X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    largos wrote:
    Czesc dziewczyny, ja tez mam termin porodu na kwiecień, dokładnie na 5. Jestem w 36 tygodniu ciąży i od kilku dni mam takie bolesne kłucie w dole brzucha, czy któraś z was też to miala?

Witaj, ja mam tak juz od kilku tygodni, a od kilku dni do tego stopnia ze ledwo chodze. To maluszek naciska na spojenie łonowe wiec myślę ze to normalne na tym etapie juz :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uwaga!!! Widziałam BOCIANA :D Szykujcie się, bo w zachodniopomorskim niedługo zacznie przynosić dzieciaczki :D

agulas, fabdorota, Anastazjaaa, Ameiva, _Saszka_, Justyna Es, Aleksandrakili, Rotenkopf, czarna_owca, Funky09 lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo bólów dziewczyny dziś mam od południa okropny bol ?jajników? Taki jak przy bardzoo mocnym okresie, w ciąży mam taki bol pierwszy raz i od tylu jak by miało mnie rozsadzic, czasem aż widzę gwiazdki, pojawia się co jakiś czas. Nie wiem czy to sa skurcze bo dziwne to, ale obserwuje

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

agulas, Dobson lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny, uwaga!!! Widziałam BOCIANA :D Szykujcie się, bo w zachodniopomorskim niedługo zacznie przynosić dzieciaczki :D

Może zaleci przy okazji do pomorskiego i mi Stasia przyniesie :)
    Jamniczakuchnia szykuj się bo to dobry znak :D
    dzień przed zrobieniem testu ciazowego, jak jechalismy z K to nam bocian stanął na ulicy i musieliśmy czekać aż przejdzie a mój się zaśmial ze może nam dziecko podrzuci a na następny dzień szok 2 kreski:D Wiec cos w tych bocianach jest :D
    Mi wczoraj wysyłało się pol kg cukru i tez zaczelam się zastanawiać czy to jakiś znak :D

jamniczakuchnia, Justyna Es lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z łóżka z goraczka i grypą :) do tego synek zapalenie ucha, jedna wielka masakra,a miały być przygotowania pełna parą :( no noc, muszą poczekać :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Fabdorota, widze, ze sie dzieje ... Mam nadzieje, ze ogarną Twoja infekcje czym prędzej :/ i niech wszystko bedzie po Twojej myśli :)
    Ja nie mam wiele wieści. Skurcze sie jakby uspokoiły, na ktg tez prawie cisza, mała fika jak szalona, tylko ja w ogóle siedzieć i chodzić nie moge :( strasznie boli mnie dół brzucha i tam gdzies w szyjce okropnie zakluwa i ciągnie. Do łazienki sie prawie czołgam, ale wykapać sie musiałam. Wszystko ze łzami w oczach. Nawet nie chce tego wspominać :( mam wrazenie, ze szyjki juz w ogóle nie mam skoro to tak mocno uciska i boli :/
    Jeszcze gdzies mnie zawiało i gardło mnie boli :/
    Jutro pewnie cos wiecej bedzie wiadomo, bo poniedziałek i pełna ekipa.
    Trzymajcie sie!

Kochana pewnie jesteś osłabiona po tej kroplowce, ja się pozbieralam po niej po kilku dniach, na poczatku czulam się jak trup a bóle tez miałam mimo braku jakiś mocniejszych skurczy na ktg :)
    Ważne ze skurcze się uspokoily, może mała jeszcze strzeli Focha ze jej nie chcieli wypuścić i posiedzi do terminu.
    Trzymam kciuki żeby chociaż do tęgo 13 posiedziala a jak dłużej to wgl super :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie.... moze faktycznie jutro jakies konkrety beda mowic, bo wiadomo przy weekendzie to też tak różnie...

wiolcia wracaj szybciochem do zdrowia....

od jutra a w niektorych biedronkach juz od dzis sa te mega promocje na pieluchy dada jesli któras z was jest zaineteresowana....aha i pisują, że promocja nie dotyczy wszystkich sklepow wiec pewnie trzeba bedzie podchodzic

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia z bocianem super :-) :-)
    Mi wczoraj na kanapę rozlała się prawie cała kawka ;-) Czy to znak? ha,ha Wszystko leci mi z rąk ostatnio...
    Szotka bidulko, Ty to się nacierpisz...
    Wiolcia zdrówka dla Was :-)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety dziewczyny ale straszycie.
    Dużo wytrwałości dla szpitalujacych się.

28latka co tam u was?

Czy ktoś ma wieści od dziewusi?

Ja dziś poprasowalam i poukladalam ciuszki, koce pościele i kosmetyki. O rety ależ jestem z siebie dumna.

Mąż skręcił box i stoi już w salonie

Pościele już czekają ale na razie wyprane i wyorasowane czekają w pudełkach na boxie :)

Pokrowiec na fotelik oierze się jutro będzie gotowy ;)

Jestem juz gotowa :)

Jeszcze tylko wózek trzeba kupić ale z tym czekam do kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:07

agulas lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypiam na stojąco a nie moge sobie pozwolić na drzemkę bo sama z synkiem w domu jestem, mąż w pracy do północny :-( a znając życia w nocy znów nie będę mogła spać, ehhh

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na końcówce weekendu. Widzę zaczyna się tu u nas dziać ;). Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się tam dzielnie i niech maluszki jeszcze sobie posiedzą w brzuszkach swoich mam :).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam w dzień i pewnie noc z głowy... ale jak mam możliwość pospac w dzień to nie potrafię się powstrzymać...
    Siedzenie boli ... jak stoję to jakbym kamień miała w brzuchu i ciągnie strasxnie a jak leżę to pachwiny i krocze odpada... jak żyć :p

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem :)
    Fabdorota oby wszystko przeszło i się wyjaśniło i dzidzia niech siedzi jeszcze w brzuszku :)
    U mnie będzie totalny minimalizm jeśli chodzi o kosmetyki :)

Dziś mam beznadziejny dzień.. Pół dnia przepłakałam z bólu łopatki.. Nie umiem ręką ruszyć jest cała zdrętwiała i nie mam w niej siły.. Pojechałam na pogotowie lekarz z pretensjami do mnie, że co on ma mi zrobić? :/ popłakałam się i wyszłam z receptą na apap extra :/ Nosz kurwa... Mąź stara się mnie lekko masować, wziełam ciepłą kąpiel ale nic nie pomaga :( Nie mam żdanej wygodnej pozycji.. ani leżeć ani siedzieć... co chwila wstaje, klade się i siedze, na zmiane chyba co 5 min.. Nie wiem jak noc przezyje.. Nie wiem z czego mnie tak boli ta łopatka :( Każdy nawet najmniejszy ruch mnie boli.. Nawet przy oddechu :(

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja pospalam w dzień i pewnie noc z głowy... ale jak mam możliwość pospac w dzień to nie potrafię się powstrzymać...
    Siedzenie boli ... jak stoję to jakbym kamień miała w brzuchu i ciągnie strasxnie a jak leżę to pachwiny i krocze odpada... jak żyć :p
    Iwonka ja zauważyłam że niezależnie od tego czy mam drzemkę w dzień czy nie to i tak mam problem że spaniem w nocy więc jak tylko mogę to chociaż raz na kilka dni idę spać w czasie kiedy synek ma drzemkę. Dziś niestety nie mogłam bo w dzień była u mnie koleżanka w odwiedzinach. Ale już za chwilę idę kąpać Maćka i chyba od razu z nim zalegne :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka ja kupowałam z tej firmy, co prawda nie na allegro tylko stacjonarnie, ale jakość fajna :) http://allegro.pl/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-mata-i5918165137.html i cena też chyba przystępna...

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, regeneracja na full i do domków :)

Aleksandrakili, a może spróbuj maścią rozgrzewającą posmarować tą łopatkę? Nie wiem w sumie czy można... Ja takie bóle mam jak przestaję ćwiczyć i mięśnie mi 'wiotczeją' i puszczają to co miały ładnie podtrzymywać czyli łopatkę... Może u ciebie to sprawka relaksyny albo coś...W każdym razie wiem jak to boli, okropne.

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pomoglam ogarnąć się córce i idę siebie ogarniac i lulu bo coś glowa mnie boli...
    Rozejrzalam się po domu i stwierdziłam ze ani śladu po moich porzadkach niby wiosennych i się powylam że nie ogarne już... nie mogę dłużej na nogach bo mnie tak na dole boli i ciągnie ze usiąść strach... i smutno mi bo chciałam utrzymać porządek żeby tylko po urodzeniu kochany kurze ogarnął a tu znowu papiery itp... ehhh niby człowiek w domu całymi dniami ale do roboty już się nie nadaje...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Rotenkopf coś milcząca??? Jak tam samopoczucie?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Szotka ja kupowałam z tej firmy, co prawda nie na allegro tylko stacjonarnie, ale jakość fajna :) http://allegro.pl/ceba-usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-mata-i5918165137.html i cena też chyba przystępna...

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, regeneracja na full i do domków :)

Aleksandrakili, a może spróbuj maścią rozgrzewającą posmarować tą łopatkę? Nie wiem w sumie czy można... Ja takie bóle mam jak przestaję ćwiczyć i mięśnie mi 'wiotczeją' i puszczają to co miały ładnie podtrzymywać czyli łopatkę... Może u ciebie to sprawka relaksyny albo coś...W każdym razie wiem jak to boli, okropne.
    Ten lekarz na IP powiedział, źe źadnych maści nie mogę :( że nic nie mogę :( a apap mi g. za przeproszeniem da.. :/ Wcześniej jak chodziłam na jogę to nic mi nie było a on 2 tyg. nie chodzę... Może faktycznie mi te mięśnie zwiotczały.. :/ :( Zastanawiam się czy może kinezjotaping by mi coś dał.. I czy jutro mi na szybko ktoś coś z tym zrobi.. Już z bólu skurczy dostałam.. :( Boję się, że przez to zacznę rodzić :( :(

‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ