Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam! :-)

Moja nocka byla spokojna, corcia czkawke ma zazwyczaj wieczorami jak juz klade sie do lozka.

Larisa, powodzenia! Czekamy na wiesci :-)

Panda, super masz tesciowa!! Moja tez jest fajna ale mieszka bardzo daleko wiec jest jeszcze fajniejsza :-D haha

Ja nie moge narzekac na mojego Meza, jest przekochany i baaardzo duzo robi w domu. Ja to sie w sumie teraz obijam. Jak Go wena dopadnie to i karpatke zrobi! Pyszne obiadki mu wychodza, sprzata, jezdzi na wszystkie wizyty ze mna plys do SR :-)

A ja dzis ogarnelam pierwsza ture prania!! Oto dowod:

166qky.jpg

Ahh dziewczyny, piekne kocyki Wam powychodzily! Ja tez mialam w planie cos udziergac ale skonczylo sie tylko na planach..

agulas, fabdorota, ania0141, Lanusia93, Dobson, Endzis, nick nieaktualny, Ameiva, jaskra, nick nieaktualny, _Saszka_, Larisa, Funky09, panda80, wiecznie lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday nie da się ukryć :D u Ciebie będzie córeczka :D moje pranie wyglądało bardzo podobnie :D

Sunday, ania0141, Olina lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday nie pytając o płeć ,patrząc na ubranka wiadomo do kogo należą:)

Sunday, Olina lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas ha ha ha ta sama myśl w tym samym czasie...

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja kupowałam tu: http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i6005341362.html i wzięłam wzór 7 i 16, teraz schną na suszarce, a wieczorem wyprasuję, ale myślę, że będzie dobrze wyglądać :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zauwaylam!! A mialo nie byc duzo rozowego :-D ale tak jakos wyszlo, hahaha.

A co do szykowania prowiantu Mezowi na czas pobytu w szpitalu to ja nic nie szykuje :-)

Aaa i chyba wczoraj, ktoras mamusia pytala o masaz krocza. Ojjj ja to nie masuje zeby tej Gwiazdy nie rozochocic do wyjscia! Mysle, ze jak dotrwam to a 39 tyg.

Ja bede miala 37 tydz 19 marca - licze, ze dotrwam w jednopaku.. :-)

4z4sijb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday ja mam przewagę niebieskiego a starałam się tego unikać ,samo tak wyszło, wrzucę wam któregoś dnia fotki tylko muszę się do tego zabrać

Niuninka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ja 37tydz mam za 2 dni :O szok jak to zleciało :O

ja w sumie mam tak bardziej neutralnie, zdarza sie niebieskie, ale malutko bardzo

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina śliczny kącik :)

Ja do szpitala mam body bluzeczke i polspiochy z gumką ale taką luzniejsza w koncu to ciuszkibdla niemowląt. Nie mam żadnych spiochów bo ich nie znoszę wiec skoro i tak w domu nie bede uzywac to po co bede do szpitala szopki odstawiać:P

Ja już pisalam jakiś czas temu że właczyl mi sie instynkt robienia zapasów ale to bardziej na czas tuż przed porodem i na połog jak nie bede miala siły stac przy garach. Mam sporo piwrogow i goląbkow narazie:P
    Na mój czas pobytu w szpitalu mój już zna menu co ma mi gotowac i donosic znając to menu szpitalne wiec sobie poradzi:P a jak nie to zamówi pizze i też bedzie:)

Taka mam ochotę na coś slodkiego ale nic nie mam i nie chce mi sie wychodzić z domu:(

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym pierogow ruskich!! Juz o nich nie piszcie bo mi slinka cieknie a robic nie umiem zbytnio..teraz to by sie tesciowa przydala, robi pyszne i szybko

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ano właśnie... Z moim M nie jest źle, bo szybko padła diagnoza i był w międzynarodowym projekcie lekowym, więc jeden rzut i tyle było. Jest spokój od 8 lat, ale permanentne zmęczenie i bóle kończyn dają o sobie znać cały czas. Takie życie na tykajacej bombie.

Też mojemu na czas szpitala nic nie gotuje. Jego mama się tym zajmie.

Poprasowane, szybka herbatka, ciasto i się biorę za wełnę. A później pełen relaks:D

Da radę :) ja z Sm muszę urodzić i się zajmować, przy pomocy teściowej początkowo bo po porodzie jest duże ryzyko rzutu.

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ania, ja kupowałam tu: http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i6005341362.html i wzięłam wzór 7 i 16, teraz schną na suszarce, a wieczorem wyprasuję, ale myślę, że będzie dobrze wyglądać :D
    śliczne 7 to mój typ,mam w koszyku podobną ale 2razy tyle kosztuje więc skuszę się na tą,mój mąż mnie zabije za te zakupy...a w sumie jak wytrzymam to nic mu nie powiem ale ja jak małe dziecko jak tylko kurier przywiezie to odrazu wielki zachwyt no i muszę sie pochwalić

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też potrafi gotować, ale lepiej się czuję jak wiem, że ma coś w zamrażalce ;)

Te pieluszki w domkach są dopiero od 7 marca.

Ech, chciałam jeszcze o czymś napisać ale zapomniałam :D

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka jedno okienko raczej nie ruszy Zuzy :-D dałam radę i nawet firany i zasłony uprasowalam i powiesilam.
    Karolina fugi zarezerwowalam na donoszona ciążę :-D

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę już robić pranie ;-)
    A przypomniało mi się, z rzeczy przydatnych po porodzie to były czopki glicerolowe, już kupiłam, żeby M nie musiał po aptekach latać :-) Tak w razie W :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Da radę :) ja z Sm muszę urodzić i się zajmować, przy pomocy teściowej początkowo bo po porodzie jest duże ryzyko rzutu.
    Pewnie, że da:) I Ty tez, dobrze, że będziesz miała pomoc, bo im mniejsze zmęczenie i stres tym lepiej. Zresztą sama wiesz najlepiej;)

MagSz lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Może to trochę egoistyczne z jednej strony ale chciałabym już urodzić bo się boję, że jako pierworódka nie dam rady urodzić sn jeśli Hania okaże się Maluszkiem 4 albo i ponad 4 kilogramowym. Jakoś całą ciąże byłam o dziwo cierpliwa, ale jak poczułam pierwsze skurcze to moja cierpliwość się skończyła ;) Z drugiej strony pytałam lekarza czy to, że Hania już tyle waży jest równoznaczne z tym, że jest już dobrze przygotowana na przyjście na świat m.in biorąc pod uwagę płucka? Lekarz odpowiedział, że dzieciaczki po 34 tygodniu zwłaszcza z taką wagą są już bardzo dobrze przygotowane, więc moje wyrzuty sumienia trochę osłabły no ale dalej jednak są

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotenkopf to zrozumiałe ja gdybym skończyła 36tydzień też bym chciała już mieć to najgorsze za sobą i malutkiego mieć przy sobie,najgorsze jest pózniej to czekanie z dnia na dzien stres coraz wiekszy i wogóle...teraz tylko rozsądek mówi zeby mały siedział bo 32 tydzień to zdeeeeeeeeeeecydowanie za wcześnie ale już też jestem tym wszystkim zmeczona że powiem wam że po porodzie odetchnę z wielką ulgą pomimo nieprzespanych nocy itd

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie martw się, ja też już bym chciała urodzić :) I nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia, przecież dzieciaczki na tym etapie już są elegancko przystosowane do życia.

• Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w końcu was nadrobiłam, tydzień spędziłam w szpitalu, przynajmniej magnez podali...
    muszę sie zmobilizować i przyszykować ostatnie rzeczy dla małej bo mam jakieś dziwne uczucie nosi mnie i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Jeszce tylko materacyk, złożyć łóżeczko i dokupić ostatnie drobiazgi, a no i do fryzjera bo wyglądam jak zombi....Z usg tp wychodzi 3 kwiecień i co usg to szybszy termin:)

ania0141, Larisa, panda80 lubią tę wiadomość

Madzialinda
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ