X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Odzywam się po weekendzie u mamy i jak zwykle musiałam trafić, że moja siostra miała rotawirusa... Na szczęście czuje się dobrze :)
    Rotenkopf zaciskaj nogi bo mamy te same daty na suwaczku...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie! Od początku tematu bacznie śledzę Wasze losy ale z braku czasu niestety nie miałam do tej pory możliwości tak aktywnego udzielania się (dopiero niedawno udałam się na zasłużony odpoczynek od pracy. Mam nadzieję, że mimo iż to już końcowe odliczanie to przyjmiecie mnie do swego grona :) termin porodu wg I usg mam na 7 kwietnia, a pod brzuchem na wyjście czeka dziewuszka.

Współczuje Wam nieprzespanych nocy i łączę się w bólu! Chyba większość z nich do TP będzie już mało spokojna, trzeba nadrabiać w dzień drzemkami - przynajmniej ja tak planuję :)
    Mam do Was przy tej okazji małe pytanie- czy któraś z Was zmaga się może z opuchliznami dłoni i stóp? Ja od tygodnia odczuwam wzmożenie tych objawów, przede wszystkim w nocy - opuchlizna jest tak silna że budzę się bez czucia kilka razy podczas snu. Robię zimne okłady, piję wodę i próbuję spać dalej. Ale zastanawiam się czy tak już będzie do "wyklucia się" małej? może któraś też cierpi na podobne objawy? Jak sobie z tym radzić? Macie jakieś pomysły?

Dobson, Endzis, Sunday, _Saszka_, ania0141, Larisa, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf Hanie to silne babeczki, życzę Ci żebyś wytrzymała w dwupaku jak najdłużej :* ale nawet jeśli Twoje Słoneczko szybciej wyjdzie to na pewno sobie poradzi :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ojjj ciężki weekend w szkole miałam :/ grrrr

Rotenkopf wszystko bedzie okej! :) Trzymam kciuki :)

Ja dziś w końcu się wyspałam :) pospałam aż do 11 :p huuura :D

Dziewczyny które prały wszystkie elementy z wózków. Czym to prałyście? i jak ? w pralce czy ręcznie? :) :p

• panda80 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Witam wszystkie Mamusie! Od początku tematu bacznie śledzę Wasze losy ale z braku czasu niestety nie miałam do tej pory możliwości tak aktywnego udzielania się (dopiero niedawno udałam się na zasłużony odpoczynek od pracy. Mam nadzieję, że mimo iż to już końcowe odliczanie to przyjmiecie mnie do swego grona :) termin porodu wg I usg mam na 7 kwietnia, a pod brzuchem na wyjście czeka dziewuszka.

Współczuje Wam nieprzespanych nocy i łączę się w bólu! Chyba większość z nich do TP będzie już mało spokojna, trzeba nadrabiać w dzień drzemkami - przynajmniej ja tak planuję :)
    Mam do Was przy tej okazji małe pytanie- czy któraś z Was zmaga się może z opuchliznami dłoni i stóp? Ja od tygodnia odczuwam wzmożenie tych objawów, przede wszystkim w nocy - opuchlizna jest tak silna że budzę się bez czucia kilka razy podczas snu. Robię zimne okłady, piję wodę i próbuję spać dalej. Ale zastanawiam się czy tak już będzie do "wyklucia się" małej? może któraś też cierpi na podobne objawy? Jak sobie z tym radzić? Macie jakieś pomysły?
    Ja mam problem z puchnięciem dłoni a konkretnie kostek u rąk... Na zatrzymywanie się wody w organizmie nie mam jakiejś recepty. ograniczenie soli i picie dużej ilości płynów...

Andzia87 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Jakie miałaś cykle? Bo ja krótkie 25 dniowe i szybką owu, więc mam nadzieję że marzec jest bardziej prawdopodobny :D
    Dluuugie, 30-dniowe, ale byłam 4 cykle po odstawieniu pigułek, więc wszystko w cztery światy. Totalnie nie mam pojęcia, kiedy mógł być TEN dzień, a <3 były dzień w dzień, bo bardzo chciałam zajść w te ciążę :P

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też puchnę. Ostatnio były tylko ręce ale wczoraj miałam problem z wciśnięciem stopy w kozaki. Mam też ogromne pragnienie, szczególnie w nocy a później wycieczki do toalety :)

Rotenkopf jak najdłużej w dwupaku :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno nie nosze pierscionkow bo palce mi puchną ale nawet przed ciąża mialam z tym problemy albo w gorące dni albo w dużych skupiskach ludzi samochodów. Mi pomaga doraznie wlozenie pod chlodna wode ale sprobuje tez ograniczyc sól jak radzicie i wiecej pic.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wychodze dziś ❤ mimo skurczy na ktg ale to straszaki i powiedzieli mi ze na tym etapie ciąży skurcze są normalne byle nie za bardzo bolesne. Jestem szczęśliwa! Moja kluseczka wazy juz 3350g i doktor powiedziała ze w sumie juz by mógł się urodzić, ale jak jeszcze sobie posiedzi to tez dobrze :)
    Nie wiecie jaka jestem szczęśliwa ze jeszcze będę mogła przed porodem w domu cos porobic :)

Później was nadrobie :)

Sunday, fabdorota, Endzis, Iwonkaaa, ania0141, _Saszka_, Rotenkopf, panda80, dichlieb, mania, katka/85, Larisa, Mynia, Dobson, paprotka30, kamaaa, jamniczakuchnia, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze pochwalic, ze wogole nie spuchlam! Pierscionki dalej na palcach :-) chociaz tyle...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea super!!!
    Niech Ci maz pomoze w domciu :-)
    Jeeejku ale masz Kluseczke fajna, az sie cieplo robi na serduchu ;-) ale dzisiaj to zaciskaj nogi!! Buzka

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Moja kluseczka wazy juz 3350g i doktor powiedziała ze w sumie juz by mógł się urodzić, ale jak jeszcze sobie posiedzi to tez dobrze :)
    Nie wiecie jaka jestem szczęśliwa ze jeszcze będę mogła przed porodem w domu cos porobic :)
    Później was nadrobie :)
    Andrea, ale duży chłopczyk! Gratuluję! I życzę dużo spokoju :)
    Trochę mnie pocieszyłyście, że też puchniecie. Pozostaje dużo pić i pilnować diety. Myślę sobie, że siedzenie przez cały weekend na uczelni też mi nie pomogło. Na tym etapie zaawansowania ciąży siedzący tryb życia nie pomaga...trzeba wrócić do ćwiczeń na piłce bo ostatnio je zaniedbałam :)
    zazdroszczę Sunday! Ja już dawno obrączkę zdjęłam z palca ;)

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam wszystkie kwietniowe Mamusie :) podczytywalam Was ale nie udzielalam sie i choc na sama koncowke ale chcialabym do Was dolaczyc. Szczegolnie teraz kiedy pod koniec ciazy czytam o Waszych objawach i sposobach radzenia sobie z dolegliwosciami. Jest to moja pierwsza ciaza, wiec wszystko jest dla mnie nowe i czesto zastanawiam sie czy to normalne na tym etapie ciazay, ale jak przeczytam, ze czesc z Was ma rowniez podobne objawy uspokajam sie i ciesze tym stanem. Mam termin na 24 kwietnia a pod serduszkiem nosze synusia :) mysle, ze kwiecien to idealny czas na powitanie na swiecie Malenstwa, bedzie juz cieplo, zielono i wiosennie :)

Renkopf trzymaj sie dzielnie! dziewczynki sa silne, wiec na pewno Twoja Hania sobie poradzi :)

_Saszka_, ania0141, Larisa, Dobson, Andzia87, jamniczakuchnia, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Nadrobiłam cały weekend, bo u nas jak zwykle w weekend dużo się dzieje i ja jestem często odłączona od forum.

Rotenkopf, dobrze że pojechałaś do szpitala i trzymam kciuki, aby Hania tak szybko się nie wybierała na świat, chociaż jest duża i silna i dałaby sobie radę. Jednak niech się jeszcze wstrzyma :)

Ja Wam się przyznam, że nawet jako tako śpię, moja pobudka to zawsze taka ostateczna około 9:00, budzę się często wcześniej i do toalety, ale ostatecznie wstaję około 9.
    Wczoraj znowu mieliśmy gości na obiedzie, więc po obiedzie jak poszli padłam po prostu na drzemkę, a później i tak spałam bez problemu w nocy. Widzę większe zmęczenie.

Też w nocy podczas obracania boli mnie tutaj w miejscu chyba tych więzadeł, które trzymają brzuszek. Na szczęście nie puchnę i też pierścienie mocy jeszcze noszę :)

W środę mamy wizytę i ostatnie USG, nie mogę się doczekać :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, witamy Cię w naszym gronie! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe Mamusie:) Fajnie, że dolaczylyscie:D

Eeeej, jestem trochę rozzalona. Przyszedł mi ten komplet od Makaszki i niby nie ma na co narzekać, ale kurcze, wcześniej zamawiałam minky od Little Wonders i wydaje mi się, że jakość dużo lepsza, minky milsze, więcej i ładniejsze metki i w ogóle och i ach. A ten komplet, no sobie jest, ale jakoś mnie nie jara...

Andzia87 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    To idziemy równo:) ja to nawet i za 3 już bym mogła bo mam nadzieje ze moj synio dalej ladnie rosnie jutro zobaczymy ile juz wazy bo 4,5 tug tenu mial juz 1900g;)
    no ja wg wagi mojej Kluski to praktycznie zaraz mogłabym rodzic bo termin z jej wagi ostatnio miałam na 26.03 :) jakby odjąć 2 tyg (wg wagi byłby to 38tydzień) i wziąc pod uwage moje krótkie cykle 24 dniowe to praktycznie już za tydzień bym mogła rodzić :D ale nie lepiej niech jeszcze córeńka siedzi w brzuszku :)

byłam po wypis i mój dr mnie trochę nastraszył bo biegł na blok i jak mnie zobaczył to się na chwilę zatrzymał i powiedział, że rozmawiał z kardiologiem i coś tam coś tam ale nie, nie chce mnie teraz straszyć i przeprosił powiedział, że pogadamy w gabinecie i pobiegł.... nooooo wcale mnie nie nastraszył....a wybieram się do niego w przyszłym tyg bo tak mi się zwolnienie kończy i jak ja mam teraz wytrzymać ?!

Dziewczyny mam wyniki ASAT-34U/L i ALAT- 60 U/L czy to alat nie za wysoko ???? bo wg norm z neta za wysoko ale może któraś się bardziej orientuje ???

witam nowe mamusie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:35

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna owca witamy!
    Andrea super wieści,wracaj do domu i regeneruj siły fizyczne i psychiczne ,waga suuuper!
    Rotenkopf silna babka z ciebie i pewnie przetrzymasz nie jedną z nas a tak swoją drogą córcia jest duża więc spokojnie podchodz do wszystkiego,najważniejsze że jesteś w dobrych rekach...

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamusie mam tez wynik hemoglobiny glikowanej HbA1c 30.0 mmol/mol (norma 23,5-43,2) czyli chyba mój dr ma racje i dobrze się prowadzę z dietą i nie muszę jeździć do diabetologa i mimo nielicznych przekroczeń nie szkodzę mojej Królewnie :) a Wy robiłyście to badanie ???

Wilka lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, a kiedy masz się widzieć z doktorem?

Witam nowe mamusie ;) macie już imiona dla pociech?

A mnie zaraz szlag trafi. Rano na obchodzie mówiłam, że boli mnie brzuch i nic z tego sobie nie zrobili więc pomyślałam, że tak ma być. Ale już nie dawalam rady i jakoś 30 min temu powiedziałam o tym polożnej "najpierw muszę skonsultować to z lekarzem" i cisza.

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ