Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    Nie było mnie trochę, a tu takie wieści ;(
    Malinkowe współczuje serdecznie, brak słów, trzymaj się ;) Jestem z Tobą myślami.
    Śliczne foteczki z wizyt. super.
    Ja mam usg genetyczne 21 września. czekam jak na szpilkach.
    Jutro też mamy drewnianą rocznicę ślubu.
    Szykuję kolację dla najbliższych ;)
    śpiąca jestem, wiecznie zmęczona, sutki bolą, mdłości mimo 12tc +4dni nie przechodzą, a umycie zębów to mega wyczyn.
    czekam na wasze wieści po wizytach.
    :)

28latkaa lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    Ajaj dziewczyny,dopiero,co się przywitałam,a niestety będę się żegnać.We wtorek byłam na wizycie i okazało się,że nie widać serduszka.Ciąża od początku wyglądała na młodszą,brałam luteinę,mam mdłości i bolące piersi.Wygląda na to,ze wszystko zatrzymało się na 6 tygodniu.serduszka nigdy nie wirziałam.Jutro zbadam drugą betę by potwierdzić,że spada i niestety w poniedziałek na oddział.Jakie to wszystko niesprawiedliwe.
    Bardzo mi przykro :( Jesteśmy z Tobą wszystkie!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalone mamy jesteśmy. Najchętniej to byśmy codziennie na usg chodziły. Ostatnio mi moja mama powiedziała, że mnie pierwszy raz w 6 miesiącu widziała i to tylko dlatego, że trafiła na ocp:D.

28latkaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama w ogóle nie widziała mnie na USG bo w tam tym czasie nie robili, dowiedziała sie o plci dziecka po porodzie :P a moj tato nie mógł ja odwiedzać i zobaczył mnie w dniu wypisu ze szpitala, takie czasy byly :)

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj slub za dwa dni, w tym tyg czuje sie fatalnie.. musze jesc co 2 h bo jak nie to mam silny bol glowy, mocne mdlosci i strasznie mi slabo nie wiem czy to ciaza czy stres :P

dziewussia lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i jestem załamana:(

Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem ciężarnych? Już drugi raz w rejestracji wypełniałam deklarację. ( dzis akurat byłam już ubezpieczona bo rejestrowałam się w pupie tydzien temu tylko chyba jeszcze nie przesłali danych do ewuś bo znów byłam na czerwono) ale na poprzedniej wizycie mialam przerwane ubezpieczenie bo od razu po studiach poszlam na staż i to przerwało mi ubezpieczenie. No ale podobno ciężarnym przysługujebi tak i tak ubezpieczeni? A ta wtedna baba w recepcji powiedziała że mi nie starczy majątku na zapłate za wizyty i poród:/ do tego w związku z tym lekarka przyjęła mnie z wielką łachą nawet usg nie robiła choć zwykle robi na kazdej wizycie. Do tego z pretensjqmi ze jeszcze badan nie mam zrobionych a przeciez bylam u niej i 2 i 4 tyg temu i nic mi nie zlecila - dzis dopiero dala skierowanie:(

I smutno mi bo zostałam potraktowana jak gorsza kategoria pacjentek. Do tego nie widzial swojego groszka tylko mnie na fotelu zbadala przez 5sekund.

Ehh ale się wyżaliłam nie wiem czy ktoras tyle przeczyta:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do oddziału NFZ i zapytaj kiedy w końcu wszystko się unormuje i zapytaj o te ubezpieczenie ;)
    Ja też miałam kiedyś z tym problemy, poszłam i okazało się, że jakimś cudem mam dwa źródła ubezpieczenia i stąd widniałam na czerwono ;)

Endzis lubi tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Dziewczyny jak to jest z tym ubezpieczeniem ciężarnych? Już drugi raz w rejestracji wypełniałam deklarację. ( dzis akurat byłam już ubezpieczona bo rejestrowałam się w pupie tydzien temu tylko chyba jeszcze nie przesłali danych do ewuś bo znów byłam na czerwono) ale na poprzedniej wizycie mialam przerwane ubezpieczenie bo od razu po studiach poszlam na staż i to przerwało mi ubezpieczenie. No ale podobno ciężarnym przysługujebi tak i tak ubezpieczeni? A ta wtedna baba w recepcji powiedziała że mi nie starczy majątku na zapłate za wizyty i poród:/ do tego w związku z tym lekarka przyjęła mnie z wielką łachą nawet usg nie robiła choć zwykle robi na kazdej wizycie. Do tego z pretensjqmi ze jeszcze badan nie mam zrobionych a przeciez bylam u niej i 2 i 4 tyg temu i nic mi nie zlecila - dzis dopiero dala skierowanie:(

I smutno mi bo zostałam potraktowana jak gorsza kategoria pacjentek. Do tego nie widzial swojego groszka tylko mnie na fotelu zbadala przez 5sekund.

Ja też ostatnio jak byłam okazało się,że świece się na czerwono, musiałam wypełniać deklaracje. W ten sam dzień poszłam zarejestrować się do urzędu pracy, ale pielęgniarka u ginekologa powiedziała, że jeszcze przez 14 dni będę się świeciła na czerwono bo w urzedzie mają takie zasady i mówiła,żebym wszędzie do lekarzy przez te 14 dni zabierała ze sobą tą deklaracje z urzędu, że się zarejestrowałam

Endzis lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    uzywacie tej ziaji Mamma Mia?

Tak, ja wlasnie tej uzywam :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie źle wieści w tym tygodniu przeplatane tymi dobrymi. Ja mam dzisiaj wizytę i modlę się o szczesliwe zakończenie. A z tych nerwów rzygam na potege:(((
    Takiego stresa mam że hej!

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • MoNa_2603 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 tak bardzo mi przykro, tulę mocno <3 Faktycznie ten tydzień jest bardzo smutny :(

MoNa
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    Ajaj dziewczyny,dopiero,co się przywitałam,a niestety będę się żegnać.We wtorek byłam na wizycie i okazało się,że nie widać serduszka.Ciąża od początku wyglądała na młodszą,brałam luteinę,mam mdłości i bolące piersi.Wygląda na to,ze wszystko zatrzymało się na 6 tygodniu.serduszka nigdy nie wirziałam.Jutro zbadam drugą betę by potwierdzić,że spada i niestety w poniedziałek na oddział.Jakie to wszystko niesprawiedliwe.
    ile to złych wieści ostatnio :(. Przykro mi :(.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Nie pisałam długo no ale wakacje pełna parą... Śnieżka i Kopa zaliczona wiec karpacz odhaczony . Od wczoraj wieczór jestem w Pradze i z niej śle Wam 32 stopniowe pozdrowienia :-) pozwiedzalismy dzisiaj a zaraz udaje się na zakupy . Za synem tęsknię okropnie i juz całą torbę prezentów mu kupiłam w związku z okropnym poczuciem winy ! :p

Troszkę poczytałam Was ... i strasznie mi przykro z powodu utraty fasolek :( nie wiem co powiedzieć...brak słów .

Szczęśliwym Mamom Gratuluję ślicznych maluszków :-) ja ze swoją kruszyna zobaczę się 30 września na badaniu genetycznym :-)
    Buziaczki :*

Coś mi KALENDARZ nawalil o jakieś 5 dni :D ciekawe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 18:14

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:

Ojejku.. Tak mi przykro :-( az brak slow na ten tydzien..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Eh brak mi słów na polską slozbe zdrowia, jeśli ktoś nie lubi swojej pracy to niech zmieni zawód a nie uprzykrza ludziom życie. Przykro mi ze musiałaś przez to przejść

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 tak mi przykro..

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Co za babsko. Przecież kobiety nawet bez ubezpieczenia nie płacą za poród, przynajmniej tak jeszcze nie dawno było. Ja też miałam problem z ubezpieczeniem po ślubie, ale wszystko się wyjaśniło;)

Endzis lubi tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja dzisiaj byłam u gina i stwierdził, że macica jest za mała jak na ten tydz ciąży, kazał w przeciągu 2 tyg zrobić Usg. 2 tyg temu robiłam usg i widziałam bijące serduszko a tu dzisiaj takie informacje. Może dzidziuś przestał się rozwijać :-( Już mam czarne myśli. Usg we wtorek

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu współczuję i tulę mocno :( :*

Powodzenia na wizytach kochane oby więcej dobrych wieści było ;) ja usg dopiero 29.09 ostatnio 4mm kropka z serduszkiem widziałam 28.08.. juz się doczekać nie mogę ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bądź dobrej myśli, trzymam za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ