Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam co mówi kształt brzucha :) i czy zawsze wystaje pepek :P
    ja mam brzuch kształtem jak ameiva :)

Straciatella lepiej jechac na ip moim zdaniem, zawsze bedziesz spokojniejsza

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piękne macie brzucholki :)
    Po porodzie będziemy się wzajemnie mobilizować, żeby zrzucić zbędne kg tu i ówdzie, a póki co jeszcze się trochę nacieszmy naszymi piłeczkami :D Moja wcześniej była naprawdę wysoko, a teraz zaczyna się już poniżej linii włosów łonowych. Mąż wczoraj jak wyszłam spod prysznica, wrzasnął: "O Boże, jak on nisko!". Szkoda, że to nisko nie oznacza końca masakrowania żeber :P

agulas, Niuninka lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladne brzuszki Mamuski!!

Ja leze z dupskiem uniesionym na poduszce bo dzis przegielam..2h bylam na zakupach, ledwo wrocilam do domu. Moje krocze wola o pomoc!! :-( tak boli, i doszly bole okresowe i ledzwiowe. Ale dokupilam 2 kaftaniki, rajtuzki, getry, spodenusie dresowe i 3 spioszki.
    A sobie 2 koszule i wkladki laktacyjne. Proszek do prania i w koncu jutro popiote dla naszej Gwiazdy! Kolezanki mamy powiedzialy, ze dadza jakies ubranka, juz sie ciesze i nie moge doczekac :-)

Ja na obiad mam rybke, ziemniaczki, salate ze smietana i sok warzywny (jarmuz, marchew, seler i burak). Musze utuczyc to moje Dziecie bo jeszcze za male (2200kg w piatek).

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili ja sie juz kłoce codziennie, podłoge myje juz 4 dzien, bo a to musi cos zrobic innego, a to za pozno, a to innego.....masakraa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ale chcoiaz robi co innego bo chyba zauwazył, ze zaczynam sie zle czuc..w kazdym razie wkurza mnie na maksa

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Aleksandrakili ja sie juz kłoce codziennie, podłoge myje juz 4 dzien, bo a to musi cos zrobic innego, a to za pozno, a to innego.....masakraa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ale chcoiaz robi co innego bo chyba zauwazył, ze zaczynam sie zle czuc..w kazdym razie wkurza mnie na maksa
    Ja to samo.. codziennie jestem zła... i nie mówie bo faktycznie też przychodzi do domu zmęczony po 12h pracy i pomaga w sprzątaniu itp. ale te głupie żarty powinien zachować dla siebie bo przyjemne one nie są... Czuje się jak wieloryb i mam naprawdę dość ciąży.. chciałabym kwiecieć i już urodzić ;(

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego M szpital nauczył sprzątania. Jak mnie nie było, to musiał wszystko sam ogarnąć. Później też zalecenie leżenia, więc podobnie. No i się przyzwyczaił na tyle, że jak się w niedziele wzięłam za kuchnię, to mnie opitolił, że to już nie czas dla mnie na takie wygibasy ze ścierką :D Ale czasem próbuje się wymigać- wiadomo. Chociaż zgrzeszyłabym, narzekając.
    Teraz w weekend planujemy takie "wiosenne porządki", zobaczymy, ile pozwoli mi zrobić samej :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop to pedant straszny... jutro rano ma być już w domku po tygodniu nieobecności i wiem że mina będzie nietega że nie lśni ale uświadomiłam gi trochę ze jest mi już naprawdę ciężko... i brzuszek boli także sam powtarza ze teraz "My" najważniejsi także nic na siłę... Mama już zadeklarowała pomoc w myciu okien itp... a i moje Kochanie lubi z mopem tancowac i jest przy tym mega dokładny ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się ostatnio ogarnął jak zawsze wracał z pracy zjadł i zalegał na kanapie przed tv tak teraz jak ja nie sprzatnę w kuchni albo nie rozładuję zmywarki bo nie mam siły to robi to sam z siebie bez gadania. W sobotę nawet okna mi przetarł i wystarczyło, że o tym wspomniałam nie musiałam się pół dnia prosić i powtarzać 10 razy :-) mogłoby mu tak już zostać ale wątpię...
    I nawet codzienny masaż stóp odbywa się bez gadania i ociągania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:48

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, nie denerwuj się, bo nie warto ;) Ja też ponoć w domu nic nie robię, a wręcz brudzę :D Chociaż głównie ja myję podłogi, kuchenki, odkurzam, gotuję tylko ja, w dodatku z dzieckiem uwieszonym u mojej nogi.

Chociaż ostatnio zauważyłam zmianę i mój zabiera mi szczotkę kiedy zmiatam albo wyciągnie naczynia ze zmywarki, co jest naprawdę wyczynem, bo nie jest tego nauczony.
    Mamusia sprzątała mu w pokoju dopóki mnie nie poznał, dopiero wtedy przestała zaglądać, choć kilka razy przyszłam do niego na weekend na początku związku i zastałam porządek, więc od razu się przyznawał, że jak był w pracy to mama posprzątała :O

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj muszę z tym moim Osłem poważnie porozmawiać!! :)

Antoś za to fika ładnie w brzuszku a ja na rozluźnienie pije cole :)

Zaraz muszę pranie powiesić :) Kocyki dla Antosia i rożki :) strasznie dużo tego mam..
    A którać z Was makaszkowy kocyk wyprała :) a mogę wiedzieć jak? bo mam nowy ale też chciałabym go wyprać przed porodem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Aleksandrakili, nie denerwuj się, bo nie warto ;) Ja też ponoć w domu nic nie robię, a wręcz brudzę :D Chociaż głównie ja myję podłogi, kuchenki, odkurzam, gotuję tylko ja, w dodatku z dzieckiem uwieszonym u mojej nogi.

Chociaż ostatnio zauważyłam zmianę i mój zabiera mi szczotkę kiedy zmiatam albo wyciągnie naczynia ze zmywarki, co jest naprawdę wyczynem, bo nie jest tego nauczony.
    Mamusia sprzątała mu w pokoju dopóki mnie nie poznał, dopiero wtedy przestała zaglądać, choć kilka razy przyszłam do niego na weekend na początku związku i zastałam porządek, więc od razu się przyznawał, że jak był w pracy to mama posprzątała :O
    Moja teściowa też wszystko zawszw robiła za synusia.. Do nieczego do nie nauczyła, a ubrania zawsze ładnie pieknie idealnie w szafie poukładane :) on wie ze trzeba sprzatac o faktycznie sprząta nie powiem ze nie.. no ale czasem do szału mnie doprowadza :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja sie zastanawiam co mówi kształt brzucha :) i czy zawsze wystaje pepek :P
    ja mam brzuch kształtem jak ameiva :)

Straciatella lepiej jechac na ip moim zdaniem, zawsze bedziesz spokojniejsza
    Mi pepek raz wystaje a raz nie, to zalezy jak mala sie ulozy ale juz najczesciej jest na wierzchu, wyglada jak nosek :) Jak mi sie bluzka podwinie to synek podchodzi i próbuje go paluszkiem wepchnac do srodka- komicznie to wygląda :) w awatarku mam zdjecie w ciazy z synkiem z tego samego okresu ciazy, na moje oko ksztalt brzuszka jest zupelnie inny. Teraz mala jest ulozona glowkowo, synek byl posladkowo wiec ja raczej nie wiaze tego z plcia :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kąpieli i nospie odpuściło, brzuch twardnieje, ale już z raz-dwa na godzinę.
    Ogólnie teraz dopiero zerknęłam na wypis i jest tam napisane
    "szyjka macicy uformowana,skierowana do kości krzyżowej R=0,5cm , część przodująca-głowa przyparta do wchodu macicy"
    tzn że jednak mam malutkie rozwarcie? bo już sama nie kumam :/

Dziękuje wszystkim za miłe słowa, wspieracie i kciuki. Torby spakowane, wstawiłam pranie z najmniejszymi rzeczami (50 cm) na zaś. Po dniu dzisiejszym jestem wykończona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:17

Larisa, ania0141, Endzis, agulas, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella no i suuuper...odpoczywaj,takie straszaki teraz będą na porządku dziennym,ale ja mówię,ze jest jeszcze czas za oknem zima wiec czekamy na wiosnę i dopiero na pierwsze pociechy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 18:41

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kaszę manne z truskawkami... pekne :/ ciągle mam uczucie głodu ale miejsca nie mam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella kochana musisz na maksa odpoczywać... jeszcze troszkę :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella będzie dobrze! Odpoczywaj i się nie martw :*

Mój mąż teraz całkowicie przejął mycie naczyń, ale i tak od czasu do czasu muszę mu sprzedać solidny opierdol żeby się ogarnął! A tak poza tym to robi sporo rzeczy w domu :)

Fabdorota dzięki za przepis, na pewno wypróbuję w jakiś dzień :D

• Endzis Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella dobrze że przechodzi a to R to może dł szyjki?

My już po usg i strasznievsie ciesze bo dzidziuś głowką w dól i ma już 2600g wiec spory chłopak:) dzis wiec parze herbaatke z lisci a jutro zaczne masowac krocze.

Mój też mi dużo wiecej pomaga ale niestety nic sam z siebie wssystko musze dokladnie wskazac wrecz palcem to i czasem wole sama zrobic bo i tak czesto musze poprawiac a najgorzej ze sprzataniem lazienki. Wleje domestos i przetrze umywalke i dla niego sprzatnieta... ale to wina na pewno mamuś że tak nie nauczyly sprzarac synkow. Mój mały od poczatku bedzie mial obowiazki żebybsie później zadna z nim nie meczyła:P

Niuninka, nick nieaktualny, ania0141, Larisa, Dobson, Funky09, mania lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem właśnie co to R oznacza :/

Piękne macie brzuszki! Iwonka Twój dość nisko, czy mi się wydaje?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki Dziewczyny :)

Straciatellaa trzymaj się tam mocno :*

Ja siedzę na kanapie, czytam Was i pożeram przepyszną czekoladę oreo i właśnie się połapałam że zjadłam CAŁĄ! Dobrze że nikt mnie nie widzi :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: