X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Synus sie obrocil!! Tak sie ciesze <3 wazy 2250 i na usg widzielismy jak rozmysla :D szyjka dluga, zamknieta z lozyskiem wszystko dobrze wizyta za 2,5 tyg z ktg i gbs :)
    Gratulacje :) :) a który masz tydzień? :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka piękne!!!!

Znalazłam pizze rigga w zamrażalniku <3 właśnie się piecze :P Na koniec dnia dzisiejszego myślę, że mogę sobie pozwolić na mały grzeszek :)

mi tego gbsa gin kazała sama pobrać - dała mi wymazówki. Dobrze, że w szpitalu to zrobili bo nie wiem jak dałabym radę. Ogólnie dostałam tez od nich poradnik dla mam co zabrać ze sobą, wyniki jakie, rzeczy itd. Jestem trochę przerażona bo moja gin np nie zleciła mi ponownie kiły, hbs czy hiv a w tym poradniku jest napisane że muszę mieć świeże wyniki ze sobą .... :/

Mała fika jak szalooona ;)

niunia26 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog mówił ,ze trzeba mieć je jeszcze raz i w poprzedniej ciąży tez miałam, ale nie wiem jak to jest ważne.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Mi gin kazała tylko toxoplazmoze powtórzyć i powiedziała, że z gbsem będziemy mieć komplet. W badaniach do zabrania do szpitala o kile i HIV słowa nie ma... Pewnie co szpital to obyczaj:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Powtarzałyście w 3 trym toksoplazmozę?Bo ja na początku ciąży miałam oba igg i igm ujemne i po ostatniej wizycie lekarz kazał mi zrobić to badanie ale na kartce napisał tylko igm i nie wiem czy się pomylił a jutro chciałam jechac do labo.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam właśnie tylko igm :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej
    Powtarzałyście w 3 trym toksoplazmozę?Bo ja na początku ciąży miałam oba igg i igm ujemne i po ostatniej wizycie lekarz kazał mi zrobić to badanie ale na kartce napisał tylko igm i nie wiem czy się pomylił a jutro chciałam jechac do labo.
    Ja robiłam w każdym trymestrze igm i igg, ale ja nigdy tego nie przechodziłam może dlatego dwa parametry.
    W przyszłym tyogdniu musze zrobić - po przeczytaniu tego poradnika:
    hiv
    hbs
    wr
    cmv
    i na wizytę bo mam 9.03
    morfologia
    mocz
    crp

YEEEEEEAH 200 zł jak NIC pójdzie na to!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też nie przechodziłam i teraz nie wiem może jednak zaryzykuje i zrobię te 2;p

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemcia! My po wizycie i serniku :D
    Maleńka zdrowa, wszystkie przepływy prawidłowo, pomiary itp itd tez. :D Ważymy 2013g <3 ma śliczne długie nóżki i rączki ! I dziś pozowala rewelacyjnie - piękne zdjęcia i filmy :)
    U mnie szyjka zamknięta,brak rozwarcia wiec wszystko okej :D wyniki tez dobre :)

Od przyszlego poniedzialku jade po L4 :)
    aaa i szew po CC pięknie trzyma wiec dalej zielone światło dla VBAC :) <3

Funky09, Straciatellaa, ania0141, Niuninka, Larisa, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, dichlieb, mania, Endzis, Wilka, wiecznie, panda80, kamaaa, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ja spojrzałam co u mnie wymagają, bo już się wystraszylam, że też będę musiała wszystko powtarzać. Brakuje mi tylko nowego antygenu HBS bo ma być z ostatnich 3 m-cy a ja na początku ciąży to robiłam. No i ten GBS, ale to dopiero go zrobię 11.03.

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili u mnie 35tc ;)

Co do badan to drugiej toxo nie mam zleconych ale WR i Hbs tak, podobno hiv wystarczy raz a co do reszty to nie mowili ze potrzeba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj straszycie trochę z tymi badaniami :) muszę sobie je zapisać i w czwartek zapytać czy mam robić czy jak.. :)

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam wyniki morfologi i moczu i np bakterie mam ponad 400 a norma 130...ciekawe jak czy to coś oznacza. Wizyta w piątek, zobaczymy.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ameiva pokaz, co Ty stworzyłas :)

Śliczne, szczególnie ten w zygzaki :)

Ja zakochałam się jakiś czas temu w tym wzorze :)to jest pierwszy kocyk jaki zrobilam dla synka k56b8i.jpg pozniej byly jeszcze dwa robione tym samym wzorem dla córeczek moich koleżanek 2009ue9.jpgi ten zk33hu.jpg
    jutro cykne fotke tego który aktualnie dla córci robie, tym razem juz wzór inny bo mi sie tamten juz nudził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:48

Sunday, Straciatellaa, ania0141, Szotka, _Saszka_, mania, Endzis, wiecznie, Dobson, Niuninka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Nocka super ale rano obudziłam się na plecach z bólem brzucha... patrzę a moje dziecię wypiete na maksa z lewej strony brzucha tak ze ledwo skóra wytrzymuje i pomimo moich starań na przewrotke Misio dalej okupuje lewą stronę i mam takie mega bolace jajo...

Miłego dnia kochane:*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie brzuchatki...miłego i spokojnego dnia!

Karatka81, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mój mały też wiecznie wypiety na maksa...ciekawe co oni tam robią?skórę ściąga z całego brzucha...tylko mój na maksa wypina się z prawej strony z lewej b.mało.tak jak już któraś z dziewczyn napisała mam wrażenie że te moje dziecie to ośmiornica bo jest z każdej strony ale to mega wypięcie jest zajebiaszcze-wielkości melona.

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:22

Ameiva lubi tę wiadomość

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. U mnie to samo. ciągle się wypina aż powstają góry ;)

Dzisiaj, o dziwo, wstałam wyspana i z dobrym humorem. Chyba wczorajsza chandra odpuściła.

Karatka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja paskudnie spałam znowu szyjka kuła,nie ma innego wyjścia jak tylko się przyzwyczaić,że już do końca coś będzie dolegało,ja odliczam teraz dni do kwietnia-jeszcze miesiąc i będę bardzo szczęśliwa...bo będę spokojniejsza

ania0141
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ