X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię kaszankę ale taką na zimno, pokrojoną w plastry, z musztardą! jeju nie jadłam chyba z 5 lat albo i więcej..

fabdorota, co się w ogóle u Ciebie wydarzyło, że trafiłyście z Polcią do szpitala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:07

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszanka bleeeeee nawet jak czyram to mi niedobrze.

Ale te pierożki to bym wciągnęła ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Boze, oddam królestwo za kaszanke! A ja już tu kolacje dostałam: rarytas konserwowy:D dobrze, że chociaż obiady są zjadliwe i że mnie mąż i rodzice ratują. Ja chce dooomuuu :( Wpadam w doła :(

A już coś więcej wiesz? Czy dalej Cię trzymają w niewiedzy? Musisz być silna dla Małej ;) Lepiej będzie jak ona sobie tam jeszcze posiedzi.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    ja lubię kaszankę ale taką na zimno, pokrojoną w plastry, z musztardą! jeju nie jadłam chyba z 5 lat albo i więcej..

fabdorota, co się w ogóle u Ciebie wydarzyło, że trafiłyście z Polcią do szpitala?
    W piątek wieczorem "coś" mi pocieklo: niedużo różowej wody. Do tej pory nie wiadomo, czy to były wody czy nie. Ale przy okazji wykryli leukocytoze, której nie mogą zbić antybiotykiem i jeśli pęcherz płodowy chociaż na chwilę się otworzył to mogło dojść do zainfekowania płynu owodniowego. I mnie trzymają, bo jeśli Polka by coś złapała, to trzeba by robić cc. No i lezymy i czekamy w niewiedzy.
    W ogóle to straszne, jak lekarze są podzieleni. Jedni mówią, żeby się nastawiac na cięcie, inni że absolutnie nie, bo ryzyko nie jest duże. I bądź tu mądry, człowieku...:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella kocyk 50x75 cm i podusia 25x35 cm - typowo do wózka, bo takich większych mam ze 4 :)
    Sorry z tą kaszaną, ale tak to już jest, nie ma ludzi wobec niej obojętnych - albo kochasz kaszanę albo jej nienawidzisz XD

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zwariowało... za mało zadane miała teraz w wolnym czasie puszcza fochy... drze się na mnie rzuca wszystkim... takiej jej nie znałam... a ja oczywiście bezsilna... a poszło o to że nie pozwalam w obcasach po panelach szurac... brak mi sił...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    W piątek wieczorem "coś" mi pocieklo: niedużo różowej wody. Do tej pory nie wiadomo, czy to były wody czy nie. Ale przy okazji wykryli leukocytoze, której nie mogą zbić antybiotykiem i jeśli pęcherz płodowy chociaż na chwilę się otworzył to mogło dojść do zainfekowania płynu owodniowego. I mnie trzymają, bo jeśli Polka by coś złapała, to trzeba by robić cc. No i lezymy i czekamy w niewiedzy.
    W ogóle to straszne, jak lekarze są podzieleni. Jedni mówią, żeby się nastawiac na cięcie, inni że absolutnie nie, bo ryzyko nie jest duże. I bądź tu mądry, człowieku...:/
    kurcze, to faktycznie nie wiadomo co robić zwłaszcza jak opinie lekarzy różne :/ i leżeć musisz póki nie stwierdzą czy Polka się zaraziła czy nie?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa, oj taka ośmiolatka to już potrafi pokazać co nieco, pamiętam moją siostrę - koszmarek... Nie wiem, zostaw ją, wyjdź i udawaj, że jej nie słyszysz... I najważniejsze, nie denerwuj się (za bardzo) :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    kurcze, to faktycznie nie wiadomo co robić zwłaszcza jak opinie lekarzy różne :/ i leżeć musisz póki nie stwierdzą czy Polka się zaraziła czy nie?
    Trochę tak. Jak infekcja nie puści, to pewnie zrobią cięcie na "wszelki wypadek". Zresztą cholera ich wie... Już się strasznie gubię w opcjach

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są te chwile kiedy chciałabym gdzieś wyjść poprostu... bo jestem sama z tym... nie dość że samopoczucie do dupy to jeszcze dziecko dobija...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fura Hani ;)
    3049f71b0b2a8116med.jpg

Dobson, *KasiaS*, Kajka, malala, Straciatellaa, triste, Funky09, Iwonkaaa, Ameiva, Endzis, mania, _Saszka_, Olina, paprotka30, Andrea20, ania0141, wiecznie, panda80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem z małym bólem łopatki :) aż odżyłam :)
    Byłam na masażu.. Miałam baaaaardzo spięty mięsień nie wiadomo skąd.. tak jakby był w skurczu ciągle.. Fizjoterapeuta aż zdziwiony był, że tak długo z tym wytrzymałam..
    Jak wróciłam do domu to jak się położyłam to nawet bombardowanie by mnie nie obudziło.. :)

Mmmm Mania jakie pierogi cudne!! Chyba męża wyśle po truskawki bo ochotę narobiłaś :p hehe

Dichlieb współczuje przeżyć i nardzo trzymam kciuki aby to okazał się fałszywy alarm :*

Iwonka trzymaj się dzielnie i nie deneruj się tak bardzo :* :*

Dobson, Kajka, malala, jamniczakuchnia, mania, _Saszka_, panda80 lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota trzymam kciuki by jednak cięcia nie było, żeby malutka jeszcze troszkę posiedziała u Ciebie. niby kończysz 37tydzień to już ładnie i bezpiecznie, ale pewnie każdy dzień dla malutkiej jest cenny w tym jej własnym izolowanym świecie :)

Rotenkopf ale bryka! :) nie przejdziesz niezauważona :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili super, że z łopatką lepiej! :) ja nie polazłam nigdzie na masaż i pewnie już nie pójdę, przyzwyczaiłam się do tego bólu, nie jest aż tak przeszywający by się nie dało wytrzymać..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis kaszankę smazona z cebulka :)
    U nas jest taki fajny ryneczek i tam mój tata kiedys kupowal mięsko a teraz ja. Mamy tam takiego zaznajomionego rzeźnika co raz w tygodniu bije swinie i krowy i są z tego robi wędliny, kiełbasy no i sprzedaje mięsko :) wiec takie 100% bezpieczne. Szczerze to innej kaszanki i białej kielbaski niż od niego to bym nie jadła :p

I kapusniak mi dochodzi :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wyjątkowo robiłam obiad bo teściowa miała załatwienia i zrobiłam pulpety w sosie koperkowym z ziemniaczkami i do teraz się oblizuje na samo wspomnienie :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wszystko zje! :D Całe szczęście wpierdziela obiady na słono i na słodko, chociaż te na słodko rzadko u nas są, bo ja też wolę obiad konkretny, a potem ewentualnie słodkie ciasto czy jakiś tam inny deser :D

• Kajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też na szczęście nie wybrzydza ani słodkim, ani bezmięsnym obiadem. Wczoraj przy okazji sprzątania szafek kuchennych okazało się, że mamy Wrapy, które trzeba spożyć w niedługim czasie. W efekcie wczoraj były wrapy z jarmużem, suszonymi pomidorami z sosem śmiatanowo-czosnkowo-serowym. A dziś to samo, ale z warzywami na parze zamiast jarmużu. Pycha :D

Rano zauważyłam, że brzuszek się wyraźnie obniżył, co małż potwierdził (więc jest coś na rzeczy, bo zazwyczaj wg niego sobie wkręcam różne rzeczy ; )
    No ale w różnych kalendarzach ciążowych czytam, że w 36tc może się już obniżać, więc luz :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w gronie obolałych mam. Mam bóle miesiączkowe, wzięłam juz kąpiel i dwie nospy. Powiedzcie mi czy to na pewno normalne? Czytam ze skurcze przepowiadające też mogą być bolesne tak?
    Albo to te przepowiadajace bo brzuch też twardnieje albo się przeforsowalam : /
    Bo jak nie to zostaje mi tylko IP

Nie odniosę się teraz do reszty, wybaczcie! : (

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka to mogą być przepowiadajace ale tez nie muszą. Z takim bólem pojechałam na ip w zeszłym tygodniu. Jeśli Cię to niepokoi radzę jechać. Przynajmniej sprawdza co się dzieje.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ