Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, piękne macie brzucholki
Po porodzie będziemy się wzajemnie mobilizować, żeby zrzucić zbędne kg tu i ówdzie, a póki co jeszcze się trochę nacieszmy naszymi piłeczkamiMoja wcześniej była naprawdę wysoko, a teraz zaczyna się już poniżej linii włosów łonowych. Mąż wczoraj jak wyszłam spod prysznica, wrzasnął: "O Boże, jak on nisko!". Szkoda, że to nisko nie oznacza końca masakrowania żeber
agulas, Niuninka lubią tę wiadomość
-
Ladne brzuszki Mamuski!!
Ja leze z dupskiem uniesionym na poduszce bo dzis przegielam..2h bylam na zakupach, ledwo wrocilam do domu. Moje krocze wola o pomoc!!tak boli, i doszly bole okresowe i ledzwiowe. Ale dokupilam 2 kaftaniki, rajtuzki, getry, spodenusie dresowe i 3 spioszki.
A sobie 2 koszule i wkladki laktacyjne. Proszek do prania i w koncu jutro popiote dla naszej Gwiazdy! Kolezanki mamy powiedzialy, ze dadza jakies ubranka, juz sie ciesze i nie moge doczekac
Ja na obiad mam rybke, ziemniaczki, salate ze smietana i sok warzywny (jarmuz, marchew, seler i burak). Musze utuczyc to moje Dziecie bo jeszcze za male (2200kg w piatek).
-
Aleksandrakili ja sie juz kłoce codziennie, podłoge myje juz 4 dzien, bo a to musi cos zrobic innego, a to za pozno, a to innego.....masakraa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale chcoiaz robi co innego bo chyba zauwazył, ze zaczynam sie zle czuc..w kazdym razie wkurza mnie na maksa -
nick nieaktualnyOlina wrote:Aleksandrakili ja sie juz kłoce codziennie, podłoge myje juz 4 dzien, bo a to musi cos zrobic innego, a to za pozno, a to innego.....masakraa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale chcoiaz robi co innego bo chyba zauwazył, ze zaczynam sie zle czuc..w kazdym razie wkurza mnie na maksa -
Mojego M szpital nauczył sprzątania. Jak mnie nie było, to musiał wszystko sam ogarnąć. Później też zalecenie leżenia, więc podobnie. No i się przyzwyczaił na tyle, że jak się w niedziele wzięłam za kuchnię, to mnie opitolił, że to już nie czas dla mnie na takie wygibasy ze ścierką
Ale czasem próbuje się wymigać- wiadomo. Chociaż zgrzeszyłabym, narzekając.
Teraz w weekend planujemy takie "wiosenne porządki", zobaczymy, ile pozwoli mi zrobić samej -
Mój chłop to pedant straszny... jutro rano ma być już w domku po tygodniu nieobecności i wiem że mina będzie nietega że nie lśni ale uświadomiłam gi trochę ze jest mi już naprawdę ciężko... i brzuszek boli także sam powtarza ze teraz "My" najważniejsi także nic na siłę... Mama już zadeklarowała pomoc w myciu okien itp... a i moje Kochanie lubi z mopem tancowac i jest przy tym mega dokładny ...
-
Mój też się ostatnio ogarnął jak zawsze wracał z pracy zjadł i zalegał na kanapie przed tv tak teraz jak ja nie sprzatnę w kuchni albo nie rozładuję zmywarki bo nie mam siły to robi to sam z siebie bez gadania. W sobotę nawet okna mi przetarł i wystarczyło, że o tym wspomniałam nie musiałam się pół dnia prosić i powtarzać 10 razy
mogłoby mu tak już zostać ale wątpię...
I nawet codzienny masaż stóp odbywa się bez gadania i ociąganiaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:48
-
Aleksandrakili, nie denerwuj się, bo nie warto
Ja też ponoć w domu nic nie robię, a wręcz brudzę
Chociaż głównie ja myję podłogi, kuchenki, odkurzam, gotuję tylko ja, w dodatku z dzieckiem uwieszonym u mojej nogi.
Chociaż ostatnio zauważyłam zmianę i mój zabiera mi szczotkę kiedy zmiatam albo wyciągnie naczynia ze zmywarki, co jest naprawdę wyczynem, bo nie jest tego nauczony.
Mamusia sprzątała mu w pokoju dopóki mnie nie poznał, dopiero wtedy przestała zaglądać, choć kilka razy przyszłam do niego na weekend na początku związku i zastałam porządek, więc od razu się przyznawał, że jak był w pracy to mama posprzątałaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyOjjjj muszę z tym moim Osłem poważnie porozmawiać!!
Antoś za to fika ładnie w brzuszku a ja na rozluźnienie pije cole
Zaraz muszę pranie powiesićKocyki dla Antosia i rożki
strasznie dużo tego mam..
A którać z Was makaszkowy kocyk wyprałaa mogę wiedzieć jak? bo mam nowy ale też chciałabym go wyprać przed porodem
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Aleksandrakili, nie denerwuj się, bo nie warto
Ja też ponoć w domu nic nie robię, a wręcz brudzę
Chociaż głównie ja myję podłogi, kuchenki, odkurzam, gotuję tylko ja, w dodatku z dzieckiem uwieszonym u mojej nogi.
Chociaż ostatnio zauważyłam zmianę i mój zabiera mi szczotkę kiedy zmiatam albo wyciągnie naczynia ze zmywarki, co jest naprawdę wyczynem, bo nie jest tego nauczony.
Mamusia sprzątała mu w pokoju dopóki mnie nie poznał, dopiero wtedy przestała zaglądać, choć kilka razy przyszłam do niego na weekend na początku związku i zastałam porządek, więc od razu się przyznawał, że jak był w pracy to mama posprzątałaon wie ze trzeba sprzatac o faktycznie sprząta nie powiem ze nie.. no ale czasem do szału mnie doprowadza
-
Olina wrote:ja sie zastanawiam co mówi kształt brzucha
i czy zawsze wystaje pepek
ja mam brzuch kształtem jak ameiva
Straciatella lepiej jechac na ip moim zdaniem, zawsze bedziesz spokojniejszaJak mi sie bluzka podwinie to synek podchodzi i próbuje go paluszkiem wepchnac do srodka- komicznie to wygląda
w awatarku mam zdjecie w ciazy z synkiem z tego samego okresu ciazy, na moje oko ksztalt brzuszka jest zupelnie inny. Teraz mala jest ulozona glowkowo, synek byl posladkowo wiec ja raczej nie wiaze tego z plcia
-
Po kąpieli i nospie odpuściło, brzuch twardnieje, ale już z raz-dwa na godzinę.
Ogólnie teraz dopiero zerknęłam na wypis i jest tam napisane
"szyjka macicy uformowana,skierowana do kości krzyżowej R=0,5cm , część przodująca-głowa przyparta do wchodu macicy"
tzn że jednak mam malutkie rozwarcie? bo już sama nie kumam
Dziękuje wszystkim za miłe słowa, wspieracie i kciuki. Torby spakowane, wstawiłam pranie z najmniejszymi rzeczami (50 cm) na zaś. Po dniu dzisiejszym jestem wykończona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:17
Larisa, ania0141, Endzis, agulas, panda80 lubią tę wiadomość
-
straciatella no i suuuper...odpoczywaj,takie straszaki teraz będą na porządku dziennym,ale ja mówię,ze jest jeszcze czas za oknem zima wiec czekamy na wiosnę i dopiero na pierwsze pociechy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:41
ania0141 -
nick nieaktualnyStraciatella będzie dobrze! Odpoczywaj i się nie martw :*
Mój mąż teraz całkowicie przejął mycie naczyń, ale i tak od czasu do czasu muszę mu sprzedać solidny opierdol żeby się ogarnął! A tak poza tym to robi sporo rzeczy w domu
Fabdorota dzięki za przepis, na pewno wypróbuję w jakiś dzień -
Straciatella dobrze że przechodzi a to R to może dł szyjki?
My już po usg i strasznievsie ciesze bo dzidziuś głowką w dól i ma już 2600g wiec spory chłopak:) dzis wiec parze herbaatke z lisci a jutro zaczne masowac krocze.
Mój też mi dużo wiecej pomaga ale niestety nic sam z siebie wssystko musze dokladnie wskazac wrecz palcem to i czasem wole sama zrobic bo i tak czesto musze poprawiac a najgorzej ze sprzataniem lazienki. Wleje domestos i przetrze umywalke i dla niego sprzatnieta... ale to wina na pewno mamuś że tak nie nauczyly sprzarac synkow. Mój mały od poczatku bedzie mial obowiazki żebybsie później zadna z nim nie meczyła:P
Niuninka, Aleksandrakili, ania0141, Larisa, Dobson, Funky09, mania lubią tę wiadomość