X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella waga super!powiem szczerze,że jestem ciekawa co powie lekarz,ale może lepiej by było zostać na obserwacji?trzymam kciuki za dobre wieści

ania0141
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Ja tak mam od jakiegoś czasu, usisk na odbyt, czasem jak mały się wypchnie to jakby miało mi rozsadzic tyłek

O właśnie takie uczucie :D Dzięki. Uspokoiłaś mnie :)

Jeju duże te dzieci się robią pod koniec ciąży! Niby mówi się, że to przez witaminy... Pytałam lekarza o branie witamin... Kazał brać do końca ciąży i jeszcze podczas karmienia...

Ja mam wizytę we wtorek. Sama jestem ciekawa czy wagi Ali ruszyła czy nadal taka kruszynka. Nie mogę się doczekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 12:14

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostałam skkierowanie do szpitala od mojen gin bo tetno prawie 190 na ktg (podejrzenie tachykardi). Już po badaniu. Położnik twierdzi że jest ok. Położna mówi że najgorzej nie jest i już mnie coś trafia. Czekam na lekarza i zobaczę czy mnie zostawia czy nie.

Mała wazy 2900g

Gratuluję pięknej wagi :)
    Ja pisałam ponad 2 tygodnie temu, że moja mała też miała takie tętno non stop przez pół godziny zapisu..., ale na drugim ktg (tego samego dnia) było już nieco niższe, więc gin nie widział wskazań, by coś robić. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać w piątek, bo mam wizytę z ktg.. A mówili Ci od czego może być tachykardia? U mnie tylko wspominał, że to może być reakcja na infekcję, ale przepływy i łożysko było ok. Potem dla spokoju zrobiłam crp i też norma. Zatrzymują Cię w szpitalu?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żadnych dodatkowych witamin nie bralam, tylko kwas foliowy od 2 kresek do 13 tygodnia ciąży i jak mi spadła hemoglobina to żelazo biorę :) Ale za to na poszczególnych etapach ciąży miałam konkretne zachcianki, i jak sprawdzalam jakie maja wartości to zawierały właśnie potrzebne w ciazy witaminki, mikro i makroelementy :)

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Aleksandrakili i jak te pojemniczki na łóżeczko?warto kupić?,mam na nie chęć , tyle czasu wiszą mi w koszyku, ale mój mąż uważa że to zbędne i przez niego zwlekam z zamówieniem
    Mój mąż też mi powiedział, że pewnie nie bede tego używać i bezsensu ze kupiłam, ale jak otworzylam i pokazałam to nawet mu się spodobało :) Największy kosz jest spory (spodziewałam się mniejszego) Potem jest taki mniejszy i miesci się do niego cała paczka pampersów 22 sztuki i podejrzewam że jeszcze z 6 by się zmieściło ale nie ma co upychać na siłe :p No i 2 takie mniejsze pojemniczki, nie wiem jeszcze na co je wykorzystam. Dopiero jak złoże łóżeczko i wszystko uporzadkuje to wtedy będę wiedziała :) ale podobają mi się :) póki co jestem zadowolona :) i zobaczymy jak w użytkowaniu będzie :p ale za 25 zł szczerze mówiąc to warto :)

ania0141 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dostałam skkierowanie do szpitala od mojen gin bo tetno prawie 190 na ktg (podejrzenie tachykardi). Już po badaniu. Położnik twierdzi że jest ok. Położna mówi że najgorzej nie jest i już mnie coś trafia. Czekam na lekarza i zobaczę czy mnie zostawia czy nie.

Mała wazy 2900g
    Trzymam mocno kciuki :) Super waga już :)

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, ból cewki przerodził się w ból w pochwie. Dla świętego spokoju wczoraj powtórzyłam mocz, wszystko super. Obstawiam że szyjka pracuje stąd ten ból/kłucie? No ale czuję nacisk na pęcherz latam do wc i sikam po trochu. Czy to może być ucisk dziecka na pęcherz ? też odczuwacie takie klucia w pochwie? ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić, jedynie jak leżę jest trochę lepiej.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny pomocy, ból cewki przerodził się w ból w pochwie. Dla świętego spokoju wczoraj powtórzyłam mocz, wszystko super. Obstawiam że szyjka pracuje stąd ten ból/kłucie? No ale czuję nacisk na pęcherz latam do wc i sikam po trochu. Czy to może być ucisk dziecka na pęcherz ? też odczuwacie takie klucia w pochwie? ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić, jedynie jak leżę jest trochę lepiej.
    Kamaa, a jest to jednostajny ból czy kłucia?
    Ja mam dość bolesne, ale krótkie ukłucia - tylko nie wiem, czy to bardziej szyjka czy pochwa. Wydaje mi się, że raczej szyjka, bo wyżej jednak czuję..

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa ja mam kłucia ale szyjki,napewno szyjki-myślę że dobrze obstawiasz że to macica pracuje aczkolwiek czasami szyjka się skraca i przy takim kłuciu wskazane jest leżenie,mi gin powiedział że teraz jak będę miała takie kłucia to mam mu się pokazać,wcześniej mówił że szyjka skraca się bezobjawowo ale ostatnio miałam takie kłucia i się skróciła ale mały zmienił też ułożenie

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że u nas już spokojnie może się szyjka skracać - i powinna, żeby się przygotować do porodu nie przenosić ciąży..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ciężko mi to określić bo czuję to w pochwie i wydaję mi się że szyjka jest wyżej. Nawet kłuciem tego bym nie nazwała po prostu od czasu do czasu złapie mnie ból trochę populsuje i puści. Ciężko opisać.
    Ania no właśnie teraz na końcówce to już kij ze szyjką :D, tyle że to tak nieprzyjemne. Ciężko stać, chodzić a nawet siedzieć ;/. Co prawda staram się normalnie funkcjonować bo leżeć na pewno bym nie dała rady. Jutro mam ktg w szpitalu, poproszę żeby mnie zbadała bo mam jakieś dziwne przeczucie że mi się rozwarcie robi czy coś... chociaż pewnie wtedy bym krwawiła. Sama już nie wiem

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Melduje się że szpitala. Dzisiaj waga mniejsza o kg, niższe ciśnienie i obrzęki. To chyba ze strachu. Miałam ktg, jest ok.
    Jutro będą mnie cewnikować. Masakra. Chcą mieć idealną próbkę moczu. Mam też codziennie się ważyć. Zobaczymy może to ustąpi.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :)

28latka Zosia jest silną, Ty też. Już niedługo będziecie razem.

panda80, Karatka81, _Saszka_, Larisa lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety muszę jeszcze na tą moją szyjkę uważać...

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:

Ja mam teraz częste kłucia. Przedwczoraj w nocy mnie to cholerstwo 2 razy w nocy obudziło, taki ból... Dzisiaj jak szłam z psem to też mocniej zabolało. Tę kłucia nie są długie, ale krótkie i przeszywające. Nacisk na pęcherz teżjest.

• mania Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak te kłucia to moja zmora już od kilku tyg je mam są okropnie bolesne a wieczorem jak Mała zaczyna harce to się nasilają. Czuję tak jakby mnie prąd przeszedł-okropne. Miałam to już przed ostatnim badaniem i mówiłam o tym dr ale on stwierdził, że szyjka ok ale nie powiedział od czego to może być.
    Skoro dużo z nas to ma to może to normalne wszystko tam w środku przygotowuje się do porodu.
    Mnie bardziej niepokoją te bóle miesiączkowe bo ostatnio dr chciał mi już odstawić luteinę a jak mu powiedziałam, że mam te okresowe bóle to zmienił zdanie i kazał ją dalej brać...jutro wizyta i o wszystko wypytam.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 latka dużo sił dla twojej maleńkiej kobietki,

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś pokłuwa w kroczu, ale tylko jak pochodzę. Gorzej jak rano się budzę bo mnie biodra bolą, no i spać już się nie da... Miednica chyba się rozłazi ha,ha Żeby tylko się zlazła tak samo ;-)
    Kurier przywiózł materacyk, przewietrzę go i poszewka do prania rzecz jasna :-) Zostało poprasować i rożek plus fotelik i śpiworek/wózek poprać. Niech już będzie słoneczko, a nie śnieg z deszczem pada...

• panda80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff torba z grubsza spakowana. Zostało dorzucić resztę kosmetyków, picie i jedzenie oraz rożek dla Małej. Najwięcej miejsca zajęły podkłady itp...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAA no i zaczynam 37 tydzień wg Belly :)

Rotenkopf, ania0141, jamniczakuchnia, agulas lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia, ja też dziś świętuję rocznicę z moim M. :) Tyle, że 7 i nie jest to rocznica rozpoczęcia związku, ale poznania, bo w sumie nasz związek rozpoczął się tak płynnie, że nie byliśmy w stanie jakiejś konkretnej daty wskazać.. Stwierdziliśmy więc, że będziemy świętować rocznice w dzień, w którym się poznaliśmy :)

Kobietki, wszystkiego najlepszego :) Tyle życzeń pięknych tu padło, więc nie wymyślę nic lepszego.. Niech wszystkie się spełnią!

Agulas, ja czasem odczuwam takie parcie, ale momentami, jak mała się wypręży. I zgaga też mnie męczy, ale nie ograniczam się jedzeniowo. Po prostu często sięgam po gaviscon. Z resztą czasem mam dzień wolny od zgagi. Niestety nie dziś :/ Dzisiaj to w ogóle miałam dość ciężki dzień. Wczoraj mi coś strzeliło w okolicy spojenia łonowego i boli jeszcze bardziej niż ostatnio. Chyba sobie przyczep mięśnia naciągnęłam. Dzisiaj przez to spojenie ledwo tuptałam a do tego straszne mnie zadyszki łapały a niby mi brzuch opadł- taaa, na pewno.. Ja zazdroszczę tym, które nie mają problemów skórnych.. Skończył mi się emolient do kąpieli i znowu miałam 2 dni przerwy w stosowaniu, bo nie zdążyłam odebrać nowego z poczty- pomimo naoliwienia i balsamu skóra strasznie swędzi. Do tego przekrwiona jest prawie wszędzie. Mogę sobie po niej pisać i zostaje biały ślad. Dobrze, że to już końcówka ciąży ;)

ania0141, Mynia, agulas lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ