X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ikea nie wszystko umieszcza na swojej stronie. Ja kiedyś do nich pisałam bo nie było stołu na stronce, nagle zniknął ale potem oni wyjasnili, że nie ma tam całego asortymentu a stół w sklepie jak najbardziej jest :) ja widziałam te pojemniki w sklepie jeszcze w zeszłym tygodniu. Tylko u mnie to było na tym górnym piętrze na dziale dziecięcym. Jak masz chwilę to podejdź tam i zobacz zanim zamówisz na allegro :) BTW te na allegro są sprzedawane jako te z Ikei? To znaczy że one nadal są dostępne :) ludzie którzy sprzedają na allegro rzeczy z Ikei z reguły nie robią zapasów i nie magazynuja tego, tylko jak ktoś zamówi to jadą do Ikei.
    Oooo to jest jeszcze nadzieja :) Fajnie by było :) Jutro będę w ikei to będę szukać intensywnie :) Super Dzięki !! :*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf daj znać w wolnej chwili co u Ciebie, ciekawe czy akcja się rozkręciła. Jak Twoje siostry rodziły właśnie w tych tygodniach to kto wie, może to u Was rodzinne ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg wyszły skurcze, szyjka skrócona, rozwarcie na opuszek. Kroplówka z magnezem. Lekarz obstawia, że jeszcze zdąże iść do domu ale standardowo trzy dni musze tu być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A aplikacja to 'pora na bobasa' ;p

Anastazjaaa, malika89 lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Na ktg wyszły skurcze, szyjka skrócona, rozwarcie na opuszek. Kroplówka z magnezem. Lekarz obstawia, że jeszcze zdąże iść do domu ale standardowo trzy dni musze tu być.

Ooo to się mała Hania pcha na świat szybciutko :P Trzymam kciukasy! :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam ze szpitala. Coś mi pocieklo, podejrzenie, że to wody, chociaż papierek się nie odbarwil. Dostałam sterydy na plucka. Mała trochę za malutka, 35tc wg usg, waga: 2600. Krwawie z szyjki, chociaż zamknięta, to wg dr licha- miękka, bardzo pracuje pod palcami. I taki bonus: z racji braku miejsca, leżę na sali porodowej.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co się dzieje dziewczyny!

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    I ja się witam ze szpitala. Coś mi pocieklo, podejrzenie, że to wody, chociaż papierek się nie odbarwil. Dostałam sterydy na plucka. Mała trochę za malutka, 35tc wg usg, waga: 2600. Krwawie z szyjki, chociaż zamknięta, to wg dr licha- miękka, bardzo pracuje pod palcami. I taki bonus: z racji braku miejsca, leżę na sali porodowej.
    Trzymam mocno kciuki !! :) A mała wcale nie taka malutka!! :) Moja koleżanka ostatnio urodziła córke w 38+4 z wagą 2700 także spokojne wszystko bedzie dobrze :) :* Czekamy na dalsze wieści :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ile Hania teraz waży? :) Trzymam kciuki mocno :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam kciuki żeby jeszcze maluszki zostały w brzuszkach. Dobrze ze Wasze ciąże są starsze od mojej to na pewno uspakaja :*

km5smg7yv4tozota.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopóki wszystkie nie urodziny to tu się będzie chyba teraz non stop coś działo. .. ;)
    Kciuki dziewczyny

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po kroplówce przeszło na chwilę. Zasnęłam z nią jakoś po 1, potem zarejestrowałam jak położna przyszła odpiąć kroplówkę a potem obudził mnie skurcz jakoś 3.50 i od tamtej pory znowu pobolewa mnie brzuch i kręgosłup. Fabdorota, dawaj znać co u Ciebie ;*

W nocy na usg wyszło 3380g ;)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania jest spora dziewczynka , wiek ciąży tez jest bezpieczny. Bądź spokojna kochana :) bedzie dobrze :)

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia leży sama w inkubatorze. Inny mamy są z dziećmi, słyszę jak sie nimi zajmują. Tak mi przykro ze nie mam przy sobie córci. Co 3 h ściągam pokarm. Nie jest tego duzo bo podobno dziecko nie potrzebuje duzo jeść. Całe szczęście kupiłam wcześniej laktator, tutaj szpital nie ma laktatorów , trzeba wyciskać palcami pierś, położna jak ścisnęła mnie palcami za piers to gwiazdy zobaczyłam , straszny ból. Podpaski i woda schodzi mi w bardzo dużych ilościach wiec zaopatrzcie sie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 06:52

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to Hania spora :) Dacie sobie rade:)

28latka Kochana pomyśl sobie że Zosia teraz w trochę innym brzuszku jest i sobie tam spokojnie dojrzewa i dochodzi do siebie :) a już niedługo bedziecie się przytulać mocno :) :*

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka, to pewnnie trudne, jak obserwujesz inne mamy z maluszkami. A możesz brać Zosię na ręce, jak u Niej jesteś? Kangurujecie się? Co do pokarmu, to na pewno się bardziej rozkręci, jak już bedziesz mogła przystawiać małego ssaka, a póki co rzeczywiście żołądek jest maleńki.
    Trzymam za Was kciuki!

Rotenkopf, Fabdorota - co za noc!! Nie wiem, ale może to te tematy terminowo-porodowe wywołały te akcje? U mnie w nocy skurcze przez parę godzin, ale udało się zasnąć, więc tylko przepowiadające. Od rana brzuch trochę twardy i bolesny. Mam nadzieję, że nic się nie rozkręci..
    Dorota, ta waga jest całkiem całkiem, ale sterydy dobrze, że podali, bo pewność co do pracy płucek można mieć po 37tc. A dużo masz tej krwi?
    Czyli mamy dziewczyny dowód, że na tym etapie jednak jeszcze powstrzymują poród, jak u Rotenkopf z kroplówką. Ale ja i tak mam przeczucie, że obie jeszcze pochodzicie w dwupaku. Mamy podobne TP i poczekajmy jeszcze, ok?
    Pozdrawiam!!

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, to wg lekarza miękka szyjka na tym etapie to licha szyjka? U mnie była miękka i pracująca już 2 tyg. temu. Mam nadzieję, że te skurcze nocne jej nie skróciły, bo naprawdę wolałabym wytrzymać min. do połowy marca..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tylko raz u niej :( tylko ja dotknęłam. Nie wpuszczają mnie :( marze o tej chwili żeby ja przytulić. Muszę być cierpliwa.

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki myśle o Was. Piszcie jak sie czujecie ? Jak sytuacja ?

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja w nocy też miałam przeboje z brzuchem.. Pierwszy raz mi aż tak twardnial i chyba miałam skurcze, ale nie były bolesne tylko właśnie strasznie gorąco mi się robiło. Ale wzięłam nospe, a raczej dwie i udało się zasnąć. A teraz brzuch jest normalny.

Rotenkopf i Dorota dajcie znać po porannym obchodzie. Dzieciaki pewnie jeszcze trochę zostaną w brzuchach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 08:06

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ