Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczynki a jak u was nocka minęła?
ROTENKOPF,STRACIATELLA,ANDREA-co u was?
ANASTAZJAAA chyba wogóle na forum nie zaglada,bo wielokrotnie była wywoływana....i cisza,mam nadzieję,że u niej wszystko w porządku,bo chyba nie urodziła i nie siedzi cichutko,myślę,że by się pochwaliła ciociom....aż to milczenie do niej nie podobneania0141 -
u mnie badan nie trzeba powtarzać teraz mam zrobić mocz,morfologia i hbs,na następnej wizycie u lekarza mam przypomniec o gbs-położna tak powiedziała i chyba wsio,hiv miałam na samym początku robione i nie trzeba ponownie tak jak reszty badan.a jak jest u was z wizytami,coś się zmieniło bo ja mam nadal co 3tygodnieania0141
-
nick nieaktualnyDziewczyny zaczynam 37 tydzień, ciąża donoszona, oto co głosi belly (i mój gin): Od tego momentu dziecko może przyjść na świat w każdym momencie. W tym tygodniu Twoje dziecko osiągnęło już status “donoszonego”.
Dotarło do mnie że mogę urodzić w każdej chwili i chyba z tej ekscytacji miałam średnią noc, bo co chwilę się budziłam i właściwie nie śpię od 6mania, ania0141, fabdorota, Rotenkopf, Szotka, dichlieb, Endzis, paprotka30, Mynia, Funky09, Wilka, wiecznie, karola91, panda80, Olina, Dobson, Aleksandrakili, _Saszka_, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamusie
Ja dziś się w miarę wyspałam co widać po cukrach to jest teraz mój wyznacznik jak wypoczęłam w nocy
Jamniczakuchnia super gratuluję donoszonej ciąży!
Mój dr jeszcze by jej nie uznał za donoszoną ale każdy dr liczy sobie po swojemu. No ale teraz to jak na bombie niewiadomo kiedy się zacznie
Dziewczyny śliczne robicie te kocyki zakochałam się i też taki chcę muszę babci powiedzieć bo ona dzierga namiętnie na szydełku, widziałam, że już dla Zosi paputki i czapeczki robi w różnych kolorachSzotka, jamniczakuchnia, wiecznie, Ameiva lubią tę wiadomość
-
U mnie tez 37tc, ale moja gin donoszona uznaje od przyszłego tygodnia. Tak czy owak już tuż, tuż
Nocka do chrzanu, straszaki, bóle kręgosłupa, pachwin i szaleństwa Polki nie dały mi spać. Mąż pójdzie z psem i do pracy, to ja idę spać dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:53
ania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry dzień!
U mnie już bez większych ekscesów. Wczoraj jakieś skurcze znowu się pisały na ktg, potem szyjka mnie kuła i miałam troche tych twardnień ale obyło się bez lekówpo obchodzie na usg i mam nadzieje, że do domu
Mam taką ochotę na pomidorową, że szok! -
Czy Wasze Dzieciaczki też mają tak często czkawkę ?? Bo moja potrafi mieć 3-4razy dziennie zazwyczaj jak ja coś zjem...Wiem, że czkawka jest ok ale żeby tak często? I teraz tą jej czkawkę to czuję jakbym sama ją miała bo dzidzia już duża
właśnie ma atak po śniadaniu. Wgl to ona coraz mniej śpi takie mam wrażenie.
Rotenkopf O to super, że u Was lepiej. Daj znać jak po usg i mam nadzieję, że wrocicie z Hanią dziś do domku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:59
-
nick nieaktualny
-
Mania, ostatnio jakby rzadziej czka. Raz dziennie, czasem przez cały dzień ani razu się nie zdarzy. Ale za to dostała wewnętrznej siły- jestem matką maltretowana:D Tlucze mnie gdzie popadnie.
mania lubi tę wiadomość
-
Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych
w moim szpitalu niestety ciąże donoszona traktują od 38tc skończonego. Szkoda. A mój lekarz który pracuje w tym szpitalu tez inaczej liczy tyg ciazy. Kiedy mam np 33+6 to liczy 33tc a nie 34.
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny28latkaa wrote:Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych
w moim szpitalu niestety ciąże donoszona traktują od 38tc skończonego. Szkoda. A mój lekarz który pracuje w tym szpitalu tez inaczej liczy tyg ciazy. Kiedy mam np 33+6 to liczy 33tc a nie 34.
W moim szpitalu na szczęście skończone 36 tygodni to ciąża donoszonaGdyby akcja zaczęła się wcześniej to kierują do innego...
-
28latkaa wrote:Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych
-
28latkaa wrote:Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych
Bo tak się powinno prawidłowo liczyć, a ciąża donoszona od 38t0d -
Dzien dobry!
U mnie nocka niespokojna bo odkad wiem ze maluch dobrze lezy to budze sie na kazdy jego mocniejszy ruch i nasluchuje czy sie nie przefiknie:P
Mój ma czkawke wlasnie kilka razy dziennie i zawsze po moim jedzeniu. Śmiejemy sie że to bedzie łakomczucszek bo prwnie tak szybko łyka wody jak coś zjem że aż czkawki dostaje:)
Śliczne kocyki robicie dziewczyny. Ja robie dywan ze sznurka i nie mogę dokończyć
-
nick nieaktualnyBardzo dużo zależy od naszych cykli, terminu owu, terminu porodu z usg I trymestru
Każdy lekarz liczy inaczej, każdy szpital również. Ja wiem że mój maluch jakby się urodził teraz to luz, bo idzie równo z terminem, owulacja była bardzo szybko, krótkie cykle, itp.
MagSz lubi tę wiadomość
-
Hej : )
Belly to zawsze jakoś do przodu liczyło nawet miesiące..
Nie wiem jak jest w moim szpitalu ale wydaje mi się ze ciąża donoszona zaczyna się od 38+0 skoro mówi się o dwóch tygodniach do przodu lub do tylu jako granica błędu w wyznaczaniu TP. Ja tak zamierzam liczyć : )
A zresztą niech liczą jak chcą byle dzieciaki zdrowe na świat przyszły!
Ja bym mogła jeszcze pospać ale glodna jestem, poza tym muszę w końcu ostatnich parę rzeczy załatwić bo naprawdę nie zdążę się spakować na porodowke ! : )MagSz lubi tę wiadomość