Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Omon wrote:Dziewczyny, napiszecie jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej?
Bo u mnie 81, 139 i 75.
Zwymiotowałam 15 minut przed drugim pobraniem, więc i tak sporo się przyjęło. W drugiej godzinie spadło, więc może jest szansa, że lekarz przyjmie taki wynik? Jedyne co teraz tak na logikę mogę wymyślić, to że może być obawa, że gdybym nie zwymiotowała to po godzinie mogłabym mieć za wysoki ten cukier - norma do 160. Potem już nie wymiotowałam, więc spadł naturalnie?
No i jednak mam liczne bakterie w moczu, zadzwoniłam do lekarza, zapytał o poziom leukocytów (wyszedł 5-10 przy normie 0-5) i powiedział, że to nie jest zły wynik, mam brać urosept i za kilka dni powtórzyć. Wizytę mam za tydzień i mówił, że nie widzi potrzeby przekładaniaNo i tak się przestraszyłam tych bakterii (już myślałam, że będzie antybiotyk) że w ogóle nie przyszło mi do głowy o tą glukozę zapytać, a już nie chcę do niego dzwonić drugi raz.
Ja właśnie odebrałam swoje wyniki i czekam na wizytę.
U mnie wyszło 85, 166 i 135 -
Venice to oszczedzaj się kochana i oby skurcze ustały, a jak skurcze odpuszcza to założą szew lub paser, zakładają w ogóle jeszcze na tym etapie? Trzymaj się musicie dotrwać jak najdłużej w dwupaku
Co do pieluszek to nie pomogę, bo też jeszcze nie kupowalam.
Szczęśliwa Mamusia aż tak ciepło trzeba dziecko na wyjście ubrać? Mi bratowa mówiła, że ona tylko małego w body, bluzę i spodenki i ciepłe skarpetki no i czapeczkę ubrała, a na to kocyk i było ok, a wychodzili 4 Maja ze szpitala. -
Venice odpoczywaj i niech szyjka się już nie skraca.
Ja kupię pampersy od razu 2. Dużo się nie różnią. Młody miał 3700g i chyba miałam małą paczkę jedynek i zaraz 2 kupowałam dlatego teraz od razu 2 większą paczkę i na razie jedną. Wtedy zobaczę czy są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:22
-
Dziękuję dziewczyny
Pessar założą jak tylko wyciszą się skurcze.
Pati szyjka wcześniej była długa i twarda, 4.5 cm..Jak tylko odstawiłam duphaston zaczęła się skracać. Mimo oszczędzania się skurcze się nasilają, a większe dawki magnezu jakoś nie bardzo działają. -
Aniołkowa mama tydzień temu miałam wizytę normalną i lekarz po zmierzeniu szyjki stwierdził, że się skraca. Skurcze były, ale wtedy szyjka jeszcze była twarda i mówił,że założymy szew. Dzisiaj byłam na kontroli po tygodniu i szyjka miękka z rozwarciem. Same skurcze nie byłyby problemem gdyby szyjka była twarda
-
Dla dziewczyn które przejmują się mocno wagą
"W ciąży przybierasz na masie ciała, nie tyjesz
Tycie to gromadzenie tkanki tłuszczowej. W trakcie ciąży zapas tłuszczu to tylko część „dodatkowych kilogramów” – jest to Twój magazyn energii. Twój organizm czeka wysiłek związany z okresem intensywnego rozwoju płodu, porodem oraz karmieniem piersią. Przyrost masy ciała wiąże się z licznymi procesami, które zachodzą w Twoim ciele, m. in:
-rozwój płodu,
-powiększenie macicy,
-przyrost gruczołów piersiowych,
-powstawanie płynu owodniowego,
-łożyska zwiększenie objętości krwi."
Tego się trzymajmyA po porodzie wróci wszystko do normy
niania.ogg, Antonelka, agadana, lis87, Milka1991, ojejku, sallvie, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
ból zęba dzisiaj powrócił, jutro o 14 dentysta
mam stresa ogromnego
Agadana ja chodzę do szkoły na nfz.
Venice pocieszę cię, że moja koleżanka miała podobnie w 20 tc, poleżała plackiem dwa tygodnie w domu i było dużo lepiej. oczywiście musi się oszczędzać nadal, dużo leżeć ale już jest w 37 tcżyczę, aby u Ciebie też wszystko zakończyło się dobrze
Misiu moja siostra używała wielorazowych, ja się też nad nimi zastanawiamna początek na pewno pampersy bo one są spore te wielorazówki, niby mają napy ale jednak na początek stawiam na pampersy. dzieci siostry szybko odeszły od pieluch, także jakaś metoda na odpieluchowanie jest
-
Nehrika,dziękuję,że się odezwałaś. Przesyłam dużo ciepłych myśli w tych ciężkich dla.was chwilach.
Venice, mam nadzieję,że wycisza Ci się skurcze i będzie wszystko dobrze.
Ale macie piękne ciuszki. Oj.ja.sie.nie mogę doczekać wyjazdu i szaleństwa zakupowego.
Co do pieluch to u nas 1 były w obiegu miesiąc,ale moje dziewczyny malenkie były. Ale myślę, że dwie paczki wystarcza, Zawsze można dokupić. -
Co do pieluch - ja nie chcę dużo kupować, bo nie wiadomo, czy dziecka dana firma nie uczuli. W szpitalu po porodzie u mnie dostaje się jedną paczkę Pampers białych chyba 1.
Byłam w tesco, nie dość, że mały wybór, to i wszystko przebranew większości zostały tylko rozmiary 44. Ale coś upolowaliśmy. ciekawe czy w ten ciepły szary pajacyk moje dziecię się w październiku zmieści
No i aktualizujemy się w 25t
pati87, Kjopa3, misKolorowy, Szczęśliwa Mamusia, sallvie, agadana, Korcia, Justyna Sz, Omon, vitae13, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:ja nie mam pojęcia... Ale zaintrygowało mnie Twoje wrześniowe l4 - czy jak byłam w czerwcu na l4 ciążowym (poronienie) to co będą mi liczyć jak pójdę teraz od stycznia?
Hmm w sumie to nie wiem. Może to czerwcowe nie będzie brane pod uwagę? Bo wydaje mi się że średnia liczy się do.pierwszefo zwolnienia ciążowego. Tj u mnie mimo że w zasadzie pracowałam wrzesień -listopad to i tak nie ma znaczenia.
Ja trochę źle zrobiłam że grudzień byłam w domu,no ale miałam antybiotyk i tak dogadalam się z kierowniczka że wezmę dłuższe zwolnienie żeby mogła przekazać moje obowiązki. Aczkolwiek w pracy bardzo się przydać bo jest dużo roboty.
Vero Ty bardzo dużo pracowałas.
Myślę żeby wrócić na ok 3 tygodnie jeszcze.
Problem jest w tym że w drugim tygodniu stycznia zostaje sama z małym (mąż w delegacji, nikogo do pomocy) i nie dość że będzie ki ciężko to jeszcze znając chichot losu to mi się pichoruje i będę musiała w domu siedzieć
Ale postanowiłam wrócić, chyba że lekarz mnie przekona żebym tego nie robiła
Dziękuję Wam za opinie :* -
nick nieaktualnyDonia12 wrote:Ja pierwsze zwolnienie z kodem B miałam w październiku. A średnia mi liczą od sierpnia 2015 do lipca 2016. W sumie to nie zapytałam dlaczego... Teraz mnie dopiero tknelo. Idę wysłać maila
-
nick nieaktualny