X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam sobie listę porządków przed porodem, chociaż mam w domu jako tako ogarnięte, ale chcę mieć błysk :P Mąż ma tylko po pępkowym posprzątać jak będę w szpitalu i git.
    Na liście mam m.in. mycie okien, ogarnięcie korytarza, popranie koców i narzut z narożnika, zrobienie porządków w szafkach :) Ale to na spokojnie, czekam na słoneczko, powera i kulki antykłaczki do prania które zamówiłam wczoraj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie takie: Czy szykujecie coś dla facetów "do zamrażarki" albo słoiki? Na czas pobytu w szpitalu w sensie o poród chodzi :p ?? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, patrzcie to: http://www.biedronka.pl/pl/product,id,18002,name,pieluchy-dada-premium-comfort-fit-w-wiosennym-domku :D

katka/85, ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie takie: Czy szykujecie coś dla facetów "do zamrażarki" albo słoiki? Na czas pobytu w szpitalu w sensie o poród chodzi :p ?? :D

Nie :P Niech sobie radzi! Ewentualnie zrobię pierogi, ale z zakazem jedzenia do mojego powrotu, bo potem przynajmniej będziemy mieli kilka obiadów :P

• mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    a w życiu :) mój jest na tyle zaradny, że sam sobie poradzi a jak będzie chciał to do mamusi pojedzie :)
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha, patrzcie to: http://www.biedronka.pl/pl/product,id,18002,name,pieluchy-dada-premium-comfort-fit-w-wiosennym-domku :D
    widziałam to wczoraj bo mąz mi przyniósł gazetkę z biedry, fajnie to wygląda :)

a okna mi mąz pomył w sobotę :) ale już się chyba chwaliłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:47

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas ciąża donoszona to 37t0d. Ja mam dokładnie w Wielkanoc.

Dziś zacznę sobie pić napar z liści malin i włączam pozytywne myślenie- dzięki tej herbatce mój poród znowu będzie cudowny, sprawny, a II faza błyskawiczna! Już nie mogę się doczekać pierwszych relacji z porodówki na forum <3

Moja mała, tak samo jak Lila, ma czkawkę 3-4 razy dziennie po 15 ok. minut. Lila przez pierwsze tygodnie życia też ciągle czkała :P

Dalej brak porozumienia w kwestii imienia :O Ja już odpuściłam, nie myślę nawet o tym. Jak się mała urodzi to może uda się go jeszcze namówić na tą Nelę.
    Ostatnio coś mi Maja chodzi po głowie, ale nie jestem przekonana... To taka ciężka sprawa! Więc mała dopóki nie zdecyduje się wyjść zostaje Małą :D Mi tam pasuje :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczescie okna mama pomyla,zawiesila tez wyprane zaslonki i firanki w mieszkaniu od tazu unosi sie inny zapach :-) sama bym juz chyba nie dala rady

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zupkę zamroziłam, w sumie dla Niko, i tak planuję jak coś to jakiś sosik dla chłopaków też tak wrzucić :-) Tylko dlatego że teściowa jak przyjdzie to ona sama z siebie nic nie przygotuje, M da radę, ale tak w razie czego żeby dla Niko było.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva ja nie mam ani jednej firanki ha,ha I problem z głowy :-)
    Żebyście nie pomyślały, ze mam gołe okna ha,ha Mam rolety dzień/noc ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:57

Ameiva, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:

Nie, bo my mieszkamy póki co z jego rodzicami, więc chyba z głodu nie padnie. Bardziej martwię się o moją Lilusię, bo on nigdy nic dla niej do jedzenia nie robił :( Ale umie gotować, w sensie usmaży kotleta i ugotuje ziemniaki, więc jakoś przez 3 dni dadzą sobie radę. Przynajmniej docenią jak to dobrze było jak kombinowałam żeby tylko smacznie zjedli! Dla jednego kasza, dla drugiego ziemniaki, dla Lilki rosół, dla mojego pomidorówka. Dobrze im zrobi takie kilka dni na garnuszku teściowej, która nie ma zupełnie smaku ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

• mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja nadal nie wiem w co tą moją córę ubrać na wyjście ze szpitala...Wy pisałyście o tych śpiochach a mi się to wcale nie podoba niby siedzę i szukam bo chce zamówić jakieś bo nie mam ani jednych...a z tych półśpiochów które naszykowałam muszę zrezygnować jak mówicie, że będą ją w pępucha cisnąć :/ no i nie wiem....

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia normalnie rozpieszczasz rodzinkę ;-)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania zależy jakie masz półśpiochy, czy taki płaski szeroki luźniejszy pas mają czy gumkę. Ja ostatnio dokupiłam czerwone pólśpiochy z napisem "mama ma zawsze rację" i tej wersji się trzymajmy ;-)

• mania Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mania zależy jakie masz półśpiochy, czy taki płaski szeroki luźniejszy pas mają czy gumkę. Ja ostatnio dokupiłam czerwone pólśpiochy z napisem "mama ma zawsze rację" i tej wersji się trzymajmy ;-)
    no właśnie mam takie delikatne, bawełniane, luźne mi się wydaje z szerokim pasem bez gumki ale to jednak nadal półspiochy tamte spodnie już odrzuciłam co Wam pokazywałam bo miały gumkę.

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie szykuje, zejdzie na dół do mojej mamy. Juz ona się nim zajmie haha
    Teraz to ja co rusz wymyslam coś innego niż tylko kanapki np na kolacje. To przez parę dni nic mu nie będzie. Co innego jakbym zostawiała dziecko w domu a tak, dorosły chłop sobie poradzi.
    Zrobiłam chyba ostatnie dwa zamówienia dla Małej. Chcoiaz na pewno jeszcze coś mi wpadnie w ręce w jakimś sklepie : )

Olina! Co do wózka, wiem ze to trudny wybór, mnie to juz też meczylo. Odkąd wózek jest w domu to poczułam ulgę. Nie ma wózka idealnego i wszystko wyjdzie w trakcie użytkowania. Mi się bardziej podobal taki za dobrych kilka tysięcy i co z tego, w końcu zeszlam na ziemie i wybrałam dwa razy tańszy i też na pewno się sprawdzi. Jestem zadowolona ze mam ten zakup juz dawno z głowy!

Na wyjście założę małej body + pajacyk welurowy + kombinezon polarowy + wiosenna czapka. Myślę ze wystarczy. Ogólnie dużo wiecej mam pajacykow na sam początek niż polspiochow. Myślę ze takie z szerokim pasem na wysokości brzuszka będą ok, oczywiście tak żeby po prostu były luźne i nie uciskaly brzuszka. Wiec mode wystarczy zalozyc wieksze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:10

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania bo te z szerokim pasem zawsze można podwinąć. W sensie poniżej pępka na zakładkę zrobić. Kurde nie wiem jak to wytłumaczyć ha,ha Na wyjście mieliśmy welurowego pajaca, pod spód bodziaka. Ale w domku już właśnie półśpiochy takie zakładałam.

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) U mnie jakoś sennie mimo że wyspałam się naprawdę dobrze, ani jednej wycieczki na siku! woow.
    Teraz te moje dni jakoś dziko wyglądają...wstaję, kawa, śniadanko - kanapa - wyrzuty sumienia, ogarnę coś - kanapa - patrzę, syf... oragnę coś - kanapa i tak cały dzień... Już nie mówię jak taka 15stominutowa sesja sprzątania mnie męczy, sapię jak parowóz :P Chcę już moje ciało back (znaczy nic do ciebie synu nie mam), strasznie brakuje mi poprzedniej sprawności jak mogłam iść do męża do warsztatu pospawać, poszlifować, podźwigać z nim bramy i takie tam... Albo chociaż okna umyć. Albo raz na miesiąc przebiec z 5 km i umrzeć. W ŻYCIU nie pomyślałabym, że kiedykolwiek wypowiem takie słowa... XD

Jakieś pomysły na obiad? Bo ja mam pustkę w głowie i nawet żadnej zachcianki O.o

Dziewczyny, przepiękne kocyki, zazdroszczę talentu i cierpliwości :D

Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, Nikita2, Ameiva, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86715ab8f9ef.jpg

mania, ja biorę po prostu taki zestaw, założę jedne albo drugie śpiochy, zależy jak duża się urodzi. I na to śpiworek.
    Mamy właśnie kilkadziesiąt par śpiochów, bo to najbardziej praktyczne przy noworodku :) Jak Lila była malutka nie w głowie mi było strojenie jej, tylko jak najszybsze przebranie, żeby nie zmarzła, dlatego wszelkie niepraktyczne ubranka, body z zapięciami na boku (nienawidzę!) usmażyły się w piecu półtora roku temu :D

Muszę od nowa wyprasować część ubranek, bo ktoś mi je złośliwie wyrzucił z pudełka na łóżko (że niby pudełko rozdarł pies...). Bez komentarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 13:18

Aniołek (*) 12.03.2013

• panda80 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczę z układaniem swoich ciuchów w szafkach żeby się wziąć za rzeczy Małej i już na siłę upycham. Przed ciążą schudłam 13 kg i mam ciuchy w różnych rozmiarach więc nic nie mogę wyrzucić bo akurat po porodzie będą akurat.
    Co do przygotowywania jedzenia na zapas to mama mnie zaopatrzyła w pierogi, pyzy i gołąbki w razie jak nie będę miała siły gotować. Ale przez kilka dni małż sobie poradzi chociaż zupełnie nic nie gotuje oprócz kanapek i jakiejś sałatki. Najwyżej pójdzie do swojej mamy na obiad, albo zamówi pizzę :)
    Za to mnie wyręcza w sprzątaniu, mycie okien to jego działka bo twierdzi, że lepiej to robi... Teraz to w ogóle ja tylko kurze ścieram, kuchnię ogarnę no i gotuję. resztę robi on.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło mi zamówienie z apteki (wczoraj zamawiałam...), te podkłady z canpola fajne, i można je przyczepić bo mają pasek kleju :-) Przy nich te z bella to jakieś monstrum ha,ha Na wszelki wypadek jakby były mniej chłonne czy cuś to dwie paczki zamówiłam. No i nakładki do karmienia z canpol, fajne, wzięłam s i będą git. super że są w pudełeczku :-)

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ