X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;) coś czuję, że jednak mnie potrzymaja, bo znów podkrawiam :/ szyjka szaleje chyba.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja już od chyba dwóch miesięcy nie tykam jogurtów, kefirów, mleka itd bo mam po nich cholerną zgagę. Ustaliłam sprawcę ha,ha Ale mleko w formie budyniu jak najbardziej ;-) Wczoraj wciągłam cały sama :-)
    Mam tak samo, zgaga po nabiale, budyń przechodzi bez problemu :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dzięki dziewczyny;) coś czuję, że jednak mnie potrzymaja, bo znów podkrawiam :/ szyjka szaleje chyba.
    Powodzenia w uzyskaniu informacji! Eh, to przecież nasze podstawowe prawo..
    Mówili Ci może, jakie są przyczyny krwawienia? A to jest taka żywa krew czy podbarwiony śluz?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota trzymaj się tam! :*

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Powodzenia w uzyskaniu informacji! Eh, to przecież nasze podstawowe prawo..
    Mówili Ci może, jakie są przyczyny krwawienia? A to jest taka żywa krew czy podbarwiony śluz?
    Podbarwiony śluz dzięki Bogu. Żywa krew była w piątek przez chwilę

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota to faktycznie średnio, brak informowania pacjenta, żenada. Swoją drogą gorszą opcją może być, że sami nie wiedzą, o co chodzi...
    Ja zrobiłam zakupki, tj olej kokosowy, płyn do prania i 3 książki dla mamusi :-) Książeczki cieszą najbardziej :-) A czytałam, że ten olej to i na odparzenia można stosować... hmmm

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna stosowac na odparzenia. W ojeju kokosowym mozesz kapac malenstwo i uzywac do masazu jako oliwki i nie zawiera zadnych substancji chemicznych :) ja stosuje olej kosowy teraz na brzuszek a pozniej bedzie dla najmlodszego milusinskiego :)

Karatka81, Miuu lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Mozna stosowac na odparzenia. W ojeju kokosowym mozesz kapac malenstwo i uzywac do masazu jako oliwki i nie zawiera zadnych substancji chemicznych :) ja stosuje olej kosowy teraz na brzuszek a pozniej bedzie dla najmlodszego milusinskiego :)
    No właśnie, czyli produkt idealny, bo i wsuwać można, ponoć na odchudzanie dobry ha,ha W sumie najbardziej chodziło mi o kąpiel, nie będę w ropie (parafinie) kąpać Ali, a Balneum też drogo wychodziło. Ile oleju daje się na małą wanienkę? Małą łyżeczkę?

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, za nami ciężki wieczór ale tak emocjonalnie. Bez wchodzenia w szczegóły, powiem Wam, ze faceci to są naprawdę z innej planety. Mój na wszystko ma czas! I dziwi się ze ja się denerwuje ze coś mam jeszcze niegotowe na przyjście dziecka na świat! A to może juz być w każdej chwili. Obawiam się ze następny remont zakończy się rozwodem haha
    Żałuję ze sama nie mogę albo nie umiem czegoś zrobić.

Fabdorota oni sami pewnie nie wiedza co jest grane. Najwazniejsze ze ktg wychodzi ładne.

Szotka, jak tam u Was?

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota oj ta Twoja córcia coś chybs pcha sie na świat, ale jesteś juz na takim etapie że mogłaby się spokojnie urodzić, wiec kto wie może będziesz niedługo tulic malutką :) kciuki za was dziewczyny :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja bede dodawac mala lyzeczke do kapieli, olej kokosowy dziala jak emolient a jest w pelni naturalny.
    Ale przez pierwsze 2 tyg zalecaja kapac noworodka w samej wodzie, chyba jest to najzdrowsze i najbardziej naturalne dla dziecka, co o tym sadzicie?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam zeby dodawac odciagniete mleko do kapieli, hmmmm
    Moja znajoma oczka dziecku przemywala swoim mlekiem.

Ameiva lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wieczorem miałam juz takie porządne straszaki ale minęły jak zawsze :D
    Dziś na pobudkę moje kochanie mnie wykorzystało, a ja się dalam bo w sumie juz nie grozi mi przedwczesny poród a połóg będzie trochę trwał wiec niech się nacieszy jeszcze :D

Wgl moja kolezanka ostatnio rodziła i jej w szpitalu mówili ze nie powinna obcinac dziecku paznokci, ze te pierwsze muszą same peknac, ma zakładać tylko niedrapki, bo dziecko może dostać jakieś zakażenie. Strasznie mnie to zdziwilo, czy to prawda??
    Ja slyszalam ze po przyjściu ze szpitala jak są dłuższe to się obcina, a niedrapki jak najmniej nakładać bo dziecko musi poznawać się i wszystko raczkami :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Ale przez pierwsze 2 tyg zalecaja kapac noworodka w samej wodzie, chyba jest to najzdrowsze i najbardziej naturalne dla dziecka, co o tym sadzicie?
    To chyba zależy też, jaką kto ma wodę w kranie ;-) Ja pewnie ten olej dam od początku, może pół łyżeczki :-) Mam gdzieś te niedrapki (tylko gdzie???), w szpitalu nie zakładałam i w domku też nie. Niko jakoś się mocno nie podrapał, przynajmniej takich problemów sobie nie przypominam a i w miarę szybko obcinałam.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea ale jak pęknąć? Ułamać się? No nie ogarniam przyznaję ha,ha

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz na obchodzie teraz przyznał, że jeszcze nic nie wiedzą. Wiadomo, że jest infekcja i że leukocyty i crp rosną z badania na badanie. Znów mam morfo, crp z próbą jakastam dodatkowo, na wszelki wypadek. Szyjka się zaczyna rozwierac, ale to nie ma większego znaczenia, bo jak infekcja to będzie cc. Może wyjdę już z moim Robaczkiem już.

Szotka, jak tam u Was?

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Andrea ale jak pęknąć? Ułamać się? No nie ogarniam przyznaję ha,ha

Z tego co mówiła i zrozumiałam to tak, mają peknąć czyli ulamac się same.
    Brrr ja bym na to nie pozwoliła, jak mi czasem ułamie się to masakra a teraz takiemu maluszkowi..

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Dorota to już jest bardzo poważnie, czyli może jeszcze trochę i Pola będzie w Twoich ramionach? Rany :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea to wtedy na mój rozum może być infekcja, jak paznokietek się jakoś nie tak połamie... Nie, no ja raczej będę obcinać.

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę obcinac, ale ciekawilo mnie czy slyszalyscie o czymś takim bo ja właśnie pierwszy raz cos takiego uslyszalam :D

Fabdorota no to faktycznie moze wyjdziesz juz z malutka, ale fajnie :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ