Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karatka81 wrote:Ja już od chyba dwóch miesięcy nie tykam jogurtów, kefirów, mleka itd bo mam po nich cholerną zgagę. Ustaliłam sprawcę ha,ha Ale mleko w formie budyniu jak najbardziej
Wczoraj wciągłam cały sama
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Dzięki dziewczyny;) coś czuję, że jednak mnie potrzymaja, bo znów podkrawiam
szyjka szaleje chyba.
Mówili Ci może, jakie są przyczyny krwawienia? A to jest taka żywa krew czy podbarwiony śluz?[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualny
-
Kajka wrote:Powodzenia w uzyskaniu informacji! Eh, to przecież nasze podstawowe prawo..
Mówili Ci może, jakie są przyczyny krwawienia? A to jest taka żywa krew czy podbarwiony śluz? -
Fabdorota to faktycznie średnio, brak informowania pacjenta, żenada. Swoją drogą gorszą opcją może być, że sami nie wiedzą, o co chodzi...
Ja zrobiłam zakupki, tj olej kokosowy, płyn do prania i 3 książki dla mamusiKsiążeczki cieszą najbardziej
A czytałam, że ten olej to i na odparzenia można stosować... hmmm
-
Mozna stosowac na odparzenia. W ojeju kokosowym mozesz kapac malenstwo i uzywac do masazu jako oliwki i nie zawiera zadnych substancji chemicznych
ja stosuje olej kosowy teraz na brzuszek a pozniej bedzie dla najmlodszego milusinskiego
Karatka81, Miuu lubią tę wiadomość
-
czarna_owca wrote:Mozna stosowac na odparzenia. W ojeju kokosowym mozesz kapac malenstwo i uzywac do masazu jako oliwki i nie zawiera zadnych substancji chemicznych
ja stosuje olej kosowy teraz na brzuszek a pozniej bedzie dla najmlodszego milusinskiego
-
Hej, za nami ciężki wieczór ale tak emocjonalnie. Bez wchodzenia w szczegóły, powiem Wam, ze faceci to są naprawdę z innej planety. Mój na wszystko ma czas! I dziwi się ze ja się denerwuje ze coś mam jeszcze niegotowe na przyjście dziecka na świat! A to może juz być w każdej chwili. Obawiam się ze następny remont zakończy się rozwodem haha
Żałuję ze sama nie mogę albo nie umiem czegoś zrobić.
Fabdorota oni sami pewnie nie wiedza co jest grane. Najwazniejsze ze ktg wychodzi ładne.
Szotka, jak tam u Was? -
Tak, ja bede dodawac mala lyzeczke do kapieli, olej kokosowy dziala jak emolient a jest w pelni naturalny.
Ale przez pierwsze 2 tyg zalecaja kapac noworodka w samej wodzie, chyba jest to najzdrowsze i najbardziej naturalne dla dziecka, co o tym sadzicie?
-
Ja wczoraj wieczorem miałam juz takie porządne straszaki ale minęły jak zawsze
Dziś na pobudkę moje kochanie mnie wykorzystało, a ja się dalam bo w sumie juz nie grozi mi przedwczesny poród a połóg będzie trochę trwał wiec niech się nacieszy jeszcze
Wgl moja kolezanka ostatnio rodziła i jej w szpitalu mówili ze nie powinna obcinac dziecku paznokci, ze te pierwsze muszą same peknac, ma zakładać tylko niedrapki, bo dziecko może dostać jakieś zakażenie. Strasznie mnie to zdziwilo, czy to prawda??
Ja slyszalam ze po przyjściu ze szpitala jak są dłuższe to się obcina, a niedrapki jak najmniej nakładać bo dziecko musi poznawać się i wszystko raczkami
-
czarna_owca wrote:Ale przez pierwsze 2 tyg zalecaja kapac noworodka w samej wodzie, chyba jest to najzdrowsze i najbardziej naturalne dla dziecka, co o tym sadzicie?
Ja pewnie ten olej dam od początku, może pół łyżeczki
Mam gdzieś te niedrapki (tylko gdzie???), w szpitalu nie zakładałam i w domku też nie. Niko jakoś się mocno nie podrapał, przynajmniej takich problemów sobie nie przypominam a i w miarę szybko obcinałam.
-
Lekarz na obchodzie teraz przyznał, że jeszcze nic nie wiedzą. Wiadomo, że jest infekcja i że leukocyty i crp rosną z badania na badanie. Znów mam morfo, crp z próbą jakastam dodatkowo, na wszelki wypadek. Szyjka się zaczyna rozwierac, ale to nie ma większego znaczenia, bo jak infekcja to będzie cc. Może wyjdę już z moim Robaczkiem już.
Szotka, jak tam u Was? -
Karatka81 wrote:Andrea ale jak pęknąć? Ułamać się? No nie ogarniam przyznaję ha,ha
Z tego co mówiła i zrozumiałam to tak, mają peknąć czyli ulamac się same.
Brrr ja bym na to nie pozwoliła, jak mi czasem ułamie się to masakra a teraz takiemu maluszkowi..