X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki oby wizyta piątkowa była dla Was szczesliwa :** bedzie wszystko dobrze

ja juz pojemniczek naszykowany i zaraz ide do laboratorium i do nieszczesnej rejstracji ze skierowniem....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uzywacie tej ziaji Mamma Mia?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    trzymamy kciuki oby wizyta piątkowa była dla Was szczesliwa :** bedzie wszystko dobrze

ja juz pojemniczek naszykowany i zaraz ide do laboratorium i do nieszczesnej rejstracji ze skierowniem....
    Olina, walcz o swoje! Trzymam kciuki

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis daj znać jutro co i jak po wizycie. Może zwiększ luteinę?

Dewajtis lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie... :( Tak bardzo mi przykro. Brak mi słów.

U nas wszystko ok, ale jakoś nie mam czasu, siły pisać... 6.10 USG genetyczne. Buziaki dla maluchów, trzymajcie się <3

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taki dyskomfort w klatce piersiowej? Mam wrazenie ze od wczorajszego popołudnia serce mi dziwnie pracuje ;/ piłam melise ale na chwile tylko pomaga.

Wizytuje ktoś dzisiaj?

Ja za tydzień mam genetyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:08

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu mam USG genetyczne. Od kilku dni boli mnie gardło i ratuję się herbatą z aronii i porzeczki i cytryną. Soku z cebulii niestety nie przełknę.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 16:40 będę oglądała swoje maleństwo... yupiiiii

Larisa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Też macie taki dyskomfort w klatce piersiowej? Mam wrazenie ze od wczorajszego popołudnia serce mi dziwnie pracuje ;/ piłam melise ale na chwile tylko pomaga.

Wizytuje ktoś dzisiaj?

Zdarza mi się, ale zazwyczaj to trwa z pół godzinki do godziny i przechodzi. Za to notorycznie czuje ciasnote w brzuchu. Ale nie w okolicach macicy, tylko pod żebrami. Denerwujące to jest:/
    W ogóle to chyba muszę przestać oglądać tv. Wczoraj oglądałam Bosacka, był odcinek o burakach. I przez nią dzisiaj zaraz po spacerze z psem, biegam do sklepu po sok z buraka:D a teraz mi niedobrze...

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :).

Co do smarowania brzuszków to czasem warto poczytać składy. Niestety cała masa produktów dla mam ma niestety parabeny, oleje mineralne, pochodne formaldehydu i minimalne ilości składników nawilżających (a akurat silne nawilżenie jest nam przede wszystkim potrzebne).

Malinkowe, współczuję bardzo :(. Nie wiem nawet co napisać, bo zdaję sobie sprawę, że żadne słowa nie dadzą teraz pocieszenia. Bądźcie silni :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe tak bardzo mi przykro, wiem co musisz przechodzić, ja w ciągu pół roku przeszłam 2 ciąże pozamaciczne, teraz też się bardzo boję, żeby wszystko było dobrze. Tulę Cie mocno <3

Ja miałam wizytę we wtorek, niestety nie mam zdjęcia, bo lekarz nagrał filmik, który nie wyszedł, ale obiecał, że na następna wizytę wyczyści dysk i będzie wszystko jak trzeba :) Nasze maleństwo ma 15 mm, maleńkie rączki, nóżki, główkę i pięknie bijące serduszko. Lekarz jednak nie dał posłuchać, wytłumaczył mi to w ten sposób, że był ostatnio na jakiś wykładach, na których dowiedział się, że doppler szkodzi poprzez wytwarzane ciepło, dlatego woli tego nie robić. Ufam mu, wystarczył nam widok bijącego serduszka :) Bo mój mąż też był już 2 raz na wizycie :) strasznie to wzruszające, chcemy razem przez to wszystko przejść, jakoś nas to zbliża do siebie :) Za 2 tygodnie kolejna wizyta. Pytałam też o badania prenatalne to powiedział, że będzie chciał mnie wysłać do swojego kolegi na nfz :) więc będę miała je za darmo. Pozdrawiam :)

MoNa
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dostałam się jako pierwsza do swojego lekarza...
    akcji serduszka brak, maluch prawie nie urósł przez ostatnie dwa tygodnie. Skierowanie do szpitala na zabieg. Byłam w szpitalu, szyjka długa zamknięta skurczy brak. Wróciliśmy do domu na moje życzenie. Mamy przyjechać jutro rano. Mam dostać jakieś proszki na 6h przed zabiegiem a potem to już wiadomo...

nie mam siły juz płakać, nie mam już łez, nie mam nadziei..

dziewczyny nie lekceważcie żadnego znaku, żadnej plamki, żadnej zmiany intensywności odczuć. Od tygodnia nie czułam się ciążowo... wczoraj wieczorem juz wiedziałam co się wydarzy, rano po wizycie w toalecie miałam już pewność..

będę wam mocno kibicować, postaram się udźwignąć wątek ale nie będzie mnie jakiś czas. Na razie nie dam rady wybaczcie... odezwę się jak zbiórę siły. Trzymajcie się dzielnie i uważajcie na siebie.

Malinkowe...jejku nie wiem co powiedzieć! Bardzo mi przykro. Wierzyłam, że to niewinne krwawienie. Ściskam Cię cieplutko, odpoczywaj kochana :*:*:*

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, smutno mi po tych wiadomościach. Niestety ciągle jesteśmy w tym najgorszym okresie, w największym zagrożeniu. Oszczędzajmy się kochane!
    Boję się, czy wszystko jest dobrze, nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty. Zastanawiam się tylko ciągle, dlaczego moja ginekolog powiedziała, że następna wizyta będzie tańsza bo bez USG... Dlaczego bez USG, przecież nie wytrzymam nie wiedząc czy wszystko jest dobrze...

Zrobiłam się jakaś od wczoraj przewrażliwiona, do tego czuję się 5 razy bardziej nerwowa niż przed okresem. Hormony dają mi od wczoraj popalić...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety z tym usg nic nie udało mi sie załatwic, ale chociaz dziś była milsza babeczka i mi powiedziała , ze najlepiej jak pojde do gabinetu i sie zapytam czy mnie przyjmie powiedziala , ze przyjmuje tylko w pitaki (uf, ze to jutro) i dokładnie na ktorym pietrze i ktory numer pokoju...no nie mozna było tak od razu? a nie ''nie ma zapisów do konca pazdziernika do widzenia'' jak mozna byc tak chamskim...brak mi słow...do tego do laboratorium słuchajcie czekałam ponad godzine, myslalam ze sie tam zapale...najgorzej , ze jutro znowusz musze isc...jestem wykonczona tym dniem chociaz dopiero połowa ;///

ja mysle, ze w tym kraju służba zdrowia nie jestm na tyle zgorszeniem co te rejstratorki, bo gdzie nie pojde do lekarza tam te babki wrejstracji sa strasznie opryskliwe...ja rozumiem, ze praca z ludzmi nie nalezy do najprzyjemniniejszych, ale no jeslli ktos jest uprzejmy to dlaczego od drugiej strony nie moze byc to samo? masakra

dziewczyny mam jeszcze pytanie...bo na tym skierowaniu z usg mam napisane, ze musi byc opis usg i zdjecie...jezeli bede musiała isc prywatnie bo tu mi sie nie uda wejsc to gdzie mam to zrobic? bo jak chodze prywtanie do gina to ona mi daje tylko fotke opisu nie robi..wiec nie wiem co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:12

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich wizytujacych! !

Ja od rana jem śledzie z cebula i chilli :D

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wszelkie smarowidla to naprawdę polecam oleje min migdalowy lub kokosowy :) nie mają w sobie żadnych dodatków a świetnie nawilżają, mam migdałowy i szczerze go polecam, zapachu prawie nie ma i nic nie przeszkadza a jest bezpieczny dla kobiet w ciazy, stworzony do wali z rozstepami ;)
    Pozniej i dzieciaczka będę smarowala :)

Do witaminek bierzcie również magnez aby nie łapaly was skurcze może wtedy nospy nie będzie trzeba brać ;)

Ja już jestem bardzo spokojna o mojego kropeczka i jeśli lekarz nie zrobi mi sie usg to i tak wiem że wszystko jest ok:)

Dzisiaj byłam w ciucholandzie i udało mi się kupić otulacz na rzepy, niby ma różowe kropki ale jakoś sobie poradzę jak będzie chłopak - coś doszyje ;) ale czuję że jest dziewczynka ;)

Dorwalam również leginsy ala jeansy i chociaz nie są ciążowe to sa świetne bo na gumce ;) a leginsy ciazowe juz zamowione na allegro ;)

W weekend zacznę robić również karuzele bo mam już prawie wszystko :)

A jutro obchodzimy drewnianą rocznicę :)

fabdorota, dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste jaki dobry humor super:))))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, triste- więcej takich pozytywnych wpisów :D
    A ja dziś jestem zamulas pospolity, nie ruszam się prawie z łóżka, bo czuję się jak na samym początku ciąży :D.

• triste Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu Was zasypię pozytywnymi postami bo jestem osóbką bardzo pozytywnie nastawioną do życia :) na razie powstrzymuję się bo jeszcze smutne rzeczy się dzieją więc trzeba z umiarem...

Trzeba jednak cały czas myśleć pozytywnie aby nasze dzieci również miały takie nastawienie :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Wizytuje ktoś dzisiaj?

pisałam wczoraj, że tez tak mam od kilku dni i właśnie wczoraj okazało się ze mam za niskie tsh z niedoczynności przeszłam w nadczynność a przy nadczynności takie są właśnie odczucia różne sercowe. Ja mam na szczęście dziś endokrynologa bo się bardzo niepokoje tym kolataniem itd dr musi zmienić mi leki.

Malinkowe bardzo bardzo mi przykro, że Cię to spotkało to takie niesprawiedliwe. Wiem co czujesz, tule mocno.
    Kobiety które pragną maleństwa tracą je a takie co nawet o siebie nie dbają rodzą zdrowie dzieci

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ