X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a jak u was nocka minęła?
    ROTENKOPF,STRACIATELLA,ANDREA-co u was?
    ANASTAZJAAA chyba wogóle na forum nie zaglada,bo wielokrotnie była wywoływana....i cisza,mam nadzieję,że u niej wszystko w porządku,bo chyba nie urodziła i nie siedzi cichutko,myślę,że by się pochwaliła ciociom....aż to milczenie do niej nie podobne

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie badan nie trzeba powtarzać teraz mam zrobić mocz,morfologia i hbs,na następnej wizycie u lekarza mam przypomniec o gbs-położna tak powiedziała i chyba wsio,hiv miałam na samym początku robione i nie trzeba ponownie tak jak reszty badan.a jak jest u was z wizytami,coś się zmieniło bo ja mam nadal co 3tygodnie

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam 37 tydzień, ciąża donoszona, oto co głosi belly (i mój gin): Od tego momentu dziecko może przyjść na świat w każdym momencie. W tym tygodniu Twoje dziecko osiągnęło już status “donoszonego”. <3

Dotarło do mnie że mogę urodzić w każdej chwili i chyba z tej ekscytacji miałam średnią noc, bo co chwilę się budziłam i właściwie nie śpię od 6 :P

mania, ania0141, fabdorota, Rotenkopf, Szotka, dichlieb, Endzis, paprotka30, Mynia, Funky09, Wilka, wiecznie, karola91, panda80, Olina, Dobson, Aleksandrakili, _Saszka_, Larisa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia no to gratulacje,wrzucaj piccollo do lodówki i niech się chłodzi!

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :-)
    Ja dziś się w miarę wyspałam co widać po cukrach to jest teraz mój wyznacznik jak wypoczęłam w nocy :-)

Jamniczakuchnia super gratuluję donoszonej ciąży!
    Mój dr jeszcze by jej nie uznał za donoszoną ale każdy dr liczy sobie po swojemu. No ale teraz to jak na bombie niewiadomo kiedy się zacznie :-)

Dziewczyny śliczne robicie te kocyki zakochałam się i też taki chcę muszę babci powiedzieć bo ona dzierga namiętnie na szydełku, widziałam, że już dla Zosi paputki i czapeczki robi w różnych kolorach :-)

Szotka, jamniczakuchnia, wiecznie, Ameiva lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 37tc, ale moja gin donoszona uznaje od przyszłego tygodnia. Tak czy owak już tuż, tuż:)
    Nocka do chrzanu, straszaki, bóle kręgosłupa, pachwin i szaleństwa Polki nie dały mi spać. Mąż pójdzie z psem i do pracy, to ja idę spać dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:53

ania0141 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień! ;)
    U mnie już bez większych ekscesów. Wczoraj jakieś skurcze znowu się pisały na ktg, potem szyjka mnie kuła i miałam troche tych twardnień ale obyło się bez leków ;) po obchodzie na usg i mam nadzieje, że do domu ;)

Mam taką ochotę na pomidorową, że szok!

• mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Dzieciaczki też mają tak często czkawkę ?? Bo moja potrafi mieć 3-4razy dziennie zazwyczaj jak ja coś zjem...Wiem, że czkawka jest ok ale żeby tak często? I teraz tą jej czkawkę to czuję jakbym sama ją miała bo dzidzia już duża :-) właśnie ma atak po śniadaniu. Wgl to ona coraz mniej śpi takie mam wrażenie.

Rotenkopf O to super, że u Was lepiej. Daj znać jak po usg i mam nadzieję, że wrocicie z Hanią dziś do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:59

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - tak! Michał ma czkawkę bardzo często i chyba w ogóle nie śpi :p

mania lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ostatnio jakby rzadziej czka. Raz dziennie, czasem przez cały dzień ani razu się nie zdarzy. Ale za to dostała wewnętrznej siły- jestem matką maltretowana:D Tlucze mnie gdzie popadnie.

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętam jak bardzo czekalysmy aby poczuć swoje malenstwa a teraz przeistoczyly się w Kochane osmiornczki :):):)

Endzis, Karatka81, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych :) w moim szpitalu niestety ciąże donoszona traktują od 38tc skończonego. Szkoda. A mój lekarz który pracuje w tym szpitalu tez inaczej liczy tyg ciazy. Kiedy mam np 33+6 to liczy 33tc a nie 34.

mania lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Moja Zosia ma rzadko czkawkę. Moze raz na kilka dni. Gratuluje ciąż donoszonych :) w moim szpitalu niestety ciąże donoszona traktują od 38tc skończonego. Szkoda. A mój lekarz który pracuje w tym szpitalu tez inaczej liczy tyg ciazy. Kiedy mam np 33+6 to liczy 33tc a nie 34.

W moim szpitalu na szczęście skończone 36 tygodni to ciąża donoszona :) Gdyby akcja zaczęła się wcześniej to kierują do innego...

• mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    U mnie identycznie. Choć cc mój dr robi w 37tyg często.

w57vyx8do68si190.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Bo tak się powinno prawidłowo liczyć, a ciąża donoszona od 38t0d

f2wlcbxmqludqper.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly zaznaczyli ze ciąża donoszona jest przy 37tyg+0dni czyli 38tydz, mój lekarz też liczy do tyłu :) u mnie wypada to 21 marca ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U mnie nocka niespokojna bo odkad wiem ze maluch dobrze lezy to budze sie na kazdy jego mocniejszy ruch i nasluchuje czy sie nie przefiknie:P
    Mój ma czkawke wlasnie kilka razy dziennie i zawsze po moim jedzeniu. Śmiejemy sie że to bedzie łakomczucszek bo prwnie tak szybko łyka wody jak coś zjem że aż czkawki dostaje:)

Śliczne kocyki robicie dziewczyny. Ja robie dywan ze sznurka i nie mogę dokończyć:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dużo zależy od naszych cykli, terminu owu, terminu porodu z usg I trymestru :) Każdy lekarz liczy inaczej, każdy szpital również. Ja wiem że mój maluch jakby się urodził teraz to luz, bo idzie równo z terminem, owulacja była bardzo szybko, krótkie cykle, itp. :)

MagSz lubi tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak np. Wasze dziecko ma rok i 3 mc to mówicie że ma dwa lata? Nie mówi się że ma rok :)

paprotka30, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej : )
    Belly to zawsze jakoś do przodu liczyło nawet miesiące..
    Nie wiem jak jest w moim szpitalu ale wydaje mi się ze ciąża donoszona zaczyna się od 38+0 skoro mówi się o dwóch tygodniach do przodu lub do tylu jako granica błędu w wyznaczaniu TP. Ja tak zamierzam liczyć : )

A zresztą niech liczą jak chcą byle dzieciaki zdrowe na świat przyszły!

Ja bym mogła jeszcze pospać ale glodna jestem, poza tym muszę w końcu ostatnich parę rzeczy załatwić bo naprawdę nie zdążę się spakować na porodowke ! : )

MagSz lubi tę wiadomość

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ