Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziś ja też mam dzień dobroci dla ciężarnych ale to chyba dlatego, że jestem już taka ogromna, że boją się, że zacznę rodzić :-) najpierw w rossmanie mnie dziś zawołano do kasy bez kolejki (bo tak pewnie bym stała Tak jak Wy bo jakoś mi tak głupio)ale tam to się zdarza choć mi pierwszy raz :-) a niedawno byliśmy w biedrze i też nas taki młody chłopak z pełnym wózkiem zakupów przepuscił bo powiedział, że ma dwójkę dzieci i wie o co chodzi :-) mój mąż zadololony, że jednak mnie zabrał na te zakupy bo nie musiał stać w kolejce :-)

Lanusia93, jaskra lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, jak tam? Fabdorota?
    Ameiva, brawa dla męża! Mistrz! :D

Mam pytanie z serii dziwnych :
    Idziecie na chrzciny do dziecka i/lub zostajecie poproszone o bycie chrzestną. Okazuje się, że dziecko będzie miało dwoje rodziców chrzestnych tej samej płci. Co o tym sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:40

Ameiva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, tak jak pisałam na fejsie: No dziwnie. Przecież powinna być matka i ojciec chrzestny :D Świadkowie tej samej płci na ślubie to jeszcze rozumiem, ale chrzestni?

Mąż mnie jutro zabiera na gofry, uhuhuuuuuu, zjadłabym już teraz!

fabdorota, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf możesz mi podesłać link do grupy na fb? :-) chcę Was zobaczyć :-)

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva brawa dla Męża :)

Mnie ostatnio w biedronce przepuściło trzech młodych nawalonych facetów O.o, bylam zszokowana i pozytywnie zaskoczona. Bo jako jedyni zachowali się w porządku a byli na prawdę mocno wstawieni :D

Ameiva, jaskra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, napisałam do Ciebie wiadomość ;)

mania lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę w tym nic dziwnego . Mój syn ma dwie matki chrzestne :) prawdopodobnie córka podobnie będzie miała :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Idziecie na chrzciny do dziecka i/lub zostajecie poproszone o bycie chrzestną. Okazuje się, że dziecko będzie miało dwoje rodziców chrzestnych tej samej płci. Co o tym sądzicie?

Jako ciekawostkę dodam, ze w Niemczech dziecko nie musi mieć chrzestnych, może też mieć jednego, albo tradycyjnie. Nic nikogo tu to nie dziwi. Z resztą przy uroczystościach religijnych też nie mam takiej "komercji", a prezenty są dużo skromniejsze.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

U nas blogi spokój. Nic się nie działo. Na ktg jeden skurcz przypominający wyglądem porodowy. Reakcja położnej: "o, to ciekawe"

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

No trochę to niecodziene, ale jeśli ktoś ma takie życzenie to dlaczego nie? Nie spotkałam się jeszcze z taka sytuacja, co najwyżej świadkowie na ślubie byli tej samej płci. Tylko zastanawiam się czy księża nie robią problemów : p

• pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, jak raz nie miałam mleka to wypilam kubecek śmietanki 30% :p

dichlieb, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z wieczora :)

Widzę, że troszeczkę nam się ustabilizowała sytuacja jednak. Szotka, trzymam kciuki za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku, ale sterydy już na pewno zdążyły zadziałać, a one nie tylko działają na płucka, ale i zmniejszają ryzyko innych powikłań charakterystycznych dla wcześniaków, wykazują między innymi pozytywny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy.
    Rotenkopf i Fabdorota, mam nadzieję, że jeszcze parę dni maluszki wytrzymają :)

28latkaa, bardzo mocno ściskam kciuki za Zosieńkę. Oby jak najkrócej przebywała w inkubatorze i szybko zaznała pełnego miłości przytulenia mamusi :)

Serio chyba dzisiaj był dzień dobroci dla ciężarnych. Mnie pani w biedrze również poprosiła na początek kolejki. A mieliśmy największe zakupy spośród wszystkich przed nami. Na szczęście nikt nie zgłaszał sprzeciwu. Ja się totalnie nie spodziewałam, że taki zaszczyt mnie kopnie ;)

A z mężem się dzisiaj wybraliśmy do Wedla. Zjadłam tiramisu z białej czekolady i bezę z marakują i truskawkami. Zasłodziłam się totalnie :D

A w ogóle czy tylko ja się borykam z dużą ilością nowych przebarwień skórnych i znamion, czy ktoś jeszcze podziela mój marny los? Do tego zrobiło mi się kilka rozstępów na piersiach.. :/ Na szyi mnie wysypało takimi małymi włókniaczkami...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, też mam ten problem z włókniakami na szyi...też się pojawiły kilka tyg temu kurcze aż się przeraziłam ale to widocznie sprawka hormonów. Ciekawe czy same znikną czy trzeba będzie je usuwać po ciąży :/

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

Larisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Dichlieb, jak raz nie miałam mleka to wypilam kubecek śmietanki 30% :p
    Mój mąż kiedyś wlał sobie 30% do kawy bo nie było mleka ani nic ;p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka kciuki zaciśnięte!!!! Malutka wie że u mamuni najlepiej a mamusia musi wspierać corcie uśmiechem i jak najmniejszymi stresami... obie potrzebujecie wyciszenia i spokoju :) Będzie dobrze!!!Musi !!!
    :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, mam nadzieję, że znikną.. Na pewno czeka mnie dermatolog tak czy inaczej, ze względu na te znamiona.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ją też mam pełno tych wlokniaczkow najwięcej na szyi ale też na piersiach i pod pachami. Pewnie nie powinnam ale ciągle je skubie. W pierwszej ciąży też sie pojawiły a później same w większości poodpadaly, niestety nie wszystkie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jako ciekawostkę dodam, ze w Niemczech dziecko nie musi mieć chrzestnych, może też mieć jednego, albo tradycyjnie. Nic nikogo tu to nie dziwi. Z resztą przy uroczystościach religijnych też nie mam takiej "komercji", a prezenty są dużo skromniejsze.
    A w nl za chrzestnych bierze się małżeństwo lub parę, tak aby w razie nieszczęścia to oni byli rodzicami dla tego dziecka. I tak samo bardziej komercyjnie i prezenty skromniejsze.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka kciuki zaciśnięte mocno!

28latka juz na dniach przytulic córeczkę na pewno i wszystko się unormuje!!!!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ