X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, brzmi to poważnie i jestem trochę w szoku, że Cię do domu puścili. Może tak jak dziewczyny radzą, weź prysznic/ kąpiel? Zaciskaj nogi, chociaż z tydzień jeszcze :*

Aleksandrakili, mam jakiś klej do tapet, który nazywa się po prostu "klej do tapet"- jakaś tanizna z obi. Myślałam, że się nie sprawdzi, ale daje radę. Jest sypki, a nie w płynie. A proporcje daję na oko. Myślę, że to wychodzi mniej więcej ze dwie łyżeczki tego kleju na pół szklanki wody. W każdym razie konsystencja gęstego kisielu. Próbowałam bardziej go rozwodnić, ale wtedy lipnie się nawija tą wełnę. Musisz sama sprawdzić, jak Ci będzie wygodniej. No i u mnie też te materiały od świąt czekały :P w końcu się zabrałam, ale jakoś mnie to nie kręci. Szybko tracę cierpliwość ;/

Jamniczakuchnia- przepis na śmietnik:
    8 jabłek,
    szklanka orzechów,
    pół szklanki rodzynek,
    1/3 szklanki wiórków kokosowych,
    2 szklanki mąki,
    4 jajka,
    1 łyżeczka sody,
    1 łyżka proszku do pieczenia,
    aromat migdałowy,
    1 łyżka kakao (często daję więcej),
    3 łyżki oleju,
    1 szklanka cukru

Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem i odstawić na godzinę (zazwyczaj kroję połowę, a połowę ścieram na tarce- jest wilgotniejsze, a teraz to w ogóle prażone dodam, bo mam od teściowej). Po godzinie dosypać pozostałe składniki, przykryć ściereczką i zostawić jeszcze z pół godzinki. Później wszystko wymieszać łyżką. Formę wyłożyć papierem, przelać ciasto. Piec 45 minut w temp 180 stopni.
    Ot, cała filozofia. Jakiekolwiek modyfikacje mile widziane, śmietnik to takie ciasto, że przyjmie wszystko :D

Karatka81, Heathera, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Niuninka, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś słodki obiad tzn naleśniki na słodko :) Do wyboru różne wersje bo mam dzem truskawkowy, nutelle, brzoskwinie z puszki, zrobię bitą śmietanę i czekoladę roztopie w founde :D

Olina, Larisa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    U mnie dziś słodki obiad tzn naleśniki na słodko :) Do wyboru różne wersje bo mam dzem truskawkowy, nutelle, brzoskwinie z puszki, zrobię bitą śmietanę i czekoladę roztopie w founde :D
    OMG :3

Heathera lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni do Was nie zaglądać i proszę co się dzieje, uważajcie na siebie i szybko do siebie dochodzie! :-*

Ja dziś wizytuje na 19 :) obstawiam ze moja córcia będzie ładna klucha :D dam znać po wizycie :)
    A co do serniczka.. tez bym zjadła :D robie dziś nalot na sowe <3 hahaha!

Lanusia93, ania0141, agulas, Larisa, jamniczakuchnia, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    U mnie też naleśniczki :D

Heathera lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj połozna na sr mowila ze te nasze dzidzie takie kluchy od witaminek;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania, śniłaś mi się dzisiaj! :D
    Wracałam z Rossmanna, dumna z siebie- kupiłam sporo kosmetyków dla Małej, a Ty stałaś koło przedszkola z koleżanką. Było po 19:00. Kazałaś mi szybko iść do domu i pakować torby, bo załatwiłaś dla nas jakiś ekstra nocleg w Zakopanem i miałyśmy jechać z Lilą na urlop o.O
    Więc rzuciłam się pędem na 4 piętro, dałaś mi pół godziny i ciągle powtarzałaś, że już dawno temu powinnyśmy być spakowane, bo na tym etapie już wszystko może się zdarzyć. Ten sen był taki realistyczny- oglądałam dokładnie każdą zabawkę, czapeczkę, bluzkę i zerkałam na zegarek, bo dałaś mi tylko pół godziny! Po 20:00 zeszłam na dół z torbami, a Ty czekałaś na mnie... traktorem :D :D
    Później nagle znalazłyśmy się w Zakopanem, w jakiejś noclegowni i byłyśmy oburzone, bo dali nam pokój, gdzie było łóżko obok łóżka, 10 miejsc w jednym pokoju :P

W ogóle cały ten sen odebrałam jako odniesienie do porodu i tego, że już blisko spotkania z naszymi maluchami, a ja jeszcze nie jestem przygotowana! ;)

Olina, mania, jaskra, Aleksandrakili, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    traktorem do Zakopanego ;-) można? można! swietny sen :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wsio czekam do kwietnia :) fakt że wszystko boli... pojawiają się skurcZe i twardnienia ale taka kolej rzeczy... cieszę się że w czwartek wizyta bo miesiąc czekania w niewiedzy co "tam" się dzieje to strasznie długo... ale wierzę że mój Synuś posiedzi u mamusi do co najmniej poczatku kwietnia Tym bardziej że zwolnilam bardzo...
    Kochane oszczędzać się na maksa niech maluszki rodzą się w terminach :)zdrowe i silne :)

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    mania, śniłaś mi się dzisiaj! :D
    Wracałam z Rossmanna, dumna z siebie- kupiłam sporo kosmetyków dla Małej, a Ty stałaś koło przedszkola z koleżanką. Było po 19:00. Kazałaś mi szybko iść do domu i pakować torby, bo załatwiłaś dla nas jakiś ekstra nocleg w Zakopanem i miałyśmy jechać z Lilą na urlop o.O
    Więc rzuciłam się pędem na 4 piętro, dałaś mi pół godziny i ciągle powtarzałaś, że już dawno temu powinnyśmy być spakowane, bo na tym etapie już wszystko może się zdarzyć. Ten sen był taki realistyczny- oglądałam dokładnie każdą zabawkę, czapeczkę, bluzkę i zerkałam na zegarek, bo dałaś mi tylko pół godziny! Po 20:00 zeszłam na dół z torbami, a Ty czekałaś na mnie... traktorem :D :D
    Później nagle znalazłyśmy się w Zakopanem, w jakiejś noclegowni i byłyśmy oburzone, bo dali nam pokój, gdzie było łóżko obok łóżka, 10 miejsc w jednym pokoju :P

W ogóle cały ten sen odebrałam jako odniesienie do porodu i tego, że już blisko spotkania z naszymi maluchami, a ja jeszcze nie jestem przygotowana! ;)
    hahahahahahahahahahahahahahahahhaahha nieźle :D się uśmiałam, że ja niby taka zorganizowana, punktualna, spakowana i do tego umiejąca jeździć traktorem hahahahahahah :) nic sie nie zgadza :D
    To wychodzi na to, że będę na Ciebie czekać na porodówce :) ale by były jaja :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, że tak wyskoczę z innej beczki: zaczęła już któraś masować krocze? Bo ja planuję jutro i muszę przyznać, że jestem delikatnie... wydygana :D

• Heathera Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry sen :) ale z traktorem to wam powiem ciekawostke że ja do ślubu traktorem jechałam :D

Lanusia93, jaskra, Aleksandrakili, Olina, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jeszcze staniki do karmienia ! Wypadło mi to z głowy. W sumie w następnym tygodniu wchodzę w 9 miesiąc to już będzie można kupić. Ja mam obecnie rozmiar H 80 więc niestety sieciówkowe odpadają.

Ale wczoraj w mothercare widziałam super jakościowe za 50 zł, są do rozmiaru D, więc jak komuś będą pasować to na pewno warto :)

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczęta, że tak wyskoczę z innej beczki: zaczęła już któraś masować krocze? Bo ja planuję jutro i muszę przyznać, że jestem delikatnie... wydygana :D

ja dzisiaj jadę po specyfik i dziś zacznę :P głupio jakoś, ale skoro ma pomóc :P
    wolałabym do tego zatrudnić męża, ale wiadomo jak to się kończy :P a lekarz prosił o ostrożność dopóki łożysko się nie podniesie :P

a tutaj znajduje się filmik z instrukcją (istotne jest od 0:50):
    http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,14883371,Masaz_krocza_przed_porodem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 15:27

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    O matko, jeszcze staniki do karmienia ! Wypadło mi to z głowy. W sumie w następnym tygodniu wchodzę w 9 miesiąc to już będzie można kupić. Ja mam obecnie rozmiar H 80 więc niestety sieciówkowe odpadają.

Ale wczoraj w mothercare widziałam super jakościowe za 50 zł, są do rozmiaru D, więc jak komuś będą pasować to na pewno warto :)

WILKA ja mam zamiar kupić sobie staniki firmy alles. Wiele dziewczyn poleca je do karmienia. Ja mam tej firmy zwykle i są naprawdę fajne. Ja noszę 70 F bodajże z tej firmy i zastanawiam się czy kupić G na karmienie. Najgorszy początek bo jeszcze kg trochę są plus piersi u mnie np. Mocno napełnione mlekiem były. Na allegro sporo ich jest.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście wcześniej o nosidłach, nie wsiodłach jak słusznie zauważyłyście. To widziałam, że wybieracie dobre firmy, bo zrobiłam niezłe rozeznanie. Bondolino, Tula, Manduca i inne to są naprawdę godne polecenia.
    Ja osobiście mam Manduca, jakby kogoś interesowało to mam ten model:
    https://www.youtube.com/watch?v=nxiYmFRmTlE

Jakoś do mnie osobiście chusty nie przemawiają i wiedziałam, że ich nie będę wiązać. A z nosidłem to wiadomo poczekać, nie będę noworodka do niego wkładać, mimo, że ma tą wkładkę. Chyba, że na sekundę na próbę i żeby się oswajał, ale to też nie tak od razu.

Dziewczyny to już marzec, u mnie 34 tydzień! Jutro wizyta i USG, no nie mogę się doczekać!

Pogoda mnie dobija, fatalna jest, sypnęło takim śniegiem z deszczem, mokro i niemiło.

Przepis na to ciasto śmietnik, bardzo ciekawy :) Chyba zrobię, bo zazwyczaj się ma większość z tych składników w domu i nie trzeba się narobić :) A to ostatnie podrygi na takie podjadanie i dogadzanie sobie, bo później trzeba będzie być ostrożnym.

Mnie też dokucza ból taki okresowy, ciągnięcie więzadeł chyba no i chyba mały uciska mi szyjkę o ile dobrze to odczytuję. Czyli po prostu mamy kolejne dolegliwości na kolejnym etapie ciąży. No i u mnie kręgosłup doskwiera, dlatego od dzisiaj będę robiła ćwiczenia na piłce i będę na niej np. siedziała oglądając TV.

ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam alles - są super. Ginekolog dzwoniła ze mam jechać na ip. Twardnienia nadal są co 10-15 min. O 17 pojadę jak mi nie przejdzie.

Larisa lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella te twardnienia masz jak lezysz? Trzymam kciuki żeby wszystko ok było.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się!

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, dzięki za filmik :D Nam też położna na SR tłumaczyła, jak się za to zabrać, ale dla mnie to nadal brzmi kosmicznie. No ale właśnie, jeśli może pomóc, to warto zaryzykować... Jak po pierwszej próbie okaże się, że to nadal mnie tak przeraża, to sobie daruję :D

agulas lubi tę wiadomość

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ