Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś będę robić ciasteczka z marsów
Też czuję takie parcie na odbyt - kiedyś słyszałam, że to normalne.
A co do wagi dziecka i witamin - ja niby jadłam witaminy ale zaraz je zwracałam więc tak jak by nawet ich nie jadłam a Hania jest dużaniunia26 lubi tę wiadomość
-
Nie zostawili mnie w szpitalu. Wg położnej ktg takie sobie, wg lekarza super- już sama nie wiem co myśleć. Kazali przyjść w piątek na zapis i będę musiała 2-3 razy w tygodniu już chodzić na ktg do porodu. Szyjka długa, ale rozwarcie na 2 cm. Wody w normie.
Nie mam się stresować i mam dużo odpoczywać.
Ogólnie mam mieszane uczucia.
W drodze powrotnej kupiłam misia szumisia i komplet z minky do wózka - na poprawe humoruania0141, panda80, Kajka, _Saszka_, dichlieb lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wczorajsze wyniki badań i mam cukier w moczu 300, przy normie do 30. Cholercia, nigdy tak nie miałam. Dla pewności dziś powtórzyłam i mam nadzieję, że to jakiś błąd. Wczoraj rano (przed badaniami) robiłam ten masaż krocza olejem ze słodkich migdałów. Jakoś o tym zapomniałam, ale może to miało wpływ? Próbowałam znaleźć jakieś informacje w necie ile taki olej zawiera cukru (i czy w ogóle) ale nic nie ma. Jak myślicie? Mam nadzieję, że nie rozwinęła mi się na koniec cukrzyca Chociaż na teście obciążenia po 2 h miałam tak na granicy... ehh- szczęśliwy
-
Mynia a nie podmywałaś się przed pobraniem? Bardzo ważne jest, żeby dokładnie się podmyć przed nasiusianiem do kubeczka i żeby najpierw trochę moczu oddać do toalety, właśnie dlatego żeby resztki jakichś kosmetyków i zwykły brud nie przedostał się do próbki. Mój ginekolog mnie bardzo na to uczulał kiey pierwszy raz mnie kierował na badania, poza tym moja mama jest pielęgniarką i też zawsze mi kazała tak robić, może dlatego. Ale szzerze to nie wydaje mi się, żeby z tego olejku aż taki cukier wyszedł, musiałabyś go chyba sobie całą butelkę wlać do środka. Ja też wczoraj się masowałam pierwszy raz tym olejkiem a dzis rano robiłam mocz, jutro odbieram wyniki
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
A i dziewczyny mi ginekolog zwróciła uwagę żeby paznokci już nie malować, albo malować tak żeby jeden był niepomalowany :p
Badal mnie najpierw mój ginekolog. Później pojechałam do szpitala to tam mnie lekarz badał i się pytał czy studentka może mnie zbadać - zgodzilam się bo w końcu gdzieś i na kimś musi się uczyć. Tak mnie teraz tam wszystko boli i piecze że szok. Ostatnia pralka włączona i mam już wszystko poprane. Dobrze ze wczoraj już definitywnie się spakowalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:56
-
pucek wrote:Mynia a nie podmywałaś się przed pobraniem? Bardzo ważne jest, żeby dokładnie się podmyć przed nasiusianiem do kubeczka i żeby najpierw trochę moczu oddać do toalety, właśnie dlatego żeby resztki jakichś kosmetyków i zwykły brud nie przedostał się do próbki. Mój ginekolog mnie bardzo na to uczulał kiey pierwszy raz mnie kierował na badania, poza tym moja mama jest pielęgniarką i też zawsze mi kazała tak robić, może dlatego. Ale szzerze to nie wydaje mi się, żeby z tego olejku aż taki cukier wyszedł, musiałabyś go chyba sobie całą butelkę wlać do środka. Ja też wczoraj się masowałam pierwszy raz tym olejkiem a dzis rano robiłam mocz, jutro odbieram wyniki
Zawsze się podmywam, wczoraj faktycznie nie bo wyszłam na badania zaraz po kąpieli (i tym masażu) i jakoś zapomniałam.
Jak odebrałam dziś ten wynik to pojechałam do punktu gdzie robię badania zwykle i jeszcze raz dałam mocz do analizy (tym razem porządnie się podmyłam;)). Poprosiłam o zbadanie glukometrem i wyszło mi 111, a byłam godzinę po zdjedzeniu słodkiego jogurtu z muesli i wypiciu kawy z mlekiem i cukrem czyli wynik dobry. Dlatego mam nadzieję, że to jednak jakaś pomyłka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 15:35
- szczęśliwy
-
wróciłam od okulistki. zbadała mi wzrok tak tradycyjnie, potem zmierzyła ciśnienie w oku i chciała zbadać to dno oka ale ostrzegła, że jakieś 3-4h nie powinnam do auta wsiadać więc odpuściłyśmy. zajrzała na zwężonej źrenicy i powiedziała, że na tyle ile jest w stanie ocenić to wszystko ok i nie ma żadnych wskazań do cc.
mi się dziś wszystko powywracało do góry nogami, mój M we czwartek wylatuje hen daleko w sprawach służbowych i będzie tam 10-12 dni.. cieszę się bardzo z szansy jaką dostał, ale dostał ją dziś a wylot pojutrze.. no a druga sprawa - wiem, że to jeszcze nie jest moment na poród ale same wiecie, że różnie to bywa i w sumie można w każdej chwili skończyć w szpitalu.. a ja tu sama w domu prawie dwa tygodnie zacznę chyba szukać po necie sposobów na opóźnienie poroduJulia
-
nick nieaktualny
-
dichlieb wrote:Hej. Melduje się że szpitala. Dzisiaj waga mniejsza o kg, niższe ciśnienie i obrzęki. To chyba ze strachu. Miałam ktg, jest ok.
Jutro będą mnie cewnikować. Masakra. Chcą mieć idealną próbkę moczu. Mam też codziennie się ważyć. Zobaczymy może to ustąpi.
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
28latka Zosia jest silną, Ty też. Już niedługo będziecie razem.
Dichlieb! Ja też miałam cewnikowanie w szpitalu tylko po to żeby pobrać próbkę. To nie było takie straszne, ale przez dwa dni odczuwałam pieczenie przy sikaniu i to już nie było takie fajne : )
Kamaaa ja wczoraj też czułam i kłucie i jednostajny bol gdzieś w pochwie a później w nocy to juz miałam wrażenie ze to cewka moczowa. Naprawdę trudno mi za każdym razem zlokalizować co i gdzie mnie boli. Dziś nic mi nie jest na szczęście!
Trochę poprzekladalam ubrań dzisiaj, nowe porządki robię. Zajęło mi to może 1,5h ale jak potem padłam to spałam ze 2 godziny. Juz moce przerobowe nie te haha : )
Dołączam się do życzeń. Mam nadzieje ze wszystkie nam się spełnią! My za bardzo nie świętujemy, ot, pewnie dostanę tulipanka i życzenia.
Wypadałoby brać się za dalsza prace ale tak mi się dobrze leży... -
nick nieaktualny
-
33+4Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:17
mania, Olina, Endzis, Dobson, agulas, Larisa, jamniczakuchnia, Rotenkopf, paprotka30, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, fabiola, malala, panda80, Niuninka, wiecznie, _Saszka_, Ameiva lubią tę wiadomość
ania0141 -
Mynia ten cukier w moczu koniecznie skonsultuj jakoś nie wydaje mi się żeby to było od tego olejku no ale kto wie...Z tego co wiem to świadczy o cukrzycy ale ja mimo cukrzycy nigdy nie miałam cukru w moczu...hmmm napisz ja Ci ten drugi wynik wyszedł ciekawe to...
Ania ale masz zgrabniutki brzusio ja to wieloryb jestem w porównaniu do Ciebie Mały ma niezłe zapasy i garderobę wow
Ja od rana miałam super humor a później jakiś strach niepokój mnie ogarnął...boję się chyba porodu bo myślę o tym, że nie dam sobie rady...jeszcze wszyscy dzwonią i pytają czy jeszcze w dwupaku jesteśmy...
Ale przynajmniej braciszek wpadł z kwiatuszkami i trochę mi humor poprawiłania0141, panda80 lubią tę wiadomość