X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:00

neharika, Milka1991, sunshine lubią tę wiadomość

• atat Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku, My Ci nie pozwolimy na zadna depresje.
    Pisz do nas! My wspolna grupa wsparcia :)

Ja wlasnie zaszalalam, jakos odwazniej zrobilam zakupy wyprawkowe - juz kosmetyki zamowilam, jakies podklady patyczki pieluchy zwykle, tetrowe, flanelowe. Jakos zaczynam czuc sie spokojniejsza i bardziej radosna :)
    A! duzo kupilam na allegro u tego polecanego przez ktoras z Was r_p77
    Zobaczymy jak sie sprawdzi.
    Tatus jak kupowal pajacyka w sklepie to chyba ze 40 minut sie decydowal!!! :)
    A teraz pora spac, jutro do pracy.
    Miłej nocy dziewczyny i jeszcze raz dziekuje za tabelke z pierwszej strony!

A! jeszcze jedno, postanowilam ze chyba zamiast łózeczka kupimy na poczatek kolyske. Dokladnie cos takiego widzialam w sklepie :
    http://www.studiobarw.com/ko-yska-anna-glider-crib-walnut,-troll.html
    lub

http://www.studiobarw.com/ko-yska-lena,-pacyga.html

i tu moje pytanie, jak dlugo dziecko moze w tym spac. Ja sie troche boje ze wypadnie, bo to jednak plytkie - nie tak jak lozeczko. Na pol roku wystarczy? Co o tym myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 23:32

lis87, neharika lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat miałam podobną kołyskę przy pierwszym dziecku. Wtedy nam pasowało bo w sumie kołyska stała w nocy koło łóżka tak jak te łóżeczka dostawne. Nasza dodatkowo miała kółka i mogłam ją w ciągu dnia przemieszczać. Młody mało w niej spał,raczej z nami :-) Póki dziecko nie będzie siadać to będzie ok. Synek akurat zaczął się podnosić do siadania w ok.4 mies.

Ojejku dobrze,że wszystko w porządku i na strachu się skończyło.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:00

Omon lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy taką
    http://allegro.pl/kolyska-sosnowa-dla-dzieci-gratis-blokada-polska-i6048462544.html

atat, Omon lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja liczę, ze z pół roku taka kołyska posłuży.
    Jakoś głębokie łóżko do mnie nie przemawia na początek.
    Tez myślałam o koszu Mojżesza ale te kołyski nas rozwaliły.
    Jakoś nam pasuje ze taka mała zgrabna tylko boje się ze dziedzic wypadnie... :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat najlepiej wybrać kołyskę, która ma blokadę kołysania, żeby nie przechylała się jak dziecko troszkę większe się wierci, to wtedy na pewno nie wypadnie i kołyska posłuży do czasu jak maluch zacznie siadać :)

Lisku ja jestem za tym, żeby się spotkać całą ekipą Wrocławską jeszcze zanim nasze maluchy się urodzą ;)
    A ty głowa do góry, dobrze że pogadaliscie z mężem i wspólnie odnajdziecie się w nowe roli, teraz to będziemy mieli dużo takich nowych sytuacji w których trzeba będzie się odnaleźć ;)

Dziewczyny jeśli któraś trafi gdzieś na promocję z takimi kocykami
    http://allegro.pl/zdrowy-kocyk-koc-bawelniano-bambusowy-dzianinowy-i6409472506.html
    To dajcie znać, bo poluje na taki, a 120zl to trochę dużo, więc liczę na jakąś promocję, jak nie znajdę to pewnie kupię ten, bo upatrzylam u tego sprzedawcy sporo rzeczy i będę zamawiać jak laptop będzie sprawny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 00:23

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież jestem za. Mam nadzieje, ze przy kolejnych wizytach u lekarza bede mogła więcej robic, aż w końcu koło lutego wyjsć na jakaś kawkę bezkofeinowa z Wami :) brzuchy wtedy będziemy miały konkretne :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz, zaraz... Wrocław się tam skrzykuje, a Warszawa co? Ma być gorsza? :-D

* * *
    Ojejku,
    Super, że wróciłaś! :-)
    Nie-super, że były krwawienia... Ale dobrze, że to tylko fałszywy alarm!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 00:32

sy__la, ojejku lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku dobrze, że krwawienie to był fałszywy alarm, oszczedzaj się teraz i wypoczywaj :)
    Ja też mam używany kosz Mojżesza, ale muszę dokupić do niego nowy materacyk, bo w komplecie jest taki z gryka-kokos, a facet trzymał ten kosz w piwnicy, więc obawiam się że będą w nim robale... :/ A okazuje się, że znalezienie materacyka do kosza nie jest takie proste :/

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczę, że tu na kogoś trafię o tej godzinie. Obudził mnie ból. Mocno boli podbrzusze i trochę kręgosłup. Nie skurcze, taki tępy ból. Na razie wzięłam no-spę i czekam aż troszkę przejdzie bo nie usnę ze strachu i tak. Wczoraj dwa razy na wysokości pochwy mnie coś mocno zabolało.
    Macie czasem takie mocne uciążliwe bóle? sprawdziłam dzidzię detektorem, serce bije, wierci się, jest dość nisko i tyle (ale już tam bywała). Nie wiem czy jak przejdzie do rana to wstrzymać alarm czy lecieć do lekarza?....... może mnie kopie po jakichś organach?... nie jestem raczej do tego przyzwyczajona. Jestem w stanie chodzić i funkcjonować normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 05:32

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa przeszło juz? Ja chyba tak mam, u mnie to nerki i układ moczowy, zaraz będę pobierać mocz do badania powtórnego

• neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak bardzo bardzo podoba mi.się Twój post do Lis! Napisałaś dokładnie tak jak ja myślę, a z tych słów widać jak dużo już masz za sobą!
    Moim.zdaniem ochraniacze na początek wogole nie sądzę potrzebne, Ale każdy musi przekonać się sam.
    U nas przez 8miesięcy była kolyska taka jak u Kjopa, kupiłam używana w idealnym stanie za 80zl. Dziecko dużo spało z nami i nadal śpi.ale w kolysce jechało ze mną nastawić pranie, powiesić pranie, zrobić obiad, a nawet umyć się mogłam spokojnie bo było ze mną obok. Także polecam, najlepiej na kółkach i z blokadą, my raczej nie bujalismy, bardzo rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 05:59

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy powiem Ci, że przeszło i znowu "wróciło". Jak dobrze, że nawet o takiej godzinie ktoś tu jest... wypiłam melisę i sobie leżę. To nie jest jakiś ból nie do wytrzymania ale ja miewałam bardzo bolesne miesiączki więc jestem przyzwyczajona. Czy wyszło Ci coś w tym moczu, że jeszcze raz badasz?

Takie mam wrażenie jakby coś bardzo mocno mi uciskało na pęcherz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:01

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku i tak długo pracowałaś jak na ciążę o którą się bardzo dałaś, dobrze ze już odpoczniesz w domu. Dobrze ze wszystko jest ok. Łożysko wesz gdzie jest?
    Ja dziś mam badanie moczu, chciałabym uniknąć antybiotyku. U mnie leje i wieje,nie chce mi się wychodzić spod kołdry do łazienki.

• neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem od 5 tylko córeczka utrudnia mi odpisanie bo się już budzi. Aniołkowa moim zdaniem są dwie możliwości, albo takie ułożenie dziecka powoduje ból, wtedy wystarczy pochodzić i powinno przejść, albo coś się dzieje z układem moczowym. Wtedy może być ucisk na pęcherz i ból pleców tzn. Nerek takie uczucie jakby ktoś przywalił porządnie po plecach w poprzek czymś. Możesz zrobić u siebie rano analizę moczu? Mi wyszła kiepsko tydzień temu powtórzyła i było lepiej teraz kolejna powtórka żeby sprawdzic czy nie trzeba antybiotyku. Niestety to wszystko przez moje podróże do lekarza nie mogę się spokojnie napić i wysikac bo jestem w trasie.
    Różowy Kordonku ja jestem z Lubelszczyzny tylko pamiętam że ten sklep z materiałami był z Bielska. Chyba pasmasz się nazywał

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja się z rana, nie śpię od 4 ale dopiero teraz włączyłam kompa... dzisiaj pierwszy raz miałam skurcz macicy... na chwilkę zrobiła się mega twarda, nic nie bolało, za chwilkę odpuściło. myślicie że to ten słynne skurcze przepowiadające?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego doceniam naszą styczniowa grupę na fb. Jak ktoś miał problem w nocy o północy to pisał i zawsze był ktoś kto mógł pomóc. A po porodzie tych problemów w nocy o północy jest neistety najwięcej

• neharika Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga być może to i te skurcze już. Dobrze że organizm ćwiczy.
    Ja chciałam Was jeszcze raz zapytać o dawkę magnezu, bo piszecie że bierzcie 3x1, 3x2 itp. Ale ile mg magnezu macie w jednej tabletce?

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Iga być może to i te skurcze już. Dobrze że organizm ćwiczy.
    Ja chciałam Was jeszcze raz zapytać o dawkę magnezu, bo piszecie że bierzcie 3x1, 3x2 itp. Ale ile mg magnezu macie w jednej tabletce?
    dzięki. na początku miałam natychmiastowy niepokój co się dzieje, ale po chwili zrozumiałam że to skurcz. oczywiście zasnąć nie mogłam obserwując czy nie będzie następnego. ale nie było.

ja biorę 2x2 magne b6 - w jednej 48mg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:50

neharika lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ