Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam... Czytam i nie wierzę... poprostu nie zdawałam sobie sprawy ze taki odsetek "nieszczęść'zdarza się kobietom którym zależy na osiognieciu szczęścia... osiągają je... aż tu nagle... czar pryska... tak poprostu... nie ma słów które byłyby w stanie wyrazić empatie w stosunku do takiej straty... brak slowt... sciskamy cieplutko...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe tak mi przykro... Przeciez lekarz Cie badal... Nie wiem co napisac.. Trzymaj sie jakos... Przytulam najmocniej...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowe bylam w dokladnie takiej sytuacji jak Ty. Niby wszystko bylo dobrze aż tu nagle któregoś dnia... Plamienie. Panika i od razu do lekarza - ja na szczęście mam porządnego lekarza który od razu mnie zbadal i stwierdził brak akcji serca... Nadal mnie dlugo, widziałam ze chcial zobaczyć to serduszko ale to juz nie bylo możliwe... :( potem szpital i zabieg i wielka żałoba... To bylo 13.06 tego roku. W cyklu który zaczął sie 18.07 zaszlam w ciaze i boje sie każdego dnia. Za każdym razem kiedy objawy slabna albo czuje sie zbyt dobrze panikuje. Dzis przed wizyta przeplakalam cala noc. Na fotelu usg nic sie nie liczylo. Lekarz mowil cos do mnie a ja go w ogóle nie słuchałam. Wpatrywalam sie tylko w ten monitor i szukalam serduszka i tylko to bulo wtedy ważne..

Wiem ze Ci ciężko ale mam nadzieje ze uda Ci się szybko dojść do siebie... Trzymaj sie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe..przykro mi bardzo!
    To takie niesprawiedliwe :-((

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Na początek gratuluję pomyslnej wizyty, a to co zrobili z terminem usg to jedna wielka paranoja.... I co zrobisz w tej sytuacji? Chyba nie będziesz czekać do listopada?
    ide jutro sprobować jeszcze raz...jak mi powie, ze listopad to zapytam co mam teraz zrobic skoro za chwile bede juz w 11 tyg , ogolnie lekrz mowil ze ciaza moze byc o kilka dni starsza, wiec to juz 2 sprawa....
    jak cos pojde prywatnie tylko tutaj nastepny stres, bo prywatnie nie opisza mi tego usg tylko dadza zdjecie, a on chce dokladnego opisu;( nie wiem co tu robic

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinkowe....bardzo,bardzo mi przykro :( będąc na tym forum to okropne ile przykrych wypadków się zdarza. Nie zdawałam sobie z tego sprawy... Przyznam się,że ja aż się boję czytać i mam ochotę poczekać do 12 tyg...Trzymaj sie.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina mam nadzieję że uda Ci się jakoś to załatwić, ech zawsze trzeba walczyć o swoje :/

Chyba jednak zamówię już leginsy ciążowe ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie chodzę w zwykłych... brzuch mam jak w piątym miesiącu ciąży... po córce została mi brzydka skóra na brzuchu która zawsze krylam w bieliźnie wyszczuplającej a teraz nie ściskam wiadomo plus wzdęcia i wszyscy widzą i dziwią się ze to dopiero 9 tydz.
    Boję się jak będę wyglądać...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jutro musze być waleczna, bo innej opcji nie widze ;-)
    jak mnie nie zapisze to mój ojciec chyba tam wpadnie z jakąś awantura, bo juz coś dziś mowił, że mu cisnienie podniesli ostatnio, bo tez jakies problemy robili ha ha
    jutro ide na ogolne badanie moczu ktoras z Was juz była prawda? czy tylko zaniosłyscie probke do laboratorium czy coś jeszcze? tzn czy cos tam jeszcze robia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 20:04

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko próbkę moczu zanosisz

Olina lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja narazie chodzę w zwykłych... brzuch mam jak w piątym miesiącu ciąży... po córce została mi brzydka skóra na brzuchu która zawsze krylam w bieliźnie wyszczuplającej a teraz nie ściskam wiadomo plus wzdęcia i wszyscy widzą i dziwią się ze to dopiero 9 tydz.
    Boję się jak będę wyglądać...
    ja dzis poszłam do apteki po luteine i babki do mnie, ktory to miesiac a ja mowie ze za niedlugo 3, a one ooo jaki brzuszek moja synowa jest w 4 i nic nie widac XD to chyba nie było pocieszenie?xd hahahah ja mowie, ze wzdecia albo mnie wywali czasem po jedzeniu..bo jak sie budze to nie mam takiego brzucha

i dziekuje za odp w kwesti probki

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już widzę u siebie boczki i szczerze nie wiem dlaczego tak szybko... w okresie wiosennym chodziłam na siłownię i wogole wszystko jędrne a teraz okropna skóra... nie jest tak napięta i te boczki... a to dopiero początek...
    Smarujecie już czymś brzuszki?

Sunday lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama opowiadałam Wam o cioci i o tym, jak dosłownie zalała się krwią, pisałam, doradzałam, a sama teraz panikuję. Po skorzystaniu z łazienki na papierze zobaczyłam plamkę krwi. To było gdzieś godzinę temu, ale dalej uspokoić się nie mogę ;(
    Jeśli Okruszkowi się coś stanie to i mnie. Powiedziałam mojemu mężowi, że jeśli zabraknie Okruszka to zabraknie i mnie.
    Na razie nie jadę do szpitala bo siostra mi wbiła do głowy, że to mogło być po dzisiejszym badaniu ginekologicznym. Zobaczymy rano.

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czesto sie zdarza, że po badaniach coś plami.Nie zamarwtiaj sie na zapas kochana.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas smaruję się olejkiem migdałowym :)
    Rano brzuszka nie mam ale po sniadaniu już jest i tak do wieczorka :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie... tak bardzo mi przykro ;( ;(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie chcę tu żadnych czarnych myśli! Same pozytywy, kropek jest bezpieczny i potrzebuje pozytywnych myśli od mamusi :*

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Kochana obserwuj się i jak będzie się działo coś niepokojącego to działaj... Jeżeli nie ma nic poza tą plamka w sensie ból brzucha itp to faktycznie po badaniu... na badaniu było wszystko super także nie zamartwiaj się na zaś bo nerwy nas niszczą... i żadnych złych myśli... głową do góry...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po wizycie mega szczęście. Dzidzia ma 2,37 cm serduszko ładnie bije, ruszało nożkami i raczkami. Mam piękne zdjęcie;) jak tylko będę na komputerze postaram sie wrzucić ;) wszystko u mnie ok. 9 tydzien wyszedł z usg i dzisiaj założyła mi lekarka karte ciąży ;)

triste, Rotenkopf, Olina, Anastazjaaa, jamniczakuchnia, Endzis, Funky09, fabiola, Babu, dziewussia lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa jaki śliczny człowieczek ... dużo zdrówka i spokoju...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ