X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itania - tutaj znalazłam adres polecanego salonu http://gdzie-kupic.fotelik.info/pl/sklepy/centrum_handlowe_dzieciecy_ekspert__katowice,47,1/ :) Oni chyba współpracują z tym portalem fotelik.info wiec mam nadzieję, że są chętni do pomocy i znają się na rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 20:04

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Taśka - dzięki ale napisałam, że już wygooglowałam po marce samochodu i nasz powinien mieć isofix :) Mąż jak zobaczył jak to wygląda to potwierdził, że takie mamy ;P z resztą kurde.. auto trzyletnie z salonu, więc trochę bym się zdziwiła gdyby nie miało..

eforts - ooo.. super, że chałki wyszły! Przetestowałaś i teraz możesz szaleć na święta z ciastem drożdżowym hehe ;D ja już dostałam polecenie od teściowej zrobić 4 takie chały ;D
    Akurat to ze auto nowe czy trzyletnie z salonu nie musi świadczyć o tym czy jest isofix czy nie. Zależy od wersji auta i jego wyposażenia. W standardzie wcale nie musi go być ;) czasami na zamówienie dokładają...

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a rozszyfrujecie mi co oznaczają dwa serduszka przy rozpoczęciu 25 tygodnia? Nie mam pakietu premium, a bardzo jestem ciekawa! :)

A co do przekąsek- u nas nieśmiertelne i zawsze cieszą się powodzeniem paluchy z ciasta francuskiego. Płat ciasta smaruje się jajkiem, posypuje startym serem żółtym i na to słodka papryka. Kroi się w paski, zwija w spiralki i do piekarnika. Wszyscy wycinają nawet, jak lepsze smakołyki na stole ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Dziewczyny, a rozszyfrujecie mi co oznaczają dwa serduszka przy rozpoczęciu 25 tygodnia? Nie mam pakietu premium, a bardzo jestem ciekawa! :)

A co do przekąsek- u nas nieśmiertelne i zawsze cieszą się powodzeniem paluchy z ciasta francuskiego. Płat ciasta smaruje się jajkiem, posypuje startym serem żółtym i na to słodka papryka. Kroi się w paski, zwija w spiralki i do piekarnika. Wszyscy wycinają nawet, jak lepsze smakołyki na stole ;)
    ja też nie mam pakietu, ale jak wejdziesz w swój kalendarz (na górze nad swoim dziennikiem masz pasek) to ci się wyświetla :) na 25 tc to test obciążen ia glukozą i granica przeżywalności :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jeszcze nie wiem co zrobię na sylwestra, na pewno sałatkę jakąś - uwielbiam z brokułami wszystkie :) i coś jeszcze. idziemy do znajomych więc musimy się z nimi dogadać b=co kto robi :)

co do filmów ja wolę bardziej filmy akcji i thrillery :)

ilae lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a ja jeszcze nie wiem co zrobię na sylwestra, na pewno sałatkę jakąś - uwielbiam z brokułami wszystkie :) i coś jeszcze. idziemy do znajomych więc musimy się z nimi dogadać b=co kto robi :)

co do filmów ja wolę bardziej filmy akcji i thrillery :)

polecam sałatkę z zupek chińskich ;)

akcja i thriller też spoko! coś polecasz? :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - jedno serduszko to było oznaczenie, ze możesz już wykonać krzywa cukrową a drugie, że dzidziuś osiągnął granicę przeżywalności czy jakoś tak. Sama już nie pamiętam bo nie przedłużyłam abonamentu ;) ostatnie serduszko to jest informacja żeby odwiedzić szpital, w którym chcesz rodzić.

jak zwinąć te paluchy, żeby posypany ser się nie zsunął z ciasta?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Różowy Kordonku- dziękuję :)

Kurcze, piszę z telefonu i nie mam skopiować linku do przepisu, możesz wpisać sobie w google "paluchy z serem ciasto francuskie", powinno się pojawić. W każdy razie- łapie się za górę i dół paska z ciasta francuskiego, góra kręcisz w jedną stronę, dołem w drugą. Matko, nie umiem wytłumaczyć :D Nie musi to być zrobione idealnie, bo one i tak wyrastają :)

8p3ougpjhoxgctvx.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk - wygooglowałam ;) na ten ser trzeba nałożyć drugi arkusz ciasta prawda? Wtedy da się skręcić bo ja sobie wyobrażałam, że posypuję ciasto serem i skręcam, no to ten ser by mi zaraz pospadał ;D Pewnie i tak nie będę robić bo będę już miała serowe ślimaki też z ciasta francuskiego więc podobne..

Mam zamiar jutro podejść na krzywą cukrową bo jak nie to zostaje mi tylko wtorek.. w środę wizyta. Mam nadzieje, że będzie mi się chciało siusiu rano ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sylwestra to tradycyjnie krokiety na ciepło, oprucz tego mini zapiekanki i jakaś sałatka, jak macie sprawdzony przepis na fajną sałatkę to podeslijcie :)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Krucha na bolo.pl jest 20procent taniej. Kocyk z pomponami kosztuje 21,80mniej. Juz z przesyłką kurierem 101,20.
    Ojejku mówisz ze ten kremowy jest fajniejszy?
    One są kompletnie różne :) nie potrafię wybrać który fajniejszy :)

lis87, eforts lubią tę wiadomość

• atat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku - do Ciebie przede wszystkim pytanie.
    Czy mge na posiew pobrać mocz nie pierwszy tylko w laboratorium?
    Nie mam pojemnika jałowego zapomniałam kupic a jak idę jutro na krzywa to chciałam od razu posiew powtórzyć. Przyjmą?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddawałm w piątek na posiew, musiał być pierwszy poranny po dokładnym umyciu, ze środkowego strumienia.

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat ja robiłam badanie moczu dwa razy i za każdym razem zapominałam o pojemniczku :-P Udało się wytrzymać i kupowałam pojemniczek a w przychodni szłam do toalety. Może dałabyś radę. Dość trudne jest zwłaszcza jak rano się podmywałam ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, ja też tak robiłam ale mogą wyjść Ci wtedy cuda w tym badaniu... możesz nawet mieć coś na bieliźnie itd. Daleko masz do labu? Ja bym chyba kolejnego dnia wolała zrobić żeby nie marnować kasy i nie nadwyrężać nerwów jakby coś wyszło nie tak :) Tym bardziej, że jak coś wyjdzie przez złe pobranie moczu będziesz musiała wykonać pewnie znowu kolejny raz...

neharika lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wytrzymam do wyjścia po pojemnik.
    Robiłam w zeszłym tygodniu i wyszły cuda na kiju mimo braku objawów i ogólnego badania moczu idealnego.
    No nic, najwyżej na posiew przywiozę następnego dnia. Ja nawet podmuch się nie daje rady rano bo już sikam :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam roladki z boczkiem, suszonymi pomidorami i bazylia. Płat ciasta francuskiego kroje w paseczki na to ser philadelphia boczek, pomidory suszone w zalewie i bazylia świeża zawijam w roladki , smaruje jajkiem i posypuje sezamem 180stopni ok 20min i gotowe super na jeden gryz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 23:17

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przestać czytać forum po nocy
    Chalki mi się chce... bardzo :) Pamiętacie na której stronie był link? Albo wklejcie mi go proszę raz jeszcze :)
    Muszę ją mieć :) a raczej zjeść :)

Nutella Ty żyjesz? Co tak cichutko siedzisz?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniami jedzonko, robię sie głodna!
    Nie śpię od 4.. troche ciążowa bezsenność, troche stres przed wizyta.. nie widziałam Marianki ponad miesiąc. Wreszcie wizyta u polskiego gina to zapytam o szyjkę... w Norwegii szyjki nie mierzyli, a ja nie wiedziałam zeby o to zapytać. Na dodatek we Wrocławiu nie mam mojej poduszki-parówki wiec spanie utrudnione.
    Trzymam kciuki za wizytujące, dzisiaj chyba Iga tez ma wizytę.
    A wczoraj wieczorem dorwałam sie do paczek:))) tyle przyszło bajerow dla Chrupci :)

Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Kjopa3, lis87, ilae lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Vero Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa poowdzenia na wizycie Ja ciezko dzisiaj ze spaniel Tez ostatnio mam jakies klucia raz z jednej strony raz z drugiej moze musze kupic jakas poduszke zeby lepiej spac :/

Niebieskaa lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ