X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    termin z pierwszej strony ma na 15kwietnia,o kurcze aż mi gęsia skórka wyskoczyła...no to nockę mam z głowy,ja to zawsze przezywam takie rzeczy nawet jakby któraś w terminie trafiła na porodówke to przezywam taki mam charakterek
    Ja tak samo.. Też przeżywam bardzo. A Antek w brzuchu chyba też bo tak zaczął teraz mocno fikać! :)

ania0141 lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Wiecie co teraz to się dopiero zaczełam stresować tym wszystkim...
    Nie wszystkie u Nas są na fb a tam 28latka nam napisała, że jej wody odeszły i dostała podwójną dawkę sterydów... Serce mi wali jak szalone. Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i że nie bedzie miała mi za złe to napisałam tutaj o tym :)
    O kurcze to sie zaczyna... trzymam kciuki i teraz też co chwilę bede zaglądac w oczekiwaniu na wieści

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby takie oczywiste że należy się spodziewać w kazdej chwili ale jednak każda taka sytuacja budzi emocje...ogromne emocje,kurcze brak słów-łzy mi poleciały

ania0141
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pakuje torbe jutro,calczas sobie mowie,ze mam czas,ale jak zobaczylam na fb,ze Madzia rodzi do tego pisze,ze czula sie super,polozyla sie na dzrzemke wstala i wody odeszly...o jutro pakuje torby,zarty sie skonczyly.

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja tez pakuje torbe jutro,calczas sobie mowie,ze mam czas,ale jak zobaczylam na fb,ze Madzia rodzi do tego pisze,ze czula sie super,polozyla sie na dzrzemke wstala i wody odeszly...o jutro pakuje torby,zarty sie skonczyly.

Dokładnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Ja tak samo... Pakuje co mam (pomimo ze nie mam wszystkiego) a tym bardziej ze z Madzią jesteśmy w tym samym tyg ciąży... Okropny stres.. Nie sądziłam, że tak to będę przeżywać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja tak samo... Pakuje co mam (pomimo ze nie mam wszystkiego) a tym bardziej ze z Madzią jesteśmy w tym samym tyg ciąży... Okropny stres.. Nie sądziłam, że tak to będę przeżywać..

Wg belly ja mam 33 tydz i 3 dc. ale on mi inną datę pokazuje, bo na 17 kwietnia. A ja mam raczej na 11.04.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:35

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pokazuje na 11 a mam na 8 z wszystkich usg,ale niech mu bedzie jak do 8 wytrzymam to i do 11 ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, te terminy to jak widać możemy sobie o kant tyłka potluc:/
    Matko, tak niespodziewanie się to u Magdy zaczęło... Wszystkie kciuki z forum na pokład!

ilonia1984, Aleksandrakili, ania0141, agulas, panda80, Kawuszka lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestresowala mnie ta wiadomość!

28latka kciuki ! Czekamy na wieści

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu, a mnie od godziny znów męczy ból brzucha jak na @, ale dużo dziś robiłam - włączył mi się syndrom wicia gniazdka.
    Dobrze, że my wszystkie już po 30tc, nasze dzieciaczki na pewno urodzą się piękne i zdrowe, czy to 32 tc czy 42!!!! 28latka powodzenia!

ania0141 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg, tego się nie spodziewałam...znaczy niby marcówki rodziły nagminnie od początku lutego, no ale MY to MY :D nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za Magdę.

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez sie rozbudzilam po tej informacji! Dziewczyny, ktore sa na fb dawajcie znac jakby co! Kciuki zacisniete.. Dobrze, ze ja dzis popralam.. Jutro tez sie spakuje, co za stres! Byle w drugiej polowie marca..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella lubię oczywiście drugą część...

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też przeczytałam wiadomość i mam już po spaniu. Powodzenia 28latka dla Ciebie i dzidziusia.

Teraz to chyba większość z nas została zmotywowana do spakowania torby...

Wysłany: 2 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z wrażeń i z łykania kolejnej nospy zaczął odchodzić czop :) mam nadzieje, że to nie zwiastun bo w końcu od odejścia czopa do porodu może minąć kilka tygodni nie?

edit:
    a żeby było śmiesznie wczoraj siostra czarownica pytała czy na pewno czop mi już nie odszedł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 23:09

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 2 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym już spakowana, ogólnie byłam w szoku że te wszystkie podkłady, pieluchy, majty poporodowe itd zajmuja tyle miejsca w walizce!

Niuninka lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    mi z wrażeń i z łykania kolejnej nospy zaczął odchodzić czop :) mam nadzieje, że to nie zwiastun bo w końcu od odejścia czopa do porodu może minąć kilka tygodni nie?

Weź mnie nawet nie strasz odchodzącym czopem!;) przecież jesteśmy dokładnie w tym samym tygodniu ciąży, a ja muszę jeszcze wytrzymać co najmniej 2 tygodnie ;) u mnie w rodzinie jak odchodził czop to w ciągu 24h zaczynał się poród...

Wysłany: 2 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierworodną odchodził mi czop kilka h przed porodem i z 3cm rozwarciem - ale miałam już porządne skurcze. Fakt, że wczoraj nie posłuchałam mojego gin bo kazała mi jechać sprawdzić rozwarcie wieczorem, ale myślę, że skurcze bym miała gdyby się zaczynało. chociaż ponoć porody się od siebie różnią, ale nie przyjmuje póki co do wiadomości, że miałabym rodzić na dniach! abstrakcja!

Teraz trzymajmy kciuki za 28latkę! chociaż wiem, że będzie wszystko dobrze :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wyglada ten czop? Po czym poznac, ze odchodzi? Jestem zielona w tym temacie

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ