X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 22:23

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Mój mąż kiedyś wlał sobie 30% do kawy bo nie było mleka ani nic ;p
    mój A dolewa wody, ale nie róbcie tego :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam w dzień i teraz masakra bo nie chce się spać a nie ma do kogo buzi odezwać... grrr

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorną porą :) Po zaaplikowaniu kilku leków, skurcze mineły :) Już na bank siè na takie łażenie nie wybiorę:) Muszę dbać o dziecko :) No i dopiero zaczęłam rozpakowywać rzeczy zakupione w ikei :) ale jestem zadowolona :) niby parę pierdółek dla Antosia ale ohhh super! :p

Jaskra ja też mam problemy skórne.. Nie dość ze na pkersiach mi się rozstępy porobiły to obsypało mi cały dekold i połowe pleców... a swędzi to cholerstwo jak nie wiem :/ Mam nadzieję, że po porodzie mi to minie :)

Wiecie co.. Moja mama tak się przejęła tą niską wagą Antosia, że chyba pół rodziny obdzwoniła :p I jak mnie nie było przyjechała kuzynka i naprzywoziła parę zdrowych rzeczy i jajka kurze hihi :p Wiecie, że pomimo, że to dziwne trochę to nawet i przyjemne :p hehe ale jestem z siebie dumna bo zjadłam dużo konkretnego mięsa dziś i rybkę :p

• jaskra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, pocieszające, że trochę znikają..
    Też mam tendencję do rozdrapywania, zwłaszcza, że niektóre czasem swędzą. I tez mam w okolicach pach i piersi.. To chyba standardowa lokalizacja. Ciekawe ile kosztuje usunięcie takich cudaków w razie czego.

Aleksandrakili, a ty na serio się nie przejmuj tak bardzo wagą Antosia. Po prostu może będzie drobinką przy urodzeniu. Mój mąż urodził się z wagą 2200 w 37 tygodniu. Twój Antoś zapewne jeszcze do 3 kg dobije, bo do porodu jeszcze sporo zostało ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale-love. Dowiedziałam się całkiem przez przypadek, że moja szyjka skrocila się z 32mm do 20mm. Po co takie wiadomości pacjentce? To chyba nie jest mało jak na ten tydzień, co? Ale znów krew, tym razem w gęstej wydzielinie (sorry za szczegóły):P
    Ale ktg piękne teraz wyszło;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne tzn ? :D

Ps. Mężu mi podesłał ;)
    Kobiety z całego świata pokazują, co biorą do szpitala przed porodem
    http://joemonster.org/art/35212

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Piękne tzn ? :D

Ps. Mężu mi podesłał ;)
    Kobiety z całego świata pokazują, co biorą do szpitala przed porodem
    http://joemonster.org/art/35212

Masakra... a tu człowiek martwi się nieraz o takie błahe rzeczy pakować czy nie... ale różne strony świata i różne zwyczaje... ale aż chce się powiedzieć że nie mamy co narzekać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:

Aleksandrakili, a ty na serio się nie przejmuj tak bardzo wagą Antosia. Po prostu może będzie drobinką przy urodzeniu. Mój mąż urodził się z wagą 2200 w 37 tygodniu. Twój Antoś zapewne jeszcze do 3 kg dobije, bo do porodu jeszcze sporo zostało ;)
    Aż tak się wagą nie przejmuję co bardziej tym, że zaniedbałam to, że mu żadnych składników odżywczych nie zapewniałam.. więc chociaż przez te ostatnie 5 tyg. się przyłożę :p :) Ja sama się urodziłam z bardzo niską wagą także może też poniekąd ma to po mnie :p

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, skurcze się nie pisały, tętno małej miarowe ;)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Spać nie mogę. Jestem niewyspana i zmęczona. Jakoś dziwnie się czuję. Moze dlatego ze noc nie w swoim domu bo u mnie maz mieszkanie malowak. Do tego wczoraj podczas rozmowy z koleżanką odeszły jej wody (34 tc blizniaki) i ciągle o niej myślę. Ostatni raz odzywala się ok 2.00 ze jest w szpitalu i skurcze ma coraz mocniejsze. Brzuch mnie codziennie pobolewa jak na okres. Dobrze ze we wtorek wizyta u gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 05:59

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana :-) Ja też dzisiaj kiepska noc, Ala na pęcherz ciśnie i wędrówka ludów do wc kilka razy była... Jeszcze M dzisiaj na 6 i ma roboty od rana. Jakoś zasnęłam, ale to takie spanie na raty.
    Kwietniowe dzieciaczki jeszcze czas :-)
    Aleksandrakili fajnie że rodzinka się przejęła, to miłe :-) Będzie dobrze :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka jak tam u Was?
    28latka trzymam kciuki za Zosię, jeszcze troszkę i przytulisz córeczkę :-)

Ameiva mąż wymiata ha,ha Tępić chamstwo i prostactwo :-)

Ameiva lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od chyba dwóch miesięcy nie tykam jogurtów, kefirów, mleka itd bo mam po nich cholerną zgagę. Ustaliłam sprawcę ha,ha Ale mleko w formie budyniu jak najbardziej ;-) Wczoraj wciągłam cały sama :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry n moje drogie...
    U mnie też spacery co 2 h do wc... a przed chwila budzilam się z takim głodem ze "na sucho" zjadłam kawał placka drożdżowego i murzynka... dalej leżę bo nie ma corci, mojego motywatora aby garnac się z rana...
    Mały coś kombinuje w brzuchu aż skóra boli...
    Słyszę jak deszcz puka w okna :( nie wstaje... zalegam w łóżku aż do rosolku... mamusia gotuję...

Miłego dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynamy 35 tc <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 08:55

Karatka81, fabdorota, Ameiva, Andrea20, Sunday, Lanusia93, Larisa, _Saszka_, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam! Noc kiepska, bo znów zasnąć nie mogłam, czyli już ponad 30h bez zmruzenia oka. Szpitale są okropne pod tym względem... No ale na ktg wszystko ok, kolejna morfo wzięta. Od połoznej się dowiedziałam, że lekarze niekoniecznie wiedzą, co ze mną dalej. Mają nawet pomysł, żeby mnie do rozwiązania trzymać:/ Mam nadzieję, że jednak szybko wyjdę. Coś też palnela, że mam oszczędzać prawa rękę, bo się może do porodu przydać. Podejrzewają, że płyn mógł popłynąć przez niedoleczona infekcje i jeśli by tak było, to mogą chcieć robić cesarke. Takie mam przecieki, bo od samych lekarzy ciężko coś wyciągnąć. Do tego moja gin chora i na zwolnieniu, więc nadzieja na pełną informację upadła:/

• mania Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota no to widzę, że w łodzi w szpitalu tak jak u nas ciężko o informację...mam nadzieję, że Cię jednak wypuszcza skoro nic się nie dzieje...
    Dla mnie to jest najgorszy koszmar gdyby mnie położyli wcześniej w szpitalu i kazali tam czekać na poród bryyy na samą myśl mam gęsią skórkę...

U mnie też dziś kumulacja wycieczek do wc chyba z 7 razy szłam...jeszcze sąsiad robił imprezę i do 3 muzyka dudniła... pewnie po obiedzie pójdę znów spać...
    No i przez to chodzenie w nocy cukier znów wywalony...W tym tyg idę do mojego dr i zobaczymy czy nie zmieni zdania nt insuliny...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w niedzielny poranek!

Ja tez mialam pielgrzymki do wc. Zauwazylam, ze brzuch mam strasznie twardy jak mam pelny pecherz, az nie moge sie podniesc z lozka! Maz mnie ostatnio wypycha zeby bylo mi latwiej. Moge sie porownac do takiego zuka, ktory nie potrafi sie przerzucic z plecow haha

Fabdorota!! Kciuki za Was zacisniete! Trzymajcie sie jeszcze w jednopaku. Kwiecien za pasem!!

Ja dzis na sniadanko chyba owsianka z owocami lesnymi i miodem :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota straznie irytujaca jest taka dezinformacja, na szczescie jestes juz w zaawansowanej ciazy, wiec jesli corcia bedzie chciala przejsc na druga str brzuszka to z pewnoscia sobie poradzi, choc moglaby jeszcze troche posiedziec ;)

28latka na pewno Ci ciezko teraz ale pomysl, ze Zosia jest w dobrych rekach, a niedlugo juz ja przytulisz. Bezdechy moga sie czasem zdarzac bo u Ciebie wszystko tak szybko sie wydarzylo, ze nie zdazyli podac Ci sterydow. Sle mnostwo pozytywnej energii do Was!

szotka ladnie malutka wytrzymala juz w brzuszku, oby jeszcze troche posiedziala, mocno kciuki zacisniete za Was!

Ameiva Twoj maz jest mistrzem! usmialam sie setnie z Twojej historii :D

Ameiva lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
‹‹ 978 979 980 981 982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ