X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka teraz robie ten axcz92.jpgz włóczki Alize bella- polecana dla dzieci szczególnie na letnie wyroby wiec idealnie dla mojej ksiezniczki na lato. Kupowalam ta wloczke przez neta i sie napalilam na cieniowaną a teraz te kolorki jakos mi tak do konca nie pasuja, chyba lepiej by to wygladalo w bardziej stonowanych barwach ale juz nie ma wyjscia, musze go dokonczyc bo drugiego nie dam rady zrobic.

Andrea20, mania, Straciatellaa, Aleksandrakili, panda80, ania0141, Endzis, _Saszka_, Larisa, Lanusia93, Szotka lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ciaza donoszona to skonczone 37 tygodni czyli 37+1 mi wypada akurat tuz przez swietami czyli 23.03 ;) ciekawe czy synus bedzie chcial spedzic swieta z nami, po drugiej stronie brzucha :D ale generalnie nie chcialabym go przenosic bo obawiam sie ze z racji mojej drobnej budowy bylby za duzy do porodu sn

Co do meza to wiem ze bardzo przejmuje sie nowa rola, dba o mnie i nawet obiady gotuje jezeli nie wraca za pozno z pracy ;) i juz sie stresuje ze bede rodzic jak go wysla na delegacje i ze nie zdazy na porod rodzinny :) poza tym chodzi ze mna na szkole rodzenia, wybiera i kupuje wszystkie rzeczy z wyprawki dla Malego i dla mnie, no i ciagle gada do brzuszka, glaszcze, puszcza mu muzyczke i mowi ze nie moze sie doczekac :))

czarna_owca, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki śliczny kocyk :)

Ameiva lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak olina też obstawiam góra 3dni,faceci zawsze uważają,że kobiety mają luksus "siedząc"w domu bo nic nie robią ale mój mąż jak ma wolne i musi większość rzeczy i spraw poogarniać to zawsze stęka,że woli chodzić do pracy bo w domu jest gorzej zmęczony no i oczywiście nie może się doczekać kiedy to ja znowu przejmę większość domowych obowiązków ale ja go pocieszam uświadamiajac że szybko to nie nastapi...

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A jeśli chodzi o miejsce w łóżku to tez się buntuje, że ja z rogalem zajmujemy 3/4 łóżka a ja się zawsze z niego śmieję i mówię żeby sie przyzwyczajał :D

niech sie chlopy tez przyzwyczajaja do niewygody :P u nas w łózku spie ja plus rogal, po srodku synek- najczesciej w poprzek a na skraju lozka maz. Po porodzie dolaczy jeszcze pewnie mala bo zamierzam ja karmic cycem a w nocy najwygodniej na lezaco. Chyba ze do tego czasu synek sie wreszcie odzwyczai spac z nami i wróci do swojego lozeczka :)

mania lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina dostanie że tak napiszę w d... jak się mały urodzi, to mu się perspektywa zmieni ha,ha Widocznie jeszcze nie dostał ;-) Mój na popołudniówki, na nocki chodził, przy Niko pomagał, w nocy nikt nie spał bo jak na 47 metrach spać jak dziecko wrzeszczy, jak wracał z pracy i nie było obiadu to sam coś robił, nie było i już. Jak oboje na zmiany pracowaliśmy to było normalne, że kto mógł to robił. Jak wróciłam do pracy, pracowałam na rano, to nawet po nocce się zajmował Niko, mama nie przyjeżdżała, nie chcieliśmy jej fatygować, zresztą bez sensu. A moja kumpela to z bólem kręgosłupa, po cesarce, obiadki mężusiowi robiła, w nocy po sto razy wstawała, no bo Krzysio na rano do pracy to wyspać się musi... A ja ją zapytałam krótko, czy ona przez resztę dnia to na urlopie czy pachnie na kanapie czy jednak pracuje? On za biureczkiem posiedzi 8 h i jeszcze marudzi że za mało ziemniaczki masełkiem polane... Debil. Ona wyglądała jak cień człowieka. I się mnie pyta, jak ja dałam radę z Niko... Normalnie, M sprzątał, czasem gotował i w nocy wstawał. A oni w 2 tygodnie po cesarce się przeprowadzili do domu uwaga bez schodów i ona do sypialni czytaj pokoju dziecka po drabinie z maluszkiem wchodziła. To ja się nie dziwiłam, że 6 miesięcy po mieli czerwone światło na seks, a ją wszystko napierniczało. Jeszcze mamusię swoją z rodzinką na kilka dni zaprosił. Ja słuchałam i nie wierzyłam (oczywiście oni jako goście nie pomoc). Rada moja, od początku facet powinien być wciągany w sprawy domu i dziecka, nie że się boi itd. I mama musi na chwilę wyjść z domu bo można deprechę zaliczyć. swoją drogą mojego M powinnam na rękach nosić, tylko cicho sza hi,hi

• Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj jak miał teraz wolne 4 dni to stękał jak jakas kwoka :v bo oni to mysla, ze sie siedzi i nic nie robi...jestem ciekawa jakby tak miał urlop to czy by codziennie zrobił obiad, a jeszcze gorzej go wymyslił i wgl sprzatał...no na pewno musiaabym go gnać, bo sam z siebie to by co najwzyej pozmywał

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prostu przed nimi trudne chwile, cóż zrobic;) musi sie przyzywczaić, bo niech nie liczy, że jak ja jestem w domu to bede wszystko robiła...dziecko ma ojca i matke, a nie tylko matke, wiec bedzie musiał po prostu

jeszcze pracuje od 8 i mi mowi, ze sie nie wyspał o.O
    kurde niektorzy chodza na 5 i musza wstac o 4 ciekawe co by an to powiedział...jedna zmiane ma normalnie kazdy by tak chcial...ja to chodziałam raz na 6 raz 10 inymrazem 11czy 12 codziennie jakas inna godzina i wgl miałam rozwalone tyg, bo nie moglam zabardzo nic załatwic, bo wszedzie daleko a czasu małoxd po prostu cyce opadaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:19

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 dobrze gadasz! Facet od początku musi być zaprzęgnięty do roboty przy dziecku i nie ma to tamto. Niech sobie nie myślą że my w domu leżymy i pachniemy! Oni w pracy to mają luksus, szczególnie jak jest to praca którą lubią :)

Olina, Wilka, Karatka81, panda80, agulas, _Saszka_, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    po prostu przed nimi trudne chwile, cóż zrobic;) musi sie przyzywczaić, bo niech nie liczy, że jak ja jestem w domu to bede wszystko robiła...dziecko ma ojca i matke, a nie tylko matke, wiec bedzie musiał po prostu
    Musisz być twarda i konsekwentna, ale nie w sensie że wszystko zrobisz sama :-) Bo faceci często się tłumaczą, ze ich żony są takie zaradne i wszystko robią najlepiej i dlatego oni nic nie robią ;-) No przecież ona sama nie chce ;-) Nie tędy droga ;-)

Olina lubi tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pracuje po 370 h w miesiącu i tak to zwykle było, że ja wszystko ogarniałam. Teraz jak widzi, że ja przejdę trochę i już się męczę to stara się pomagać, sprząta i odkurza. Ale szlag mnie wziął jak wymyślił, że chce jeszcze w sobotę pomalować grzejnik u Małej. Niby fajnie ale ja nie mogę rozłożyć w szafie ubranek bo a to kurz bo listwy, a to teraz smród farby.
    Ja to wolę jak wszystko co ma być zrobione jest robione w tym samym czasie a nie rozwlekane na 3 miesiące :/
    Dobrze, że chociaż ponieważ pracuje 24 h to nie ma problemów ze wstawaniem w nocy. Żeby tylko jeszcze piersi miał :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wracał o 4 z nocki, a o 4:30 Niko robił pobudkę, i nie ma że boli :-) ja nie wiem jak on się ogarniał z Niko jak wróciłam do pracy po nocce, ale dziecko żyło, nie odparzone, najedzone więc można :-) Więc jak ktoś się nie wysypia na 8, to powinien kopa na rozpęd dostać ha,ha Zresztą hmm zdaje się że dostanie ;-) chcąc nie chcąc ;-)

• Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Wilka tez sie smiałam wczoraj do mojego, że ma cyca :P to sie zarzekał, że jest butelka :P no ale heloł butelka sie sama nie zrobi :P Ci facecixd nigdy sie nie zmienia;P
    nie no ja tez nie moge powiedziec, ze olewa, bo ja sie zle czułam w ndz to tam sprzatal, zmywania kupa była to pozmywal i tam takie, ale jak widzi ze mi lepiej to od razu nic mi sie nie chce, albo zdanie świata NIE MAM CZASU
    kuźwa;p

Wilka lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja go nie rozumiem, bo juz nie raz wstawał o 4 bo na 5 i tak nie zdrzedził jak teraz...chyba ma za wygodnie w pracy :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma w pracy kolegę który drugą część macierzyńskiego wziął :-) Ich starsza córa 5 lat w przedszkolu, a on z synkiem w domu, żona do pracy wróciła. I ogarnia :-)

• Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój tez by tak chciał własnie ;-) ze on ma urlop i siedzi w domu;p ja bym bardzo chciała za jakis czas sobie isc do pracy, a on niech sie kurzy w domu:P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no mój tez by tak chciał własnie ;-) ze on ma urlop i siedzi w domu;p ja bym bardzo chciała za jakis czas sobie isc do pracy, a on niech sie kurzy w domu:P
    To daj mu "posiedzieć" w domu ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Mój gin też liczy że donoszona do 38+0 :) ale w sumie mi to jedno ;p dzieci i tak wyjdą jak bedą chciały :p

Ameiva zakochałam się w twoich kocykach!!! Na początku ciąży poprosiłam teściową czy by zrobiła taki kocyk bo dla swojej córki i jej dzieci robiła dużo to powiedziała, że nie bo ma uczulenie na włóczke!!!!! Oczy mi wyszły, chciało mi się płakać a mój mąż wkurwiony jak osa... i od tej pory nie chce od niej nic.. :)
    Ale widze, że to aż nie taka trudna sprawa zrobić samemu :) więc zgapie sobie od Ciebie i skuszę się na zrobienie samej takiego kocyka :) Naprawdę są cudne!! :)

Jeśli chodzi o czkawke to Antek ma cały czas.. Czasem ja nic nie jem to on i tak czka :) Nawet po wypiciu wody przeze mnie :) Szkoda mi go wtedy...

Ameiva, mania lubią tę wiadomość

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po calkiem niezle przespanej nocy :) chyba na tym etapie nie dalabym rady bez poduchy ciazowej (mam taka w ksztalcie litery C ) moj mowi na nia, ze spie w pontonie ;) jakkolwiek ja zwac jest super wsparciem dla brzuszka i plecow. Pomimo poduchy jednak moim najwiekszym wybudzaczem w nocy jest ostatnio, nawet nie siku, ale silny bol kosci biodrowej (tej na ktorej leze) tez dokuczaja Wam bole bioder? Macie na to jakis sposob?

A czkawka pojawia sie u nas z roznym natezeniem, czasem 3-4 razy dziennie, niemalze po kazdym posilku a czasem przez caly dzien nic. Dobrze, dobrze niech maluszki cwicza te swoje male przeponki ;)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam :)
    Mój gin też liczy że donoszona do 38+0 :) ale w sumie mi to jedno ;p dzieci i tak wyjdą jak bedą chciały :p

Ameiva zakochałam się w twoich kocykach!!! Na początku ciąży poprosiłam teściową czy by zrobiła taki kocyk bo dla swojej córki i jej dzieci robiła dużo to powiedziała, że nie bo ma uczulenie na włóczke!!!!! Oczy mi wyszły, chciało mi się płakać a mój mąż wkurwiony jak osa... i od tej pory nie chce od niej nic.. :)
    Ale widze, że to aż nie taka trudna sprawa zrobić samemu :) więc zgapie sobie od Ciebie i skuszę się na zrobienie samej takiego kocyka :) Naprawdę są cudne!! :)

Jeśli chodzi o czkawke to Antek ma cały czas.. Czasem ja nic nie jem to on i tak czka :) Nawet po wypiciu wody przeze mnie :) Szkoda mi go wtedy...
    Aleksandrakili to naprawde nie jest trudne tylko trzeba zlapac bakcyla :)Jak bylam w ciazy z synkiem to ten kocyk zrobilam w dwa tygodnie a ten dla corci juz ciezej bo mam synka pod opieka i nie mam kiedy. Uczulenie na włóczke, hahah :) nie wiedzialam ze mozna taka miec:) prawda jest taka ze gdyby jej sie chcialo to i w rekawiczkach by ten kocyk zrobila. Ja wybieram zawsze wloczki dla dzieci one sa barwione w nietoksycznych barwnikach, nie gryza bo nie maja w skladzie welny, nie wiem co by jej tam moglo zaszkodzic ;/

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ