X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Lekarz na obchodzie teraz przyznał, że jeszcze nic nie wiedzą. Wiadomo, że jest infekcja i że leukocyty i crp rosną z badania na badanie. Znów mam morfo, crp z próbą jakastam dodatkowo, na wszelki wypadek. Szyjka się zaczyna rozwierac, ale to nie ma większego znaczenia, bo jak infekcja to będzie cc. Może wyjdę już z moim Robaczkiem już.

Szotka, jak tam u Was?

Dorota, a robilas posiew z szyjki w ciąży? Gdzie ta infekcja miałaby być? I jak wysokie masz crp? Wiesz może?
    Ja całą ciążę zmagam się z podniesionym crp, największe miałam 19 i brałam antybiotyk, teraz ostatnio było 11 a to jak na mnie mało. Na szczęście posiewy nie wykrywają bakterii

pucek lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w niedziele...

fabdorota trzymaj sie dzielnie :*

u nas na sr mowiła połozna by kapac dzidizusia w najzwyklejszym mydełku..ja to sie juz gubie powiem szczerze...hah no i tez mowiła, zeby za czesto nie kapac...tymbardziej, ze to bedzie kwiecien wiec upałow tez nie bedzie...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Dorota, a robilas posiew z szyjki w ciąży? Gdzie ta infekcja miałaby być? I jak wysokie masz crp? Wiesz może?
    Ja całą ciążę zmagam się z podniesionym crp, największe miałam 19 i brałam antybiotyk, teraz ostatnio było 11 a to jak na mnie mało. Na szczęście posiewy nie wykrywają bakterii
    Nie potrafię Ci powiedzieć, gdzie może być, bo nikt mi tego nie mówi i nie starają się lokalizowac póki co. Crp z tego co zrozumiałam jest 15, ale stale rośnie, dlatego powtarzają.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale widzisz ja miałam 19 i nic się nie działo, żadnych krwawień, skurczy, nic.. U mnie ta historia z crp jest długa i nie rośnie skokowo...lekarze też nie potrafili znaleźć przyczyny bo posiewy wychodziły dobrze.

Pewnie zrobią Ci posiew z szyjki, skoro jest plamienie i crp podniesione to może tam coś się dzieje? Ale równie dobrze ognisko infekcji może być w każdym innym miejscu a szukanie bez żadnych dolegliwości tak jak w moim przypadku, mija się z celem.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten test co mają mi robić ma pokazać, czy to reakcja na celeston czy faktycznie infekcja. Jak infekcja, to dadzą mi antybiotyk i będą obserwować. I wtedy już powinna paść decyzja co dalej. BTW: położne są nieocenionym źródłem info:D Wszystko co wiem, jest od nich właściwie.
    A krwawieniem mam się nie martwić. Jak się robi rozwarcie to może sobie krwawic trochę.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :*

Ja przeżywam chyba jakieś załamanie z powodu braku Hani, cały czas płacze :(

Co do paznokci, dziecko jak się urodzi ma paznokcie jak papierki, wierzcie że ja nawet nie zauważyłam kiedy jej odpadały. Pierwszy raz obcinalam jej paznokcie u rąk gdzieś po miesiącu albo i później a u nóg po 2msc.

Jeżeli chodzi o produkty z kokosa, przy biegunce czy wymiotach u Hani, kazali mi podawać jej elektrolity takie z apteki. Jak ja tego spróbowałam to prawie zwymiotowałam, potwornie słone więc nie było mowy żeby Hania to wypila. Wtedy Tata mi powiedział że sok z kokosa ma mnóstwo elektrolitów a przy tym jest smaczny i słodki. Wiec zaczęłąm go podawać Hani.

Ja używam do kąpieli Oilatum, oliwka odpada bo wszystko było od niej tłuste a i ciężko było Mała wyciągnął bo bałam się że mi się wyślizgnie. Testowałam też płyn z nivea ale Hanie uczulił. Polecam za to bardzo balsam z Oilatum, wydajny i cudownie pachnie :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Fabdorota to faktycznie średnio, brak informowania pacjenta, żenada. Swoją drogą gorszą opcją może być, że sami nie wiedzą, o co chodzi...
    Ja zrobiłam zakupki, tj olej kokosowy, płyn do prania i 3 książki dla mamusi :-) Książeczki cieszą najbardziej :-) A czytałam, że ten olej to i na odparzenia można stosować... hmmm

Jako mol książkowy muszę zapytać co tam ciekawego kupiłaś? Ja zbieram się z zamówieniem na bonito bo mają teraz promocje na 10 urodziny, a ceny i tak zawsze mają niskie :) więc coś sobie pewnie wybiorę no i bajki dla maluszka :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola to kiedy w końcu Hania będzie z Tobą? To już tak długo trwa...
    Niko miał w miarę paznokietki, zależy od dziecka, no wiadomo, ze nie były tak jak u dorosłego ;-) Co do kapieli
    http://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina bonito to miejsce mojego książkowego bankructwa :P polecam też księgarnie Aros.

Kawuszka lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ten test co mają mi robić ma pokazać, czy to reakcja na celeston czy faktycznie infekcja. Jak infekcja, to dadzą mi antybiotyk i będą obserwować. I wtedy już powinna paść decyzja co dalej. BTW: położne są nieocenionym źródłem info:D Wszystko co wiem, jest od nich właściwie.
    A krwawieniem mam się nie martwić. Jak się robi rozwarcie to może sobie krwawic trochę.

Moze to dziwnie zabrzmi ale gdyby okazało się ze to infekcja to może by było lepiej. Antybiotyk by pomogl i jeszcze by się wszystko zatrzymalo :) w każdym razie trzymam kciuki za Was!

• fabiola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzialam jej od zeszłego piątku :( we wtorek wyszła ze szpitala i zostali u moich rodziców bo niestety ale dopadło też mojego Męża do tego stopnia ze prawie zemdlał w aptece. W każdym razie pewnie wrócą koło wtorku mimo tego że on może jeszcze zarazać ok. 2-3 tyg no ale tego już nie przeskoczymy.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emolientów używa się dopiero wtedy jeśli coś się dzieje ze skórą. Każda zrobi jak będzie chciała :) Ja pójdę w ślady mojej siostry i będę kąpała małego w wodzie z kilkoma kroplami oliwki Hipp i NIC WIĘCEJ. Żadnych balsamów, emulsji póki nie będzie takiej potrzeby.

http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html

Iwonkaaa, Olina lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdoroda trzymam mocno kciuki ale szczerze ciężko mi nadążyć za informacjami i już się trochę pogubiłam na jakim etapie jesteś.

atdcjw4zbts1ljz3.png

• fabiola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, dziękuję za podesłanie linka. Jestem zaskoczona że praktycznie każdy kosmetyk zawiera coś "złego". Hanie inne kosmetyki niż Oilatum uczulają więc stanęło na nim i szczerze to bałabym się próbować czegoś innego żeby znowu nie było problemów. Ale może faktycznie macie rację żeby nie zaczynać od tego kosmetyku.

Karatka81 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia popieram w kwestii kąpieli... zresztą już kiedyś wypowiadalam się na temat minimalizacji chemii w pielęgnacji niemowlaka... Ja swoją 8 letnią córkę z AZS łapie w atoperalu ale nie tym baby tylko zwykłym... on ma mocznik i olej lniany w składzie czyli tak jak srokao poleca...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ina wzięłam sobie dwie książki Berta Hellinger-a Porządki miłości i Porządki pomagania. To tak na początek :-)

• Larisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola bardzo mi przykro,ze czujesz się samotnie. Wiem ,ze to teraz Ci dobrze nie zabrzmi,ale postaraj się wykorzystać ten czas na relaks. U mnie jest druga strona medalu bo Staś znowu coś złapał. ..i myślę, że większość tygodnia będę z nim sama a jestem wykończona :/
    I oczywiście Hania wróci mega szczęśliwa do Ciebie!!!! ;)
    kapiel ja użyłam kilka razy oilatum a później po kilku rozmowach sama woda. Staś tez miał problemy ze skórą później, ale woda sama była super. Może tym razem spróbuję oleju kokosowego tez :)

fabiola lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Moze to dziwnie zabrzmi ale gdyby okazało się ze to infekcja to może by było lepiej. Antybiotyk by pomogl i jeszcze by się wszystko zatrzymalo :) w każdym razie trzymam kciuki za Was!
    Jak tylko moja, to tak. Jak się dostała do płynu owodniowego to kiepsko.
    Wszystko się szybko dzieje, cały czas przychodzi albo lekarz albo położna, sama mam problem żeby nadążyć. Jak mama się poszła pytać dr o dalsze działania, to też się pogubila przez wielość opcji.

• largos Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja tez mam termin porodu na kwiecień, dokładnie na 5. Jestem w 36 tygodniu ciąży i od kilku dni mam takie bolesne kłucie w dole brzucha, czy któraś z was też to miala?

relgupjy7eqx5bjf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Karolina_Ina bonito to miejsce mojego książkowego bankructwa :P polecam też księgarnie Aros.
    Mojego też :) Aros i bonito to ta sama księgarnia i na zmianę mają promocje :) i to jest najgorsze, bo nie da się przestać kupować :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ