X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam! :-)

Moja nocka byla spokojna, corcia czkawke ma zazwyczaj wieczorami jak juz klade sie do lozka.

Larisa, powodzenia! Czekamy na wiesci :-)

Panda, super masz tesciowa!! Moja tez jest fajna ale mieszka bardzo daleko wiec jest jeszcze fajniejsza :-D haha

Ja nie moge narzekac na mojego Meza, jest przekochany i baaardzo duzo robi w domu. Ja to sie w sumie teraz obijam. Jak Go wena dopadnie to i karpatke zrobi! Pyszne obiadki mu wychodza, sprzata, jezdzi na wszystkie wizyty ze mna plys do SR :-)

A ja dzis ogarnelam pierwsza ture prania!! Oto dowod:

166qky.jpg

Ahh dziewczyny, piekne kocyki Wam powychodzily! Ja tez mialam w planie cos udziergac ale skonczylo sie tylko na planach..

agulas, fabdorota, ania0141, Lanusia93, Dobson, Endzis, Aleksandrakili, Ameiva, jaskra, jamniczakuchnia, _Saszka_, Larisa, Funky09, panda80, wiecznie lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday nie da się ukryć :D u Ciebie będzie córeczka :D moje pranie wyglądało bardzo podobnie :D

Sunday, ania0141, Olina lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday nie pytając o płeć ,patrząc na ubranka wiadomo do kogo należą:)

Sunday, Olina lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas ha ha ha ta sama myśl w tym samym czasie...

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja kupowałam tu: http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i6005341362.html i wzięłam wzór 7 i 16, teraz schną na suszarce, a wieczorem wyprasuję, ale myślę, że będzie dobrze wyglądać :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zauwaylam!! A mialo nie byc duzo rozowego :-D ale tak jakos wyszlo, hahaha.

A co do szykowania prowiantu Mezowi na czas pobytu w szpitalu to ja nic nie szykuje :-)

Aaa i chyba wczoraj, ktoras mamusia pytala o masaz krocza. Ojjj ja to nie masuje zeby tej Gwiazdy nie rozochocic do wyjscia! Mysle, ze jak dotrwam to a 39 tyg.

Ja bede miala 37 tydz 19 marca - licze, ze dotrwam w jednopaku.. :-)

4z4sijb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunday ja mam przewagę niebieskiego a starałam się tego unikać ,samo tak wyszło, wrzucę wam któregoś dnia fotki tylko muszę się do tego zabrać

Niuninka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ja 37tydz mam za 2 dni :O szok jak to zleciało :O

ja w sumie mam tak bardziej neutralnie, zdarza sie niebieskie, ale malutko bardzo

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina śliczny kącik :)

Ja do szpitala mam body bluzeczke i polspiochy z gumką ale taką luzniejsza w koncu to ciuszkibdla niemowląt. Nie mam żadnych spiochów bo ich nie znoszę wiec skoro i tak w domu nie bede uzywac to po co bede do szpitala szopki odstawiać:P

Ja już pisalam jakiś czas temu że właczyl mi sie instynkt robienia zapasów ale to bardziej na czas tuż przed porodem i na połog jak nie bede miala siły stac przy garach. Mam sporo piwrogow i goląbkow narazie:P
    Na mój czas pobytu w szpitalu mój już zna menu co ma mi gotowac i donosic znając to menu szpitalne wiec sobie poradzi:P a jak nie to zamówi pizze i też bedzie:)

Taka mam ochotę na coś slodkiego ale nic nie mam i nie chce mi sie wychodzić z domu:(

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym pierogow ruskich!! Juz o nich nie piszcie bo mi slinka cieknie a robic nie umiem zbytnio..teraz to by sie tesciowa przydala, robi pyszne i szybko

4z4sijb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ano właśnie... Z moim M nie jest źle, bo szybko padła diagnoza i był w międzynarodowym projekcie lekowym, więc jeden rzut i tyle było. Jest spokój od 8 lat, ale permanentne zmęczenie i bóle kończyn dają o sobie znać cały czas. Takie życie na tykajacej bombie.

Też mojemu na czas szpitala nic nie gotuje. Jego mama się tym zajmie.

Poprasowane, szybka herbatka, ciasto i się biorę za wełnę. A później pełen relaks:D

Da radę :) ja z Sm muszę urodzić i się zajmować, przy pomocy teściowej początkowo bo po porodzie jest duże ryzyko rzutu.

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ania, ja kupowałam tu: http://allegro.pl/2-el-komplet-poscieli-do-lozeczka-90x120cm-wzory-i6005341362.html i wzięłam wzór 7 i 16, teraz schną na suszarce, a wieczorem wyprasuję, ale myślę, że będzie dobrze wyglądać :D
    śliczne 7 to mój typ,mam w koszyku podobną ale 2razy tyle kosztuje więc skuszę się na tą,mój mąż mnie zabije za te zakupy...a w sumie jak wytrzymam to nic mu nie powiem ale ja jak małe dziecko jak tylko kurier przywiezie to odrazu wielki zachwyt no i muszę sie pochwalić

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też potrafi gotować, ale lepiej się czuję jak wiem, że ma coś w zamrażalce ;)

Te pieluszki w domkach są dopiero od 7 marca.

Ech, chciałam jeszcze o czymś napisać ale zapomniałam :D

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka jedno okienko raczej nie ruszy Zuzy :-D dałam radę i nawet firany i zasłony uprasowalam i powiesilam.
    Karolina fugi zarezerwowalam na donoszona ciążę :-D

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę już robić pranie ;-)
    A przypomniało mi się, z rzeczy przydatnych po porodzie to były czopki glicerolowe, już kupiłam, żeby M nie musiał po aptekach latać :-) Tak w razie W :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Da radę :) ja z Sm muszę urodzić i się zajmować, przy pomocy teściowej początkowo bo po porodzie jest duże ryzyko rzutu.
    Pewnie, że da:) I Ty tez, dobrze, że będziesz miała pomoc, bo im mniejsze zmęczenie i stres tym lepiej. Zresztą sama wiesz najlepiej;)

MagSz lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Może to trochę egoistyczne z jednej strony ale chciałabym już urodzić bo się boję, że jako pierworódka nie dam rady urodzić sn jeśli Hania okaże się Maluszkiem 4 albo i ponad 4 kilogramowym. Jakoś całą ciąże byłam o dziwo cierpliwa, ale jak poczułam pierwsze skurcze to moja cierpliwość się skończyła ;) Z drugiej strony pytałam lekarza czy to, że Hania już tyle waży jest równoznaczne z tym, że jest już dobrze przygotowana na przyjście na świat m.in biorąc pod uwagę płucka? Lekarz odpowiedział, że dzieciaczki po 34 tygodniu zwłaszcza z taką wagą są już bardzo dobrze przygotowane, więc moje wyrzuty sumienia trochę osłabły no ale dalej jednak są

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rotenkopf to zrozumiałe ja gdybym skończyła 36tydzień też bym chciała już mieć to najgorsze za sobą i malutkiego mieć przy sobie,najgorsze jest pózniej to czekanie z dnia na dzien stres coraz wiekszy i wogóle...teraz tylko rozsądek mówi zeby mały siedział bo 32 tydzień to zdeeeeeeeeeeecydowanie za wcześnie ale już też jestem tym wszystkim zmeczona że powiem wam że po porodzie odetchnę z wielką ulgą pomimo nieprzespanych nocy itd

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie martw się, ja też już bym chciała urodzić :) I nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia, przecież dzieciaczki na tym etapie już są elegancko przystosowane do życia.

• Madzialinda Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w końcu was nadrobiłam, tydzień spędziłam w szpitalu, przynajmniej magnez podali...
    muszę sie zmobilizować i przyszykować ostatnie rzeczy dla małej bo mam jakieś dziwne uczucie nosi mnie i nie mogę sobie miejsca znaleźć. Jeszce tylko materacyk, złożyć łóżeczko i dokupić ostatnie drobiazgi, a no i do fryzjera bo wyglądam jak zombi....Z usg tp wychodzi 3 kwiecień i co usg to szybszy termin:)

ania0141, Larisa, panda80 lubią tę wiadomość

Madzialinda
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ