X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Jak wyglądają skurcze? Jest to ból okresowy i do tego twardy brzuch na dole? i nie trwa dość długo bo nie wiem ;p

Mnie przy skurczu zaciska w płucach tak dziwnie i uczucie jakby ktoś sciskal brzuch, cos z bólu okresowego tez jest:)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Andrea.. ty rzeczywiście dzieciaczka masz dużego i ciążę wysoką, a jednak hamowali akcję. Te ostatnie tygodnie też mają znaczenie. Gdzieś mi się obiło o oczy lub uszy, że po 35 tc już nie hamują.. może to od szpitala zależy. W przyszłym tygodniu zaczynam ginekologię to zapytam jak to jest :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pytałam jak ostatnio leżałam, co by było gdybym zaczęła rodzić to powiedzieli mi, że nic by nie robili ;] tylko teraz się zastanawiam co wg nich znaczy 'rodzić' ? :D

od 15.40 skurcze co pół h, od 18.30 co 15 minut. Brałam już kąpiel przy tych skurczach co 30 minut (bo zalewały mnie poty) i jak widać nie ucichło. No ale z drugiej strony nie chce pojechać i znowu zostać ;/

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Dziś się zastanawiałam, jakie telefony i sprawy musi mąż załatwić zaraz po porodzie.. Na pewno poinformować moje miejsce pracy, położną i... Coś jeszcze?
    Musimy w weekend przetrząsnąć dokumenty, bo nie mogłam znaleźć ostatnio aktu małżeństwa, a jest konieczny do wydania aktu urodzenia.. Wiecie może, w razie czego, ile się czeka na wydanie odpisu aktu ślubu? I czy trzeba o to wystąpić w urzędzie, gdzie braliśmy ślub, czy można gdzie indziej?
    Ja robiłam mężowi małą ściągę co ma zrobić, może komuś się przyda:
    1. zgłoszenie urodzenia dziecka w USC (tutaj była zmiana przepisów niedawno), w ciągu 3 dni szpital wysyła do właściwego usc (wg miejsca narodzenia dziecka, obojętnie gdzie mieszkamy/jesteśmy zameldowani) kartę urodzenia. Na tej podstawie urząd wydaje nam 1 odpis aktu urodzenia, powiadomienie o nadaniu nr PESEL i potwierdzenie zameldowania dziecka. Mamy na odwiedziny w urzędzie 21 dni inaczej nadają z urzędu imię ! :) Aha no i super ważne (dla Ciebie szczególnie Kajka) jest to, że teraz można te formalności załatwić tylko z dowodem osobistym (jeśli wysyłamy męża, jeśli kogoś innego to pełnomocnictwo), więc nie trzeba mieć odpisu aktu małżeństwa.
    2. Zakład pracy (formalności zw. z urlopem macierzyńskim, zgłoszenie do ubezpieczenia zdrowotnego/społecznego)
    3. zgłoszenie dziecka w przychodni, wybór lekarza i położnej środowiskowej
    4. no i PZU, jeśli ktoś ma ubezpieczenie grupowe :)
    Nie wiem czy o wszystkim pamiętałam robiąc tą listę, jak mi się coś przypomni to będę dopisywać najwyżej

Przy okazji - trzymam kciuki za dziewczyny, które walczą o każdą minutę maluszków w swoim brzuchu! Będzie dobrze!
    Ja się melduję po dzisiejszej wizycie, musiałam sprawdzić czy wszystko ok, bo te obrzęki doprowadzały mnie do szału. Okazuje się że taki mój urok i muszę to jakoś przetrzymać, w tym do porodu zrezygnować z soli, dużo pić, przejść na dietę białkową i trzymać kończyny w górze. Przy okazji zobaczyłam naszego małego "klocka", który waży już 2,8 kg i radośnie fikał podczas wizyty!

panda80, Kajka, Sunday, Rotenkopf, ania0141, agulas, Funky09, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    No ja pytałam jak ostatnio leżałam, co by było gdybym zaczęła rodzić to powiedzieli mi, że nic by nie robili ;] tylko teraz się zastanawiam co wg nich znaczy 'rodzić' ? :D

od 15.40 skurcze co pół h, od 18.30 co 15 minut. Brałam już kąpiel przy tych skurczach co 30 minut (bo zalewały mnie poty) i jak widać nie ucichło. No ale z drugiej strony nie chce pojechać i znowu zostać ;/
    Trzymam za was kciuki

Sunday, Rotenkopf lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, dziękuję za wszystkie informacje :)

Andzia87 lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczotka jak tam na linii frontu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że mimo że mi też już ciężko bo i brzuch i 1,5 roczniak w domu ale nie uśmiecha mi sie teraz rodzic i latać później z mala po lekarzach nie wspominajac już że i pobyt z takim maluchem w szpitalu jest dłuższy a ja jestem też potrzebna synkowi w domu.

Wiolcia1405, Anastazjaaa, Larisa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva mamy dzieciaczki w podobnym wieku i powiem Ci ze uważam tak samo jak ty :)

Mi moja ginka mówiła ze jeżeli chce to 1 kwietnia na wizycie daje mi skierowanie ma cc :) tyle,że ja nie chce :D czekam na wiosnę pełna parą :) a po weekendzie lecę z przygotowaniami bo moje kochane właśnie od poniedziałku jestem na L4 :) ciesze się i nie ciesze :p mało czasu zostało mi na pobycie sam na sam z moimi chłopakami , odsapniecie , wyspanie się itp itd :) ja wiem,że każdej się spieszy każda chce juz i teraz maleństwo ,ale uwierzcie kochane ze czeka Nas na prawdę baaaardzo trudny okres gdy maleństwa przyjdą na świat , piękny ale trudny jak cholera , wiec korzystacie póki możecie :)

Aleksandrakili, Ameiva lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie gdyby nie zapewnienie lekarza, że po tych 34tc i z dużą wagą dzieci są już odpowiednio przygotowane to pewnie siałabym panikę. Ale swoją drogą moja siostra urodziła też w 36tc siostrzenicę, a druga siostra siostrzeńca urodziła w 35, widocznie jest coś w genach

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf a jak tam skurcze, nic nie przeszło?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf mi gin mówiła,że jak wezmę nospe i nie przejdzie to się zaczęło :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie tak samo,ze chce żeby już wyszła moja córeczka, ale nie chce ani dłużej być w szpitalu ani potem jeździć z dwójką do lekarza co chwile.

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny :) Ale się rozkręciłyście z tym tematem porodu :p
    Ja nie zamierzam teraz rodzić i Antek ma zakaz wychodzenia!! Najpierw musi się podtuczyć trochę! Chyba bym się zapłakała jakby się miał teraz taki biedny malutki urodzić :( Ma się tuczyć do terminu mojej cesarki i już hehe :p

Pewnie! Też mam już dość ciąży i jestem zmęczona.. ale najważniejszy jest dla mnie synek i żeby wyjść musi być odpowiedni dla niego czas a nie moje widzi mi się :p

Dziś na zajęciach W-Fu babka nam kazała na wózkach inwalidzkich jeździć ale tych sportowych.. czaicie?? mało tego.. kazała nam na tych wielkich kołach balansować!! Zrobilam to raz i nie dosc ze caly brzuch napielam to jeszcze bym sie wyjebała i jebła głową o ziemie gdyby mnie koleżanka nie złapała! Powiedziałam ze nie bede tego robić!! i usiadłam na ławkę:/ No kurwa :/ Brzuch do końca zajęć miałam bardzo spięty po pierwsze z tego głupiego "ćwiczenia" które nie wiem czemu miało służyć a po drugie z nerwów :/

A tak z innej beczki :) Która z Was ma te koszyki na łóżeczko z ikei?? :) Jak one się nazywają bo ich znaleźć nie umiem na stronie a jutro między zajeciami bede w ikei i chce je kupić :)

jaskra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospy nawet nie biorę bo już ostatnio mi nie pomagała a zastrzyk wczorajszy zadziałał dopiero po kilku godzinach i na chwile ;p
    Aplikacja pokazuje mi 7-10 minut ale jakos tak sie dalej boje, że to straszaki ;p

Aleksandrakili, a to prowadząca zajęcia nie wie, że jesteś w ciąży ?

Wysłany: 4 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili nie rozumiem czemu nie masz zwolnienia? ja w ciąży w 4 klasie technikum byłam i gin normalnie mi wypisała z wfu.

Rotenkopf do szpitala! Może już ładne rozwarcie masz :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zwolnienia bo to są studia magisterskie... W ogóle kto wymyślił w-f na magisterce?? Tylko moja szkoła może być tak posrana :/
    Babka dobrze wiedziała, że jestem w ciąży bo to widać.. nawet dziewczyny na głos mowiły że mam usiąść.. Babka dziwny wzrok ale nic nie gadała.. jakby się tylko zbuntowała to bym ją chyba udusiła... !! :/

Wysłany: 4 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie mam zwolnienia bo to są studia magisterskie... W ogóle kto wymyślił w-f na magisterce?? Tylko moja szkoła może być tak posrana :/
    Babka dobrze wiedziała, że jestem w ciąży bo to widać.. nawet dziewczyny na głos mowiły że mam usiąść.. Babka dziwny wzrok ale nic nie gadała.. jakby się tylko zbuntowała to bym ją chyba udusiła... !! :/
    z tego co wiem w praktycznie każdej uczelni wystarczy zaświadczenie od ginekologa o ciąży lub niepełnosprawności(od lekarza) i jesteś zwolniona :) próbowałaś? :P ja wfu nie miałam w ogóle na cale szczęście :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 21:31

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Nospy nawet nie biorę bo już ostatnio mi nie pomagała a zastrzyk wczorajszy zadziałał dopiero po kilku godzinach i na chwile ;p
    Aplikacja pokazuje mi 7-10 minut ale jakos tak sie dalej boje, że to straszaki ;p

Aleksandrakili, a to prowadząca zajęcia nie wie, że jesteś w ciąży ?

Jak co 10 min i trwa to z 2 h to trzeba jechać! Tak na sr mówili. Co ci szkodzi?

f2wlcbxmqludqper.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ