Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj !
Do naszej wizyty już tylko 5 dni zostało!!
Mojemu dziecku chyba się coś w głowie poprzestawiało i tak jak cały dzień była cisza z kopniakami a w nocy o 1-szej zaczynał się koncert tak teraz od 10 rano mnie kopie i w ciągu dnia dostaję serię kopniaczków a w nocy ciszaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Bedzie kruszynka!
Dziecko malutkie 300g, zdrowe serce i wszystkie pozostale parametry w normie. Ulozona jest glowka do dolu, dlatego moge odczuwac bol w szyjce, jest tuz przy ujsciu do kanalu. Szyjka zamknieta i dluga. Mielismy okazje zobaczyc jak ssa kciuka oraz polyka wody plodowe, cos pieknego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1caccc34d243.jpg
PS.
Ze mnie splynely emocje dopiero w domuMaz sie cieszy jak nienormalny
ilae, sallvie, pati87, Peg, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Aga1991, lis87, karolyn, Niebieskaa, She Wolf, Misiu2017, Justyna Sz, IGA.G, nutella_, Venice, koniczynkaa, neharika, misKolorowy, Taśka22, kasieniaczek, sunshine, Donia12, Lokokoko, agadana, mada87, Mamaela86, Kjopa3, niania.ogg, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wrociłam do domu
Postaram się Was nadrobić, ale widzę, że tego sporo. Dostawałam po 3 kroplówki dziennie, do domu no-spe i magnez.
Skurcze spowodowane były brakiem magnezu.
Posiew moczu wyszedł dobrze.
Szyjka 3,8 cm to dobrze?
Pani Dr powiedziala, że Macice mam wysoko jak na 25 tydzien (skonczony mam 21)
To źle, dobrze, nie ma znaczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 10:55
Justyna Sz, IGA.G, koniczynkaa, neharika, Taśka22, Korcia lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ja już po wizycie. Wizyta bez usg tylko na fotelu i u położnej. Za tydzień połówkowe, mam nadzieję na potwierdzenie płci
Dzidziusia serduszko słyszałam, położna nie mogła tętna znaleźć, bo tak dziecko się wierciło. A serduszko bije 140 ud/min. Moja waga od początku ciąży +2kg. Szyjka długa, twarda i zamknięta, wszystko w porządkuJagah, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, lis87, Reni1982, karolyn, sallvie, pati87, Misiu2017, Justyna Sz, IGA.G, nutella_, Venice, neharika, Taśka22, Korcia, Donia12, Lokokoko, Kjopa3, Teklaa, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI Ja się kochane , moje przywitam :*:*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki kochane , za nasze małe cuda i za,wizyty :*:*:* , wiecie że jedna z Marcówek 2017 urodziła w 26 tc .
Ale zimno i ślisko kurczę zamiast piasek rozsypać to nie prawie bym się dziś z 10 razy przewróciła, leżę sobie w łóżku i się wygrzewam a co , obiad mam ze wczoraj
malutka od rana mi dokucza , wczoraj to mój mąż się udał , będziecie się śmiać położył rękę obok brzusia i tak mówi ale mnie kopnęła ciekawe za co , a ja tak do niego a za cichy chód po ulicy
, a potem położył dalej rękę i mówi ale się wierci jakby szału dostała głuptas . Kochane jutro już Czwartek , odebrałam dziś wyniki badań i mam z głowy i już w Sobotę o 9 rano wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak
. A za nim tam wejdę to będzie po 10.00 , mój gin to zawsze na opóźnienie , wiecie co coś wam powiem ostatnio jak byłam na wizycie u gina to tam była starsza Pani tak po 50 , i tak tam wszystkie sobie rozmawiamy itp itd i tak mówi że raz kiedyś do tego Pana gin powiedziała że Ona to tak trochę się krępuje , tyle tu młodych Pań przychodzi w ciąży i nie tylko a ona taka stara , a On tak do niej powiedział że wcale Pani nie jest stara , że do niego kiedyś pewna Pani miała ona 90 lat przyjeżdżała rowerem na wizyty , no w szoku byłam taki poważny wiek , a jeszcze ta Pani ma siły jeździć rowerem pełen szacunek
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:08
-
Witam Was w 21 tyg ciazy:)
Co do plci to ja w pierwszej ciazy mialam przeczucie, ze bedzie corka moze dlatego, ze cala ciaza to bylo dla.mnie wielkie szczescie a gdyby byl synek to juz w ogole ( marzylam skrycie o synku). W tej ciazy nie mialam zadnych.przeczuc no moze znow baedziej na dziewczynke. Wiadomo, ze to byloby cos innego, nowego ale nie czuje sie w ogole rozczarowanawazne zeby chlkpcy byli zdrowi. Nie chce mowoc, ze nie rozumiem kobiet, ktore sa rozczarowane plcia bo gdybym miala miec druga corke to jednak na pewno jakis maly smuteczek by sie pojawil ale pewnie nie na dlugo;)
Mam pytanie czy czujecie dzieci jakby w posladkach ppdczas siedzenia? Mam tak od wczpraj czasamo1 i martwi mnie to:(
Powodzenia dla wizytujacych:) -
Szczęśliwa Mamusia wrote:I Ja się kochane , moje przywitam :*:*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki kochane , za nasze małe cuda i za,wizyty :*:*:* , wiecie że jedna z Marcówek 2017 urodziła w 26 tc .
Ale zimno i ślisko kurczę zamiast piasek rozsypać to nie prawie bym się dziś z 10 razy przewróciła, leżę sobie w łóżku i się wygrzewam a co , obiad mam ze wczoraj
malutka od rana mi dokucza , wczoraj to mój mąż się udał , będziecie się śmiać położył rękę obok brzusia i tak mówi ale mnie kopnęła ciekawe za co , a ja tak do niego a za cichy chód po ulicy
, a potem położył dalej rękę i mówi ale się wierci jakby szału dostała głuptas . Kochane jutro już Czwartek , odebrałam dziś wyniki badań i mam z głowy i już w Sobotę o 9 rano wizyta , oczywiście dam wam znać co i jak
. A za nim tam wejdę to będzie po 10.00 , mój gin to zawsze na opóźnienie , wiecie co coś wam powiem ostatnio jak byłam na wizycie u gina to tam była starsza Pani tak po 50 , i tak tam wszystkie sobie rozmawiamy itp itd i tak mówi że raz kiedyś do tego Pana gin powiedziała że Ona to tak trochę się krępuje , tyle tu młodych Pań przychodzi w ciąży i nie tylko a ona taka stara , a On tak do niej powiedział że wcale Pani nie jest stara , że do niego kiedyś pewna Pani miała ona 90 lat przyjeżdżała rowerem na wizyty , no w szoku byłam taki poważny wiek , a jeszcze ta Pani ma siły jeździć rowerem pełen szacunek
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:21
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
karolyn- rowniez czesto odczuwam takie bole w posladkach, moge to smialo porownac do potrzeby zalatwienia sie, czuje taki napor i nacisk, ale to chyba dziecko od srodka jest tak gleboko ulozone albo naciska na jelita powodujac dyskomfort. Odczuwam to glownie jak zbyt dlugo siedze albo nie zmieniam pozycji ciala, nog
Co do plci to kazdy ma jakies preferencje, tylko nie kazdy o tym mowiW pierwszej ciazy Maz marzyl o synie, a jak pokazala sie coreczka to stracil glowe. W drugiej ciazy od poczatku obstawial dziewczynke, a ja uparcie wierzylam w chlopca, i nie widze w tym nic dziwnego
W koncu to ja rodze, w wiekszosci wychowuje, i jakbym miala w domu parke to oboje bylibysmy w jakims stopniu spelnieni w kwestii plci dzieci
Trudno sie to wszystko tlumaczy i trzeba ostroznie dobierac slowa, a oczywiscie priorytetem jest zdrowie dziecka i dobry rozwoj
Dzisiejsze badanie polowkowe sprawilo mi duzo radosci, zeszly ze mnie emocje tego ciaglego oczekiwania na poznanie dziecka, moge teraz wiecej rzeczy przemyslec i zaplanowac, no i sprawa pokoju sie rozwiazala, bo dwie dziewczynki w kolorach fuksji, rozu i fioletu nie stanowia dla mnie dramatu
Bardziej martwi mnie ten diabelski usmiech mojego Meza, jeszcze dobrze nie zamknely sie drzwi od gabinetu, a juz wspominal, ze do trzech razy sztuka
Aga1991, eforts, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gratuluje udanych wizyt
ja mam wieczorem dopiero
co do płci, my marzysliśmy o córce, a jak mówiliśmy rodzinie znajomym, że najprawdopodobniej córcia, to komentarze były różne - że super, że też by chcieli córke, a czasem do męża, że następnym razem się uda, lub córka, też fajnie. -
Reni1982 wrote:Dziewczyny wrociłam do domu
Postaram się Was nadrobić, ale widzę, że tego sporo. Dostawałam po 3 kroplówki dziennie, do domu no-spe i magnez.
Skurcze spowodowane były brakiem magnezu.
Posiew moczu wyszedł dobrze.
Szyjka 3,8 cm to dobrze?
Pani Dr powiedziala, że Macice mam wysoko jak na 25 tydzien (skonczony mam 21)
To źle, dobrze, nie ma znaczenia?Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Jagah mój maz niestety też chce zrobić przymiarkę do córeczki nastepnym razem ale niestety nie ze mną;P ja się betonuje i dwójka urwisów w zupełności mi wystarcza.
Nawet żałuję, że mu powiedziałam, że jak rozwinie firmę , będzie dobrze funkcjonowała i wybudujemy dom to może się skusze na trzecie przed 40 (kończe za tydzien 27 lat)no i po co ja mu to powiedziałam;)))
Mi na fotelu gin powiedziała, że szyjka twarda między 3,7 cm, a 4 cm. Na USG miała 37 mm powiedziała, że okskąd ona wiedziala tak w milimetrach palcami:) to nie wiem.Pewnie lata praktyki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:28
-
Misiu2017 wrote:Justin daj znac co u Ciebie !?
Hej hej
U mnie bez zmian jestem w zawieszeniu , od poniedziałku przenoszą mnie piętro wyżej i nie mogą przenieść bo wszystkie łóżka mają zajęteale nie spieszy mi się bo "tu" juz wszystkich znam i jest spokój. Wyżej juz są kobiety od 23 tyg i większy chaos tam panuje
Zatem nadal b proszę o modlitwę ❤ wszystkim razem i każdej z osobna bardzo dziękuję !
Poczytuje Was i ciesze się Waszymi dobrmi badaniami i zakupami
O płci nawet nie śmiem marzyć ... marzymy tylko o zdrowej kruszynce
Pozdrawiam ze szpitalnego łóżeczka !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 11:36
Jagah, Misiu2017, lis87, karolyn, She Wolf, Reni1982, Milka1991, neharika, Donia12, Mamaela86, Kjopa3, niania.ogg, Omon, sy__la lubią tę wiadomość
-
Przyszła paczuszka z aliexpress. Czekałam 3 tygodnie !
sallvie, karolyn, Jagah, Niebieskaa, Antonelka, IGA.G, lis87, Justyna Sz, She Wolf, Jastin76, misKolorowy, Milka1991, Aga1991, neharika, Taśka22, kasieniaczek, Donia12, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Hej hej
U mnie bez zmian jestem w zawieszeniu , od poniedziałku przenoszą mnie piętro wyżej i nie mogą przenieść bo wszystkie łóżka mają zajęteale nie spieszy mi się bo "tu" juz wszystkich znam i jest spokój. Wyżej juz są kobiety od 23 tyg i większy chaos tam panuje
Zatem nadal b proszę o modlitwę ❤ wszystkim razem i każdej z osobna bardzo dziękuję !
Poczytuje Was i ciesze się Waszymi dobrmi badaniami i zakupami
O płci nawet nie śmiem marzyć ... marzymy tylko o zdrowej kruszynce
Pozdrawiam ze szpitalnego łóżeczka !
Wody się uzupełniły?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Justin- lubie za wiadomosci i dalsza walke, niech sie dzieciak mocno Ciebie trzyma! Byle do przodu, byle dalej
Sciskam cieplo
karolyn- musze Cie ostrzec, bo wiele moich kolezanek po 30stce zaczelo ponownie odczuwac strasznie silny instynkt macierzynski i niejedna zdecydowala sie na kolejne dzieckotakze wiesz, betowanie siebie to jedno, a hormony i potrzeby kobiety to inna bajka
-
Moja znajoma ur w 26tc 600g. Coreczka ma okolo 4 lat. Na początku tzn pierwsze lata byla opozniona w rozwoju o jakies okolo pol roku. Od 3 rz wszystko jej sie juz wyrownalo i niczym nie odbiega od rowiesnikow. Dodam ze urodzila w malym miescie w zwyklym szpitalu bo bylo to nagle. Ale oczywiście dziecko zostalo przetransportowane do lepszego szpitala gdzie dziecko mialo bardzo dobra opieke.
Jastin76 lubi tę wiadomość