pytanie- czy któraś z Was zmaga się może z opuchliznami dłoni i stóp? Ja od tygodnia odczuwam wzmożenie tych objawów, przede wszystkim w nocy - opuchlizna jest tak silna że budzę się bez czucia kilka razy podczas snu. Robię zimne okłady, piję wodę i próbuję spać dalej. Ale zastanawiam się czy tak już będzie do "wyklucia się" małej? może któraś też cierpi na podobne objawy? Jak sobie z tym radzić? Macie jakieś pomysły?
Hej AndziaJa też z racji tego, że ciągle jeszcze pracuję (ale już tylko do końca tygodnia) udzielam się bardzo mało na forum, chociaż podczytuję
Co do drętwienia dłoni to mam to samo. Od około 2-3 tygodni budzę się prawie każdej noc
totalnie bez czucia w dłoni. Zawsze po przeciwnej stronie niż ta, na której leżę czyli dziwnieMuszę pozaiskać przez parę chwil pięść i przechodzi. Ale uczucie jest okropne. Drętwieją mi też i bolą w nocy nogi, tu staram się rozciągać mięśnie, czasem muszę wstać i pochodzić. No i zgaga budzi mnie codziennie. Ehh takie uroki końcówki ciąży
- szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Sunday wrote:Wilka, dziekuje za info!! Jeszcze nie zamowilam wiec moze poszukam z innej firmy.
Fabdorota, nie fajnie z tym kocykiem!! Tak to jest jak sie zamawia przez neta i nie mozna pomacac ani wybrac na zywo.. Sprawdze Little Wonders o ktorym pisalas.
Larisa a Ty od kogo zamawialas
Ja zamówiłam od dziewczyny na Facebooku. Nazywa się MinCo,ma stronkę gdzie można zobaczyć jej produkty. Używa wysokiej jakości materiałów. Naprawdę super. Ja zamówiłam minky i bambuspostaram się spróbować tu wstawić. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 14:59
-
Larisa wrote:Ja zamówiłam dla Helenki od kogo innego teraz i nie mogłam uwierzyć jaka różnica w jakości się okazała. Jest piękny cudny. A pokaż swój! Myślę jednak,ze mój makaszki juz kilka razy panu wiec to tez ma znaczenie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/324dd920d422.jpg
Tutaj Little Wonders:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ea76f4afb0.jpg
A ten rogal do karmienia z Little Wonders to w ogóle jest mistrzostwo świata, jakość fenomenalna:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/565f92053e06.jpg
Zdjęcia do dupy wyszły, bo światło w pokoju słabe, ale różnice to i tak się głównie pod palcami czuje.
A to minky ze smyka też mam i w sumie się cieszę, bo minky z tego żadne, ale i tak całkiem przyjemne na cieplejsze, wiosenne dniLarisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
http://static.pokazywarka.pl/i/6376449/664100/kocykkomplet.jpg
To moje minky, troche roboty było ale myslę że warto
Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość to najlepiej patrzeć na gramature minky, te poniżej 350 nie warto kupować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:14
Szotka, karola91, wiecznie, _Saszka_, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się nad rogalem do karmienia właśnie, bo kurcze z córką miałam taka tandetną, twardą poduszkę, że nie używałam wcale- tylko jak była starsza i siedziała to się opierała o nią. Lubię zakupy przez internet, bo nigdzie nie trzeba chodzić, ale czasami jak coś zamówię a przyjdzie właśnie taka SUPER poduszka albo cokolwiek - to ręce opadają.