X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasowanie falbanki do łóżeczka i prześcieradełek z gumką to ZŁO!

Szczególnie dla osoby, która odpala żelazko dwa razy w miesiącu, jak musi ; )

fabdorota, Ameiva, Lanusia93, Funky09 lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Na zgagę polecam Rennie owocowe :D Wczoraj tak mnie paliło, że wzięłam i jak ręką odjął.
    Yep, rennie jest spoko. I można brać bez opamiętania :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

O tak! Nic mi nie mówcie o żelazku! Do odwołania! :D
    Prześcieradła z gumką doprowadzają mnie do furii, w ogóle prasowanie i ja to dwa oddzielne światy. Ja prasuję raz na kilka miesięcy, więc okres przed narodzinami dziewczyn to dla mnie nie lada wyzwanie ;)

Kajka, jamniczakuchnia, agulas lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Lanusia ile Ty tego masz mogłabyś spokojnie trojaczki ubierać hahaha :-)

Ja też mam dziś dzień śpiocha-znowu zresztą...byłam tylko w rossmanie kupiłam kilka rzeczy ale jakoś nie miałam weny do zakupów może jutro mi się poprawi.

Szotka trzymam kciuki aby jednak wszystko się uspokoiło postaraj się nie denerwować.

Kajka ja też żelazko odpalam tylko jak firanki prasuje a teraz to już nawet kupuję takie co ich prasowac za bardzo nie trzeba bo nienawidzę tego robić :-) A ciuszki dla Zosi poprała moja mama a dziadziuś czyli mój tata je poprasował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 16:22

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem wam ciekawą sytuację z cyklu uprzejmości w ciąży :P mąż poszedl rano po pieczywo do piekarni. W kolejce staly 4 osoby więc dużego tłumu nie było. Jak przyszła jego kolej do sklepu weszła kobieta w ciąży, mąż mowi że na oko marcowka albo kwietniowka. Zaproponował żeby przeszła na początek kolejki a baba za nim że obowiązuje kolejka,ona tez czeka i sie nie zgadza-na oko miała jedza ok 50 więc że starośći się jeszcze na nogach nie staniała. Mąż stwierdził że w takim razie on przejdzie na koniec kolejki i po sprawie. Ciężarna zrobiła zakupy,podziękowała i wyszła. Stara prukwa zrobila zakupy ale po zaplaceniu jej sie przypomniało że bagietke jeszcze chciała i sie wpycha spowrotem do kasy na co mój mąż mówi że teraz to on robi zakupy i obowiazuje kolejka. Baba sie wściekła i stanęła za nim. Mąż niewiele myśląc wykupił dwie ostatnie bagietki jakie mieli w sklepie i jeszcze na głos pyta ekspedientke czy więcej nie ma mimo że nie planował kupować ani jednej :-) tym oto sposobem babsztyl zaoszczedzila 2 minuty a po bułki musiała lecieć do drugiego sklepu.

mania, Lanusia93, Karolina_Ina, Andrea20, kamaaa, Larisa, jaskra, jamniczakuchnia, Heathera, Dobson, Kajka, ania0141, agulas, fabdorota, Endzis, Kawokado, _Saszka_, paprotka30, Rotenkopf, Olina, Wiolcia1405, uska31, Niuninka, *KasiaS*, Andzia87, Kinga., czarna_owca, Miuu, Justyna Es, Funky09, wiecznie lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva brawo dla Twojego męża! Nienawidzę takich bab bo kobietą tego nazwać nie można.

Ameiva lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:

Ją falbanek nie mam ale przescieradlo z gumka to moja zmorą. Ja je zawsze naciągam da deske tak jakbym na materacyk zakładała ale i tak sie zawsze przy tym nagadam:p

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ameiva brawo dla Twojego męża! Nienawidzę takich bab bo kobietą tego nazwać nie można.
    Jestem z niego bardzo dumna. On to potrafi być czasem taki wredny jak mu ktoś za skórę zajdzie. Myślę tylko co tu zrobic z drugiej barierki bo jedną jedliśmy jako zapuekanke:)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Jestem z niego bardzo dumna. On to potrafi być czasem taki wredny jak mu ktoś za skórę zajdzie. Myślę tylko co tu zrobic z drugiej barierki bo jedną jedliśmy jako zapuekanke:)

Jeżeli to pieczywo z piekarni, a nie takie mrożone, to możesz śmiało zamrozić w zamrażalniku. Jak będziesz miała ochotę to wyjmiesz i będzie świeża ;)
    Ja często robię zakupy pieczywa na zapas, kupuję u Lubaszki i mrożę. Dzisiaj zresztą też byłam i taka kolejka, że przez cały sklep aż na dworzu się kończyła. Nikt mnie nie przepuścił, więc trochę postałam, ale jakoś zbytnio mi to nie przeszkadzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 16:37

Ameiva lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amevia brawo dla męża :D
    Ja jak trafilam z tym chorobskiem ostatnio do szpitala to najpierw szlam do lekarza na IP. I normalnie juz tam mdlalam czekając w kolejce goraczka 38,7 a byłam 2 w kolejce, wszyscy z politowaniem się na mnie patrzyli, no i jak juz miałam wchodzić to babka przedemna dosłownie wleciała do gabinetu, a ja za nią ze co ona wyprawia ze jest przecież za mną a ona ze się spieszy, to jak mój i inni w poczekalni na nią wjechali ze co ona wyprawia to strzeliła takiego buraka, mój mówił ze jak byłam w gabinecie to się tak na nią patrzyli jak na przestępcę haha i dobrze :)

Ameiva lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie znoszę prasować! :D Zrobiłam to tylko z tymi pierwszymi ubrankami i nara żelazko, nigdy więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 16:55

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_ina chyba tak zrobie bo tego nie przjemy:-)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię prasowac, ale te prześcieradła to czyste zło.

Ameiva, mąż mistrz!

Kurcze, Wy senne, a ja jakiegoś turbodoladowania dostałam. Nic mnie nie boli do tego. No jakbym w ciąży nie była.
    Yh, już 4 raz mi pobierają morfo, żeby sprawdzić czy leukocytoza się zwiększa...

Ameiva lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva!! Swietna historia!! Moherowiec nie dokupil sobie bagietki, hahaha!! Well done! :-D

Kciukasy za mamuski w szpitalach!

A mi sie dzis snilo, ze do szpitala jechalam i jak to dobrze, ze torby juz spakowane byly (a wczoraj nas spakowalam i dlatego taki sen).

Moja Gwiazda ladnie buszuje ale niech siedzi tam gdzie jest, my chcemy byc kwietniowkami :-) taki plan!

Nic mi sie dzisiaj nie chce, od kad jestem na zwolnieniu to mam wrazenie, ze codziennie jest niedziela.

Wczoraj moja znajoma ur synka w 35 tyg waga 2800 kg dostal 10pkt wiec silny wczesniak

Ameiva lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia , ale masz tych ubranek! Wow! No przy takiej ilości to moje zbiory wyglądają słabiutko. A tak właśnie się zastanawiałam czy nie powinnam czegoś dokupić, teraz będę rozgrzeszona haha : p

Ameiva , historia z mężem bohaterem, ekstra! Ja to bym nie wpadła (przynajmniej tak odrazu) na to jak babę nauczyć dobrych manier ! Po czasie to zawsze zaluje ze sie nie odezwalam. Ostatnio robiąc drobne zakupy wepchnela sie przede mną pracowniczka tego sklepu bo chciała zapłacić za swoje zakupy tzn to co zjadła na śniadanie w pracy, jakiś serek i bułkę. Przepuscilam bo wiele nie miała ( ja w sumie też) ale to ona jako pracownik sklepu powinna wiedzieć jak należy sie zachować, chyba? W każdym razie nie zawsze potrafię upomnieć sie o swoje prawa :) a czasem trzeba.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalam do d 14 do 18 bo znowu sama... kochany w trasie a córcia u taty... nie wiem co bedevw nocy robiła... pachwiny i uda strasznie bolą :(

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja też często tak mam. Stoję jak jakaś pipa nie wiem co powiedzieć i nie zawsze się o swoje upomne. Dopiero po czasie mi do głowy przychodzi co mogłabym powiedzieć ale wtedy pozostaje już tylko dusić złość w sobie a tej babie ewidentnie brak było kultury i taka szkoła jej się należała.

Olina, paprotka30, jaskra lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah i bardzo dobrze mąż zrobil :D heheheh chciałabym widzec mine tego babsztyla :P

z serii kolejek i cieżarnych dzis wchodze do dino a tam kolejka jak nie wiem...mowie masakra i stoje...facet do mnie ''no niech pani idzie do kasy ma pani pierwszenstwo''

a ja 00000000000000000000000000000000000000000000000 no szok, bo jeszcze nikt mi w sumie nie ustapił :P

ale , ze te ludzie w takiej kupie stali, ze nie mogłam przejsc to sie zaczał wydzierac na połowe sklepu, zeby sie przesuneli hahahah miłe sprawy czasem :P

Ameiva, fabdorota, paprotka30, mania, Lanusia93, jaskra lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina też bym chciała jej minę zobaczyc na pewno była bezcenna:-) jak mąż wychodził że sklepu to się jeszcze dopytywała czy oby na pewno nie ma już żadnej bagietki mimo że słyszała że to były ostatnie więc widać że jej zależało :p

Rotenkopf lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva brawa dla twojego męża!

Pucek i Andrea witam w gronie mlekopijców:) codziennie pochlaniam litr mleka, jogurtu. Wcześniej zajadałam się kwaśną śmietaną z chlebkiem :)

Ameiva, pucek lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ