X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nie wiem właśnie co to R oznacza :/

Piękne macie brzuszki! Iwonka Twój dość nisko, czy mi się wydaje?

No właśnie wszyscy mi mówią że niziutko ja też go czuje na kolanach bardzo ale znowu przez całą ciążę nie był wysoko... zresztabu mnie dopiero 34 tydzień także jeszcze sporo czasu... w czwartek wizyta zobaczę co się tam dzieje...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    No właśnie wszyscy mi mówią że niziutko ja też go czuje na kolanach bardzo ale znowu przez całą ciążę nie był wysoko... zresztabu mnie dopiero 34 tydzień także jeszcze sporo czasu... w czwartek wizyta zobaczę co się tam dzieje...

Iwonka a o której masz wizytę? Bo ja też wizytuje w czwartek o 15:30 :) niestety pierwszy raz Mąż opuści wizytę :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16:40 ... Mój nigdy nie był bo ciągle w trasie... w czwartek może będzie w domu i właśnie myślę czy brać go ze sobą...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 16:00 :-)

• fabiola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Nat Geo people właśnie leci: czworo niemowląt na sekundę, świetny program :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa mam nadzieję, że to takie straszaki tylko były i odpuści, przynajmniej na jakiś czas ;-)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Iwonka a o której masz wizytę? Bo ja też wizytuje w czwartek o 15:30 :) niestety pierwszy raz Mąż opuści wizytę :(

Mój mąż był ze mną tylko na jednej wizycie usg połówkowym bo tak to zawsze jest w pracy i przyjeżdza tylko na weekend- może to cię pocieszy.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czwartek obfity w wizyty... oby wszystkie wieści były mega pozytywne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie i jestem bardzo zawiedziona... Miał opóźnienie godzinne i poczułam się potraktowana po macoszemu. Szyjkę zbadał, jest git, długa i sztywna, trzyma na głucho. Synek słodki jak cukiereczek sobie kciuka ssał. ALE nie dowiedziałam się nic konkretnego, NIC. Nie wiem ile młody waży, ani jak długa dokładnie jest szyjka, ani nie pobrał mi GBSa... no i mi przykro bo tą wagę chociaż mógł mi podać...ile by mu to zajęło czasu. Buu. Wszystkiego dowiem się za 3 tygodnie i to będzie już 37t3d :(
    Musiałam z tego żalu zjeść donuta z posypką z biedronki, a teraz wciągnę fryty z surówką i jak dalej będzie mi smutno to jeszcze lody z truskawkami...

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Mój mąż był ze mną tylko na jednej wizycie usg połówkowym bo tak to zawsze jest w pracy i przyjeżdza tylko na weekend- może to cię pocieszy.

O kurcze to faktycznie nie mam co narzekać.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson a nie masz wydruku żadnego? ???

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, marudziłam, marudziłam na ludzi i teraz cofam- są jeszcze kulturalni na tym świecie. 19.00- wpadam z mężem na pocztę, kolejka na 15 osób, 2 działające okienka- pomyślałam, że sobie trochę postoję.. Kiedy jakaś Pani ze środeczka mówi do mnie, żebym sobie przeszła na początek kolejki, żebym nie stała tyle w takiej zaawansowanej ciąży. Na co ja odpowiadam, że dziękuję, ale troszkę mi może zejść i nie chcę wywoływać zbiorowej frustracji, ale wtedy jeszcze jedna Pani z początku mówi, żebym wchodziła i się nie przejmowała. Więc przeszłam na początek, do pierwszego okienka które się zwolniło i chyba pierwszy raz w tej ciąży doświadczyłam takiej uprzejmości :)

A brzuszek może Wam jutro pokażę, bo teraz już poleguję ;)

Iwonkaaa, Niuninka, Dobson, Larisa, fabdorota, Aleksandrakili, panda80, Endzis, _Saszka_, Szotka, ania0141, Funky09, Ameiva, dichlieb, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nie był ze mną ani razu na wizycie w tej ciąży. Po pierwsze zawsze zapisywałam się na rano a po drugie, mąż pracuje ostatnio po 12h. Poza tym jakoś mi teraz na tym nie zależy, w pierwszej ciąży parę razy był a teraz inne rzeczy są dla mnie ważniejsze. Poki sie dobrze czuje to mogę jechać sama, no chyba ze coś sie będzie działo albo może faktycznie już pod koniec lepiej jechac z kimś : )

Straciatella, cieszę sie ze skurcze trochę odpuściły.

Rotenkopf, jak tam sytuacja?

Dobson, rozumiem Twoje rozzalenie, no cóż, musisz uzbroić się w cierpliwość : /

Ja zrobiłam sałatkę z feta na kolację, kolejny raz w tym tygodniu! Tyle zjadłam ze teraz leze i poprawiłam tylko raffaello : p Ostatnio mam etap na zieleninę. O dziwo mężowi to też odpowiada : )

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam tylko jedno nieczytelne zdjęcie bez jakichkolwiek pomiarów... No ale frytki chyba pomogły bo już jestem w stanie to przeżyć :) No nic, czekamy do 37 i w nagrodę rodzimy w 38 :P

Larisa, panda80, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:22

Larisa, Dobson, panda80, agulas, Endzis, _Saszka_, ania0141, Sunday, Ameiva, mania, wiecznie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza, jakby jabłka mało soku puściły, to więcej oleju daj, żeby suche nie było:)

Zaraz mi kręgosłup pęknie. Zrobiłam naleśniki, curry z kurczaka na jutro, upieklam ciasto (miałam jutro, ale jakoś mnie wzięło), pozmywalam i chyba umieram:D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    To będziemy o tej samej godzinie swoje maluszki widzieć hehe bo ja też mam na 15:30 :p Już się doczekać nie mogę! :p.

To dużo nas jest wizytujących w czwartek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Jamnicza, jakby jabłka mało soku puściły, to więcej oleju daj, żeby suche nie było:)

Zaraz mi kręgosłup pęknie. Zrobiłam naleśniki, curry z kurczaka na jutro, upieklam ciasto (miałam jutro, ale jakoś mnie wzięło), pozmywalam i chyba umieram:D
    Narobiłaś mi smaka na naleśniki!! :p idę robić :D sasasasasa

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:22

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synus sie obrocil!! Tak sie ciesze <3 wazy 2250 i na usg widzielismy jak rozmysla :D szyjka dluga, zamknieta z lozyskiem wszystko dobrze wizyta za 2,5 tyg z ktg i gbs :)

Dobson, Szotka, _Saszka_, fabiola, ania0141, Aleksandrakili, jaskra, Larisa, fabdorota, Funky09, Niuninka, Sunday, Ameiva, jamniczakuchnia, dichlieb, mania, Rotenkopf, Endzis, Wilka, wiecznie, panda80, kamaaa, czarna_owca, Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ