Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichelib kochana trzymaj sie ...matko co to sie dzieje :((

mania noo wygladaja bardzo apetycznie <3

mania lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ślinka cieknie :-)

mania lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a jak ten farszyk robisz? Bo nigdy nie jadłam takich...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Mania a jak ten farszyk robisz? Bo nigdy nie jadłam takich...
    Iwonka zwykły twaróg półtłusty, śmietana 30%, cukier brązowy i troszkę cynamonu dałam bo ja uwielbiam :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    moje pierwsze pierogi w życiu :) nawet wyszły :)
    musiałam zająć się czymś żeby nie myśleć albo nie przespać całego dnia :)

e7d810b8d368300bmed.jpg

O matko, zostań moją żoną! Kocham pierogi z serem, no kocham! Jak dobrze że jestem po obiedzie, bo bym zżarła ekran.

mania, Niuninka lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadłam ale faktycznie chętnie wylizalabym ekran... mniam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dorota a u Ciebie jak po obchodzie?
    Lipa. Nadal niewiele wiem. Szukają infekcji, stawiają na pęcherz, będą badać i cewnikowac. Wciąż dostaje antybiotyk, który póki co nie pomaga. Wstrzymuja się z Cc, bo z ktg wynika, że Poli w brzuchu dobrze.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że to wszystko nie ma wpływu na Malutką... niech sobie spokojnie fika... oj Kochana ta niewiedza dobija... zdrówka i cierpliwości :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    O matko, zostań moją żoną! Kocham pierogi z serem, no kocham! Jak dobrze że jestem po obiedzie, bo bym zżarła ekran.
    hahahah :)
    Ja też uwielbiam ale najlepiej jak babcia zrobi bo ja nigdy nie miałam odwagi do tego ciasta ale muszę przyznać, że wyszło mi mega takie delikatne jak babci :)
    Wysłałam zdjęcie mężowi chyba będzie wcześniej z pracy :D

a co najlepsze zeżarłam to co widać na talerzu i cukier 126 (pewnie bo mąka pszenna) :) czyli nieznacznie przekroczony więc wystarczy odjąć jednego i można jeść :)

Iwonkaaa, _Saszka_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety obiady na słodko nie przechodzą... ale chłopa nie ma corka do babci na obiad jutro a ja zrobię pierożki na słodko...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    U mnie niestety obiady na słodko nie przechodzą... ale chłopa nie ma corka do babci na obiad jutro a ja zrobię pierożki na słodko...
    u mnie to samo...mówie wczoraj ''może zrobie nalesniki jutro an obiad ''?
    odpowiedz
    'z kurczakiem' o.O
    no zesz go...haha ja sobie robie własnie z twarogiem jak mania pierożki, a jemu z tym kurczakiem, bo sie biedota nie naje hee

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zje wszystko a za słodkim to aż się trzęsie śniadanie musi być na słodko albo ciasto z kawą albo rogalik ale zawsze na słodko :) najlepiej w weekend ja na śniadanie kanapka z wędliną, serem, ogórkiem kiszonym a mąż rogalik z nutellą :)
    Tzn ja na obiad mam dziś warzywka z patelni z mięskiem mielonym i makaronem a pierożki to tak dodatkowo zrobiłam bo mi się data na twarogu kończyła ale mąż zachwycony jest :)

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm ale bym zjadła takie pierożki, ja uwielbiam robić i jeść mączne rzeczy jeszcze na słodko mmm, a mój za słodkim nie przepada on by wszystko z miechem jadł, dziś czekaja na niego ravioli z mięsem :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniam pierogi! Ja dzis znalazłam filet z kurczaka w zamrażalniku, marchewkę mialam i zrobiłam coś ala potrawke :p

Byłam odebrać wyniki. Mocz ok. Hbs,wr ujemne. Tylko martwi mnie to, że mimo brania żelaza ciągle mam anemie i do tego płytki krwi mi dość znacznie spadły bo mam 110 przy normie 160 :/
    Nie było mnie w domu chwilę a tak mnie brzuch boli-ciagnie jakbym cały dzień chodziła.

Bardzo spodobała mi się wanienka fisher price 3w1 z wkładem dla nowordka. Jak będę na kompie to Wam pokaże, tylko ta cena..... 130 zl :p

Edit

http://allegro.pl/fisher-price-wanienka-wanna-z-zabawkami-chr13-i5999800437.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 16:36

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie pyszności tu widzę i czytam :D Mnie za to naszło na kwaśśśśśną ogórkową i już zaraz będą ją wknurzać <3 A na drugie danie prostacka smażona kaszanka, puree i surówka z kiszonej kapuchy. W ogóle ostatnio jakoś wchodzą mi dania prostego ludu, na wykwintne potrawy ochoty brak... No i ważne: kiszone warzywa na propsie :P

I przyszedł kocyś do wózka <3
    1dzqlj.jpg
    Jest piękny i minky naprawdę mięciutkie <3 Na pewno jeszcze coś tam kupię :)

nick nieaktualny, Iwonkaaa, Straciatellaa, _Saszka_, Endzis, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mania, Andrea20, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAA! <3 Dostałam w sklepie orgazmu! Pamiętacie jak byłam zdołowana bo nie umiałam znaleźć sensownego pomarańczowego wózka? Pojechaliśmy z moim tatą (bo mama się pochorowała) zamówić wybrany Camarelo Seville czerwony. Międzyczasie jak pani wyciągała spacerówkę to przejrzałam sobie ulotki z innych modeli Camarelo i znalazłam pomarańczowy wózek! Nie wiem jakim cudem go nie znalazłam na internecie ?! I takim oto sposobem Hania będzie się wozić w Camarelo Figaro ;)

Wysłany: 7 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże..... kaszanka!!!!!!! Dzięki Dobson :( teraz będę ciągle o niej myslala :P

nick nieaktualny, Dobson, kamaaa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 7 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson jaki rozmiar kocyka kupiłaś :-)?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    nie wiem kiedy byłam tutaj po raz ostatni, wstyd! ale mój M ostatnimi czasy sporo jest w domu i pracuje stąd więc jakoś tak samo wyszło, że czas spędzony w necie ograniczyłam do minimum.

nadrobiłam kilka stron wstecz, widziałam, że kilka z Was w szpitalach. czy któraś z Was już urodziła? oczywiście poza dziewussia - co u niej tak w ogóle?

łączę się w bólach jeżeli chodzi o ból łopatki, choć u mnie to nie tyle łopatka co jakby odrobinę pod łopatką i promieniuje do przodu, do żebra. boli każdego dnia, chyba od 2tyg. nie jest to ból ciągły, zaczyna się z reguły w połowie dnia i do wieczora jż się męczę.. innych dolegliwości końcówki ciąży nie mam na szczęście. mała mocno się wierci w dzień i w nocy, ale dobrze, nich sobie fika. jakoś przetrwam ;)
    na ostatniej wizycie, w ubiegły wtorek miała 2700kg. lekarka mówi, że jej zdaniem koło 3700 będzie miała jak urodze w terminie.

dziś pakuję torbę, zabieram się za to i zabieram, stale odkłądam na później. ale dziś przygotuję wszystko bo jednak nie wiadommo kiedy się zacznie..

a tak poza tym to zrobiliśmy wczoraj z moim M domową sesję brzuszkową i jak już wrzuciliśmy zdjęcia na komputer to okazało się, że jakies takie są kiepskie, chyba kwestia złego światła.. :( było już po 15:00 i słońca brak a też nie chcieliśmy robić z lampą w pomieszczeniu.. podłamałam się, bo dopiero w najbliższą sobotę zrobimy drugie podejście, oby jeszcze Julka się na świat nie pchała do tego czasu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 17:03

Dobson, agulas, Andrea20 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, oddam królestwo za kaszanke! A ja już tu kolacje dostałam: rarytas konserwowy:D dobrze, że chociaż obiady są zjadliwe i że mnie mąż i rodzice ratują. Ja chce dooomuuu :( Wpadam w doła :(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ