Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów się martwie, od wizyty minął tydzień a ja wciąż plamie, i dziś znacznie mocniej niż wczoraj strasznie mnie to martsi bo na tym etapie ciazy przestał się rozwijać mój ostatni Aniołek, do tego w nocy kręgosłup mnie bolał :/ wizyty powinny być co tydzień!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triste Ty jesteś spokojna bo byłaś jakoś ostatnio chyba u lekarza, widziałaś, że wszystko jest dobrze. Ja czekam na 22 września z utęsknieniem.

Masz rację, nasze złe samopoczucie to złe nastroje naszych maluszków :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja może podjedź do lekarza.. nie ma na co czekać..

Kawuszka, ja też czekam na 22 z utęsknieniem i nutką niepewności :D na którą godzine masz wizytę? Ja dopiero 19.40 :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tyg temu bylam u ginka (7.09) a wizytę kolejną mam za tydz w pon, chociaż nie mam zbytnio objawów (nie licząc wzdętego brzucha i osłabienia) to wewnętrzne czuję że jest ok. Może dlatego że do tej pory wszystko jest ok, moje myśli po prostu same ukierunkowuja się na te dobre :)

Nie zastanawiam się czy kropek rośnie czy nie, nie ma innego wyjścia i musi przecież rosnąć dla mamusi ;) i dzięki temu mogę buszować po sklepach www aby wybierać rzeczy dla malucha ;)

Babu lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja jeśli plamisz mocniej to idz dla pewności do lekarza, w takiej sytuacji lepiej nie czekać

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

dziewczyny mam jeszcze pytanie...bo na tym skierowaniu z usg mam napisane, ze musi byc opis usg i zdjecie...jezeli bede musiała isc prywatnie bo tu mi sie nie uda wejsc to gdzie mam to zrobic? bo jak chodze prywtanie do gina to ona mi daje tylko fotke opisu nie robi..wiec nie wiem co robić

Olina, ja chodzę wyłącznie prywatnie i dostaję opis usg, lekarz sam z siebie mi dał - może więc wystarczy poinformować lekarza, że potrzebujesz zdjęcia i opisu? A najlepiej zapytaj jak się będziesz zapisywać do lekarza.

I gratuluję udanych wizyt! :) Też się rozczulam, jak patrzę na Wasze zdjęcia, są cudne! <3 Ja swoją fasolę zobaczę dopiero 14.10 - mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:07

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja znów się martwie, od wizyty minął tydzień a ja wciąż plamie, i dziś znacznie mocniej niż wczoraj strasznie mnie to martsi bo na tym etapie ciazy przestał się rozwijać mój ostatni Aniołek, do tego w nocy kręgosłup mnie bolał :/ wizyty powinny być co tydzień!

Anastazjaa jeśli Cię to niepokoi jedź na IP ... lekarz napewno Cię przebada i zrozumie Twój niepokój bo jesteś po przejściach...

Triste przyda tu się taka dodatkowa pozytywna energia ;)

Ja wizytuję jutro ... ktoś jeszcze? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 15:07

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś będę dzwoniła zarejestrować się do tej poradni chorób odzwierzęcych. Teraz chodzę cały czas taka przybita, boje się co z tą toksoplazmozą, niby wynik wskazuje na to,że nie mam jej teraz, ale co jeśli miałam ją jak byłam już w ciąży np. wtedy jak dwa dni strasznie bolała mnie głowa i wymiotowałam.

Dziewczyny, które miały IGG dodatnie, musiałyście robić awidność przeciwciał ?

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Anastazja może podjedź do lekarza.. nie ma na co czekać..

Kawuszka, ja też czekam na 22 z utęsknieniem i nutką niepewności :D na którą godzine masz wizytę? Ja dopiero 19.40 :D

Ja mam na 16:15 chociaż tyle, że nie muszę czekać do samego wieczora. No to moja droga odliczamy jeszcze 5 dni :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedzialek usg juz 3 tygodnie nie widzialam malca i bardzo tesknie :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzinke zobaczę swoje Szczęście :D

ilonia1984, 28latkaa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzidziusia widzialam ost 18 sierpnia

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Anastazjaa jeśli Cię to niepokoi jedź na IP ... lekarz napewno Cię przebada i zrozumie Twój niepokój bo jesteś po przejściach...
    Dzięki za wsparcie, ale ja mieszkam w holandii i tu nikt mnie nie przyjmie ani nie przebada, zacofany kraj, dzwoniłam do położnej powiedziała że skoro plamie na brązowo i jie ma wydzieliny na bieliźnie jest tylko na papierze po siuskaniu to mam się nie martwić i czekać do wizyty :/ za dwa tygodnie. Powiedziała mi też że mogę dłużej plamic po poronieniu bliźniaka bo mam macice w tylozgieciu i potrzebuje więcej czasu aby pozbyć się starej krwi, zobaczymy....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Szczesciara :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajaj dziewczyny,dopiero,co się przywitałam,a niestety będę się żegnać.We wtorek byłam na wizycie i okazało się,że nie widać serduszka.Ciąża od początku wyglądała na młodszą,brałam luteinę,mam mdłości i bolące piersi.Wygląda na to,ze wszystko zatrzymało się na 6 tygodniu.serduszka nigdy nie wirziałam.Jutro zbadam drugą betę by potwierdzić,że spada i niestety w poniedziałek na oddział.Jakie to wszystko niesprawiedliwe.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    No zazdroszcze...czekamy na foto..,uwielbiam ogladac zdjecia usg :)

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    Ajaj dziewczyny,dopiero,co się przywitałam,a niestety będę się żegnać.We wtorek byłam na wizycie i okazało się,że nie widać serduszka.Ciąża od początku wyglądała na młodszą,brałam luteinę,mam mdłości i bolące piersi.Wygląda na to,ze wszystko zatrzymało się na 6 tygodniu.serduszka nigdy nie wirziałam.Jutro zbadam drugą betę by potwierdzić,że spada i niestety w poniedziałek na oddział.Jakie to wszystko niesprawiedliwe.
    Przykro mi...:( co za ferelny tydzien :(

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    Tak strasznie mi przykro, tule mocno

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle strat:( przykro mi ania15:*

• Babu Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:

Przykro mi bardzo :( Kurczę, aż się słabo robi na takie smutne wieści, masz rację - to niesprawiedliwe :( Przytulam...

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ