X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, bol bioder miałam kilka razy ale to na tyle krótko ze zmiana pozycji na drugi bok pomagała. Inne bóle na szczęście jeszcze mnie nie dopadły, chociaż lekarz ostrzegał przed bólem kręgosłupa bo mam lekkie skrzywienie.

• Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś miałam jechać ogladac wózek, ale w netach czytałam ze firma jakas średnia.....na allegro nawet nie ma wózków tej firmy....juz nie wiem jaki mam wybrac wozek bo co mi sie spodoba to czytam, ze albo spacerówka jakas wadliwa, albo coś...nie mam sił chyba niech ktos za mnie wybierze wózek,bo juz jestem zmeczona...
    jeszcze mama ciagle wydzwania czy juz wybrałam i wgl.bo musze jechac z ojcem, bo nie mamy auta, a ja tak naprawde sama nie wiem

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Ja dzisiaj miałam dobrą nockę, wyspałam się i tylko raz wstałam do łazienki :)
    Czarna owca biodra mnie bolą, ale na to nie mam innego sposobu jak zmienić pozycję chociaż na chwilę...
    Zaplanowałam dzisiaj mnóstwo rzeczy do roboty ale brzuch mam cały czas twardy i nie wiem czy wydolę...
    Co najważniejsze przywiozłam wczoraj od teściowej uprane i uprasowane ciuszki dla Malutkiej :) Nic nie kupowałam z ubranek bo szwagierka mi po swoich dziewczynkach przysłała a teściowa uprała i wyprasowała. Dzisiaj postaram się w szafkach poukładać i to będzie masakra bo mam bardzo mało miejsca :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Aleksandrakili to naprawde nie jest trudne tylko trzeba zlapac bakcyla :)Jak bylam w ciazy z synkiem to ten kocyk zrobilam w dwa tygodnie a ten dla corci juz ciezej bo mam synka pod opieka i nie mam kiedy. Uczulenie na włóczke, hahah :) nie wiedzialam ze mozna taka miec:) prawda jest taka ze gdyby jej sie chcialo to i w rekawiczkach by ten kocyk zrobila. Ja wybieram zawsze wloczki dla dzieci one sa barwione w nietoksycznych barwnikach, nie gryza bo nie maja w skladzie welny, nie wiem co by jej tam moglo zaszkodzic ;/
    Ja lubię różne pierdoły robić :) kiedyś branoletki na szydełku robiłam, więc myślę, że sobię z tym poradzę :)
    A teściowa poprostu Nas zawsze miała na drugim planie i nie chce robić dla Nas nic... a mam to gdzieś.. już się przestałam przejmować :) Będę miała satysfakcje przynajmniej, że sama sobie zrobiłam :)

Ameiva, Kinga. lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dziś miałam jechać ogladac wózek, ale w netach czytałam ze firma jakas średnia.....na allegro nawet nie ma wózków tej firmy....juz nie wiem jaki mam wybrac wozek bo co mi sie spodoba to czytam, ze albo spacerówka jakas wadliwa, albo coś...nie mam sił chyba niech ktos za mnie wybierze wózek,bo juz jestem zmeczona...
    jeszcze mama ciagle wydzwania czy juz wybrałam i wgl.bo musze jechac z ojcem, bo nie mamy auta, a ja tak naprawde sama nie wiem
    Ty męczysz się z wózkiem, a ja z fotelikiem :/. Rozumiem Twój ból doskonale. Ja mam wrażenie, że zaraz oszaleję :P

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam mała to z babcią robiłam trochę na drutach i na szydełku ale teraz to nie dla mnie nie mam cierpliwości do takich rzeczy, choć są takie piękne...zaraz mi się oczy męczą... w ogóle w ciąży to nawet z książką mam problem bo jak zacznę czytać to zaraz nic nie widzę wszystko muszę w moich okularach robić a miałam raczej takie doraźne do pracy, auta, komputera ale i tak raczej rzadko używałam. Mam nadzieje, że mi to minie...

Ból bioder i kręgosłupa miałam tak ok 20 tyg okropny nie mogłam wcale sie ułożyć do snu ba nawet później chodzić nie mogłam bo w biodrach czułam każdy krok, później kupiłam poduchę rogala i mnie to uratowało po nocy z rogalem zaczęłam normalnie funkcjonować :)

Robię kawę bo mimo, że dziś świeci słonko i pogoda w miarę to zasypiam...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Siemcia! My po wizycie i serniku :D
    Maleńka zdrowa, wszystkie przepływy prawidłowo, pomiary itp itd tez. :D Ważymy 2013g <3 ma śliczne długie nóżki i rączki ! I dziś pozowala rewelacyjnie - piękne zdjęcia i filmy :)
    U mnie szyjka zamknięta,brak rozwarcia wiec wszystko okej :D wyniki tez dobre :)

Od przyszlego poniedzialku jade po L4 :)
    aaa i szew po CC pięknie trzyma wiec dalej zielone światło dla VBAC :) <3

To gratuluje, u mnie nikt nawet nie chce zbadać blizny po CC ani podjąć myśli że mogłabym rodzić teraz naturalnie a pytałam już o to 2 lekarzy:/

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówcie o "wyrobach" teściowej :D Moja to haftuje i robi inne bajery na szydełku, ale takie okropne, że aż oczy bolą. Wiadomo, kwestia gustu, ale jak dostałam na imieniny obrazek róży angielskiej oprawiony w ciemnobrązową ramkę, to się załamałam (opisywałam kiedyś tą historię, może pamiętacie :P). Boje się strasznie żeby ona mi czegoś nie wydziergała dla małego, bo gust mamy zupełnie inny i wiem że na pewno nie będę tej rzeczy używać. Raz też dostałam od niej bieżnik we wzór lawendy, gdzie ja nie cierpię lawendy! Ale ona kocha lawendę i chyba kupiła to bardziej dla siebie niż dla mnie, tylko że co z tego skoro bieżnik leży gdzieś w kartonie na strychu...

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za te kocyki. Dla mnie wszystkie prace manualne to czarna magia. Tylko na te cotton ballsy się wziełam i szlag mnie nad tym trafia:D No nie dla mnie to;)

Jeśli chodzi o facetów, to mój się pewnie wyeksmituje ze spaniem do salonu, żeby go Mała nie budziła. Ale ja nosem nie będę kręcić, bo choruje na Stwardnienie Rozsiane i dla niego brak snu i zmęczenie to ryzyko rzutu choroby. A wiem, że po pracy na pewno mi pomoże. Już mi zapowiedział, że od rana córka też jest jego, żebym mogła spokojnie wziąć prysznic i zjeść śniadanie. No kochanego mam męża:) i nie wiem, skąd to u niego, bo teściowa to leniuszek :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, z SM nie ma żartów, i tak jest kochany że oferuje się z pomocą! Mój tata ma SM, więc wiem o czym mówisz :)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadrobić od rana tyle skrobiecie :D.
    Widziałam śliczne brzuszki i kocyki, macie zdolności dziewczyny:). Ja chciałabym uszyć dla naszej fretki taką kostkę/ domek do spania ale nie wiem nawet z której strony do tego podejść no i niestety maszyny też nie mam...
    Apropo mężów. Mój ostatnio wrócił z pracy oburzony że ma w pracy kolegę który w pracy super zaradny pracuś a jak wraca do domu to nawet palcem nie kiwnie i wszystko pod nos musi mieć, obiadki i te sprawy. Normalnie przeżywał to z 15min że jak tak można nic w domu nie pomagać :D.
    Ja mam taki super zapał do wszystkiego że nie wiem w co ręce włożyć. Zrobiłam sobie sok z pomelo i chciałabym skorzystać z pogody i umyć okno u Zuzi żeby powiesić już firankę i zasłony ale przy tym kaszlu to trochę się boję że mnie rozłoży... U mnie dzisiaj super słoneczko aż chce się żyć :D.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od razu mi sie przypomniał jakis film polski chyba Daleko od Szosy, jak szukali sobie pokoju do wynajecia i facet tez był i cos tam darł sie na żone że zupa nie słona i wgl :P ale nie pamietam czy dobrze kojarze, ze to ten film ahahah to juz wgl przegiecie, ale np moja ciocia tez wszystko podaje pod nos mezowi...obiad, kolacje i wgl...no ja sobie nie wyobrazam...ja to zrobie obiad i git, ale szykowac sobie to mozna samemuu chyba XD

w koncu przelozyłam to ogladanie wozka, bo mnie trzesie;p

ja to nie mam powera do niczegi, takze kamaaa zazdroszcze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide do biedry po mrożone grzyby i sobie uwale zupe :P bo za mna chodzi juz 3 miesiace

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa - cieżarne mają zakaz mycia okien :D Moja przyjaciółka, która jest położna mówi, że największy "wysyp" przedwczesnych porodów mają pod koniec listopada i w marcu bo wtedy ciężarne biorą się za mycie okien ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam się zabrać za mycie okien :) ale jakoś zabrałam się za prasowanie pieluch i jednak uprałam taki zimowy kombinezon na 62, bo patrząc na pogodę to ja nie wiem czego mogę się spodziewać w kwietniu, a kombinezon swoje odleżał w walizce.
    To może chociaż fugi na podłodze wyczyszczę...?

• Larisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na te bakterie w moczu i limfocyty podwyższone idę dzisiaj na wizytę do ginekologa,wiec zobaczę swoją córeczkę. Trzymajcie kciuki za mnie.

Dziewczyny,które kupiły Rogal do karmienia na allegro czy mógłbyście polecić sprzedawcę? Kure znam,ale może tańsze coś ;)

panda80, _Saszka_, jaskra lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko od szosy to nasz ulubiony film/serial :-) Tam był taki motyw z zupą ;-)
    U nie też słoneczko :-) Aż się chce :-) A mycie okien to stary dobry sposób na przyspieszenie porodu ;-) Czy też wygonienie malucha ha,ha Ja myję (choć już widzę jak M mi pozwoli) w kwietniu ;-)
    Zmywara skończyła, pralka zaczęła, mamka głowę umyła i na dzisiaj starczy ;-) No, jeszcze suszenie i prostowanie, jak ja to lubię...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa trzymam kciuki :-)

Larisa lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda fajnie z teściową, ja jeszcze muszę wszystko poprać, czekam na komodę, żeby już potem wszystko właśnie pochować :-)

panda80 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    A jak np. Wasze dziecko ma rok i 3 mc to mówicie że ma dwa lata? Nie mówi się że ma rok :)

Ale to chodzi o to W KTÓRYM jesteśmy tygodniu :) Ja mam dziś 33t3d, jestem w 34 tygodniu.
    Tak jak dziecko mające 3 dni jest w 1 tygodniu życia, nie zerowym :D
    Tak jak mamy 2 marca, co z tego że marzec się nie skończył? Jesteśmy teraz w tym miesiącu :)

jamniczakuchnia, Ameiva, agulas, Dobson, panda80 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ