X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziś ja też mam dzień dobroci dla ciężarnych ale to chyba dlatego, że jestem już taka ogromna, że boją się, że zacznę rodzić :-) najpierw w rossmanie mnie dziś zawołano do kasy bez kolejki (bo tak pewnie bym stała Tak jak Wy bo jakoś mi tak głupio)ale tam to się zdarza choć mi pierwszy raz :-) a niedawno byliśmy w biedrze i też nas taki młody chłopak z pełnym wózkiem zakupów przepuscił bo powiedział, że ma dwójkę dzieci i wie o co chodzi :-) mój mąż zadololony, że jednak mnie zabrał na te zakupy bo nie musiał stać w kolejce :-)

Lanusia93, jaskra lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, jak tam? Fabdorota?
    Ameiva, brawa dla męża! Mistrz! :D

Mam pytanie z serii dziwnych :
    Idziecie na chrzciny do dziecka i/lub zostajecie poproszone o bycie chrzestną. Okazuje się, że dziecko będzie miało dwoje rodziców chrzestnych tej samej płci. Co o tym sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 19:40

Ameiva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, tak jak pisałam na fejsie: No dziwnie. Przecież powinna być matka i ojciec chrzestny :D Świadkowie tej samej płci na ślubie to jeszcze rozumiem, ale chrzestni?

Mąż mnie jutro zabiera na gofry, uhuhuuuuuu, zjadłabym już teraz!

fabdorota, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf możesz mi podesłać link do grupy na fb? :-) chcę Was zobaczyć :-)

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva brawa dla Męża :)

Mnie ostatnio w biedronce przepuściło trzech młodych nawalonych facetów O.o, bylam zszokowana i pozytywnie zaskoczona. Bo jako jedyni zachowali się w porządku a byli na prawdę mocno wstawieni :D

Ameiva, jaskra, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, napisałam do Ciebie wiadomość ;)

mania lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę w tym nic dziwnego . Mój syn ma dwie matki chrzestne :) prawdopodobnie córka podobnie będzie miała :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Idziecie na chrzciny do dziecka i/lub zostajecie poproszone o bycie chrzestną. Okazuje się, że dziecko będzie miało dwoje rodziców chrzestnych tej samej płci. Co o tym sądzicie?

Jako ciekawostkę dodam, ze w Niemczech dziecko nie musi mieć chrzestnych, może też mieć jednego, albo tradycyjnie. Nic nikogo tu to nie dziwi. Z resztą przy uroczystościach religijnych też nie mam takiej "komercji", a prezenty są dużo skromniejsze.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

U nas blogi spokój. Nic się nie działo. Na ktg jeden skurcz przypominający wyglądem porodowy. Reakcja położnej: "o, to ciekawe"

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

No trochę to niecodziene, ale jeśli ktoś ma takie życzenie to dlaczego nie? Nie spotkałam się jeszcze z taka sytuacja, co najwyżej świadkowie na ślubie byli tej samej płci. Tylko zastanawiam się czy księża nie robią problemów : p

• pucek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dichlieb, jak raz nie miałam mleka to wypilam kubecek śmietanki 30% :p

dichlieb, Rotenkopf, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z wieczora :)

Widzę, że troszeczkę nam się ustabilizowała sytuacja jednak. Szotka, trzymam kciuki za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku, ale sterydy już na pewno zdążyły zadziałać, a one nie tylko działają na płucka, ale i zmniejszają ryzyko innych powikłań charakterystycznych dla wcześniaków, wykazują między innymi pozytywny wpływ na ośrodkowy układ nerwowy.
    Rotenkopf i Fabdorota, mam nadzieję, że jeszcze parę dni maluszki wytrzymają :)

28latkaa, bardzo mocno ściskam kciuki za Zosieńkę. Oby jak najkrócej przebywała w inkubatorze i szybko zaznała pełnego miłości przytulenia mamusi :)

Serio chyba dzisiaj był dzień dobroci dla ciężarnych. Mnie pani w biedrze również poprosiła na początek kolejki. A mieliśmy największe zakupy spośród wszystkich przed nami. Na szczęście nikt nie zgłaszał sprzeciwu. Ja się totalnie nie spodziewałam, że taki zaszczyt mnie kopnie ;)

A z mężem się dzisiaj wybraliśmy do Wedla. Zjadłam tiramisu z białej czekolady i bezę z marakują i truskawkami. Zasłodziłam się totalnie :D

A w ogóle czy tylko ja się borykam z dużą ilością nowych przebarwień skórnych i znamion, czy ktoś jeszcze podziela mój marny los? Do tego zrobiło mi się kilka rozstępów na piersiach.. :/ Na szyi mnie wysypało takimi małymi włókniaczkami...

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, też mam ten problem z włókniakami na szyi...też się pojawiły kilka tyg temu kurcze aż się przeraziłam ale to widocznie sprawka hormonów. Ciekawe czy same znikną czy trzeba będzie je usuwać po ciąży :/

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:24

Larisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Dichlieb, jak raz nie miałam mleka to wypilam kubecek śmietanki 30% :p
    Mój mąż kiedyś wlał sobie 30% do kawy bo nie było mleka ani nic ;p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka kciuki zaciśnięte!!!! Malutka wie że u mamuni najlepiej a mamusia musi wspierać corcie uśmiechem i jak najmniejszymi stresami... obie potrzebujecie wyciszenia i spokoju :) Będzie dobrze!!!Musi !!!
    :*

Szotka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, mam nadzieję, że znikną.. Na pewno czeka mnie dermatolog tak czy inaczej, ze względu na te znamiona.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ją też mam pełno tych wlokniaczkow najwięcej na szyi ale też na piersiach i pod pachami. Pewnie nie powinnam ale ciągle je skubie. W pierwszej ciąży też sie pojawiły a później same w większości poodpadaly, niestety nie wszystkie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jako ciekawostkę dodam, ze w Niemczech dziecko nie musi mieć chrzestnych, może też mieć jednego, albo tradycyjnie. Nic nikogo tu to nie dziwi. Z resztą przy uroczystościach religijnych też nie mam takiej "komercji", a prezenty są dużo skromniejsze.
    A w nl za chrzestnych bierze się małżeństwo lub parę, tak aby w razie nieszczęścia to oni byli rodzicami dla tego dziecka. I tak samo bardziej komercyjnie i prezenty skromniejsze.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka kciuki zaciśnięte mocno!

28latka juz na dniach przytulic córeczkę na pewno i wszystko się unormuje!!!!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ