X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny! Co tu się dzieje, przekazcie maluchom ze mają siedzieć grzecznie w brzuszkach! Niech czekają na wiosnę! : )
    Trzymam kciuki
    Mialam bezsenna noc ale nic na szczęście sie nie działo.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy obudził bol jak na okres i też się już stresowalam ze będziemy jechać do szpitala, ale po czasie przeszło. Wczoraj mała bardzo majstrowala przy szyjce - moze to dlatego. Całe szczęście przeszło.
    trzymajcie sie dziewczyny w szpitalach, dobrze że jesteście pod opieką!

Moja koleżanka urodziła w 38-39 tc (nie pamietam dokladnie) i mała miała 2800 49cm :-) niektóre kobietki nie rodzą pulpecikow.

Ściskam!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Matko co tu się zaczęło dziać! Zaciskajcie jeszcze troszkę nóżki niech Maluszki jeszcze dojrzewają w brzuszkach. Trzymam kciuki!

28latka jeszcze troszkę musisz mamusia wytrzymać i będziesz miała córeczkę na stałe przy sobie wiem, że Ci ciężko. A jak się czujesz po cc?

Ja zaraz jadę wszystko kupić i się spakuje choć do szpitala jeszcze się nie wybieram...

Miłego, spokojnego dnia Kwietniowki!

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana... U mnie za bezpieczny czas dla maluszka zawsze uznawali się tolerancję dwóch tygodni czyli skończony 38 tc i dopiero wtedy wiadomo że dziecko jest gotowe na to aby przyjść na świat a tak to wiadome ze czas przed tym to czas intensywnego rozwoju plucek i masy dzieciaczka także pomimo tego że nie jest już łatwo i przyjemnie to żadna z nas nie powinna wywoływać Malenstw... dlatego też uważam że np te masaże itp należałoby przemyśleć no jak widać sytuacja może zmienić się z minuty na minutę... natura wie co robi... to tylko moje przemyślenia... niech żadna nie bierze tego do siebie... czekajmy cierpliwie... lepiej odpuścić porządki w domu itp poleżeć i Dax maluszkowi jeszcze te 3,4,5 tygodni aby mógł powitać świat w pełni sił...

TRZYMAM kciuki Kochane !!!! Niech maluszki dzielnie trzymają się brzuszków...

28latka dużo siły i cierpliwości dla Ciebie i dużo dużo zdrówka i sił dla Zosi:*

U mnie kłucie od wczoraj wieczorem o przez noc... dobrze że wizyta już 17.03 bo też boję się żeby dotrzymać chociaż do tego 5.04. ... nie wspominając o opichliznie nóg... masakra jakaś... i po nocy słabo schodzi... każdy ruch na łóżku mega boli plus dół brzucha taki ciągnący ból... i postanowiłam ze stopuje na maksa... mama na szczęście zadeklarowała pomoc...

Dzisiaj bierzemy się za segregacje ubrań po córci i wkoncu za pranie...

Miłego :*

MagSz, niunia26, Kajka, paprotka30, jaskra, panda80, Wiolcia1405, _Saszka_, Kawuszka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że po wczorajszych nerwach brzuch mi twardniał, aż brakowało tchu. Na szczęście głębokie oddechy i uspokojenie się podziałało ;)

Rotenkopf niech Hania się tak nie śpieszy ;) ale co ma być to będzie. U mnie szyjka skrócona z rozwarciem na opuszek była tydz.temu. Tylko ja nie mam skurczy ani nic i duuużo się teraz oszczędzam.

28latka jak się czujesz po CC? Wyobrażam sobie, że bardzo ciężko jest nie widzieć, nie móc dotknąć swojej dzidzi, która jeszcze nie dawno ruszała się w brzuszku. Sama bym chyba zwariowała.

Ja zaciskam nogi jeszcze przez min.2tyg ;) po pierwsze zdrowie maluszka, a po drugie przeprowadzka;) no i ja mam ten komfort, że kiedy chcę mogę się położyć, a rodzina mi dużo pomaga. Chociaż nie wiem jakby to było, gdybym miała już jedno dziecko.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa podpisuje się pod tym co napisałaś w 100%!

Też planowałam nastawić pranie z ciuszkami dzisiaj ale jeszcze komoda nie zlozona wiec nie mam gdzie układać. Parę dni muszę się wstrzymać.
    Miłego weekendu dziewczyny!

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam tylko raz u niej :( tylko ja dotknęłam. Nie wpuszczają mnie :( marze o tej chwili żeby ja przytulić. Muszę być cierpliwa.
    Och aż się popłakałam, szlysmy z ciąża łeb w łeb. Dużo zdrowka dla malej oby szybko wyszła do domku.

Fab Dorota trzymam kciuki aby się nie razkrecilo.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też 38 tydzień to jest bezpieczna granica i już rozmawiałam z córcią, że musi tyle siedzieć w brzuszku. U nas to będzie 28.03 a potem niech się dzieje co chce...No chyba, że dr będzie chciał mi to cc zrobić to wtedy już będę musiała zdać się na niego...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Moja koleżanka urodziła w 38-39 tc (nie pamietam dokladnie) i mała miała 2800 49cm :-) niektóre kobietki nie rodzą pulpecikow.

Ściskam!
    Tiago urodził się w 40tc1d i ważył 2650, dostał 10 pkt
    Do dziś jest drobny ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Witam się z rana... U mnie za bezpieczny czas dla maluszka zawsze uznawali się tolerancję dwóch tygodni czyli skończony 38 tc i dopiero wtedy wiadomo że dziecko jest gotowe na to aby przyjść na świat a tak to wiadome ze czas przed tym to czas intensywnego rozwoju plucek i masy dzieciaczka także pomimo tego że nie jest już łatwo i przyjemnie to żadna z nas nie powinna wywoływać Malenstw... dlatego też uważam że np te masaże itp należałoby przemyśleć no jak widać sytuacja może zmienić się z minuty na minutę... natura wie co robi... to tylko moje przemyślenia... niech żadna nie bierze tego do siebie... czekajmy cierpliwie... lepiej odpuścić porządki w domu itp poleżeć i Dax maluszkowi jeszcze te 3,4,5 tygodni aby mógł powitać świat w pełni sił...

TRZYMAM kciuki Kochane !!!! Niech maluszki dzielnie trzymają się brzuszków...

:*
    Mam takie same podejście :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wkurw...łam doszczętnie. Co lekarz to gada coś innego. Teraz mnie badała pani doktor i stwierdziła, że szyjka długa i nic się nie dzieje. Skoro, kur..., nic się nie dzieje i jak bede po ktg, które bedzie spokojne wychodze na własne życzenie. W dupie to mam, że będą krzywo patrzeć. Mam do tego prawo i z chęcią je wykorzystam. Zamiast mi wprost powiedzieć, że są to przepowiadające czy coś to kurw., każdy z nich bawi sie w House'a. Wybaczcie, ale jestem tak wnerwiona, że zaraz się porycze i tyle będzie z tego wszystkiego.
    +10 dla ich inteligencji. Właśnie fajna położna dała mi zastrzyk - pyralgina+papaveryna. Pytam czy jest sens dawać taki zastrzyk przed ktg. Odpowiada, że bardziej im zależy na tętnie dziecka (cieszę się z tego ogromnie lecz przyjechałam tutaj ze skurczami, czyż nie?) niż na skurczach.

Ps.kopiuje sobie wszystko co piszę na fb bo niechce mi sie pisać od nowa ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

Larisa, panda80, agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka może i Iza młodziutka ,ale to jest kobietą i sobie da rade!!!niestety nie da się wszystkiego zaplanować. Kciuki mocne non stop!

Rotenkopf niestety lekarz,lekarzowi nierówny. .. wczoraj np rozmawiałam z koleżanką która miała cesarzem na cito bo tętno dziecka spadło,wcześniej lekarka robiła usg i mówiła ze łożysko w super stanie,zero zwapnien i nic a jak po porodzie czyli kilka godzin później pobrali próbkę do badania to wyszło ze łożysko miało liczne zwapnien i nie funkcjonowało prawidłowo. ..jak to możliwe? ?? Niestety bywa...

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia miała 2 bezdechy :(

km5smg7yv4tozota.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, Fabdorota, Rotenkopf kciuki za was zaciśnięte żeby wyszło było dobrze! :)

Moje dziecię się "znęca" nade mną, już ledwo człapie od tego kłucia w kroczu :D
    No ale wybaczam mu bo pewnie tez mu niewygodnie :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, niech Zosia zostanie pod kontrola tak długo jak będzie trzeba, żebyś później się nie stresowala za bardzo właśnie takimi sytuacjami, nie znam się ale pewnie u wczesniaczkow takie rzeczy się zdarzają. Ważne ze jest w dobrych rekach, wygrzeje się , podrosnie i będziesz mieć ja dla siebie :)
    Trzymam za malutka kciuki i wysylam pozytywna energie! :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w szpitalach kciuki za was trzymamy obyście wytrwały w dwupaku jak najdłużej a najlepiej wróciły jeszcze do domu w dwupaku.ja od wczoraj leże non stop i biorę nospę,brzuch boli,twardnieje i pojedyńcze skurcze dzwoniłam do gin jak do wieczora się nie unormuje to mam podjechać do niego i sie pokazac...chyba że bardziej się coś nasili to odrazu ,nie wiem czemu ale jestem tak osłabiona że nie mam wogóle siły-może przez to leżenie,niewyspanie-dobrze że mąż jest dzisiaj w domu.psychika siada:(jak ja bardzo chcę już kwiecień...
    28LATKA dużo siły dla was i tej fizycznej i psychicznej...będzie wszystko dobrze,ściskam

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę, że to dopiero początek marca a juz prawie połowa marcówek rozpakowana :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka cały czas kciuki mocno zaciśnięte za Zosie, wszystko będzie dobrze :*

Rotenkopf rozumiem Twoje rozżalenie. Lekarze są beznadziejni, każdy mierzy i sprawdza po swojemu a człowiek głupieje bo nie wie w co ma wierzyć. Też bym na Twoim miejscu wypisała się na żądanie skoro skurcze przeszły.

Szotka sterydy na pewno już zadziałały jak powinny, rozumiem Twój strach o to że jest jeszcze bardzo malutka ale 34 tydzień to już na prawdę dosyć bezpieczny tydzień. Trzymam kciuki żebyś wytrzymała mimo wszystko w dwupaku jeszcze trochę :*

Dzisiaj dla urozmaicenia mam kłucia w pochwie... to pewnie od pobieranej cytologi ale mam już dość. Czuję się i chodzę jak urodzona na koniu dosłownie ;/. Szyjki mi wczoraj ginka nawet nie mierzyła bo stwierdziła że teraz to i tak nie ma znaczenia w każdym razie jest zamknięta i twarda i mówiła że na razie się nie zapowiada żebym urodziła.
    Ah no i pytałam czy muszę jakieś badania do porodu powtarzać to mówiła że nie tylko muszę mieć ze sobą kartę ciąży i oryginały wyników grupy krwi, gbs i chyba tyle... Jak widać co szpital to inne zasady.
    Mam nadal kontrolować ciśnienie jak będę miała 140/90 lub wyższe jechać do szpitala. Przeraziło mnie to i to bardzo... Niby przez to starzejące się łożysko mogę mieć nadciśnienie co jest bardzo niebezpieczne dla maleństwa :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka bezdechy sie zdarzają dośc czesto nawet u dzieci ur. w terminie. Ważne że jesteście pod opieką lekarzy chociaż warto też wuedziec co robić w takiej sytuacji samemu(polecam aplikacje o pierwszej pomocy u niemowląt -pierwsza pomoc nestle) Dobrze że mleczko odciagasz bo dla takiego maluszka to bardzo ważne. Życzę abyś jak najszybciej mogła ją przytulić:*

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie:) Rotenkopf moze faktycznie lepiej sie wypisac skoro oni sami tam nie wiedza co sie dzieje i zatrzymuja tylko żeby pieniadze zebrac za pacjenta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:51

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ