Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lisku, My Ci nie pozwolimy na zadna depresje.
Pisz do nas! My wspolna grupa wsparcia
Ja wlasnie zaszalalam, jakos odwazniej zrobilam zakupy wyprawkowe - juz kosmetyki zamowilam, jakies podklady patyczki pieluchy zwykle, tetrowe, flanelowe. Jakos zaczynam czuc sie spokojniejsza i bardziej radosna
A! duzo kupilam na allegro u tego polecanego przez ktoras z Was r_p77
Zobaczymy jak sie sprawdzi.
Tatus jak kupowal pajacyka w sklepie to chyba ze 40 minut sie decydowal!!!
A teraz pora spac, jutro do pracy.
Miłej nocy dziewczyny i jeszcze raz dziekuje za tabelke z pierwszej strony!
A! jeszcze jedno, postanowilam ze chyba zamiast łózeczka kupimy na poczatek kolyske. Dokladnie cos takiego widzialam w sklepie :
http://www.studiobarw.com/ko-yska-anna-glider-crib-walnut,-troll.html
lub
http://www.studiobarw.com/ko-yska-lena,-pacyga.html
i tu moje pytanie, jak dlugo dziecko moze w tym spac. Ja sie troche boje ze wypadnie, bo to jednak plytkie - nie tak jak lozeczko. Na pol roku wystarczy? Co o tym myslicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 23:32
lis87, neharika lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat miałam podobną kołyskę przy pierwszym dziecku. Wtedy nam pasowało bo w sumie kołyska stała w nocy koło łóżka tak jak te łóżeczka dostawne. Nasza dodatkowo miała kółka i mogłam ją w ciągu dnia przemieszczać. Młody mało w niej spał,raczej z nami
Póki dziecko nie będzie siadać to będzie ok. Synek akurat zaczął się podnosić do siadania w ok.4 mies.
Ojejku dobrze,że wszystko w porządku i na strachu się skończyło. -
nick nieaktualny
-
atat, Omon lubią tę wiadomość
-
No ja liczę, ze z pół roku taka kołyska posłuży.
Jakoś głębokie łóżko do mnie nie przemawia na początek.
Tez myślałam o koszu Mojżesza ale te kołyski nas rozwaliły.
Jakoś nam pasuje ze taka mała zgrabna tylko boje się ze dziedzic wypadnie...ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat najlepiej wybrać kołyskę, która ma blokadę kołysania, żeby nie przechylała się jak dziecko troszkę większe się wierci, to wtedy na pewno nie wypadnie i kołyska posłuży do czasu jak maluch zacznie siadać
Lisku ja jestem za tym, żeby się spotkać całą ekipą Wrocławską jeszcze zanim nasze maluchy się urodzą
A ty głowa do góry, dobrze że pogadaliscie z mężem i wspólnie odnajdziecie się w nowe roli, teraz to będziemy mieli dużo takich nowych sytuacji w których trzeba będzie się odnaleźć
Dziewczyny jeśli któraś trafi gdzieś na promocję z takimi kocykami
http://allegro.pl/zdrowy-kocyk-koc-bawelniano-bambusowy-dzianinowy-i6409472506.html
To dajcie znać, bo poluje na taki, a 120zl to trochę dużo, więc liczę na jakąś promocję, jak nie znajdę to pewnie kupię ten, bo upatrzylam u tego sprzedawcy sporo rzeczy i będę zamawiać jak laptop będzie sprawnyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 00:23
-
Zaraz, zaraz... Wrocław się tam skrzykuje, a Warszawa co? Ma być gorsza?
* * *
Ojejku,
Super, że wróciłaś!
Nie-super, że były krwawienia... Ale dobrze, że to tylko fałszywy alarm!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 00:32
sy__la, ojejku lubią tę wiadomość
-
Ojejku dobrze, że krwawienie to był fałszywy alarm, oszczedzaj się teraz i wypoczywaj
Ja też mam używany kosz Mojżesza, ale muszę dokupić do niego nowy materacyk, bo w komplecie jest taki z gryka-kokos, a facet trzymał ten kosz w piwnicy, więc obawiam się że będą w nim robale...A okazuje się, że znalezienie materacyka do kosza nie jest takie proste
-
Nie liczę, że tu na kogoś trafię o tej godzinie. Obudził mnie ból. Mocno boli podbrzusze i trochę kręgosłup. Nie skurcze, taki tępy ból. Na razie wzięłam no-spę i czekam aż troszkę przejdzie bo nie usnę ze strachu i tak. Wczoraj dwa razy na wysokości pochwy mnie coś mocno zabolało.
Macie czasem takie mocne uciążliwe bóle? sprawdziłam dzidzię detektorem, serce bije, wierci się, jest dość nisko i tyle (ale już tam bywała). Nie wiem czy jak przejdzie do rana to wstrzymać alarm czy lecieć do lekarza?....... może mnie kopie po jakichś organach?... nie jestem raczej do tego przyzwyczajona. Jestem w stanie chodzić i funkcjonować normalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 05:32
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Annak bardzo bardzo podoba mi.się Twój post do Lis! Napisałaś dokładnie tak jak ja myślę, a z tych słów widać jak dużo już masz za sobą!
Moim.zdaniem ochraniacze na początek wogole nie sądzę potrzebne, Ale każdy musi przekonać się sam.
U nas przez 8miesięcy była kolyska taka jak u Kjopa, kupiłam używana w idealnym stanie za 80zl. Dziecko dużo spało z nami i nadal śpi.ale w kolysce jechało ze mną nastawić pranie, powiesić pranie, zrobić obiad, a nawet umyć się mogłam spokojnie bo było ze mną obok. Także polecam, najlepiej na kółkach i z blokadą, my raczej nie bujalismy, bardzo rzadko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 05:59
-
Znaczy powiem Ci, że przeszło i znowu "wróciło". Jak dobrze, że nawet o takiej godzinie ktoś tu jest... wypiłam melisę i sobie leżę. To nie jest jakiś ból nie do wytrzymania ale ja miewałam bardzo bolesne miesiączki więc jestem przyzwyczajona. Czy wyszło Ci coś w tym moczu, że jeszcze raz badasz?
Takie mam wrażenie jakby coś bardzo mocno mi uciskało na pęcherz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:01
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ojejku i tak długo pracowałaś jak na ciążę o którą się bardzo dałaś, dobrze ze już odpoczniesz w domu. Dobrze ze wszystko jest ok. Łożysko wesz gdzie jest?
Ja dziś mam badanie moczu, chciałabym uniknąć antybiotyku. U mnie leje i wieje,nie chce mi się wychodzić spod kołdry do łazienki. -
Jestem od 5 tylko córeczka utrudnia mi odpisanie bo się już budzi. Aniołkowa moim zdaniem są dwie możliwości, albo takie ułożenie dziecka powoduje ból, wtedy wystarczy pochodzić i powinno przejść, albo coś się dzieje z układem moczowym. Wtedy może być ucisk na pęcherz i ból pleców tzn. Nerek takie uczucie jakby ktoś przywalił porządnie po plecach w poprzek czymś. Możesz zrobić u siebie rano analizę moczu? Mi wyszła kiepsko tydzień temu powtórzyła i było lepiej teraz kolejna powtórka żeby sprawdzic czy nie trzeba antybiotyku. Niestety to wszystko przez moje podróże do lekarza nie mogę się spokojnie napić i wysikac bo jestem w trasie.
Różowy Kordonku ja jestem z Lubelszczyzny tylko pamiętam że ten sklep z materiałami był z Bielska. Chyba pasmasz się nazywał -
neharika wrote:Iga być może to i te skurcze już. Dobrze że organizm ćwiczy.
Ja chciałam Was jeszcze raz zapytać o dawkę magnezu, bo piszecie że bierzcie 3x1, 3x2 itp. Ale ile mg magnezu macie w jednej tabletce?
ja biorę 2x2 magne b6 - w jednej 48mg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 06:50
neharika lubi tę wiadomość