X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    no moja gin to już nawet nie kazała mi robić crp, ale ja muszę bo się boję :P w szpitalu też mówili, że tak mój organizm reaguje na ciążę. mimo to jakieś obawy są.

Ciągle jestem głodnaaaaaaa.
    ja tezzz ciagle bym żarła

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporą wadę wzroku -8. Gin kazał mi wybrać się do okulisty około 30 tygodnia. Miałam badanie dna oka z kropelkami, po których nie można prowadzić samochodu. Okazało się, że z moją siatkówka wszystko ok i nie mam wskazań do cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie straszycie mnie tą okulistką. Ja mam niewielką wadę, praktycznie teraz nie nosze okularów, potrzebuję ich tylko jak prowadzę samochód po zmroku albo w jakiś trudnych warunkach atmosferycznych. Martwi mnie tylko jedno, że miałam kiedyś epizod ze zbyt wysokim ciśnieniem w oku, potem zaczęli podejrzewać zaćmę, ale jakoś wszystko przeszło i na śmierć o tym zapomniałam bo to było ponad 5 lat temu. Myślicie, że warto to skontrolować?

• Endzis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala ja mam tak samo jak podczytuje dziewczyny że aż sie zastanawiam czy moze ja jakas niewrazliwa jestem że nie mam żadnych poważnych dolegliwosci. Skurcze mam kilka na tydzien bezbolesne a odstawilam magnez juz kilka tyg temu. Oprocz tego jedynie mi coraz ciezej ze wzgledu na brzuch. I tak myśle ze moj organizm pewnie lubi być w ciazy i pewnie ją przenoszę. Bo jak dotad u mnie zero oznak przygotowywania do porodu:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja jednak jestem w szpitalu lekarzowi nie podobaly sie te skurcze o ktorych pisalam.W szpitalu zrobili ma ktg i skurcze co 6 min na 99% ktorych nie czulam jedynie zaciskanie brzucha i robil sie twardy przy 40 troche brzuch bolal jak na okres takze leze z kroplowka to na f nie pamietam nazwy juz mam nadzieje ze wyciszy skurcze juz odczuwam jej skutki rece mi sie trzesa i kolatanie serca:/

• MagSz Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo zero oznak! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 23:15

f2wlcbxmqludqper.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26, dobrze, że pojechałaś sprawdzić co tam się dzieje :) Fenoterol (?) powinien sobie poradzić ze skurczami i je wyciszyć. Trzymaj się ładnie w dwupaku, trzymam kciuki na full :)

niunia26, jamniczakuchnia, panda80 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane , szpitalne mamusie trzymajcie się !

Ja dzisiaj czuje się o wiele lepiej , domowe sposoby pomogły ( ciepłe mleko z miodem i czosnkiem ) i tym oto sposobem żyje i funkcjonuje :)
    Co do jedzenia..to ja też bym mogła jeść w kółko. . Ogórki ahaha serio , chore to jakieś :p ale widocznie taki mój urok i moje ciążę są typowo warzywne :)

Jak narazie mam ogólnie niecały kilogram na plusie,i to mnie martwi troszkę :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Hej
    Ja jednak jestem w szpitalu lekarzowi nie podobaly sie te skurcze o ktorych pisalam.W szpitalu zrobili ma ktg i skurcze co 6 min na 99% ktorych nie czulam jedynie zaciskanie brzucha i robil sie twardy przy 40 troche brzuch bolal jak na okres takze leze z kroplowka to na f nie pamietam nazwy juz mam nadzieje ze wyciszy skurcze juz odczuwam jej skutki rece mi sie trzesa i kolatanie serca:/
    Trzymaj się tam! Doczytałam, że miałaś już podane sterydy, a mamy ten sam termin, wiec 36tc skończony. Możesz być spokojna, maluszek sobie poradzi! Szczerze mówiąc, to myślałam, że po 36tc juz nie wstrzymują akcji porodowej..

Ja nie mogę spać. Najpierw miałam skurxze-straszaki, które w polaczeniu z szalenstwami małej dały w kość szyjce i pęcherzowi.. Wstałam więc, wypiłam herbatę z cytryną i zamierzam poczytać, skoro i tak spać nie mogę.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, dobrze, że Cię położyli na oddział. Fenoterol powinien dać radę i wyciszyć te skurczybyki:*
    Cholercia, tyle się dzieje na tej końcówce:/
    Ja zaraz idę pod cewnik. Nigdy mi nie zakładali i się trochę boję:/ a na ktg trzy "domki" na 80%, o dziwo nie bolały, chociaż brzuch tak spiety, jakby mi miała macica wystrzelic.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE KOBIETKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA,ZDRÓWKA,SIŁY,WYTRWAŁOŚCI I CO NAJWAŻNIEJSZE DOTRWANIA W DWUPAKU DO TP ORAZ JAK NAJLZEJSZYCH PORODÓW...DZIEWCZYNY W SZPITALACH SZYBKIEGO POWROTU DO DOMU OCZYWIŚCIE Z MALUCHAMI W BRZUSZKU!

Andrea20, jamniczakuchnia, fabdorota, Larisa, mania, _Saszka_, Endzis, Karatka81, Aleksandrakili, Rotenkopf, czarna_owca, panda80, Olina, Dobson, Funky09 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny że pytałyście o mnie,bardzo miło mi się zrobiło,nie odzywałam sie bo miałam taki humorek że nie chciałam was nim uraczyc,do tego te moje dolegliwości i wogóle ...a szkoda gadać,czytałam was non stop i pocieszyłam sie tym że mam to co wy czyli nie jestem jakimś szczególnym odosobnionym przypadkiem bo już zaczełam w to wierzyć...mój m.patrząc na mnie już prawie ogarnął całe mieszkanie, w weekend postara się skręcić łóżeczko to wam pokażę.

ania0141
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny!! U mnie tez brak oznak wczesniejszego porodu, mam tylko twardnienia brzucha ;) ale wszystko juz gotowe i torba spakowana tak wiec pelna gotowosc!
    Milego "naszego" dnia :D

ania0141, _Saszka_, Rotenkopf, panda80, Andrea20 lubią tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również życzę Wam wszystkiego najlepszego:)

Trochę mnie zmartwilo to badanie dna oka z kropelkami, bo ja muszę autem jechać i tak też muszę wrócić.. Tyle tylko że obok mam Tesco to najwyżej pójdę tam dopoki mi nie przejdzie.
    Mi nie zależy na cc, chcę urodzić sn ale wolę wiedzieć że nie ma u mnie wskazania okulistycznego:)

Wczoraj wieczorem zrobiłam pierwsze podejście do masażu krocza i zupełnie mi nie szlo, brzuch przeszkadza mocno.. Spróbuję dziś znowu ale mam mieszane uczucia..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z dziewczyn pytała o przepajanie malucha ,ja przepajałam woda i rumiankiem
    jeśli chodzi o wypinanie się malucha to u mnie wypina sie kilka razy dziennie naciągając skórę z każdej strony-jak się wypnie to górka wielkości małego globusa:)

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Pięknego dnia Kobiet Wam życzę! Takiego bez bólu, strachu bez żadnych nieprzeewidzianych akcji, mamusiom w szpitalach wyciszenia akcji, najlepiej wyjścia do domku, dla cukrowych mam pieknych cukrów, słonka za oknem i super prezentów :-) Wszystkiego Najlepszego! ;-)

ania0141, _Saszka_, Endzis, malala, Karatka81, jamniczakuchnia, Rotenkopf, czarna_owca, panda80, Dobson, Funky09, Andrea20 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala po tych kropelkach raczej do auta nie wsiadziesz ja się czułam jak kret ledwo do domu doszłam a miałam od okulisty 5 min piechotą. A nie może ktoś z Tobą iść?? No chyba, że rzeczywiście odsiedzisz trochę ale to różnie puszcza...
    Ja nie idę na kontrolę przed porodem mam astygmatyzm tylko więc chyba nie muszę ale słabiej widzę w ciąży to fakt nawet moje okulary są ciagle pod ręką :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... śnił mi się dzisiaj poród i synuś który prawie polykal pierś... cały czas przy cycu :) piękny sen...

Skurcz w pachwinie złapał mnie w nocy przy przewrocie na bok i trzyma do teraz:/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego z okazji naszego dnia.

Szpitalujacym się dużo zdrowka.

Czy macie może na fb wieści o dziewusi i 28latce?

Ja dzień kobiet zaczynam nerwowo, poklocilam się z synem :/

ania0141, Endzis, panda80 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dzień dobry... śnił mi się dzisiaj poród i synuś który prawie polykal pierś... cały czas przy cycu :) piękny sen...

Skurcz w pachwinie złapał mnie w nocy przy przewrocie na bok i trzyma do teraz:/
    Mi też dość często śni się już poród. A ostatnio śniło mi się ze sutek mi się wydłużył od karmienia i to aż na 1 metr :/

Endzis, ania0141, Dobson, jaskra lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ