WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilia super, że wszystko ok. ja małą czuję z dnia na dzień coraz bardziej. wczoraj gotowałam obiad zerknęłam na brzuch a tu gulka! wcześniej wypychała się tylko jak leżałam albo siedziałam :)

Mamaaniołków ja mało jeżdżę, ale jak jeżdżę to w pasach. jutro zobaczę jak będzie mi się pas układał, bo brzuszek sporo urósł od ostatniej jazdy.

She Wolf zaciśnięte!

She Wolf lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że nawet w ciąży bezpieczniej jeździć w pasach.
    Mnie specjalnie nie cisną, więc z adaptera rezygnuje.

Lepiej też zdjąć kurtkę bo odzież sprawia, że pasy mniej działają-tak mówił Pan od Bezpieczenej Jazdy.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    UwaZam, ze nalezy dbac o bezpieczenstwo.
    Znajomej tata pojechal po śrubkę dwie ulice dalej - juz nie wrocil wiec odleglosc i okolicznosciowe podroze nie sa argumnyem.
    najwięcej wypadków zdarza się w drodze dom-praca-szkoła itp niestety, każdy myśli, że to tylko km, dwa dojedziemy. moja bratowa ma takie podejście, nawet dzieciom nie zapina pasów, albo upycha 6 pasażera bo to nie daleko. zdziwiona była jak kiedyś nie chciałam wziąć dziecka 5 letniego bez fotelika do auta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 14:38

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf- kciukam za dobre wiesci :)

Kamiliia- a widzisz, stres zupelnie niepotrzebny, po prostu Twoje cialo musi popracowac przed kwietniowym porodem :)

Co do jezdzenia z pasami, to wiem, ze kiedys byly nawet takie filmiki, zeby zima sciagac kurtke do jazdy, zwlaszcza dzieciom. W trakcie wypadku, zazwyczaj dziecko wyslizguje sie z kurtki i wypada z fotelika. My zawsze przed podroza nagrzewamy troche auto, potem sie lokujemy na miejsce i okrywamy puszystym kocykiem :D

Antonelka, She Wolf lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:51

karolyn, IGA.G, Jagah, Antonelka, Milka1991, Reni1982, sallvie, misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia, Różowy_Kordonek, Krucha, She Wolf, pati87, Taśka22, Lokokoko, Kjopa3, agadana, Omon lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    W drugiej ciąży myślałam aby kupić taki adapter , ale mąż sądził że to wydatek który pójdzie w błoto , gdyż tylko mój mąż ma prawo jazdy , a specjalnie adaptery kupować tylko po to , aby po zakupy pojechać lub raz na parę msc do mojej rodziny , mam koleżankę która 4 dzieci urodziła i ma prawko , i takich adapterów nie używała w czasie swoich ciąż .

Nigdy nie przewidzisz co może się stać. ja w zeszłym roku miałam dwa razy wypadek. Za każdym razem dokładnie 2km od domu. Najpierw jakiś dziadek w nas wjechał, a za drugim razem jakiś gówniaż. I też akurat za kierownicą był mój mąż. A ja ucirpiałam. Za każdym razem udeżenie od strony pasażera.

Pewnych sytuacji sie nie przewidzi. Niedawno też mieliśmy ostre hamowanie (jakaś małolata wybiegła na drogę) i ten adapter uratował moje maleństwo.

Ja mam adapter kupiony na allegro za około 100. Cena stosunkowo niewielka. Zawsze przecież można będzie potem odsprzedać. Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, kciuki &&

Co do pasów to gin na ostatniej wizycie pyta się czy jeżdżę w pasach. No to mu mówię, że tak. Pochwalił i mówi, że żadna z danego dnia obsługiwanych ciężarnych nie jeździła. A prawda taka, że mi nie przeszkadzają a po drugie jakbym nie zapięła to by mi samochód nie dał spokoju swoim pikaniem ;)

Jagah, She Wolf, Omon lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Jagah Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek- fiu fiu, slodka kruszynka :) Fajnie macie z ta wypozyczalnia adapterow, super ze w ogole taka mozliwosc istnieje.

Edit
    kahaska- u nas w aucie jest taki czujnik, ze nawet jak pasazer z tylu nie zapnie pasow to pika, i pika, i pika, az mozna szalu dostac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 14:53

kahaśka lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam wizyte, dowiedziałam sie kilka cennych dla mnie informacji. Szyjka sie trochę skróciła ale szew trzyma. Pani doktor powiedziała mi, ze to chyba moj defekt. Ja po prostu swojej szyjki nie mam, gdyby nie ten szew moja ciąża byłaby juz rozwiązana. Także dzięki Bogu założyli go w czas. Jak byśmy chcieli mieć drugie dziecko, moja ciąża byłaby podobna-wiec leżenie i szew. Wiem, ze bedą zdejmować mi go w 36tygodniu, a ze nie mam swojej szyjki mozliwe, ze zostanę juz w szpitalu -także mały bedzie z marca ;) mowi, ze i tak przy cukrzycy ciążowej nie czekają do 40tc, poród jest wywoływany wcześniej. Mam nadal lezec i sie oszczędzać, jak twardnieje brzuch to jechać do szpitala -z racji tego ze biorę magnez, duphaston i luteine to lekarz nic więcej zrobic nie moze-juz tylko kroplówki. Nie denerwować sie, nie płakać, każde emocje jakie mamy w sobie wpływają na szyjkę i ja skracają, dlatego trzeba byc wyluzowanym. Łożysko nadal na przedniej ścianie nic sie nie dzieje, wód płodowych w normie, przepływy tez. Mały cały czas zwrócony główka w dół juz od miesiąca. Wazy 800g, pani doktor mowi ze bardzo dobra waga na ten wiek ciąży- plus to ze on ma bardzo długie nogi, bo waga na 25tc a nogi na 27tc wiec to sie tez rozkłada, brzuszka dużego nie ma (to ważne przy mojej cukrzycy, bo dzieci wtedy magazynują w brzuchu) on na szczęście ma sie dobrze :) trochę odetchnęłam, juz bliżej niż dalej. Jak wróciłam do domu to z chęcią sie położyłam i wyczekuje kolejnej wizyty na 10.01 :)

SHE z niecierpliwoscią czekam na Twoje wieści i mocno trzymam kciuki :)
    Dziewczyny jakoś ten nasz wątek to ma za dużo przykrych przypadków...nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Te straty, walka o dzieci, ile mamy dziewczyn ze szwami, w szpitalu...kwiecień miesiąc swieta Wielkiej Nocy a tak bardzo trudny jak widac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 15:10

kasieniaczek, Milka1991, Reni1982, Jagah, She Wolf, pati87, sallvie, Kjopa3, agadana lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak jakby co sobie kupię kochane , ten adapter , ja to panicznie się boję że coś może nam się stać , a mąż niech sobie gada :-P .

Antonelka, sunshine lubią tę wiadomość

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis polubiłam za dobre wieści z wizyty i wymiarowego bąbla :)

lis87 lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    kasieniaczek- fiu fiu, slodka kruszynka :) Fajnie macie z ta wypozyczalnia adapterow, super ze w ogole taka mozliwosc istnieje.

Edit
    kahaska- u nas w aucie jest taki czujnik, ze nawet jak pasazer z tylu nie zapnie pasow to pika, i pika, i pika, az mozna szalu dostac :D

Ja jak czasami klade torbek na siedzeniu i jest nieco ciezsza to juz wyje :-) wiec pasazerka hop na podloge

kahaśka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis cieszę się bardzo z dobrych wieści u Was :) wiadomo, że leżenie jest ciężkie. ale będziesz miała w marcu piękną nagrodę za to leżenie :) a na wiosnę sobie odbijesz spacerkami z malutkim :)

ja też czekam na wizytę 9 stycznia :)

lis87 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcyzny nie napislam wam, że dostalam ta luteine dopochowow spowrotem:) ale dostalam tez macmirror bral ktos?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vero Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniolkow ja jezdze oczywicie, ale jak bedzie brzuszek wiekszy to dokupie adapter zeby wygodniej bylo

lis cieszymy sie z dobrych wiesci
    kasieniaczek sliczny profil moja cos ostatnio nie chce tak ladnie pozowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:02

lis87 lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano miałam moje maleństwo na rękach przez 3 godz , pożegnałam się z nią ...zmarła 10.38 :( :( :(
    Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i modlitwy ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae - z ubrankami mam podobnie ;) To znaczy rodzina wie, że coś tam kupuję, ale wglądu nie mają ;D Natomiast mężowi chwalę się każdym zakupem i ostatnio mówi "no, to ubranek nam już wystarczy chyba co?" a ja, że nieeee.. nie mam jeszcze bodziaków z krótkim, sweterków cieplejszych, czapeczek brakuje i wymieniam ;D Fakt, że Tymek już ma sporo ciuchów ale w dużej części są to ubranka "do strojenia" albo rozmiar 68 bo coś wpadło mi w oko i nie mogłam się oprzeć. A Tych praktycznych rzeczy do wyprawki troszkę nam jeszcze brakuje.

stowtotka - a nie dacie rady namówić rodziny aby przyjechała do Was? Już bym chyba na Wielkanoc wolała jechać z małym dzieckiem niż teraz.. Przemyśl to :)

neharika - zamurowało mnie.. nie spodziewałam się takiej wiadomości, Ty pewnie tym bardziej. Nie wiem co napisać.. tak bardzo mi przykro :((

mamaaniołków3 - ja cały czas zapinam pasy, zupełnie mi nie przeszkadzają. U mnie dolny pasu przechodzi dość nisko, w zasadzie pod brzuszkiem, więc na dłuższe trasy tylko trochę go naciągam i trzymam w ręku i jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:04

Omon lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się właśnie za jakimi czapkami się rozglądać? Cienkie bawełniane to wiadomo, ale te grubsze? Jakie się grubsze czapeczki nosi w kwietniu? Takie typowo zimowe? wełniane, minky? Czapeczki tez kupujecie część większych a część mniejszych? Zazwyczaj noworodek ma w obwodzie główki ok 36-38cm jest więc sens kupować grubą czapkę w rozmiarze 40-42? Rodzą się takie dzieci? Bo bawełnianą wykorzysta ale takiej grubszej później to już raczej nie nałoży..

Ostatnio jakaś ociężała jestem, ospała, bez życia.. Śpię do 10 a dzisiaj to nawet do 10:30 i wstaję jak na kacu.. o tej porze to już nieraz obiad miałam ugotowany heh..

Mój gościu leży główką do dołu i co wieczór, ale to dosłownie CO WIECZÓR wali mnie nogami po żołądku. Zaraz potem mam mega zgagę :/

Pisałam Wam wczoraj, że czekam na jeszcze jedną paczkę z OLX, właśnie przyszła :) Mega mi się udały te zakupy, zadowolona jestem :) Utargowałam a rzeczy w świetnym stanie :) książeczki dostaliśmy gratis.

2cz7ju1.jpg

wszystkie bodziaki zapinane a dwa z nich z takie ażurkowe - urocze :)

4tojds.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 16:13

Jagah, Szczęśliwa Mamusia, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień ; ( Justin Neharika ; (( wyrazy współczucia.. to wszystko jest bezsensu; (

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justin......
    Serce peka po raz drugi dzisiaj...tego samego dnia takie nieszczescia.....
    Dwa Male Serduszka....pomodle sie za Was....

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ