X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaaa najgorsze jest już za wami teraz każdy mijajacy dzień przybliża was do siebie,super że córeńka je twój pokarm,wiesz,że wam kibicujemy i już lada dzień twoja królewna będzie tylko twoja(bez szpitalnych cioć),zrozumiałe jest że jest ci przykro ale już niebawem będziecie w domciu...trzymajcie się,mocno ściskamy

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka jeszcze troszkę i Zosieńka dojdzie do siebie i będziecie się mogły sobą nacieszyć... Buziaki dla Was, silnych kobietek

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy z Hanią 37 tydzień! <3

Kobietki, pociechy z facetów! Nie tylko od święta no ale oni są prosto zaprogramowani więc niech chociaż dzisiaj się wykażą a my leżmy i pachnijmy! ;)

agulas, Endzis, panda80, Karatka81, ania0141, Olina, jamniczakuchnia, Dobson, mania, _Saszka_, Andrea20, dichlieb, Larisa, Niuninka lubią tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego naj z okazji naszego święta! U nas też święto dodatkowe, bo mamy dziś z moim M. 8 rocznicę związku :) Ale niestety on cały dzień będzie w pracy, więc super romantycznie czasu nie spędzimy.

Od wczoraj jestem w końcu na zwolnieniu, co za ulga że nie muszę wstawać o 6 :) Torba do szpitala jeszcze niespakowana, codziennie obiecuje sobie, że to zrobię. Może dziś mi się uda. No a jutro idę na wizytę i będe mieć pobierany GBS.
    Zaczęłam też masaż krocza i mam zamiar niedługo zacząć pić herbatę z liści malin. Z tym masażem to nie jestem przekonana, że dobrze to robię, a poza tym straszne ciężko mi tam dostać nawet jedną ręką, o dwóch nie ma mowy. Czy któraś z Was się masuje? Może jakieś rady jak to dobrze robić bo strasznie się męczę a nie chcę odpuszczać ;)

panda80, Karatka81, Endzis, ania0141, Karolina_Ina, jamniczakuchnia, Dobson, mania, _Saszka_, Andrea20, jaskra lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka będzie dobrze. Musisz odczekać niestety. Mała dojdzie do siebie. To silna mała ale duża kobieta!
    Wiadomo, że ciężko. Ale dla niej musisz to wytrzymać.

Kciukasy za szpitalujące!

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla Mam i coreczek w brzuszkach!!!

Karatka81, mania, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg maly 2900 szyjka juz prawie nie trzma takze skonczy mi sie kroplowka i nie beda mi zatrzymywac porodu takze wyjde pewnie z malym szkrabem:) akcja moze sie rozkrecic w ciagu 2-5 dni

agulas, ania0141, Karatka81, wiecznie, Kajka, jamniczakuchnia, Dobson, mania, Funky09, Andrea20, dichlieb, jaskra, Rotenkopf, Larisa lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupkach padnieta... tatuś mi szoferowal bo już nie mieszcze się za kierownicą... biedny... ale musiałam wkoncu lodówkę uzupełnić bo przecież muszę dziecko wyprawiac do szkoły ze śniadaniem... ja jem cokolwiek a jej staram się robić pożywne kanapki więc należało uzupełnić zapasy... się umeczylam...
    Obiadek u mamusi... miałam robić pierogi ale nie mam już takiej ochoty jak wczoraj... biorę się za śniadanko i pewnie lulu...

Trzymam kciuki za wszystkie poza domkiem :*

Dużo Zdrowka dla Zosi :* Kruszynka nabierze sił i będzie git ! A Ty mamusia głową do góry... mała ma opiekę... musisz to przetrwać!! Jest ciężko... Napewno... ale Twoja Niunia potrzebuje mamy spokojnej i aypoczetej!!! Usmiechnietej przede wszystkim!!!

Dorota jak tam u Ciebie???

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymam kciuki by za 2 dni Zosia już wyszla z inkubatorka i potem było juz tylko lepiej:)

Ja zrezygnowałam z tego masażu krocza bo szczerze to boje sie że cos uszkodze lub źle zrobie. Chociaź może jeszcze sie zdecyduje. Jak narazie pije kubek herbatybz lisci malin dziennie i jak mi sie przypomni to ćwicze kegla:P
    U mnie jest jeszcze taki problem że od kilku miesiecy mam psychiczną blokadę przed współżyciem i kazda proba konczy sie strasznym bólem dlatego boje sie nawet sama sobie tam majstrować ale zasranawiam sie jak w takim razie dam rade urodzić jak tam wszystko takie nieużywane:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego święta :) Donoszonych ciąż, bezproblemowego porodu, zdrowych dzieciaczków, które dają pospać w nocy :)
    Mamy w szpitalach życzę dużo siły dla Was i waszych cudownych dzieciaczków...

Karatka81, Endzis, ania0141, jamniczakuchnia, mania, Dobson, Andrea20, Rotenkopf, Niuninka lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia czyli teraz tylko czekać na kwietniowego dzieciaczka :-) Niech sobie jeszcze chwilkę u mamusi pobędzie ;-)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    Ja po usg maly 2900 szyjka juz prawie nie trzma takze skonczy mi sie kroplowka i nie beda mi zatrzymywac porodu takze wyjde pewnie z malym szkrabem:) akcja moze sie rozkrecic w ciagu 2-5 dni

Ale już duży synek także na pewno już gotowy na życie poza mamusim brzuszkiem wiec wszystkonbedzie dobrze:* jeszcze kilka dni dojrzeje i 3 kg dobije:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj oddać daninę wampirom i wstąpiłam na małe zakupy po drodze, ale z moją kondycją jest kiepsko i musiałam robić kilka przystanków. Ledwo się doturlałam do domu... A w punkcie pobrań oczywiście nikt mnie nie przepuścił, dobrze, że przynajmniej miałam gdzie usiąść...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ja mam spanie.... Do 10:00 :p Mam nadzieję, że przy dziecku tak twardo spać nie będę :)

Kobitki Wszystkiego co Najlepsze z okazji naszego święta :) Aby końcówki ciąży były przyjemne chociaż w połowie :p i porody jak naszybsze :)

28latka fajnie ze masz pokarm i mała sporo już pije :) Jeszcze troszkę i będziecie się w domu tulić :)

Niunia26 w którym jesteś teraz tygodniu? ;) 2900g to już duży chłopak :) Wszystko będzie dobrze :)

Karatka81, panda80, _Saszka_, ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki ;-) Na to wychodzi że na tym mieszkaniu mam zdecydowanie bardziej twardą wodę, bo zwiększyłam ilość pobieranej soli w zmywarce i zero zacieków na szklankach, pięknie błyszczą jak z reklamy :-) zamówiłam też z płynem do prania środek do zmiękczania wody, zobaczymy jak podziała.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda mój zamienił się na wolne w pracy na 24 marca, właśnie na pobranie krwi, bo nie chcę już z Niko autem jechać. Nie wiem jak będę się czuła. U mnie krew pobiera położna, a ja jakoś tak zawsze trafiam, że nie ma kolejki, pobranie jest od 8 do 10, pewnie emeryci są od 8, ja na ogół po 9 jestem ;-)

panda80 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio mi Was pytać... Ale już nie wytrzymam :D

Czy Wy też czujecie taki ucisk na odbyt? Niezbyt mile uczucie, jednak nie ból... Jestem pewna, że tam mnie właśnie uciska...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja nie mam czegoś takiego, czasem ucisk na kość łonową, pomijam standardowy ucisk na pęcherz. Ucisk, parcie na odbyt miałam w trakcie parcia na sali porodowej.

agulas lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fab60eb2340.jpg

Śniadanko :):):)

Aleksandrakili, agulas, jamniczakuchnia, panda80, Karatka81, mania, Funky09, Dobson, _Saszka_, Andrea20, ania0141, Endzis, Rotenkopf, Kinga. lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fab60eb2340.jpg

Śniadanko :):):)
    Mmm ale pysznie wygląda :) Smacznego :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka jak ja Ci zazdroszczę, że możesz pić herbatę z cytryna, jeść ogórka, jajko z majonezem, szyneczke...
    Dla mnie to produkty zakazane przez zgage :(
    Jem wszystko niedoprawione, części produktów w ogóle nie jem.. Czekolady i produktów czekoladowych nie jem od 3 tygodni.
    Mam straszny pociąg do red Bull i wina.. Ale to wszystko musi poczekać :D normalnie nie pije alkoholu :D

Od 2 lutego nic nie przytyłam... Nic a nic. Strasznie to dziwne. W sumie mam 16 kg na plusie. Ale podobno to w ostatnich miesiącach tyje się najbardziej...

Dziewczyny bez zgagi - macie farta!!!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ