X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ikea nie wszystko umieszcza na swojej stronie. Ja kiedyś do nich pisałam bo nie było stołu na stronce, nagle zniknął ale potem oni wyjasnili, że nie ma tam całego asortymentu a stół w sklepie jak najbardziej jest :) ja widziałam te pojemniki w sklepie jeszcze w zeszłym tygodniu. Tylko u mnie to było na tym górnym piętrze na dziale dziecięcym. Jak masz chwilę to podejdź tam i zobacz zanim zamówisz na allegro :) BTW te na allegro są sprzedawane jako te z Ikei? To znaczy że one nadal są dostępne :) ludzie którzy sprzedają na allegro rzeczy z Ikei z reguły nie robią zapasów i nie magazynuja tego, tylko jak ktoś zamówi to jadą do Ikei.
    Oooo to jest jeszcze nadzieja :) Fajnie by było :) Jutro będę w ikei to będę szukać intensywnie :) Super Dzięki !! :*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf daj znać w wolnej chwili co u Ciebie, ciekawe czy akcja się rozkręciła. Jak Twoje siostry rodziły właśnie w tych tygodniach to kto wie, może to u Was rodzinne ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg wyszły skurcze, szyjka skrócona, rozwarcie na opuszek. Kroplówka z magnezem. Lekarz obstawia, że jeszcze zdąże iść do domu ale standardowo trzy dni musze tu być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aplikacja to 'pora na bobasa' ;p

Anastazjaaa, malika89 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Na ktg wyszły skurcze, szyjka skrócona, rozwarcie na opuszek. Kroplówka z magnezem. Lekarz obstawia, że jeszcze zdąże iść do domu ale standardowo trzy dni musze tu być.

Ooo to się mała Hania pcha na świat szybciutko :P Trzymam kciukasy! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam ze szpitala. Coś mi pocieklo, podejrzenie, że to wody, chociaż papierek się nie odbarwil. Dostałam sterydy na plucka. Mała trochę za malutka, 35tc wg usg, waga: 2600. Krwawie z szyjki, chociaż zamknięta, to wg dr licha- miękka, bardzo pracuje pod palcami. I taki bonus: z racji braku miejsca, leżę na sali porodowej.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co się dzieje dziewczyny!

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    I ja się witam ze szpitala. Coś mi pocieklo, podejrzenie, że to wody, chociaż papierek się nie odbarwil. Dostałam sterydy na plucka. Mała trochę za malutka, 35tc wg usg, waga: 2600. Krwawie z szyjki, chociaż zamknięta, to wg dr licha- miękka, bardzo pracuje pod palcami. I taki bonus: z racji braku miejsca, leżę na sali porodowej.
    Trzymam mocno kciuki !! :) A mała wcale nie taka malutka!! :) Moja koleżanka ostatnio urodziła córke w 38+4 z wagą 2700 także spokojne wszystko bedzie dobrze :) :* Czekamy na dalsze wieści :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ile Hania teraz waży? :) Trzymam kciuki mocno :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki żeby jeszcze maluszki zostały w brzuszkach. Dobrze ze Wasze ciąże są starsze od mojej to na pewno uspakaja :*

km5smg7yv4tozota.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki wszystkie nie urodziny to tu się będzie chyba teraz non stop coś działo. .. ;)
    Kciuki dziewczyny

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po kroplówce przeszło na chwilę. Zasnęłam z nią jakoś po 1, potem zarejestrowałam jak położna przyszła odpiąć kroplówkę a potem obudził mnie skurcz jakoś 3.50 i od tamtej pory znowu pobolewa mnie brzuch i kręgosłup. Fabdorota, dawaj znać co u Ciebie ;*

W nocy na usg wyszło 3380g ;)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest spora dziewczynka , wiek ciąży tez jest bezpieczny. Bądź spokojna kochana :) bedzie dobrze :)

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia leży sama w inkubatorze. Inny mamy są z dziećmi, słyszę jak sie nimi zajmują. Tak mi przykro ze nie mam przy sobie córci. Co 3 h ściągam pokarm. Nie jest tego duzo bo podobno dziecko nie potrzebuje duzo jeść. Całe szczęście kupiłam wcześniej laktator, tutaj szpital nie ma laktatorów , trzeba wyciskać palcami pierś, położna jak ścisnęła mnie palcami za piers to gwiazdy zobaczyłam , straszny ból. Podpaski i woda schodzi mi w bardzo dużych ilościach wiec zaopatrzcie sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 06:52

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to Hania spora :) Dacie sobie rade:)

28latka Kochana pomyśl sobie że Zosia teraz w trochę innym brzuszku jest i sobie tam spokojnie dojrzewa i dochodzi do siebie :) a już niedługo bedziecie się przytulać mocno :) :*

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, to pewnnie trudne, jak obserwujesz inne mamy z maluszkami. A możesz brać Zosię na ręce, jak u Niej jesteś? Kangurujecie się? Co do pokarmu, to na pewno się bardziej rozkręci, jak już bedziesz mogła przystawiać małego ssaka, a póki co rzeczywiście żołądek jest maleńki.
    Trzymam za Was kciuki!

Rotenkopf, Fabdorota - co za noc!! Nie wiem, ale może to te tematy terminowo-porodowe wywołały te akcje? U mnie w nocy skurcze przez parę godzin, ale udało się zasnąć, więc tylko przepowiadające. Od rana brzuch trochę twardy i bolesny. Mam nadzieję, że nic się nie rozkręci..
    Dorota, ta waga jest całkiem całkiem, ale sterydy dobrze, że podali, bo pewność co do pracy płucek można mieć po 37tc. A dużo masz tej krwi?
    Czyli mamy dziewczyny dowód, że na tym etapie jednak jeszcze powstrzymują poród, jak u Rotenkopf z kroplówką. Ale ja i tak mam przeczucie, że obie jeszcze pochodzicie w dwupaku. Mamy podobne TP i poczekajmy jeszcze, ok?
    Pozdrawiam!!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, to wg lekarza miękka szyjka na tym etapie to licha szyjka? U mnie była miękka i pracująca już 2 tyg. temu. Mam nadzieję, że te skurcze nocne jej nie skróciły, bo naprawdę wolałabym wytrzymać min. do połowy marca..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tylko raz u niej :( tylko ja dotknęłam. Nie wpuszczają mnie :( marze o tej chwili żeby ja przytulić. Muszę być cierpliwa.

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki myśle o Was. Piszcie jak sie czujecie ? Jak sytuacja ?

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja w nocy też miałam przeboje z brzuchem.. Pierwszy raz mi aż tak twardnial i chyba miałam skurcze, ale nie były bolesne tylko właśnie strasznie gorąco mi się robiło. Ale wzięłam nospe, a raczej dwie i udało się zasnąć. A teraz brzuch jest normalny.

Rotenkopf i Dorota dajcie znać po porannym obchodzie. Dzieciaki pewnie jeszcze trochę zostaną w brzuchach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:06

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ