X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny! Co tu się dzieje, przekazcie maluchom ze mają siedzieć grzecznie w brzuszkach! Niech czekają na wiosnę! : )
    Trzymam kciuki
    Mialam bezsenna noc ale nic na szczęście sie nie działo.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy obudził bol jak na okres i też się już stresowalam ze będziemy jechać do szpitala, ale po czasie przeszło. Wczoraj mała bardzo majstrowala przy szyjce - moze to dlatego. Całe szczęście przeszło.
    trzymajcie sie dziewczyny w szpitalach, dobrze że jesteście pod opieką!

Moja koleżanka urodziła w 38-39 tc (nie pamietam dokladnie) i mała miała 2800 49cm :-) niektóre kobietki nie rodzą pulpecikow.

Ściskam!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Matko co tu się zaczęło dziać! Zaciskajcie jeszcze troszkę nóżki niech Maluszki jeszcze dojrzewają w brzuszkach. Trzymam kciuki!

28latka jeszcze troszkę musisz mamusia wytrzymać i będziesz miała córeczkę na stałe przy sobie wiem, że Ci ciężko. A jak się czujesz po cc?

Ja zaraz jadę wszystko kupić i się spakuje choć do szpitala jeszcze się nie wybieram...

Miłego, spokojnego dnia Kwietniowki!

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana... U mnie za bezpieczny czas dla maluszka zawsze uznawali się tolerancję dwóch tygodni czyli skończony 38 tc i dopiero wtedy wiadomo że dziecko jest gotowe na to aby przyjść na świat a tak to wiadome ze czas przed tym to czas intensywnego rozwoju plucek i masy dzieciaczka także pomimo tego że nie jest już łatwo i przyjemnie to żadna z nas nie powinna wywoływać Malenstw... dlatego też uważam że np te masaże itp należałoby przemyśleć no jak widać sytuacja może zmienić się z minuty na minutę... natura wie co robi... to tylko moje przemyślenia... niech żadna nie bierze tego do siebie... czekajmy cierpliwie... lepiej odpuścić porządki w domu itp poleżeć i Dax maluszkowi jeszcze te 3,4,5 tygodni aby mógł powitać świat w pełni sił...

TRZYMAM kciuki Kochane !!!! Niech maluszki dzielnie trzymają się brzuszków...

28latka dużo siły i cierpliwości dla Ciebie i dużo dużo zdrówka i sił dla Zosi:*

U mnie kłucie od wczoraj wieczorem o przez noc... dobrze że wizyta już 17.03 bo też boję się żeby dotrzymać chociaż do tego 5.04. ... nie wspominając o opichliznie nóg... masakra jakaś... i po nocy słabo schodzi... każdy ruch na łóżku mega boli plus dół brzucha taki ciągnący ból... i postanowiłam ze stopuje na maksa... mama na szczęście zadeklarowała pomoc...

Dzisiaj bierzemy się za segregacje ubrań po córci i wkoncu za pranie...

Miłego :*

MagSz, niunia26, Kajka, paprotka30, jaskra, panda80, Wiolcia1405, _Saszka_, Kawuszka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że po wczorajszych nerwach brzuch mi twardniał, aż brakowało tchu. Na szczęście głębokie oddechy i uspokojenie się podziałało ;)

Rotenkopf niech Hania się tak nie śpieszy ;) ale co ma być to będzie. U mnie szyjka skrócona z rozwarciem na opuszek była tydz.temu. Tylko ja nie mam skurczy ani nic i duuużo się teraz oszczędzam.

28latka jak się czujesz po CC? Wyobrażam sobie, że bardzo ciężko jest nie widzieć, nie móc dotknąć swojej dzidzi, która jeszcze nie dawno ruszała się w brzuszku. Sama bym chyba zwariowała.

Ja zaciskam nogi jeszcze przez min.2tyg ;) po pierwsze zdrowie maluszka, a po drugie przeprowadzka;) no i ja mam ten komfort, że kiedy chcę mogę się położyć, a rodzina mi dużo pomaga. Chociaż nie wiem jakby to było, gdybym miała już jedno dziecko.

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa podpisuje się pod tym co napisałaś w 100%!

Też planowałam nastawić pranie z ciuszkami dzisiaj ale jeszcze komoda nie zlozona wiec nie mam gdzie układać. Parę dni muszę się wstrzymać.
    Miłego weekendu dziewczyny!

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Byłam tylko raz u niej :( tylko ja dotknęłam. Nie wpuszczają mnie :( marze o tej chwili żeby ja przytulić. Muszę być cierpliwa.
    Och aż się popłakałam, szlysmy z ciąża łeb w łeb. Dużo zdrowka dla malej oby szybko wyszła do domku.

Fab Dorota trzymam kciuki aby się nie razkrecilo.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też 38 tydzień to jest bezpieczna granica i już rozmawiałam z córcią, że musi tyle siedzieć w brzuszku. U nas to będzie 28.03 a potem niech się dzieje co chce...No chyba, że dr będzie chciał mi to cc zrobić to wtedy już będę musiała zdać się na niego...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Moja koleżanka urodziła w 38-39 tc (nie pamietam dokladnie) i mała miała 2800 49cm :-) niektóre kobietki nie rodzą pulpecikow.

Ściskam!
    Tiago urodził się w 40tc1d i ważył 2650, dostał 10 pkt
    Do dziś jest drobny ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Witam się z rana... U mnie za bezpieczny czas dla maluszka zawsze uznawali się tolerancję dwóch tygodni czyli skończony 38 tc i dopiero wtedy wiadomo że dziecko jest gotowe na to aby przyjść na świat a tak to wiadome ze czas przed tym to czas intensywnego rozwoju plucek i masy dzieciaczka także pomimo tego że nie jest już łatwo i przyjemnie to żadna z nas nie powinna wywoływać Malenstw... dlatego też uważam że np te masaże itp należałoby przemyśleć no jak widać sytuacja może zmienić się z minuty na minutę... natura wie co robi... to tylko moje przemyślenia... niech żadna nie bierze tego do siebie... czekajmy cierpliwie... lepiej odpuścić porządki w domu itp poleżeć i Dax maluszkowi jeszcze te 3,4,5 tygodni aby mógł powitać świat w pełni sił...

TRZYMAM kciuki Kochane !!!! Niech maluszki dzielnie trzymają się brzuszków...

:*
    Mam takie same podejście :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wkurw...łam doszczętnie. Co lekarz to gada coś innego. Teraz mnie badała pani doktor i stwierdziła, że szyjka długa i nic się nie dzieje. Skoro, kur..., nic się nie dzieje i jak bede po ktg, które bedzie spokojne wychodze na własne życzenie. W dupie to mam, że będą krzywo patrzeć. Mam do tego prawo i z chęcią je wykorzystam. Zamiast mi wprost powiedzieć, że są to przepowiadające czy coś to kurw., każdy z nich bawi sie w House'a. Wybaczcie, ale jestem tak wnerwiona, że zaraz się porycze i tyle będzie z tego wszystkiego.
    +10 dla ich inteligencji. Właśnie fajna położna dała mi zastrzyk - pyralgina+papaveryna. Pytam czy jest sens dawać taki zastrzyk przed ktg. Odpowiada, że bardziej im zależy na tętnie dziecka (cieszę się z tego ogromnie lecz przyjechałam tutaj ze skurczami, czyż nie?) niż na skurczach.

Ps.kopiuje sobie wszystko co piszę na fb bo niechce mi sie pisać od nowa ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

Larisa, panda80, agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka może i Iza młodziutka ,ale to jest kobietą i sobie da rade!!!niestety nie da się wszystkiego zaplanować. Kciuki mocne non stop!

Rotenkopf niestety lekarz,lekarzowi nierówny. .. wczoraj np rozmawiałam z koleżanką która miała cesarzem na cito bo tętno dziecka spadło,wcześniej lekarka robiła usg i mówiła ze łożysko w super stanie,zero zwapnien i nic a jak po porodzie czyli kilka godzin później pobrali próbkę do badania to wyszło ze łożysko miało liczne zwapnien i nie funkcjonowało prawidłowo. ..jak to możliwe? ?? Niestety bywa...

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia miała 2 bezdechy :(

km5smg7yv4tozota.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, Fabdorota, Rotenkopf kciuki za was zaciśnięte żeby wyszło było dobrze! :)

Moje dziecię się "znęca" nade mną, już ledwo człapie od tego kłucia w kroczu :D
    No ale wybaczam mu bo pewnie tez mu niewygodnie :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, niech Zosia zostanie pod kontrola tak długo jak będzie trzeba, żebyś później się nie stresowala za bardzo właśnie takimi sytuacjami, nie znam się ale pewnie u wczesniaczkow takie rzeczy się zdarzają. Ważne ze jest w dobrych rekach, wygrzeje się , podrosnie i będziesz mieć ja dla siebie :)
    Trzymam za malutka kciuki i wysylam pozytywna energie! :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w szpitalach kciuki za was trzymamy obyście wytrwały w dwupaku jak najdłużej a najlepiej wróciły jeszcze do domu w dwupaku.ja od wczoraj leże non stop i biorę nospę,brzuch boli,twardnieje i pojedyńcze skurcze dzwoniłam do gin jak do wieczora się nie unormuje to mam podjechać do niego i sie pokazac...chyba że bardziej się coś nasili to odrazu ,nie wiem czemu ale jestem tak osłabiona że nie mam wogóle siły-może przez to leżenie,niewyspanie-dobrze że mąż jest dzisiaj w domu.psychika siada:(jak ja bardzo chcę już kwiecień...
    28LATKA dużo siły dla was i tej fizycznej i psychicznej...będzie wszystko dobrze,ściskam

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę, że to dopiero początek marca a juz prawie połowa marcówek rozpakowana :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka cały czas kciuki mocno zaciśnięte za Zosie, wszystko będzie dobrze :*

Rotenkopf rozumiem Twoje rozżalenie. Lekarze są beznadziejni, każdy mierzy i sprawdza po swojemu a człowiek głupieje bo nie wie w co ma wierzyć. Też bym na Twoim miejscu wypisała się na żądanie skoro skurcze przeszły.

Szotka sterydy na pewno już zadziałały jak powinny, rozumiem Twój strach o to że jest jeszcze bardzo malutka ale 34 tydzień to już na prawdę dosyć bezpieczny tydzień. Trzymam kciuki żebyś wytrzymała mimo wszystko w dwupaku jeszcze trochę :*

Dzisiaj dla urozmaicenia mam kłucia w pochwie... to pewnie od pobieranej cytologi ale mam już dość. Czuję się i chodzę jak urodzona na koniu dosłownie ;/. Szyjki mi wczoraj ginka nawet nie mierzyła bo stwierdziła że teraz to i tak nie ma znaczenia w każdym razie jest zamknięta i twarda i mówiła że na razie się nie zapowiada żebym urodziła.
    Ah no i pytałam czy muszę jakieś badania do porodu powtarzać to mówiła że nie tylko muszę mieć ze sobą kartę ciąży i oryginały wyników grupy krwi, gbs i chyba tyle... Jak widać co szpital to inne zasady.
    Mam nadal kontrolować ciśnienie jak będę miała 140/90 lub wyższe jechać do szpitala. Przeraziło mnie to i to bardzo... Niby przez to starzejące się łożysko mogę mieć nadciśnienie co jest bardzo niebezpieczne dla maleństwa :(.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka bezdechy sie zdarzają dośc czesto nawet u dzieci ur. w terminie. Ważne że jesteście pod opieką lekarzy chociaż warto też wuedziec co robić w takiej sytuacji samemu(polecam aplikacje o pierwszej pomocy u niemowląt -pierwsza pomoc nestle) Dobrze że mleczko odciagasz bo dla takiego maluszka to bardzo ważne. Życzę abyś jak najszybciej mogła ją przytulić:*

Dziewczyny w szpitalach trzymajcie sie:) Rotenkopf moze faktycznie lepiej sie wypisac skoro oni sami tam nie wiedza co sie dzieje i zatrzymuja tylko żeby pieniadze zebrac za pacjenta...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 10:51

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ