WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj ! :)
    Do naszej wizyty już tylko 5 dni zostało!!

Mojemu dziecku chyba się coś w głowie poprzestawiało i tak jak cały dzień była cisza z kopniakami a w nocy o 1-szej zaczynał się koncert tak teraz od 10 rano mnie kopie i w ciągu dnia dostaję serię kopniaczków a w nocy cisza :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie kruszynka! <3 Dziecko malutkie 300g, zdrowe serce i wszystkie pozostale parametry w normie. Ulozona jest glowka do dolu, dlatego moge odczuwac bol w szyjce, jest tuz przy ujsciu do kanalu. Szyjka zamknieta i dluga. Mielismy okazje zobaczyc jak ssa kciuka oraz polyka wody plodowe, cos pieknego <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1caccc34d243.jpg <3giphy.gif

giphy.gif

PS.
    Ze mnie splynely emocje dopiero w domu :) Maz sie cieszy jak nienormalny :)

ilae, sallvie, pati87, Peg, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Aga1991, lis87, karolyn, Niebieskaa, She Wolf, Misiu2017, Justyna Sz, IGA.G, nutella_, Venice, koniczynkaa, neharika, misKolorowy, Taśka22, kasieniaczek, sunshine, Donia12, Lokokoko, agadana, mada87, Mamaela86, Kjopa3, niania.ogg, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrociłam do domu :) Postaram się Was nadrobić, ale widzę, że tego sporo. Dostawałam po 3 kroplówki dziennie, do domu no-spe i magnez.
    Skurcze spowodowane były brakiem magnezu.
    Posiew moczu wyszedł dobrze.
    Szyjka 3,8 cm to dobrze?
    Pani Dr powiedziala, że Macice mam wysoko jak na 25 tydzien (skonczony mam 21)
    To źle, dobrze, nie ma znaczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 10:55

Justyna Sz, IGA.G, koniczynkaa, neharika, Taśka22, Korcia lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wizyta bez usg tylko na fotelu i u położnej. Za tydzień połówkowe, mam nadzieję na potwierdzenie płci :)
    Dzidziusia serduszko słyszałam, położna nie mogła tętna znaleźć, bo tak dziecko się wierciło. A serduszko bije 140 ud/min. Moja waga od początku ciąży +2kg. Szyjka długa, twarda i zamknięta, wszystko w porządku :)

Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, lis87, Reni1982, karolyn, sallvie, pati87, Misiu2017, Justyna Sz, IGA.G, nutella_, Venice, neharika, Taśka22, Korcia, Donia12, Lokokoko, Kjopa3, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Ja się kochane , moje przywitam :*:*:*:*:*.

Trzymam mocno kciuki kochane , za nasze małe cuda i za,wizyty :*:*:* , wiecie że jedna z Marcówek 2017 urodziła w 26 tc .

Ale zimno i ślisko kurczę zamiast piasek rozsypać to nie prawie bym się dziś z 10 razy przewróciła :/ , leżę sobie w łóżku i się wygrzewam a co , obiad mam ze wczoraj ;) malutka od rana mi dokucza , wczoraj to mój mąż się udał , będziecie się śmiać położył rękę obok brzusia i tak mówi ale mnie kopnęła ciekawe za co , a ja tak do niego a za cichy chód po ulicy :D , a potem położył dalej rękę i mówi ale się wierci jakby szału dostała głuptas . Kochane jutro już Czwartek , odebrałam dziś wyniki badań i mam z głowy i już w Sobotę o 9 rano wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak :) . A za nim tam wejdę to będzie po 10.00 , mój gin to zawsze na opóźnienie , wiecie co coś wam powiem ostatnio jak byłam na wizycie u gina to tam była starsza Pani tak po 50 , i tak tam wszystkie sobie rozmawiamy itp itd i tak mówi że raz kiedyś do tego Pana gin powiedziała że Ona to tak trochę się krępuje , tyle tu młodych Pań przychodzi w ciąży i nie tylko a ona taka stara , a On tak do niej powiedział że wcale Pani nie jest stara , że do niego kiedyś pewna Pani miała ona 90 lat przyjeżdżała rowerem na wizyty , no w szoku byłam taki poważny wiek , a jeszcze ta Pani ma siły jeździć rowerem pełen szacunek ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:08

• karolyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 21 tyg ciazy:)

Co do plci to ja w pierwszej ciazy mialam przeczucie, ze bedzie corka moze dlatego, ze cala ciaza to bylo dla.mnie wielkie szczescie a gdyby byl synek to juz w ogole ( marzylam skrycie o synku). W tej ciazy nie mialam zadnych.przeczuc no moze znow baedziej na dziewczynke. Wiadomo, ze to byloby cos innego, nowego ale nie czuje sie w ogole rozczarowana :) wazne zeby chlkpcy byli zdrowi. Nie chce mowoc, ze nie rozumiem kobiet, ktore sa rozczarowane plcia bo gdybym miala miec druga corke to jednak na pewno jakis maly smuteczek by sie pojawil ale pewnie nie na dlugo;)

Mam pytanie czy czujecie dzieci jakby w posladkach ppdczas siedzenia? Mam tak od wczpraj czasamo1 i martwi mnie to:(

Powodzenia dla wizytujacych:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    I Ja się kochane , moje przywitam :*:*:*:*:*.

Trzymam mocno kciuki kochane , za nasze małe cuda i za,wizyty :*:*:* , wiecie że jedna z Marcówek 2017 urodziła w 26 tc .

Ale zimno i ślisko kurczę zamiast piasek rozsypać to nie prawie bym się dziś z 10 razy przewróciła :/ , leżę sobie w łóżku i się wygrzewam a co , obiad mam ze wczoraj ;) malutka od rana mi dokucza , wczoraj to mój mąż się udał , będziecie się śmiać położył rękę obok brzusia i tak mówi ale mnie kopnęła ciekawe za co , a ja tak do niego a za cichy chód po ulicy :D , a potem położył dalej rękę i mówi ale się wierci jakby szału dostała głuptas . Kochane jutro już Czwartek , odebrałam dziś wyniki badań i mam z głowy i już w Sobotę o 9 rano wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak :) . A za nim tam wejdę to będzie po 10.00 , mój gin to zawsze na opóźnienie , wiecie co coś wam powiem ostatnio jak byłam na wizycie u gina to tam była starsza Pani tak po 50 , i tak tam wszystkie sobie rozmawiamy itp itd i tak mówi że raz kiedyś do tego Pana gin powiedziała że Ona to tak trochę się krępuje , tyle tu młodych Pań przychodzi w ciąży i nie tylko a ona taka stara , a On tak do niej powiedział że wcale Pani nie jest stara , że do niego kiedyś pewna Pani miała ona 90 lat przyjeżdżała rowerem na wizyty , no w szoku byłam taki poważny wiek , a jeszcze ta Pani ma siły jeździć rowerem pełen szacunek ;) .
    Maluszek z marcówek żyje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:21

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn- rowniez czesto odczuwam takie bole w posladkach, moge to smialo porownac do potrzeby zalatwienia sie, czuje taki napor i nacisk, ale to chyba dziecko od srodka jest tak gleboko ulozone albo naciska na jelita powodujac dyskomfort. Odczuwam to glownie jak zbyt dlugo siedze albo nie zmieniam pozycji ciala, nog ;)

Co do plci to kazdy ma jakies preferencje, tylko nie kazdy o tym mowi ;) W pierwszej ciazy Maz marzyl o synie, a jak pokazala sie coreczka to stracil glowe. W drugiej ciazy od poczatku obstawial dziewczynke, a ja uparcie wierzylam w chlopca, i nie widze w tym nic dziwnego :D W koncu to ja rodze, w wiekszosci wychowuje, i jakbym miala w domu parke to oboje bylibysmy w jakims stopniu spelnieni w kwestii plci dzieci ;) Trudno sie to wszystko tlumaczy i trzeba ostroznie dobierac slowa, a oczywiscie priorytetem jest zdrowie dziecka i dobry rozwoj :) Dzisiejsze badanie polowkowe sprawilo mi duzo radosci, zeszly ze mnie emocje tego ciaglego oczekiwania na poznanie dziecka, moge teraz wiecej rzeczy przemyslec i zaplanowac, no i sprawa pokoju sie rozwiazala, bo dwie dziewczynki w kolorach fuksji, rozu i fioletu nie stanowia dla mnie dramatu ;) Bardziej martwi mnie ten diabelski usmiech mojego Meza, jeszcze dobrze nie zamknely sie drzwi od gabinetu, a juz wspominal, ze do trzech razy sztuka ;)

Aga1991, eforts, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu Ciężko tam się dokopać co i jak ta dziewczyna z UK pochodzi , żyje oby miało maleństwo siły do walki , tu na bbf jest taka dziewczyna co w 24 tc urodziła i ich synek ma już 2 latka :) .

Misiu2017, neharika lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt :) ja mam wieczorem dopiero :)

co do płci, my marzysliśmy o córce, a jak mówiliśmy rodzinie znajomym, że najprawdopodobniej córcia, to komentarze były różne - że super, że też by chcieli córke, a czasem do męża, że następnym razem się uda, lub córka, też fajnie.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny wrociłam do domu :) Postaram się Was nadrobić, ale widzę, że tego sporo. Dostawałam po 3 kroplówki dziennie, do domu no-spe i magnez.
    Skurcze spowodowane były brakiem magnezu.
    Posiew moczu wyszedł dobrze.
    Szyjka 3,8 cm to dobrze?
    Pani Dr powiedziala, że Macice mam wysoko jak na 25 tydzien (skonczony mam 21)
    To źle, dobrze, nie ma znaczenia?
    ja mam szyjkę 3,3, zamknięta, twarda i lekarz mówi, że ok. a co do macicy, ja od początku słyszę, że mam wysoko

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah mój maz niestety też chce zrobić przymiarkę do córeczki nastepnym razem ale niestety nie ze mną;P ja się betonuje i dwójka urwisów w zupełności mi wystarcza.
    Nawet żałuję, że mu powiedziałam, że jak rozwinie firmę , będzie dobrze funkcjonowała i wybudujemy dom to może się skusze na trzecie przed 40 (kończe za tydzien 27 lat);) no i po co ja mu to powiedziałam;)))

Mi na fotelu gin powiedziała, że szyjka twarda między 3,7 cm, a 4 cm. Na USG miała 37 mm powiedziała, że ok :) skąd ona wiedziala tak w milimetrach palcami:) to nie wiem.Pewnie lata praktyki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:28

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się marzy druga córeczka, ale dla męża wolalabym chłopaczka, żeby w babińcu nie mieszkał całe życie ;p on ma same siostry, mieszkał z babcią i mamą. może kiedyś się uda zajść w ciąże znowu:)

Reni1982, neharika lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Justin daj znac co u Ciebie !?

Hej hej
    U mnie bez zmian jestem w zawieszeniu , od poniedziałku przenoszą mnie piętro wyżej i nie mogą przenieść bo wszystkie łóżka mają zajęte :-/ ale nie spieszy mi się bo "tu" juz wszystkich znam i jest spokój. Wyżej juz są kobiety od 23 tyg i większy chaos tam panuje :-/ :-\
    Zatem nadal b proszę o modlitwę ❤ wszystkim razem i każdej z osobna bardzo dziękuję !

Poczytuje Was i ciesze się Waszymi dobrmi badaniami i zakupami :-)
    O płci nawet nie śmiem marzyć ... marzymy tylko o zdrowej kruszynce :-/
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżeczka !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:36

Jagah, Misiu2017, lis87, karolyn, She Wolf, Reni1982, Milka1991, neharika, Donia12, Mamaela86, Kjopa3, niania.ogg, Omon, sy__la lubią tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczuszka z aliexpress. Czekałam 3 tygodnie ! :D
    2luovid.jpg

sallvie, karolyn, Jagah, Niebieskaa, Antonelka, IGA.G, lis87, Justyna Sz, She Wolf, Jastin76, misKolorowy, Milka1991, Aga1991, neharika, Taśka22, kasieniaczek, Donia12, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin będzie dobrze, dzidzia rośnie i będzie rosła zobaczysz! już jesteś w 23 tygodniu, wytrzymajcie jeszcze troszkę :):):):)

Jastin76 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Hej hej
    U mnie bez zmian jestem w zawieszeniu , od poniedziałku przenoszą mnie piętro wyżej i nie mogą przenieść bo wszystkie łóżka mają zajęte :-/ ale nie spieszy mi się bo "tu" juz wszystkich znam i jest spokój. Wyżej juz są kobiety od 23 tyg i większy chaos tam panuje :-/ :-\
    Zatem nadal b proszę o modlitwę ❤ wszystkim razem i każdej z osobna bardzo dziękuję !

Poczytuje Was i ciesze się Waszymi dobrmi badaniami i zakupami :-)
    O płci nawet nie śmiem marzyć ... marzymy tylko o zdrowej kruszynce :-/
    Pozdrawiam ze szpitalnego łóżeczka !
    Który dokładnie tydzień ciąży jest?
    Wody się uzupełniły?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin- lubie za wiadomosci i dalsza walke, niech sie dzieciak mocno Ciebie trzyma! Byle do przodu, byle dalej :) Sciskam cieplo <3

karolyn- musze Cie ostrzec, bo wiele moich kolezanek po 30stce zaczelo ponownie odczuwac strasznie silny instynkt macierzynski i niejedna zdecydowala sie na kolejne dziecko :D takze wiesz, betowanie siebie to jedno, a hormony i potrzeby kobiety to inna bajka ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ur w 26tc 600g. Coreczka ma okolo 4 lat. Na początku tzn pierwsze lata byla opozniona w rozwoju o jakies okolo pol roku. Od 3 rz wszystko jej sie juz wyrownalo i niczym nie odbiega od rowiesnikow. Dodam ze urodzila w malym miescie w zwyklym szpitalu bo bylo to nagle. Ale oczywiście dziecko zostalo przetransportowane do lepszego szpitala gdzie dziecko mialo bardzo dobra opieke.

Jastin76 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin kciuki trzymamy :*

Gratuluję udanych wizyt. Czekam na dalsze dobre wieści :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ