Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNormalnie straszycie mnie tą okulistką. Ja mam niewielką wadę, praktycznie teraz nie nosze okularów, potrzebuję ich tylko jak prowadzę samochód po zmroku albo w jakiś trudnych warunkach atmosferycznych. Martwi mnie tylko jedno, że miałam kiedyś epizod ze zbyt wysokim ciśnieniem w oku, potem zaczęli podejrzewać zaćmę, ale jakoś wszystko przeszło i na śmierć o tym zapomniałam bo to było ponad 5 lat temu. Myślicie, że warto to skontrolować?
-
Malala ja mam tak samo jak podczytuje dziewczyny że aż sie zastanawiam czy moze ja jakas niewrazliwa jestem że nie mam żadnych poważnych dolegliwosci. Skurcze mam kilka na tydzien bezbolesne a odstawilam magnez juz kilka tyg temu. Oprocz tego jedynie mi coraz ciezej ze wzgledu na brzuch. I tak myśle ze moj organizm pewnie lubi być w ciazy i pewnie ją przenoszę. Bo jak dotad u mnie zero oznak przygotowywania do porodu:P
-
Hej
Ja jednak jestem w szpitalu lekarzowi nie podobaly sie te skurcze o ktorych pisalam.W szpitalu zrobili ma ktg i skurcze co 6 min na 99% ktorych nie czulam jedynie zaciskanie brzucha i robil sie twardy przy 40 troche brzuch bolal jak na okres takze leze z kroplowka to na f nie pamietam nazwy juz mam nadzieje ze wyciszy skurcze juz odczuwam jej skutki rece mi sie trzesa i kolatanie serca:/ -
Hej Kochane , szpitalne mamusie trzymajcie się !
Ja dzisiaj czuje się o wiele lepiej , domowe sposoby pomogły ( ciepłe mleko z miodem i czosnkiem ) i tym oto sposobem żyje i funkcjonuje
Co do jedzenia..to ja też bym mogła jeść w kółko. . Ogórki ahaha serio , chore to jakieś :p ale widocznie taki mój urok i moje ciążę są typowo warzywne
Jak narazie mam ogólnie niecały kilogram na plusie,i to mnie martwi troszkę -
niunia26 wrote:Hej
Ja jednak jestem w szpitalu lekarzowi nie podobaly sie te skurcze o ktorych pisalam.W szpitalu zrobili ma ktg i skurcze co 6 min na 99% ktorych nie czulam jedynie zaciskanie brzucha i robil sie twardy przy 40 troche brzuch bolal jak na okres takze leze z kroplowka to na f nie pamietam nazwy juz mam nadzieje ze wyciszy skurcze juz odczuwam jej skutki rece mi sie trzesa i kolatanie serca:/
Ja nie mogę spać. Najpierw miałam skurxze-straszaki, które w polaczeniu z szalenstwami małej dały w kość szyjce i pęcherzowi.. Wstałam więc, wypiłam herbatę z cytryną i zamierzam poczytać, skoro i tak spać nie mogę.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Niunia, dobrze, że Cię położyli na oddział. Fenoterol powinien dać radę i wyciszyć te skurczybyki:*
Cholercia, tyle się dzieje na tej końcówce:/
Ja zaraz idę pod cewnik. Nigdy mi nie zakładali i się trochę bojęa na ktg trzy "domki" na 80%, o dziwo nie bolały, chociaż brzuch tak spiety, jakby mi miała macica wystrzelic.
-
KOCHANE KOBIETKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA,ZDRÓWKA,SIŁY,WYTRWAŁOŚCI I CO NAJWAŻNIEJSZE DOTRWANIA W DWUPAKU DO TP ORAZ JAK NAJLZEJSZYCH PORODÓW...DZIEWCZYNY W SZPITALACH SZYBKIEGO POWROTU DO DOMU OCZYWIŚCIE Z MALUCHAMI W BRZUSZKU!
Andrea20, jamniczakuchnia, fabdorota, Larisa, mania, _Saszka_, Endzis, Karatka81, Aleksandrakili, Rotenkopf, czarna_owca, panda80, Olina, Dobson, Funky09 lubią tę wiadomość
ania0141 -
dzięki dziewczyny że pytałyście o mnie,bardzo miło mi się zrobiło,nie odzywałam sie bo miałam taki humorek że nie chciałam was nim uraczyc,do tego te moje dolegliwości i wogóle ...a szkoda gadać,czytałam was non stop i pocieszyłam sie tym że mam to co wy czyli nie jestem jakimś szczególnym odosobnionym przypadkiem bo już zaczełam w to wierzyć...mój m.patrząc na mnie już prawie ogarnął całe mieszkanie, w weekend postara się skręcić łóżeczko to wam pokażę.ania0141
-
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!! U mnie tez brak oznak wczesniejszego porodu, mam tylko twardnienia brzucha
ale wszystko juz gotowe i torba spakowana tak wiec pelna gotowosc!
Milego "naszego" dniaania0141, _Saszka_, Rotenkopf, panda80, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
Również życzę Wam wszystkiego najlepszego:)
Trochę mnie zmartwilo to badanie dna oka z kropelkami, bo ja muszę autem jechać i tak też muszę wrócić.. Tyle tylko że obok mam Tesco to najwyżej pójdę tam dopoki mi nie przejdzie.
Mi nie zależy na cc, chcę urodzić sn ale wolę wiedzieć że nie ma u mnie wskazania okulistycznego:)
Wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze podejście do masażu krocza i zupełnie mi nie szlo, brzuch przeszkadza mocno.. Spróbuję dziś znowu ale mam mieszane uczucia..Julia
-
któraś z dziewczyn pytała o przepajanie malucha ,ja przepajałam woda i rumiankiem
jeśli chodzi o wypinanie się malucha to u mnie wypina sie kilka razy dziennie naciągając skórę z każdej strony-jak się wypnie to górka wielkości małego globusa:)mania lubi tę wiadomość
ania0141 -
Hej!
Pięknego dnia Kobiet Wam życzę! Takiego bez bólu, strachu bez żadnych nieprzeewidzianych akcji, mamusiom w szpitalach wyciszenia akcji, najlepiej wyjścia do domku, dla cukrowych mam pieknych cukrów, słonka za oknem i super prezentówWszystkiego Najlepszego!
ania0141, _Saszka_, Endzis, malala, Karatka81, jamniczakuchnia, Rotenkopf, czarna_owca, panda80, Dobson, Funky09, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
Malala po tych kropelkach raczej do auta nie wsiadziesz ja się czułam jak kret ledwo do domu doszłam a miałam od okulisty 5 min piechotą. A nie może ktoś z Tobą iść?? No chyba, że rzeczywiście odsiedzisz trochę ale to różnie puszcza...
Ja nie idę na kontrolę przed porodem mam astygmatyzm tylko więc chyba nie muszę ale słabiej widzę w ciąży to fakt nawet moje okulary są ciagle pod ręką -
Iwonkaaa wrote:Dzień dobry... śnił mi się dzisiaj poród i synuś który prawie polykal pierś... cały czas przy cycu
piękny sen...
Skurcz w pachwinie złapał mnie w nocy przy przewrocie na bok i trzyma do teraz:/Endzis, ania0141, Dobson, jaskra lubią tę wiadomość