X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Głupio mi Was pytać... Ale już nie wytrzymam :D

Czy Wy też czujecie taki ucisk na odbyt? Niezbyt mile uczucie, jednak nie ból... Jestem pewna, że tam mnie właśnie uciska...
    A nie są to może żylaki (hemoroidy) ?
    Swędzi cię?

A jeśli chodzi o zgage to ja mam ciągle i jem wszystko :p nauczyłam się z nią żyć.. po każdym zjedzeniu pali jak cholera ale gaviscon działa więc jem wszystko :p hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 10:49

agulas, Mynia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam leżeć i pachnieć, ale idę zrobić szybką babkę, straszną mam ochotę :D

Olina, mania, Dobson, _Saszka_, ania0141, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie swedzi. Ewidentnie czuję w środku jakby ktoś mnie naciskal.
    Zapytam w takim razie lekarza.
    Może mała jest nisko, ale to chyba za wcześnie.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgaga po owocach... ale czasami jem :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się:*

Olina to co odczuwasz to stawianie się macicy nazywane twardnieniami (nie wiem tylko czy to są te skurcze braxtona czy jak tam się to nazywa) Miałam takie na ok. tydzień przed porodem a później właśnie od nich zaczął się mój poród. Tym razem już od tygodnia twardnieje mi brzuch, w czwartek byłam u gina i nawet przy nim mi stwardniał. Ale szyjka miała 3cm i byla zamknięta więc kazał się nie martwić. Do tego mam jeszcze bóle miesiączkowe i kręgosłupa. Staram się nie martwić bo widocznie tak to już będzie.

Ja ucisku na odbyt nie czuję za to co chwile latam do toalety bo wydaje mi się że strasznie chce mi się "dwójeczke" a to wszystko fałszywe alarmy.

agulas lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę nam, byśmy nie potrzebowały święta, tylko mogły liczyć na naszych facetów na co dzień ; )

Smacznych śniadanek i innych pyszności później! Ja właśnie zjadłam swoje po prawie nieprzespanej nocy..
    Dzięki temu, że brzuch już opadł, to miałam zgagę tylko 3-4 dni, a teraz na razie spokój. Za to ucisk na szyjkę i pęcherz jest straszny, więc tak źle i tak niedobrze ; P

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myślę, że na końcówce się "tyje" najwięcej, bo się zatrzymuje wodę... Ja tak dwa tygodnie przed porodem to już bardzo byłam spuchnięta. Dziecko też rośnie, wiadomo, no i mamka mniej mobilna niestety...

• Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos twardnień, skurczy B-H, to u każdej naprawdę może być inaczej. Ja mam te twardnienia od 4 miesięcy, ale nie skróciły szyjki, tylko ją zmiękczyły. Moja mama miała podobnie - skurcze prawie całą ciążę. Jak zaczął się poród, to nie odczuwała większych skurczów, tylko mocny ból krzyża. Zastanawiam się, czy u mnie będzie podobnie. No i obie ciążę rozwiązywały się ok. 2 tygodnie przed terminem, więc u siebie też stawiam na okolice 38tc.

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny w szpitalach, trzymajcie się:*

Olina to co odczuwasz to stawianie się macicy nazywane twardnieniami (nie wiem tylko czy to są te skurcze braxtona czy jak tam się to nazywa) Miałam takie na ok. tydzień przed porodem a później właśnie od nich zaczął się mój poród. Tym razem już od tygodnia twardnieje mi brzuch, w czwartek byłam u gina i nawet przy nim mi stwardniał. Ale szyjka miała 3cm i byla zamknięta więc kazał się nie martwić. Do tego mam jeszcze bóle miesiączkowe i kręgosłupa. Staram się nie martwić bo widocznie tak to już będzie.

Ja ucisku na odbyt nie czuję za to co chwile latam do toalety bo wydaje mi się że strasznie chce mi się "dwójeczke" a to wszystko fałszywe alarmy.
    OMG nie strasz heheh w sumie już mam gdzieś ok tygodnia to ;-) wczoraj mama mi mowiła, że ona miała jakos w połowie ciazy takie coś i strasznie jej przeszkadzało, bo az nie mogła oddychac .... dobrze, że w czwartek gin to sie coś tam dowiem mam nadzieje ;-)
    wczoraj na wieczór miałam skurcz...ale nie wiem czy nie od tego, że sie kapałam na klęcząco i za szybko wstałam...jak sie połozyłam to szybko mi przeszło...

u mnie moja mama mnie urodziła 2 tyg wczesniej, chociaz nie wiem czmeu bo przed mpim porodem lezała tydzien w szpitalu i dopiero urodziła...za to mojego brata dokładnie w dniu który jej wyznaczyli;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 11:03

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fab60eb2340.jpg

Śniadanko :):):)
    o matko zazdraszczam tak obfitego śniadanka ja bym miała po tym cukier tysiąc pińćset 100 dzięwięćset :)
    chciałabym tak zjeść na raz i się najeść bo taka porcję to muszę na 3 razy rozkładać :/

Ja już po dwóch śniadaniach jestem na drugie dwa pierogi wczorajsze wciągnęłam :) i juz myślę co by tu znów zjeść, głodnaaaa jestem...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam córkę 5 dni przed wyznaczonym terminem... liczę ze teraz też donoszę do terminu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz masowałam krocze... właściwie to jak zwykle zatrudniłam do tego męża ;) wybudziłam go ze snu, bo przypomniało mi się, że mam się masować. Widok był bezcenny, pół śpiący facet, bez entuzjazmu mieszał mi między nogami ;) haha. Sam masaż raczej nie był przyjemny, pewnie dlatego że jestem tam na dole ostatnio bardzo wrażliwa, nawet podcierać muszę się ostrożnie :/

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• czarna_owca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez dolaczam do zyczen :) jak najlzejszej koncowki ciazy i pomyslnego rozwiazania :)

Z tymi skurczami to jest bardzo roznie i indywidualna sprawa. Ja zaczelam je miec bardzo wczesnie ok 16 tc, do 26 tc bralam luteine (ponoc po 24 tc to juz nie ma sensu brac luteiny) ale nawet bedac na luteinie skurcze byly (tylko bylam spokojniejsza, ze moze choc troche pomaga) teraz zmienily sie na mocniejsze i dluzsze, czasem jak mnie zlapie to brak mi tchu, ale do tej pory nie spowodowaly ani skrocenia ani otwarcia szyjki, wszystko ladnie trzyma, moze po prostu tak juz mam. Lekarz mowi ze dopoki nie nabieraja cech regularnosci to jest ok. Macica cwiczy, moze pozniej porod bedzie latwiejszy (tak to sobie czasem tlumacze ;) Znam nawet przypadki, ze z porzadnymi straszakami ciaza byla przenoszona o kilka dni, tak wiec nie ma reguly ;)

panda80, Karatka81, _Saszka_, ania0141, agulas lubią tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Ja rowniez dolaczam do zyczen :) jak najlzejszej koncowki ciazy i pomyslnego rozwiazania :)

Z tymi skurczami to jest bardzo roznie i indywidualna sprawa. Ja zaczelam je miec bardzo wczesnie ok 16 tc, do 26 tc bralam luteine (ponoc po 24 tc to juz nie ma sensu brac luteiny) ale nawet bedac na luteinie skurcze byly (tylko bylam spokojniejsza, ze moze choc troche pomaga) teraz zmienily sie na mocniejsze i dluzsze, czasem jak mnie zlapie to brak mi tchu, ale do tej pory nie spowodowaly ani skrocenia ani otwarcia szyjki, wszystko ladnie trzyma, moze po prostu tak juz mam. Lekarz mowi ze dopoki nie nabieraja cech regularnosci to jest ok. Macica cwiczy, moze pozniej porod bedzie latwiejszy (tak to sobie czasem tlumacze ;) Znam nawet przypadki, ze z porzadnymi straszakami ciaza byla przenoszona o kilka dni, tak wiec nie ma reguly ;)

O, to widzę, że podobnie sobie to tłumaczymy. Ja też staram się obrócić te skurczybyki w pozytywy - że szyjka miękka ładniej się będzie rozwierać, że macica wyćwiczona. Trzeba sobie jakieś złudzenia pielęgnować, żeby pozytywnie się nastawić:D
    Ostatnio skarżyłam się koleżance, że miałam mega bolesne miesiączki i obawiam się, jak poród zniosę, a ona, że to dobrze, bo wiem czego się spodziewać i do 7cm rozwarcia do będą podobne bóle ; )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Wszystkiego najlepszego dla Nas :)
    Ja dopiero niecałą godzinkę temu wstałam, piję kawkę i czekam aż D. zrobi mi jakieś wypaśne śniadanko, wciągnę toto i zamierzam mieć CAŁY dzień zachcianki :D

Niunia26, omg, powiedz dzidzi, że dziś zakaz wychodzenia, mama ma swój dzień i odpoczywa :*

28latka, Zosia już naprawdę niedługo będzie się do ciebie przytulać, bądźcie jeszcze chwilę dzielne :*

Kciukasy za wszystkie wizytujące, ciekawe ile te kluseczki już ważą na końcówce :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    To faktycznie spytaj lekarza :) Ale myśle ze to nic strasznego nie bedzie :) :)

agulas lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w naszym dniu!

Ja się dziś źle czuje, mdli mnie strasznie, raz wymiotowałam i wgl chyba dziś nie wstane, no chyba ze do łazienki... Jeszcze nieprzyjemnie ćmią pachwiny i uda ehh, chociaż dziś mogłoby ustąpić :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skkierowanie do szpitala od mojen gin bo tetno prawie 190 na ktg (podejrzenie tachykardi). Już po badaniu. Położnik twierdzi że jest ok. Położna mówi że najgorzej nie jest i już mnie coś trafia. Czekam na lekarza i zobaczę czy mnie zostawia czy nie.

Mała wazy 2900g

Dobson, Larisa lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili i jak te pojemniczki na łóżeczko?warto kupić?,mam na nie chęć , tyle czasu wiszą mi w koszyku, ale mój mąż uważa że to zbędne i przez niego zwlekam z zamówieniem

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Ja tak mam od jakiegoś czasu, usisk na odbyt, czasem jak mały się wypchnie to jakby miało mi rozsadzic tyłek

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ