X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje się już z OCP. Te wody, to mogły być wody, ale już nic się nie saczy. Papierkami kilka razy sprawdzali i bawiły się na granicy, że na dwoje babka wrozyla. Skurcze na ktg całkiem nieporodowe, więc ok. Dostane drugie sterydy dziś wieczorem. No i z szyjką śmiechy, bo każdy lekarz mówi coś innego. Dla jednego licha, dla innych całkiem dobra jak na ten tydzień. Ale nie mierzyli na usg.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Dziewczyny nie zaczynajcie beze mnie :D

fabdorota lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mnie w nocy obudził bol jak na okres i też się już stresowalam ze będziemy jechać do szpitala, ale po czasie przeszło. Wczoraj mała bardzo majstrowala przy szyjce - moze to dlatego. Całe szczęście przeszło.
    trzymajcie sie dziewczyny w szpitalach, dobrze że jesteście pod opieką!

Moja koleżanka urodziła w 38-39 tc (nie pamietam dokladnie) i mała miała 2800 49cm :-) niektóre kobietki nie rodzą pulpecikow.

Ściskam!
    Dokładnie tak, ja synka urdziłam w 38 tygodniu i miał tylko 2,5 kg poza tym wszystko było ok, teraz ma prawie 4 latka o prawie 16 kg i dobrze się rozwija więc czasem to po prostu taki urok. Ja drobna jestem to może dlatego, że większe dziecko nie dałabym rady nosić :p
    Teraz córeczka w 33 i 2 dniu ciąży miała na usg 1900 więc też nie licze że urodzi się wielka

Kajka lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Dokładnie tak, ja synka urdziłam w 38 tygodniu i miał tylko 2,5 kg poza tym wszystko było ok, teraz ma prawie 4 latka o prawie 16 kg i dobrze się rozwija więc czasem to po prostu taki urok. Ja drobna jestem to może dlatego, że większe dziecko nie dałabym rady nosić :p
    Teraz córeczka w 33 i 2 dniu ciąży miała na usg 1900 więc też nie licze że urodzi się wielka

Ja również byłam maleńka - urodziłam się w 38tc i miałam 2,5kg. Co więcej, byłam owinięta 2 razy pępowiną i dostałam tylko 5 pkt Apgar i po paru minutach zaledwie 2 dodatkowe. Dziś ze mną wszystko ok, wzrost i waga przeciętne, z rozwojem było nawet lepiej niż u rówieśników i szłam do szkoły jako sześciolatka ; )

Heathera, Rotenkopf lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, melduje się już z OCP. Te wody, to mogły być wody, ale już nic się nie saczy. Papierkami kilka razy sprawdzali i bawiły się na granicy, że na dwoje babka wrozyla. Skurcze na ktg całkiem nieporodowe, więc ok. Dostane drugie sterydy dziś wieczorem. No i z szyjką śmiechy, bo każdy lekarz mówi coś innego. Dla jednego licha, dla innych całkiem dobra jak na ten tydzień. Ale nie mierzyli na usg.

Hmm, dziwi mnie podejście w waszych szpitalach, ale to może Polna jest wyjątkowa. Wkurzałam się do tej pory, że nie wzięli mnie nigdy na obserwację, by zdiagnozować te skurcze i twardnienia, ale skoro jestem cały czas w dwupaku, to widocznie mieli rację, że nie jest tak źle ; ) Ale do czego zmierzam - plusem izby przyjęć u mnie jest to, że od razu masz wszelkie badania - fotel, usg szyjki, usg maluszka, przepływy, ktg - jak jest ok, to hop do domku i własnego łóżeczka.

U mnie dziś cały czas twardnienia, ale na razie nie ma takich skurczów jak wczoraj (miałam coś takiego, jak Szotka opisałaś - mrowienie od dna macicy, rozlewające się gorąco i napięcie do dołu, plus ból okresowy).

Myślę sobie, że macica musi kiedyś poćwiczyć. Może jak robi to teraz, to poród będzie łatwiejszy ; )

Trzymajmy się dziewczyny z maluszkami w brzuszkach jeszcze trochę - to dla nich najlepsze!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam ;) nikt krzywo nie patrzył, nie robił problemów a nawet prawie założyłam się z lekarzem o to, kiedy wróce ;) powiedział mi, że mam się nie sugerować wczorajszą oceną rozwarcia bo na opuszek to nie jest rozwarcie (?!), i to w cale nie były skurcze bo skurcze muszą boleć (?!x2). Generalnie to co się pisało na ktg jest/było nieefektywne. I dziw mnie brał, że po kroplówce mi nie przeszło no ale nie będę podważać kompetencji lekarzy. Teraz powiedziałam, że pojadę dopiero jak odejdą mi wody, zacznę plamić, będą bolesne skurcze max co 5 min albo długo nie będę czuła Hani

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:48

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Szotka trzymam kciuki cały czas, aby choć jeszcze troszkę kwietniowy dzieciaczek poczekał... Zresztą mamusie kwietniowe, Dorota i Rotenkopf za Was też, marzec dopiero się praktycznie zaczął ;-)
    Ja dzisiaj po zakupkach, jeszcze wpadłam do pracy l4 zawieść i był mój były przełożony i moje chłopaki, zachwycali się brzuszkiem i w ogóle. No w sumie nigdy mnie takiej nie widzieli ha,ha Zakazali szybko wracać do naszego burdelu ha,ha Od razu humor mi się polepszył ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, relacjonuj na bieżąco oczywiście jak dasz radę! ;* trzymam kciuki żeby wszystko było okej! ;)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny biorące nospę jaka jest dawka dopuszczalna?postawiła mnie na nogi-można tak codziennie brać-bo nie spytałam gin.a głupio mi znowu dzwonić,na wizycie mówił że na twardnienia czy skurcze brać nospe a dziasiaj jak z nim rozmawiałam to powiedziałam że biore nospe ,powiedział że dobrze ale taka przytomna byłam że nie zapytałam o dawkę...wczoraj wziełam 3x1 w nocy jedną i rano jedną i dopiero ulga...

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896e0fd545d.jpg

Nie daję rady poczytać co u Was (obiecuję poprawę), ale mam nadzieję, że rozumiecie- dziś na przykład wzięłam się porządnie za układanie ubranek małej i prezentuję efekty! Oby nie zaskoczyła mnie swoją wagą, bo to tylko rozmiar 56, większe ciuszki kurzą się jeszcze w worach...
    W poniedziałek muszę jeszcze tylko zrobić miejsce na pieluszki, kombinezony, ręczniki, kosmetyki i mogę z większym spokojem czekać na poród :)

ania0141, Andrea20, Rotenkopf, Endzis, malika89, agulas, Ameiva, jamniczakuchnia, mania, Larisa, _Saszka_, paprotka30, Funky09 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROTENKOPF fajnie,że wyszłaś do domu-nie śpiesz się z tym rozpakowywaniem,ja syna urodziłam w 42tygodniu,córkę w 40!wiem,że jest ciężko,ale dzieciaczki mają w brzuszku raj i niech korzystają z niego jak najdłużej...
    SZOTKA dopóki wody nie odejdą to bądz spokojna,malutka posiedzi jeszcze w swoim królestwie a gdzie jej będzie lepiej niż u mamy?mamy podobne terminy-różnica 2dni więc liczę,że nasze maluchy zostaną kwietniowymi...kciuki

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :);Trzymam mocno wciąż kciuki za dziewczyny w szpitalu :)

Byłam właśnie w ikei iii znalazłam te pojemniki na łóżeczko!!!! Jupiiii!! :D

Ale wiecie co... ostatni raz sie tak wybrałam na takie zakupy... łaziłam 3 albo 4 godziny... Dostałam takich skurczy.. :( Wzięłam buscopan i w aucie narazie odpoczywam.. jade na zajecia jeszcze na uczelni ale jak nie dam rady to do domu wracam... Głupia jestem... ale przynajmniej z zakupów zadowolona :) Kupiłam parę rzeczy dla mojego misiaczka maluśkiego :)

ania0141 lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się dziwnie czuje, spię ciągle i jem na zmianę, od kilku dni to jakaś masakra z tym jedzeniem co chwile cos podjadam i popijam litrami mleka, dziennie wypijam z 3 litry mleka, ale po niczym innym nie mogę się napić, jogurty tez pochlaniam po 2,3 naraz. Nie miałam tak wczesniej w ciąży. Ojojoj jak tak dalej pójdzie to Staś szybko przybierze do 4 kg albo nawet ponad :)

pucek, ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny biorące nospę jaka jest dawka dopuszczalna?postawiła mnie na nogi-można tak codziennie brać-bo nie spytałam gin.a głupio mi znowu dzwonić,na wizycie mówił że na twardnienia czy skurcze brać nospe a dziasiaj jak z nim rozmawiałam to powiedziałam że biore nospe ,powiedział że dobrze ale taka przytomna byłam że nie zapytałam o dawkę...wczoraj wziełam 3x1 w nocy jedną i rano jedną i dopiero ulga...
    Nospę możesz ze spokojem brać. Ja jakoś od chyba 22/23 tc brałam 2xdziennie nospę forte i w zasadzie powinnam do dziś ją brać, ale po wyjściu ze szpitala nie mam już twarnień brzuszka, więc biorę tylko doraźnie (od wyjścia ze szpitala chyba raz czy dwa), więc możesz nospę normalnie brać, przynajmniej 2 tabletki tej mocniejszej, czyli jakby 4 zwykłe nospy :)

ania0141, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Ja dziś się dziwnie czuje, spię ciągle i jem na zmianę, od kilku dni to jakaś masakra z tym jedzeniem co chwile cos podjadam i popijam litrami mleka, dziennie wypijam z 3 litry mleka, ale po niczym innym nie mogę się napić, jogurty tez pochlaniam po 2,3 naraz. Nie miałam tak wczesniej w ciąży. Ojojoj jak tak dalej pójdzie to Staś szybko przybierze do 4 kg albo nawet ponad :)
    Andrea ja myślałam że tylko ja tak mam... Mój dzień to mniej więcej: 7.00 wstaję i jem owsiankę, piję kawę, potem od 8/9 to 10/11 drzemka, potem drugie śniadanie, po 2h brunch, potem drzemka ok 1,5h - 2h, potem obiad,za jaies 3h kolacja a w międzyczasie jakiś owoc. I w ciągu dnia minimum litr mleka pęka ;P Jak nie więcej. Mąż już się nie może nadziwić, ale mi mleko nie tylko smakuje, ale jako jedyne łagodzi zgagę, więc na szafkę nocną stawiam sobie awet szklanke z mlekiem i popijam co się obudzę. Dziś rano obudziłam się a na szafce pusta butelka po mleku - a ja tego nie pamiętam ;p

Andrea20 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek haha no u mnie na zgage tez jedynie mleko dziala i tez stoi na szafce nocnej butelka mleka :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam miete... Mi pomaga na zgage.
    Ja się tak źle czuje od zgagi, że ostatnio często się to kończy płaczem :P
    Pieczenie u za chwilę wszystko podchodzi do gardła i pali... Mdłości są w dodatkowym pakiecie :P

Ja marzę już o kwietniu. Chcę urodzić, nie przespać kilka miesięcy... Ale pozbędę się zgagi :P

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896e0fd545d.jpg

Nie daję rady poczytać co u Was (obiecuję poprawę), ale mam nadzieję, że rozumiecie- dziś na przykład wzięłam się porządnie za układanie ubranek małej i prezentuję efekty! Oby nie zaskoczyła mnie swoją wagą, bo to tylko rozmiar 56, większe ciuszki kurzą się jeszcze w worach...
    W poniedziałek muszę jeszcze tylko zrobić miejsce na pieluszki, kombinezony, ręczniki, kosmetyki i mogę z większym spokojem czekać na poród :)
    Szalona kobieto ales tego nazbierala, ja w rozmiarze 56 mam 1/3 tego co ty no i to praktycznie wszystko biało bezowe bo to ubranka jeszcze po synku. Jak tak patrze na te wasze róże to mnie skręca z zazdrości i chyba małej jeszcze coś dokupie:-)

Larisa, agulas lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę polecam Rennie owocowe :D Wczoraj tak mnie paliło, że wzięłam i jak ręką odjął.

*KasiaS* lubi tę wiadomość

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ