Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dostałam się jako pierwsza do swojego lekarza...
    akcji serduszka brak, maluch prawie nie urósł przez ostatnie dwa tygodnie. Skierowanie do szpitala na zabieg. Byłam w szpitalu, szyjka długa zamknięta skurczy brak. Wróciliśmy do domu na moje życzenie. Mamy przyjechać jutro rano. Mam dostać jakieś proszki na 6h przed zabiegiem a potem to już wiadomo...

nie mam siły juz płakać, nie mam już łez, nie mam nadziei..

dziewczyny nie lekceważcie żadnego znaku, żadnej plamki, żadnej zmiany intensywności odczuć. Od tygodnia nie czułam się ciążowo... wczoraj wieczorem juz wiedziałam co się wydarzy, rano po wizycie w toalecie miałam już pewność..

będę wam mocno kibicować, postaram się udźwignąć wątek ale nie będzie mnie jakiś czas. Na razie nie dam rady wybaczcie... odezwę się jak zbiórę siły. Trzymajcie się dzielnie i uważajcie na siebie.

Przykro mi:( aż łzy się cisną do oczu:(

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tez czekam na ruchy z utęsknieniem, zwlasza że ostatnio czułam je taaaaak dawno temu ;)

A na razie borykam się z nudnosciami, dość często mam odruch wymiotny i czasem mam wrażenie że jakbym zwymiotowala byłoby mi lżej.

Kiedy się tak męczę śmieje się do męża że już jestem na to za stara, a on na to że to na pewno dziewczynka dlatego gorzej znoszę te ciążę niż z tiago.

Tiago jeszcze nic nie wie, czekam do drugiej wizyty, ale coś mi się wydaje ze podejrzewa, dziś w lidlu zobaczył śpioszki i mówi do mnie nie chcesz kupić?
    hheheh ale masz mądrego synka ;)) wyczuwa , że rodzenstwo w drodze ;D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akcji serduszka brak, maluch prawie nie urósł przez ostatnie dwa tygodnie. Skierowanie do szpitala na zabieg. Byłam w szpitalu, szyjka długa zamknięta skurczy brak. Wróciliśmy do domu na moje życzenie. Mamy przyjechać jutro rano. Mam dostać jakieś proszki na 6h przed zabiegiem a potem to już wiadomo...

dziewczyny nie lekceważcie żadnego znaku, żadnej plamki, żadnej zmiany intensywności odczuć. Od tygodnia nie czułam się ciążowo... wczoraj wieczorem juz wiedziałam co się wydarzy, rano po wizycie w toalecie miałam już pewność..

będę wam mocno kibicować, postaram się udźwignąć wątek ale nie będzie mnie jakiś czas. Na razie nie dam rady wybaczcie... odezwę się jak zbiórę siły. Trzymajcie się dzielnie i uważajcie na siebie.
    jest mi tak mega smutno, że nie wiem co powiedzieć:( kochana trzymaj sie jestesmy z Toba , tulimy mocno

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, Malinkowe :( Bardzo mi przykro...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie tak mi przykro..
    Trzymaj się cieplutko.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po wizycie.
    Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku i macałam okruszcza przez brzuch, bo tam nie maja usg;) ależ on sie cieszył haha ;-) wgl mega fajny lekarz wszystko mi powiedział nawet nie musialam o nic pytac..lepiej niż jak prywatnie chodze, bo tam to sie trzeba natrudzić zeby coś pwoiedziała ;)
    oczywsice sie zdenerwoałam, bo dał mi skierowanie na usg schodze do rejstracji a tam baba mowi, ze dopiero na listopad, a ja mowie ze do 14tyg ciazy musze miec zrobione 1 usg i takie tam, a ona olewka i mnie nie zapisała...najlpesze jest to, ze lekarz mi tam zapisał ze do 29.09 mam miec zrobione bo 1.10 ide do niegona wizyte, zeby zobaczyl czy wszystko ok

dziewussia lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie bardzo mi przykro:( Mocno przytulam:*

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie jak to... :( Nadrobiłam kilka stron i tu takie złe wieści... Przykro mi, trzymaj się dzielnie :*

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja dzis po wizycie.
    Lekarz powiedział, że jest wszystko w porządku i macałam okruszcza przez brzuch, bo tam nie maja usg;) ależ on sie cieszył haha ;-) wgl mega fajny lekarz wszystko mi powiedział nawet nie musialam o nic pytac..lepiej niż jak prywatnie chodze, bo tam to sie trzeba natrudzić zeby coś pwoiedziała ;)
    oczywsice sie zdenerwoałam, bo dał mi skierowanie na usg schodze do rejstracji a tam baba mowi, ze dopiero na listopad, a ja mowie ze do 14tyg ciazy musze miec zrobione 1 usg i takie tam, a ona olewka i mnie nie zapisała...najlpesze jest to, ze lekarz mi tam zapisał ze do 29.09 mam miec zrobione bo 1.10 ide do niegona wizyte, zeby zobaczyl czy wszystko ok
    Na początek gratuluję pomyslnej wizyty, a to co zrobili z terminem usg to jedna wielka paranoja.... I co zrobisz w tej sytuacji? Chyba nie będziesz czekać do listopada?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie, nawet nie wiem, co napisać, brak słów w takiej sytuacji... :( Bardzo mi przykro :( Tulę Cię mocno :*

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się malinkowe oczekiwanie. Bardzo mi przykro:(

f2w3s65gpeorv80s.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie, bardzo mi przykro.

Łączę się z Tobą w bólu.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiliśmy niezły trip po górach. Byliśmy w Samotni, potem Strzecha Akademicka i Dom Śląski. Niestety poddałam się z wejściem na Śnieżkę, jednak za dużo jak na jeden dzień i kondycja w ciąży słabiutka... :) Mąż wszedł sam, miał piękną widoczność :)

Dzisiaj witam 4 miesiąc <3

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie bardzo mi przykro... ;(
    Ale przeciez wczoraj w szpitalu mówili Ci że wszystko dobrze ! ;((

Aż mi się przypomniało moja historia. Jak byłam na wizycie i niby wszystko super a po paru dniach okazało się że fasolka przestała się rozwijać dwa tyg wcześniej.
    Niektórzy lekarze nie powinni mieć specjalizacji jak się nie znają wogóle. Bo tu chodzi przecież o życie! Co za idiotyzm...

Trzymaj się i bądź dzielna a szczescie powróci ze zdwojoną siłą! :-:-*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tez czekam na ruchy z utęsknieniem, zwlasza że ostatnio czułam je taaaaak dawno temu ;)

A na razie borykam się z nudnosciami, dość często mam odruch wymiotny i czasem mam wrażenie że jakbym zwymiotowala byłoby mi lżej.

Kiedy się tak męczę śmieje się do męża że już jestem na to za stara, a on na to że to na pewno dziewczynka dlatego gorzej znoszę te ciążę niż z tiago.

Tiago jeszcze nic nie wie, czekam do drugiej wizyty, ale coś mi się wydaje ze podejrzewa, dziś w lidlu zobaczył śpioszki i mówi do mnie nie chcesz kupić?

Anastazjaa to pewnie wie ale czeka aż sami się przyznacie ;) mądry chłopczyk ;)

Ja w sumie też często czuje mdłości(?) .. nie wiem.. czuje że w żołądku m tak słabo i dziwnie ale nie wydaje mi się żeby z tego byłyby wymioty... to chyba takie delikatne mdlosci ale czeste... byłam pewną tzn miałam przeczucia na drugiego synka ale ostatnio to już sama nie wiem... ;) niby cer też mam gorszą niż przy synku... może, może będzie parka?? :)

Zresztą jak patrzę na moje cudowne i idealne szczescie, korea śpi obok to wszystko mi jedno... może być drugi taki przytulas jak Nikoś <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:13

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 16 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Strasznie mi przykro aż łza mi się zakręciła w oku i tak jakoś pusto na sercu. Musisz być silna i przetrwać to wszystko.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie płeć jest zupełnie obojętna czekam na dzidziusia a czy to chłopczyk czy dziewczynka to już nieważne. Chciałabym tylko jaknajszybciej wiedzieć co mam w brzuszku bo takie bezosobowe zwracanie się do maluszka trochę mi się nie podoba

fabdorota, malika89 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie ma slow ktore mogly by zmniejszyc bol...przezywalam to wszystko w maju...w lipcu bylam znow w ciazy...moze to nie jest pocieszenie na teraz,ale niebawem bol bedzie coraz mniejszy i zaczniesz myslec o tym zeby twoj malec wrocil...przykro mi bardzo trzymaj sie :(

Babu lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba pojawiły się u mnie nowe, dziwaczne objawy. Po pierwsze, od kilku dni uciążliwie odbija mi się kwasem żołądkowym, a po drugie: wiele rzeczy zmieniło zapach. Nie chodzi o to, że jest on bardziej intensywny, tylko po prostu niedopasowany do "produktu". Dla przykładu, mój własny, leżący teraz koło mnie pies, pachnie mi jajecznicą na pomidorach ;/. Zdarzyło Wam się coś takiego, czy ja po prostu jestem dziwolągiem?
    W ogóle to nieśmiało Wam się muszę przyznać, że chyba będę należeć do tego nieznacznego grona ciężarnych, które mają ochotę zjeść to, co się do jedzenia nie nadaje :(. Ze trzy dni temu, pociekła mi ślinka, jak mój Ozi jadł dentasticksa. Miałam ochotę mu go zabrać... Powinnam o tym porozmawiać z moją panią doktor?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe, nie wiem co napisać ;( brak mi słów...przecież mówili co innego...
    Życie jest strasznie niesprawiedliwe!

Tulę Cię mocno!

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ