X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella weź kobieto nie strasz,weź prysznic po nim powinno przejść jak nie to pewnie,że jedź będziesz spokojniejsza ...kilka godzin minęło

ania0141
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam o objawach i teraz mam w brzuchu taką jakby kolkę, nie umiem tego opisać, taka jakby nieprzyjemna kolka.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my tak witamy marzec :) czuje sie jak kula sniegowa, coraz wieksza i ciezsza :P fumgxnu0tedp_t.jpg
    sorki za ciemne zdjecie ale mam strasznie slaby aparat w tel no i do tego tylko jedna żarówkę w przedpokoju :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:07

Larisa, Wilka, wiecznie, Karatka81, agulas, fabdorota, Karolina_Ina, ania0141, Lanusia93, kamaaa, mania, Endzis, Kawuszka, *KasiaS*, Aleksandrakili, Niuninka, Olina, jamniczakuchnia, Dobson, Funky09, panda80, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    WILKA ja mam zamiar kupić sobie staniki firmy alles. Wiele dziewczyn poleca je do karmienia. Ja mam tej firmy zwykle i są naprawdę fajne. Ja noszę 70 F bodajże z tej firmy i zastanawiam się czy kupić G na karmienie. Najgorszy początek bo jeszcze kg trochę są plus piersi u mnie np. Mocno napełnione mlekiem były. Na allegro sporo ich jest.

Dzięki Larisa, ja też ostatnio kupiłam alles taki normalny i właśnie chyba też kupię ich do karmienia. Jak kupowałam 2 miesiace temu to Pani mi powiedziała, że najlepiej kupić do karmienia w 9 miesiącu bo piersi ciągle rosną. Mi się podoba, że w sklepie są kompetentne Panie więc dobrze mi dobiorą rozmiar. Tylko niestety ich ceny znacznie przekraczają te sieciówkowe :/ A ile będziecie mieć staników do karmienia ? 2 wystarczą ?

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva super brzuchaczka z Ciebie :-)
    Wilka ja mam dwa, bo z kappahl to były po dwa pakowane, biały i czarny, mega wygodne :-)

Niuninka, Ameiva, Wilka lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella trzymaj się kobitko :-) Mam nadzieję, że to jednak fałszywy alarm

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WILKA jak masz sklep to oczywiście! Też uważam, że lepiej. Ja myślę, że dwa to luz a poza tym jak pisałam już kiedyś to później używałam normalnych staników np tych alles i odginalam tylko miseczkę troszkę i Staś pięknie jadł ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/336c7e9cf66a.jpg

A to My :) Dużo nas

Lanusia93, mania, ania0141, Endzis, *KasiaS*, Sunday, fabdorota, Olina, Ameiva, Rotenkopf, agulas, Larisa, wiecznie, jamniczakuchnia, Dobson, Funky09, panda80, _Saszka_ lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3205029a1a32.jpg

Ale macie brzuszki <3
    A to nasza trójka ;)

mania, Endzis, Iwonkaaa, *KasiaS*, Aleksandrakili, ania0141, Niuninka, Sunday, fabdorota, Olina, Ameiva, Rotenkopf, agulas, Larisa, wiecznie, jamniczakuchnia, Dobson, Funky09, panda80, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny śliczne macie brzuszki. Widać, że już niewiele nam zostało a dopiero co pokazywałyśmy takie małe brzuszki :-)
    Iwonkaa chyba masz bluzkę z hm bo mam tą samą tylko kolory odwrotnie :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia u Ciebie nie zostanie ślad po ciąży na brzuszku a ja znowu będę ubolewac nad swoim flakiem który był jużż po ciąży z córką i nigdy go się nie pozbede bo skóra rozciągnięta... teraz przynajmniej jestem dumna z brzuszka i nie wstydzę się go a przed zajściem to mój największy kompleks... nawet kochanemu nie pozwalalam dotykać mimo że poznał mnie z takim brzuszkiem... ehhh...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki dziewczyny, a czy macie wrażenie, że Wam się lekko brzuszki obniżyły? Nie wiem czy sobie wkręcam, ale wydaje mi się, że lekko mój jest niżej.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak hm :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki:*
    Stracuatella oby dzidzia jeszcze sie wstrzymała i przynajmniej 2 tyg niech posiedzi w brzusiu:)

My zaraz na usg idziemy sie pomierzyć i sprawdzić jak mój wiercipietek leży.

Larisa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzucho od początku dużo niżej i inny kształt niż z córką także ciężko określić...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak mi się zachciało kukurydzy gotowanej grrrr :/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Lanusia u Ciebie nie zostanie ślad po ciąży na brzuszku a ja znowu będę ubolewac nad swoim flakiem który był jużż po ciąży z córką i nigdy go się nie pozbede bo skóra rozciągnięta... teraz przynajmniej jestem dumna z brzuszka i nie wstydzę się go a przed zajściem to mój największy kompleks... nawet kochanemu nie pozwalalam dotykać mimo że poznał mnie z takim brzuszkiem... ehhh...

Kochana, każdy ma jakieś kompleksy ;) Trzeba nauczyć sobie z nimi radzić. Ja może i nie mam po córce żadnego rozstępu (teraz też póki co nic nie widać) i brzuch miałam płaski OD RAZU po urodzeniu łożyska, ale całe życie męczę się z biustem 75A, który tylko na czas karmienia jest trochę większy... :(
    Ty nad brzuszkiem naprawdę możesz popracować, myślę że jak już dojdziemy do siebie po porodzie to będzie jeden z głównych tematów na grupie ;) więc może przy odrobinie czasu i samozapału osiągniesz fajny efekt. A ja moich piersi nie zmienię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:14

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Super brzuszki dziewczyny, a czy macie wrażenie, że Wam się lekko brzuszki obniżyły? Nie wiem czy sobie wkręcam, ale wydaje mi się, że lekko mój jest niżej.

Ja tego wizualnie nie ocenię, ale chyba przedwczoraj martwiło mnie to, że mała wchodzi główką w kanał. Tylko że stwierdziłam to na podstawie objawów, a nie obserwacji brzuszka. Bardzo mocno uciskała mi na pęcherz, parła głową do dołu, miałam bóle w okolicy lędźwiowej i takie promieniujące do ud. Ale wczoraj już nie miałam takich odczuć, jakby się podniosła, więc to chyba jeszcze nie to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 17:17

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki macie :D Lanusia Lilianka jest przecudna! do schrupania :* <3

Dziewczyny trzymajcie mnie bo przed porodem trafie do więzienia za morderstwa!!!
    Jak mnie mąż wkurw.... grrrrr aaaaaaa mam ochotę drzeć się!!!!
    Zaczęliśmy sprzątać.. a że mamy dużą powierzchnie do sprzątania to każdy się czymś zajął... Po 2h męczarni położyłam się z twardym brzuchem i myślałam, że urodzę bo taka zmachana byłam.. a mój M. (nie wiem czy w żartach czy nie -to mało istotne) powiedział, że ledwo co 2 razy szmatką pomachałam... A ja nie dość że prY garach stałam.. robiłam obiad.. zmywarkę ogarnełam.. wyszorowałam kuchnieni łazienkę i starłam wszystkie kurze.. a on biedny odkurzył wykładzine i wymył podłogi(w łazience niedokładnie tak apropo) i wielce, że on się narobił a ja nie... ZAMORDUJE GO przysięgam!!! potem zaczął się śmiać, że co ja się tak denerwuje... Ojjjjjj będą ciche dni.. Nawet jak to był jego żarcik to nie był na miejscu i mnie wkurzył :/

Sorki ale musiałam sie wygadać.

Lanusia93, ania0141, Larisa, jaskra, Dobson lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Witajcie Mamusie :)
    Ja wstałam o 6:20 standardowo na cukry, tabletkę i śniadanie... I jak tu sie wyspać. No ale noce przesypiam caluśkie bez wstawania na siusiu.
    Super, ze juz marzec! Mimo ze na dworze kiepska pogoda, to na forum zacznie się robic gorąco! U mnie ciąża donoszone będzie dopiero 1.04, więc mi się marzec nie uśmiecha, zapisuje sie w kolejkę dopiero na kwiecień. Urodziny mam w marcu, ale na początku - zdecydowanie za wcześnie, więc prezent trzymam na urodziny męża w połowie kwietnia, albo na imieniny tydzien pózniej ;)

Pytalyscie o kocyki - ja mam jeden kocyk grubszy, jeden cieńszy, jeden rożek bawełniany i chyba ze trzy kocyki zrobione własnoręcznie na szydełku, ale one raczej albo ozdobne, albo na lato, choc teraz robie taki troche większy - moze bedzie na zimniejsze dni :)

Miłego, bezskurczowego i bezbolesnego dnia!
    I oczywiscie kciuki za wizyty, IP i szpitale, zeby wszystko było dobrze!
    Szotka pochwal sie szydelkowymi kocykami :), ja tez dziergam, teraz dla malej robie kocyk ale chyba nie dam rady go skonczyc przed porodem. Dlugo nie moglam zdecydowac sie na wzor, jeden zaczelam ale sprulam bo mi sie przestal podobac, teraz robie nowy ale marnie mi idzie ;/ Do tego puchna mi dlonie i duzo szybciej sie mecza ;(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ