SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania - tutaj znalazłam adres polecanego salonu http://gdzie-kupic.fotelik.info/pl/sklepy/centrum_handlowe_dzieciecy_ekspert__katowice,47,1/ :) Oni chyba współpracują z tym portalem fotelik.info wiec mam nadzieję, że są chętni do pomocy i znają się na rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 20:04

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Taśka - dzięki ale napisałam, że już wygooglowałam po marce samochodu i nasz powinien mieć isofix :) Mąż jak zobaczył jak to wygląda to potwierdził, że takie mamy ;P z resztą kurde.. auto trzyletnie z salonu, więc trochę bym się zdziwiła gdyby nie miało..

eforts - ooo.. super, że chałki wyszły! Przetestowałaś i teraz możesz szaleć na święta z ciastem drożdżowym hehe ;D ja już dostałam polecenie od teściowej zrobić 4 takie chały ;D
    Akurat to ze auto nowe czy trzyletnie z salonu nie musi świadczyć o tym czy jest isofix czy nie. Zależy od wersji auta i jego wyposażenia. W standardzie wcale nie musi go być ;) czasami na zamówienie dokładają...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a rozszyfrujecie mi co oznaczają dwa serduszka przy rozpoczęciu 25 tygodnia? Nie mam pakietu premium, a bardzo jestem ciekawa! :)

A co do przekąsek- u nas nieśmiertelne i zawsze cieszą się powodzeniem paluchy z ciasta francuskiego. Płat ciasta smaruje się jajkiem, posypuje startym serem żółtym i na to słodka papryka. Kroi się w paski, zwija w spiralki i do piekarnika. Wszyscy wycinają nawet, jak lepsze smakołyki na stole ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Dziewczyny, a rozszyfrujecie mi co oznaczają dwa serduszka przy rozpoczęciu 25 tygodnia? Nie mam pakietu premium, a bardzo jestem ciekawa! :)

A co do przekąsek- u nas nieśmiertelne i zawsze cieszą się powodzeniem paluchy z ciasta francuskiego. Płat ciasta smaruje się jajkiem, posypuje startym serem żółtym i na to słodka papryka. Kroi się w paski, zwija w spiralki i do piekarnika. Wszyscy wycinają nawet, jak lepsze smakołyki na stole ;)
    ja też nie mam pakietu, ale jak wejdziesz w swój kalendarz (na górze nad swoim dziennikiem masz pasek) to ci się wyświetla :) na 25 tc to test obciążen ia glukozą i granica przeżywalności :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze nie wiem co zrobię na sylwestra, na pewno sałatkę jakąś - uwielbiam z brokułami wszystkie :) i coś jeszcze. idziemy do znajomych więc musimy się z nimi dogadać b=co kto robi :)

co do filmów ja wolę bardziej filmy akcji i thrillery :)

ilae lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a ja jeszcze nie wiem co zrobię na sylwestra, na pewno sałatkę jakąś - uwielbiam z brokułami wszystkie :) i coś jeszcze. idziemy do znajomych więc musimy się z nimi dogadać b=co kto robi :)

co do filmów ja wolę bardziej filmy akcji i thrillery :)

polecam sałatkę z zupek chińskich ;)

akcja i thriller też spoko! coś polecasz? :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - jedno serduszko to było oznaczenie, ze możesz już wykonać krzywa cukrową a drugie, że dzidziuś osiągnął granicę przeżywalności czy jakoś tak. Sama już nie pamiętam bo nie przedłużyłam abonamentu ;) ostatnie serduszko to jest informacja żeby odwiedzić szpital, w którym chcesz rodzić.

jak zwinąć te paluchy, żeby posypany ser się nie zsunął z ciasta?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Różowy Kordonku- dziękuję :)

Kurcze, piszę z telefonu i nie mam skopiować linku do przepisu, możesz wpisać sobie w google "paluchy z serem ciasto francuskie", powinno się pojawić. W każdy razie- łapie się za górę i dół paska z ciasta francuskiego, góra kręcisz w jedną stronę, dołem w drugą. Matko, nie umiem wytłumaczyć :D Nie musi to być zrobione idealnie, bo one i tak wyrastają :)

8p3ougpjhoxgctvx.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - wygooglowałam ;) na ten ser trzeba nałożyć drugi arkusz ciasta prawda? Wtedy da się skręcić bo ja sobie wyobrażałam, że posypuję ciasto serem i skręcam, no to ten ser by mi zaraz pospadał ;D Pewnie i tak nie będę robić bo będę już miała serowe ślimaki też z ciasta francuskiego więc podobne..

Mam zamiar jutro podejść na krzywą cukrową bo jak nie to zostaje mi tylko wtorek.. w środę wizyta. Mam nadzieje, że będzie mi się chciało siusiu rano ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sylwestra to tradycyjnie krokiety na ciepło, oprucz tego mini zapiekanki i jakaś sałatka, jak macie sprawdzony przepis na fajną sałatkę to podeslijcie :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Krucha na bolo.pl jest 20procent taniej. Kocyk z pomponami kosztuje 21,80mniej. Juz z przesyłką kurierem 101,20.
    Ojejku mówisz ze ten kremowy jest fajniejszy?
    One są kompletnie różne :) nie potrafię wybrać który fajniejszy :)

lis87, eforts lubią tę wiadomość

• atat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku - do Ciebie przede wszystkim pytanie.
    Czy mge na posiew pobrać mocz nie pierwszy tylko w laboratorium?
    Nie mam pojemnika jałowego zapomniałam kupic a jak idę jutro na krzywa to chciałam od razu posiew powtórzyć. Przyjmą?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddawałm w piątek na posiew, musiał być pierwszy poranny po dokładnym umyciu, ze środkowego strumienia.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat ja robiłam badanie moczu dwa razy i za każdym razem zapominałam o pojemniczku :-P Udało się wytrzymać i kupowałam pojemniczek a w przychodni szłam do toalety. Może dałabyś radę. Dość trudne jest zwłaszcza jak rano się podmywałam ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, ja też tak robiłam ale mogą wyjść Ci wtedy cuda w tym badaniu... możesz nawet mieć coś na bieliźnie itd. Daleko masz do labu? Ja bym chyba kolejnego dnia wolała zrobić żeby nie marnować kasy i nie nadwyrężać nerwów jakby coś wyszło nie tak :) Tym bardziej, że jak coś wyjdzie przez złe pobranie moczu będziesz musiała wykonać pewnie znowu kolejny raz...

neharika lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wytrzymam do wyjścia po pojemnik.
    Robiłam w zeszłym tygodniu i wyszły cuda na kiju mimo braku objawów i ogólnego badania moczu idealnego.
    No nic, najwyżej na posiew przywiozę następnego dnia. Ja nawet podmuch się nie daje rady rano bo już sikam :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam roladki z boczkiem, suszonymi pomidorami i bazylia. Płat ciasta francuskiego kroje w paseczki na to ser philadelphia boczek, pomidory suszone w zalewie i bazylia świeża zawijam w roladki , smaruje jajkiem i posypuje sezamem 180stopni ok 20min i gotowe super na jeden gryz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 23:17

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przestać czytać forum po nocy
    Chalki mi się chce... bardzo :) Pamiętacie na której stronie był link? Albo wklejcie mi go proszę raz jeszcze :)
    Muszę ją mieć :) a raczej zjeść :)

Nutella Ty żyjesz? Co tak cichutko siedzisz?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniami jedzonko, robię sie głodna!
    Nie śpię od 4.. troche ciążowa bezsenność, troche stres przed wizyta.. nie widziałam Marianki ponad miesiąc. Wreszcie wizyta u polskiego gina to zapytam o szyjkę... w Norwegii szyjki nie mierzyli, a ja nie wiedziałam zeby o to zapytać. Na dodatek we Wrocławiu nie mam mojej poduszki-parówki wiec spanie utrudnione.
    Trzymam kciuki za wizytujące, dzisiaj chyba Iga tez ma wizytę.
    A wczoraj wieczorem dorwałam sie do paczek:))) tyle przyszło bajerow dla Chrupci :)

nick nieaktualny, Antonelka, Kjopa3, lis87, ilae lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa poowdzenia na wizycie Ja ciezko dzisiaj ze spaniel Tez ostatnio mam jakies klucia raz z jednej strony raz z drugiej moze musze kupic jakas poduszke zeby lepiej spac :/

Niebieskaa lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ