X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili rany ale Ci się przypałętało... A czemu nie robi się masażu? Jeszcze łopatki? Ja pewnie i tak bym zrobiła ha,ha Mam masażer :-) I hmm od kuzynki dostałam brrr smalec chyba z lisa, dałam teściowej jak nie mogła ruszyć ręką z bólu i wiecie że to pomogło? Bardzo mało tego wsmarowała, chyba dwa razy i przeszło. Inne wynalazki typu maści itd nic nie dały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 09:28

• Kajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, współczuję bólu.. Z tego co wiem, to niektórzy fizjoterapeuci masują kobiety w ciąży. Przy mojej szkole rodzenia jest taka opcja. Może jeszcze poszukaj?

Wklejam info że strony SR:
    • Masaż fizjoterapeutyczny może złagodzić lub zlikwidować niektóre z typowych dolegliwości bólowych ciężarnych, ale także może pomóc, aby dziecko i matka przeszli przez poród o wiele lepiej. Po porodzie masaż rozluźnia napięte tkanki oraz stanowi element pracy z blizną. Terapeuci stosują masaż, jak również delikatne techniki manualne.

• Kinesiotaping jako technika wspierająca terapię, staje się coraz bardziej popularna również wśród kobiet w ciąży. Odpowiednie naklejenie plastrów może rozluźnić tkanki, uelastycznić skórę, zmniejszyć obrzęk, a także wpłynąć na poprawę postawy ciała.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niby chodzi i krążenie, że niebezpieczne dla dziecka.. Ja z teg9 nólu już sama nie wiem co mam robić :( Nke wiem co mnie tak złapało.. Może jakiś stan zapalny mam nie wiem :( Za godzinke mąż przyjdzie z pracy i poproszę go zeby podzwonił moze ktoś chociaż te plastry mi ponakleja.. :(

• mania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Larisa, karola91 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ból i zdenerwowanie matki to nie wpływa na dziecko? I bezsenna noc? Przecież to chore.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach krwi 160 zl yeah!

Aleksandrakili u mnie w mieście tez sa fizjoterapeuci którzy specjalizują się w masazach kobiet w ciazy. Gdyby mnie tak bolało to na pewno skorzystalabym z ich pomocy. Póki co mnie kolana strasznie bolą w nocy. Czasami spać nie mogę (czytalaM ze to dość powszechne bo coś tam się sciera szybciej w ciąży). Czasami tez mala tak nacisnie na jakis nerw ze przez cala mogę przechodzi mnie strasznie bolesny prąd. No ale kto powiedział że będzie łatwo? Tym bardziej pod koniec :)

Co do białka w moczu. Ja miałam kilka razy śladowe ilości. Raz - obecne. Gin kazała mi wtedy na drugi dzień powtarzać badanie i mierzyć 3xdziennie ciśnienie. Po powtorzeniu badań zAzwyczaj na drugi dzień już białka nie było - nie wiem od czego to zależy. Ale od tego czasu ciągle mierze ciśnienie i na każdej wizycie gin ogląda pomiary.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) dawno tu nic nie pisałam ale czytam was codziennie,
    28latka ogromne gratulacje!

My zaczelismy sie streszczac z przygotowaniem wszystkiego po tym jak tydzien temu w 35tc nagle urodzila nasza kolezanka.

U mnie w sumie nic takiego sie nie dzieje, mam twardnienia brzucha ale nie boli,
    Wizyte mam w czwartek a w piatek ide do poloznej, ktora ma mi zmierzyc miednice ,ostatnio nastraszyla mnie, ze nie bede mogla rodzic naturalnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, współczuje bólu i łączę się z Tobą ;( ja nie wiem co już mam robić na te nogę ;/

Co do kontroli - siostra mojej szefowej leżała na porodówce i dostała cynk, że była kontrola :D potem biegali z dokumentami do zusu

• Olina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra bardzo współczuje Ci tego bólu:((((
    Wszystkie wizytujace trzymam kciuki!!
    Ja wizytuje w czwartek;-)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki
    Aleksandra współczuję bólu :(
    Ja miałam intensywny weekend. W sobotę mąż mył okna i wieszał firanki, ogólnie sprzątaliśmy dość porządnie. W niedzielę byliśmy w gościach u teściowej. A wieczorem strasznie mnie zaczęła kłuć szyjka, do tego ból kręgosłupa, bóle miesiączkowe i brzuch jak kamień. porządnie się przestraszyłam i dziś już będę się pakować do szpitala bo żarty się skończyły...
    Od dzisiaj mam przestać brać magnez, luteinę i no-spę i trochę się pietram...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb u mnie też 6,5 kg w miesiąc... doktor się zaniepokoila i powiedziałam o opuchniętych nogach sprawdziła i faktycznie byly ale szukała przyczyny i właśnie mówiła o ciśnieniu które mierzy co wizytę i u mnie książkowe i akurat miałam wynik moczu i mówiła ze z białkiem ok i rozkminiala skąd te kg jak dotąd tylam miarowo... wzięła wagebw kolkobi kazała mierzyć ciśnienie plus mocz powtarzać i wizyta za dwa tyg w związku z tym. Także nie wiem też o co chodzi ale kazała dużo pić i pilnować aby sikac bo jak przestanę to zły znak... nie wiem o co kaman... daj znać co tam u Ciebie?
    Nie może być lekko...
    Ja cały czas w łóżku bo ból pachwin i ud nie do zniesienia a kręgosłup aż strzyka...brakuje mi kochanego... ciągle rodzice mi pomagają ale nawet nie mam jak do sklepu wyskoczyć...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/bialko-w-moczu-w-ciazy

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko chce mi się kawy a nie mam mleka a.do sklepu nie chce mi się iść...bez mleka nie wypije...

Dziewczyny mam pyt bo tak czytam i słucham opinii i zgłupiałam czy dziecko na mleku mm się przepaja?? Samą wodą?? Jak często, po każdym karmieniu ?? Bo tego na piersi podobno nie no chyba, że w upał.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, szyjka " taka jak powinna być", mały juz bardzo niziutko.
    Wazy kluseczka 3400g czyli tak jak w szpitalu. Ja w 1,5 miesiąca przytylam tylko 1 kg wiec nie jest źle patrząc na to ile jem :D
    Termin z USG na 15.03, a z główki wyszło nawet na 8.03 haha :D
    GBS pobrany oni sami na miejscu robią badania wiec spoko.
    Mowilam o tych bolacych skurczach to doktorek ze "łeee teraz to dopiero zaczną się bolesne skurcze".
    Za 2 tygodnie znowu na kontrole. Cieszę się w sumie ze moja gin ma urlop bo przynajmniej trochę zaoszczedze a ten doktorek z NFZ fajny, tylko żadnych zdj nie dostalam, w sumie i tak nic nie widziałam oprócz żeber takie duże to moje dziecię juz :)

Karatka81, fabdorota, _Saszka_, Iwonkaaa, Endzis, jamniczakuchnia, Olina, Kajka, Niuninka, dichlieb, Funky09, panda80, Larisa, Dobson, Rotenkopf, paprotka30, wiecznie, Ameiva, agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea gratulacje wizyty, Rety ale ci zazdroszczę jak ja chciałabym mieć tak mało dni do terminu ;)

Andrea20 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję trudnych nocy. U mnie spokojnie, w sobotę byliśmy na długim spacerze, ale dałam radę :)
    Dziś włączam pierwsze pranie.

Mimo, że rzadko się odzywam, to czytam Was regularnie i brakuje mi Ani, która zazwyczaj wszystkich wita :)
    Aniu, wszystko ok?

Iwonkaaa, ania0141 lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea już bliziutko :) dobrze że wszystko super :*

Andrea20 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Ania co taka milcząca???

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chyba co nieco o książkach pisałyście. Ja też jestem molem, choć przyznam, że tak jak w I trymestrze przeczytałam kilkanaście książek, to potem ochota na czytanie przeszła jak ręką odjął.. Mam zaczętych kilka pozycji, ale nie mogę się skupić.
    Ale to, co mnie zainteresowało do końca, to świetna książka "Mundra" - wywiady z położnymi - bardzo wciągająca i inspirująca, polecam : ) Teraz kończę czytać "Po prostu piersią" i niedawno zaczęłam "Położna - 3350 cudów narodzin". Także dość monotematycznie ; ) Znam tę księgarnię Aros, ale częściej zamawiam z Przyjazna.pl - też bardzo tanio, a mam odbiór za darmo w Poznaniu : )

Zaczęłam dziś sobie szukać muzyki relaksacyjnej na czas ciąży i porodu (rychło w czas!) i znalazłam też takie afirmacje - https://www.youtube.com/watch?v=8vOE1EsE-M0
    Mimo, że na ogół mam trudności z osiągnięciem pełnej relaksacji, to fajnie się to oglądało, kołysząc się na piłce. Sprawdźcie, czy może Wam się też spodoba - nastraja pozytywnie do porodu :)

A od rana mam wrażenie, że brzucho się opuścił. W piątek wizytuję, więc dowiem się, czy rzeczywiście mała już nisko.
    A poza tym mam dziś wyjątkowo dobry humor - słońce świeci, popijam kawę i chrupię faworki, które mąż smażył w sobotę (w całym mieszkaniu oczywiście śmierdziało, ale się uparł - no ale mam dzieki temu coś do kawki ;)

Trzymam kciuki za wizytujące i szpitalne mamy.. Szotka, Fabdorota, jak tam?

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak zwykle mało co się udzielam przez weekendy bo spędzam dużo czasu z mężem i ogólnie zawsze coś się dzieje.

Andrea, gratuluję udanej wizyty i widzę, że niezłe masz te terminy :)

Nie napisałam Wam tutaj wieści po mojej wizycie piątkowej, napisałam tylko na grupie na Fb.

Także wizyta odbyła się w szpitalu moje przeczucie mnie nie myliło, tak jak mówiłam, te bóle okresowe i krzyżowe. Zbadała mnie i okazało się, że szyjka się trochę skróciła, zmiękczyła czy tam spłaszczyła nie wiem jakiego określenia użyła i powiedziała, że mam leżakować i tego nie lekceważyć...
    Nie jestem z tych leżących, ale muszę się faktycznie przyłożyć do tego i więcej leżeć bo ostatnio to trochę przeginałam, ze sprzątaniem, gotowaniem, organizacją domu itd...
    Synek ważył w piątek 2334g, wg wagi jest starszy tylko o 3 dni. Łożysko tylna ściana II st. Cały opis też ok. Także super :)

_Saszka_, Andrea20, Karatka81, Endzis, Rotenkopf, wiecznie lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ