X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Rotenkopf trzym się dobrze, że zdecydowałaś się pojechać.

Karatka dzięki za info jak mi nie przejdzie to wypróbuję Twój sposób :-)

U mnie dziś noc super tylko dwa razy wc bez żadnych bóli itd i od razu cukier też super jednak to jak się śpi wpływa na cukry poranne.

Anex rzeczywiście świetnie wizualnie się prezentuje też się nad nim zastanawiałam ale ta plastikowa gondola mnie nie przekonała jednak, do tego ciężko się prowadził był minie zwrotny np w porownaniu do x landera czy nawet bebetto ale to może kwestia siły :-) choć mój mąż też tak powiedział :-)

Karatka81 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34 tydzień <3 jeszcze 4 tyg i spokojnie mogę rodzić :-D

ania0141, fabdorota, Karatka81, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Funky09, agulas, Karolina_Ina, Dobson, Szotka, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ,ja zapadam w sen zimowy- a tak na poważnie to u nas są rekolekcje do środy,młodzież na 10.30 do kościoła więc korzystamy i lulamy.też zauważyłam,że sen wpływa na moje samopoczucie w ciągu dnia, jak uda mi się pospać to dolegliwości jeśli są to są minimalne a jak nockę zarwę to szkoda gadac...BRZUCHATKI MIŁEGO DNIA

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) Ja od 5 nie śpię, obudziłam się na pleckach, Ala chyba gmerała mi w pęcherzu, wstałam siku i już po spaniu. Ból głowy, w sumie zatok, nos zapchany, a do tego takie bóle stawów w kostkach i kolanach... Wrr Rano M mówi, że jak mnie tak boli to pewno śnieg spadł, tak ostatnio było i miał rację... W sumie śnieg z deszczem, szaro buro się zrobiło blee Choć jedno dobrze że od rana sikam więcej i pomału widzę że opuchlizna lekkaz kostek i nadgarstków schodzi i nie czuję się taki troszkę balonikiem ;-)

Rotenkopf jak tam?

Straciatella no to nieźle masz z gbs, opracowaliby jakiś system pobierania, masakra Mi gin robi test płytkowy, wynik od razu. $ lata temu kosztowało to chyba 20 zeta, ale zagadaliśmy się i w sumie nie zapłaciłam ;-) Co za lekarz ha,ha

Mania dla mnie rewelka, od początku ciąży to może z 20 kapsułek z olimpu z magnezem zjadłam :-) Muszę w końcu zrobić antyperspirant z tego chlorku :-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mamy datę,dzisiaj powinien być zupełny zakaz porodów...

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;* witam sie w dwupaku ;) aczkolwiek chyba już nie długo bo sam lekarz powiedział dziś na obchodzie, że Hania chce wyjść tylko szyjka trzyma. Nie wiem czy mam się bać czy cieszyć. Generalnie kroplówka z magnezem za bardzo nie pomogła, brzuch od nocy boli i twardnieje jak twardniał.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Rotenkopf, skoro Hania taka duża, to już się nie musisz tak martwić. Dalaby sobie radę. Ale skoro szyjka trzyma, to może jeszcze potrzyma jeszcze trochę:) Trzymajcie się obie dziewczyny i odpoczywaj w tym szpitalu :*

Dziwna noc. Niby bez bólu, bez częstego wstawania, a i tak spalam, jakbym nie spała. Tak płytko bardzo. Patrząc za okno, coś mi się wydaje, że dzień spiocha będzie:D

Miłego dnia Mamuśki, mimo okropnej aury za oknem:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) Rotenkopf luuuz, Hania jest duża, da radę, zresztą pewnie poczeka jeszcze trochę :)

U nas mróz! Ja o 4 byłam wyspana, potem zasnęłam do 6 i potem znowu do 9 :P

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf oby Hania jeszcze posiedziała w brzuszku, ale w razie czego to duża z niej dziewczyna i pewnie da sobie radę ;)

U mnie noc w miarę. Ciąglę chodzę siku, a na wieczór synek próbował poprzestawiać mi żebra swoją pupą. Myślałam, że to brzuch mi się tak stawia, ale nie był cały twardy. Chociaż teraz mam twardy, ale od wczoraj zwiększyłam dawkę magnezu.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf niech Hania jeszcze z 2 tyg posiedzi i może się wykluwać. Trzymajcie sie w tym szpitalu:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    34 tydzień <3 jeszcze 4 tyg i spokojnie mogę rodzić :-D
    To idziemy równo:) ja to nawet i za 3 już bym mogła bo mam nadzieje ze moj synio dalej ladnie rosnie jutro zobaczymy ile juz wazy bo 4,5 tug tenu mial juz 1900g;)

mania lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf a skurcze nadal się piszą na ktg? Jak mocne?
    Lepiej żeby Mała jeszcze posiedziała w brzuszku : ) myślę ze lekarze jakoś opanują sytuacje przynajmniej na te dwa tygodnie. Czekamy na kolejne wieści.

U mnie zima wróciła, śnieg pada a do miasta muszę jechać. No trudno, wynagrodze to sobie zakupami hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 42 dni do porodu... a gdyby brać pod uwagę ostatnie usg to tylko 36 dni.. ja nawet nie wiem kiedy to zleciało!
    Pamiętam jak jeszcze chodziłam i żartowałam, że chyba jestem w ciąży bo mam strasznie widoczne żyłki.

Rotenkopf Hania po prostu nie może się doczekać, żeby Was już zobaczyć :) ale niech jeszcze trochę sobie posiedzi u mamy :) i poczeka na cieplejsze dni, bo teraz ta pogoda to taka średnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 30 dni do porodu, coooo :o Ale leci czas... W ogóle belly pokazuje mi TP na 30 marca, gin 1 kwietnia, usg z 12 tygodnia na 24 marca. Heloł to kiedy w końcu :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U mnie 30 dni do porodu, coooo :o Ale leci czas... W ogóle belly pokazuje mi TP na 30 marca, gin 1 kwietnia, usg z 12 tygodnia na 24 marca. Heloł to kiedy w końcu :D
    U mnie to samo, z tą różnicą, że usg z 12 tygodnia na 7 kwietnia:D No cóż, nasze dzieciaki mają szeroki wybór:P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie!
    Pospalam ladnie, w ubikacji moze ze 3 razy bylam wiec nie jest zle. Ale strasznie bola mnie cos zebra, to prawe zwlaszcza.

Ta moja Gwiazda juz baluje i czuje jej glowe jak mi tam w dole wywija!!! Az sie boje!! Ja chce byc kwietniowka nie marcowka! az sie boje isc do sklepu dzisiaj..

Rotenkopf, zaciskaj dzielnie nogi!

Pogoda rzeczywiscie paskudna i u mnie, nic sie nie chce.

Milego dzionka i smacznych sniadanek!! Moja inka juz czeka :-P

agulas lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    U mnie to samo, z tą różnicą, że usg z 12 tygodnia na 7 kwietnia:D No cóż, nasze dzieciaki mają szeroki wybór:P

Jakie miałaś cykle? Bo ja krótkie 25 dniowe i szybką owu, więc mam nadzieję że marzec jest bardziej prawdopodobny :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday ja też czuję nogi pod prawym żebrem :) to dobry znak. Kręgosłup jest z lewej a nóżki z prawej :) lekarz mówił mi, że tak jest prawidłowo i tego się trzymamy!!!!

Rotenkopf dobrze że pojechałaś do szpitala. Lepiej tam niż w domu się stresować!

U nas był pracowity weekend. Malowanie i... Zaczęłam prać ubranka!!! Wczoraj różowe, dziś białe... Mąż wystawił Żelazko i dziś zacznę pracować..
    Chce spakować torbę. Muszę jeszcze parę rzeczy dokupić.

Miłego tygodnia!!

Sunday, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam beznadziejną noc.. położyłam się spać dość wcześnie, ale do 1-ej wstałam chyba ze 4 razy. Później do 2 męczyły mnie twardnienia brzucha. Pierwszy raz miałam tak mocne i w sumie tak regularne, bo co 15 minut mniej więcej. Na szczęście przeszło po nospie, ale już do rana sen beznadziejny, płytki. Czarne myśli mnie dopadają. Dawno nie miałam tak kiepskiego samopoczucia. I jeszcze wykład mam dzisiaj obowiązkowy. Nie mam sił a to dopiero początek tygodnia.

Boże, ale ze mnie dzisiaj maruder. Przepraszam za to przeżywanie od samego rana.

Rotenkopf, kciukasy trzymam żeby Hania jeszcze posiedziała w brzuszku ;)

Andrea, jak tam?

Też sądzę, że dzisiaj powinien być zakaz rodzenia, albo powinni dawać wybór odnośnie wpisywanej do aktu urodzenia daty ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się tam. Hania juz jest duża i wszystko będzie ok czy poczeka czy nie ;) jesteś pod dobrą opieka.
    Ja miałam robiony gbs a jak przyjęli mnie do szpitala to robili jeszcze raz.
    Dzisiaj mój synek po miesiącu poszedł do żłobka, bardzo chciałam żeby poszedł, ale jak go zostawiłam a on zaplakal to serce się krajalo :(
    Wstawiłam pierwsze pranie dla Helenki, za 3 tyg pewnie będę spakowana :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ