X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarze ten avatar od innej dziewczyny z of ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Śliczne ubranka dla waszych maluszków kupiłyście :) Gratulacje udanych wizyt ! My wizytujemy już za 5 dni :) Nie mogę się doczekać aż zobaczę moją kruszynkę :)
    Neharika Nie wiem czemu ale poczułam z tego Twojego wpisu dużo siły którą masz. Tak mi przykro że Ciebie i Justin spotkało to co spotkało na takim etapie ciąży gdzie już teoretycznie nie miało prawa się wydarzyć .
    pati Przykro mi z powodu zachowania Twoich teściów. Mama mojej mamy niestety też od zawsze wyróżnia w wnukach i w córkach i jest zdecydowanie za siostra mojej mamy która tylko czeka na jej pieniądze i w ogóle. A do mojej mamy miała problem już na starcie od urodzenia bo przez nią ma bliznę po cesarce.. No wiecie co jak tak można do własnego dziecka powiedzieć ? Dlatego my z nią nie utrzymujemy kontaktu może i wy powinniscie z mężem dać tesciom do zrozumienia trochę?

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo ja jestem zielona - mój synek urodzi się prawdopodobnie w ostatnim tygodniu marca i teraz jeśli chodzi o ubranka - takiemu maluszkowi zakładam jakieś body z długim rękawem na to bluzeczka i spodenki no albo jakiś pajac tak? Szczerze mówiąc nie lubię dzieci w pajacach takie moje zboczenie ;) więc się zastanawiam co potrzebuję kupić. Pajace do spania oczywiście są ok ale na dzień wolę spodnie i nie wiem ile czego mam kupić. Trochę ciuchów mam, jeszcze dostanę i głupieję :D
    body z krótkim rękawem na 56/62 przyda mi się w ogóle? i powiedzmy na pierwsze 3 miesiące do lata to jakie rozmiary mam brać pod uwagę zakładając że urodzę dziecko 'w normie' hihi ani nie malutkie ani bardzo duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 17:20

Filipek - 09.03.17 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Szczęśliwa Mamo zawsze masz takie urocze zdjęcia profilowe, Twoje ? :)

a w ogóle chciałam się pochwalić Wam matki, że byłam dzisiaj w galerii i kupiłam SOBIE nie dziecku kilka rzeczy :)

Mam jeszcze pytanie do pracujących? JAk się czujecie? Bo ja chciałabym od piątku wróccić do pracy ale trochę się boje, że fizycznie mogę nei dać rady. Pozycja siedząca nie jest super wygodna :/ no i raz czuje się lepiej raz gorzej. plus jest taki, że mam aktualne jeszcze miesiąc zaświadczenie o karmieniu więc mogę pracować 7 godzin :)
    Ja się w pracy czuje genialnie, za to jak mam wolne to zaczynam sie wsłuchiwać w swoje ciało to zaczyna mi wszystko po kolei dolegać ;) no i ja juz kończę. Rozumiem ze chcesz wrócić żeby finansowo troche podreperować i do macierzyńskiego żeby byla lepsza kwota? Dobrze rozumiem, że jak zajdziesz na końcówce macierzyńskiego 80% to potem na kolejnym macierzyńskim liczą 80% z tych co dostawałaś na macierzyńskim?

Ed. Widzę po suwaczku ze nie zaszłaś w ciążę na macierzyńskim. Bylas na wychowawczym bezpłatnym? Tak czy siak jesli finansowo Wam to mocno pomoże i dzieki temu macierzyński będzie wyższy to ja bym wróciła, spróbujesz a jak nie dasz rady to na l4 pójdziesz i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 17:26

• eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku finansowo nie ma to dl amnie znaczenia bo macierzyński jest wyliczany ze średniej rocznej poprzedzającej ciążowe zwolnienei lekarskie. A ja pierwszy raz byłam dwa dni we wrześniu więc wydaje mi się że będę miała średnią luty (bo wtedy wróciłam z poprzedniego macierzyńskiego - sierpień).
    W sumie to chyba chcę wróccić do pracy bo lubię pracować. Niby do porodu juz niedaleko, 3-3,5 miesiaca to można by posiedzieć w domu ale jak bym popracowała jakieś trzy tygodnie to szybciej mi minie.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku a jak mi sie teraz będzie liczył macierzyński? Tak jak napisałam?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też się pochwalę, bo w ostatnim czasie trochę kupiliśmy :)

Kocyk z h&m
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67e313a567d6.jpg

Dzisiejsze zakupy ze smyka i pepco
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8413fa6b7da4.jpg

Bodziaki z Allegro, ale są przesłodkie urzekły mnie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ddb81a20c46.jpg
    I zakupy z promocji Tesco
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c24ca734f68.jpg

Justyna Sz, pati87, Niebieskaa, agadana, Milka1991, Omon, Kjopa3, lis87, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, ilae, Antonelka, Korcia, nutella_, IGA.G, vitae13, Lokokoko lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Vero Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja zaczynam od 1.01 pracowac tylko z domu laptop i tyle, ale szczerze bardzo sie z tego ciesze bo to 100% mojego wynagrodzenia plus zawsze moge sie polozyc i porobic cos w domu. Wczesniej jezdzilam 2h w jedna strone plus 9h w pracy , spotkania do wieczora itd... uff teraz sie ciesze gdy moge polozyc sie na chwile i posluchac i poczuc moj brzuszek. Moze zredykuj do 80 lub 50 % ? , ale jesli lubisz i mozesz pracowac nie rezygnowalabym calkowicie:)

piekne ciuszki dziewczyny, ja szukam teraz koncowych promocji na effii maja 30% na wszystko :) wiec chyba kupie posciel, ochraniacz do tego przescieradlo do wozka.

neharika, modle sie za wszystkie maluszki tego roku ktore sa aniolkami

Gakin, ja kupilabym jeden zestaw cieplejszy moze marzec zaskoczyc sniegiem , deszczem a ogolnie wiosennie robi sie dopiero w kwietniu. ciezko przewidziec rozmiar ale ja osobiscie nie lubie gdy dzieci sa w ubrankach 2 rozmiary za duzych wiem ze dla niektorych to oszczednosc ale sama uwazam ze nie wyglada to dobrze i czesto za duze rowniez nie sa wygodne wiec kilka 56/62 Ci sie przyda, cos cieplejszego na pewno.

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam część ciuszków na 56, bo też nie lubię jak dzieci są ubrane w za duże i się w nich topią, jak się nie przydadzą to zostaną dla kolejnego dzidziusia, mam nawet ciuszki w rozm 44 ;) a odnośnie czegoś cieplejszego to też zamierzam kupić jakiś kombinezon taki wiosenny, bo przełom marzec kwiecień, może być jeszcze chłodny, a nie wiadomo kiedy synek postanowi się urodzić ;)

A i prawie skończyliśmy już pokoik dla synka, jak mi się uda to wrzucę zdjęcia, brakuje tylko przewijaka i fotela "do karmienia", ale w ikei cały czas są niedostępne...

Co do pracy to myślę, że na tym etapie już lepiej sobie odpuścić, skoro nie musisz wracać, zwlaszcza że w ciąży nie jest wskazana długa praca w pozycji siedzącej, ale zrobisz jak będziesz uważała ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
  • Omon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszecie jakie miałyście wyniki krzywej cukrowej?
    Bo u mnie 81, 139 i 75.
    Zwymiotowałam 15 minut przed drugim pobraniem, więc i tak sporo się przyjęło. W drugiej godzinie spadło, więc może jest szansa, że lekarz przyjmie taki wynik? Jedyne co teraz tak na logikę mogę wymyślić, to że może być obawa, że gdybym nie zwymiotowała to po godzinie mogłabym mieć za wysoki ten cukier - norma do 160. Potem już nie wymiotowałam, więc spadł naturalnie?

No i jednak mam liczne bakterie w moczu, zadzwoniłam do lekarza, zapytał o poziom leukocytów (wyszedł 5-10 przy normie 0-5) i powiedział, że to nie jest zły wynik, mam brać urosept i za kilka dni powtórzyć. Wizytę mam za tydzień i mówił, że nie widzi potrzeby przekładania :) No i tak się przestraszyłam tych bakterii (już myślałam, że będzie antybiotyk) że w ogóle nie przyszło mi do głowy o tą glukozę zapytać, a już nie chcę do niego dzwonić drugi raz.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon nyślę że masz dobre wyniki cukru. mi lekarz powiedział że najważniejsze żeby ten wynik po 2h był widoczny spadek :) ale wiadomim co lekarz to teoria.
    Co do pracy to ja miałam plan pracować do końca roku właśnie i te 3 ostatnie miesiące poodpoczywać. Uważam że już warto bo 8h w pozycji siedzącej nie jest fajne. Ja mam anemię więc często mi słabo dodatkowo, ale wyszło jak wyszło i od sierpnia jestem na l4.

• agadana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka Może tak być, że Maluch gdzieś uciska na żołądek, bo jak czuję kopniaki to nie czuję bólu a jak boli to nie czuję ruchów- tak jakby gdzieś głębiej się schował i tam uciskał.

Gakin Ty mówisz, że przy takim bólu jadłaś a mi całkowicie odebrało apetyt, dzisiaj rano zjadłam tylko owsiankę i o 17 dopiero kawałek ryby z chlebem ale to bardziej z rozsądku niż z głodu. Ogólnie mimo, że te mocne ataki minęły właściwie to czuję jak w środku wszystko jest obolałe i takie "ciężkie". Noc miałam nie przespaną ale jak zasnęłam dziś o 12 to spałam do 15.30 i na szczęście spokojnie.

Pati Ja bym narazie darowała sobie zakup tej spacerówki- i tak teraz macie największe wydatki a ta spacerówka tak od razu nie będzie Wam potrzebna. A może będzie tak, że zachowanie Teściów zmieni się jak na świat przyjdzie Wasze dziecko? A może oni po prostu tak jak wiele osób starszych nie uznają zakupów dla dziecka na tym etapie tylko dopiero pod koniec ciąży lub po porodzie? Bardzo często tak jest, że ludzie zaradni mają w takich sytuacjach jak Ty "gorzej", bo wiadomo, że sobie zawsze sami poradzą i nie potrzebna im dodatkowa pomoc a nad takimi jak ich była synowa trzeba się litować. Już nie raz widziałam takie podejście, że nawet jak widać, że nie powinno się takim ludziom pomagać to przez klapki na oczach innych, dostają tą pomoc, bo np. ciągle tylko żalą się jak im w życiu źle. Mi do głowy przyszła jeszcze jedna myśl- może być im żal właśnie córki męża, ze względu na to, że ma taką a nie inną biologiczną matkę. Póki co, zrobiłabym tak jak napisała sallvie- trzeba dać im do zrozumienia, że ich zachowanie nie jest sprawiedliwe, zwłaszcza, że u Was się nie przelewa. Co innego gdyby zawsze tacy byli a tutaj masz prawo czuć się z tym źle. Podsumowując- z ich pomocą czy bez nich, lepiej lub gorzej Wy sobie poradzicie. Najważniejszą rzeczą jaką dziecku można dać jest Wasza ogromna miłość, bo to odczuje najbardziej a to w jakim wózku jeździło ma znaczenie tak naprawdę tylko dla nas. Musisz zacisnąć zęby i być twardą kobietą :)

Iga Gdzie chodzisz do szkoły rodzenia? To jest szkoła płatna czy nie? W ogóle nie jestem zorientowana w temacie i nie upieram się jakoś szczególnie żeby się zapisywać ale to najwyższy czas żeby się nad tym poważnie zastanowić.

Karolyn Śliczny ten wózek!! Wygląda mega zgrabnie i chyba jest bardzo łątwy w obsłudze. Fajnie, że trafiła Ci się taka okazja :)

Aniołkowa Dzięki za opinię o laktatorze. Wcześniej już wytypowałam akurat ten ale tak ładnie go nikt nie opisał tutaj jeszcze :) Twoja recenzja+ cena przemawiają całkowicie na tak!

eforts Podziwiam za chęci do pracy. Ja już nie dałabym rady a Ty masz jeszcze małe dziecko... Mi już jest ciężko, coraz częściej jakieś dolegliwości się mnie czepiają a poza tym im więcej ludzi w otoczeniu, tym większe ryzyko zachorowań, zwłaszcza w tym okresie. Ja wszelkich chorób boję się jak ognia odkąd w ciąży przytrafiło mi się takie kilkudniowe przeziębienie z gorączką. Kiedy zamierzasz iść na zwolnienie takie już do dnia porodu?

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Ojejku a jak mi sie teraz będzie liczył macierzyński? Tak jak napisałam?
    ja nie mam pojęcia... Ale zaintrygowało mnie Twoje wrześniowe l4 - czy jak byłam w czerwcu na l4 ciążowym (poronienie) to co będą mi liczyć jak pójdę teraz od stycznia? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny bo ja jestem zielona - mój synek urodzi się prawdopodobnie w ostatnim tygodniu marca i teraz jeśli chodzi o ubranka - takiemu maluszkowi zakładam jakieś body z długim rękawem na to bluzeczka i spodenki no albo jakiś pajac tak? Szczerze mówiąc nie lubię dzieci w pajacach takie moje zboczenie ;) więc się zastanawiam co potrzebuję kupić. Pajace do spania oczywiście są ok ale na dzień wolę spodnie i nie wiem ile czego mam kupić. Trochę ciuchów mam, jeszcze dostanę i głupieję :D
    body z krótkim rękawem na 56/62 przyda mi się w ogóle? i powiedzmy na pierwsze 3 miesiące do lata to jakie rozmiary mam brać pod uwagę zakładając że urodzę dziecko 'w normie' hihi ani nie malutkie ani bardzo duże.

Ja mam takie przeczucie , że po tym dniu 17 Marca , a wtedy będzie ciąża donoszona mogę urodzić choć nie nastawiam się na to , to już od Ani zależy kiedy zechce z nami się przywitać , a co do ubranek to ja córeczki rodziłam w maju i tak jak na wyjście , Gabrysię ubrałam w body z długim rękawem , śpiochy całe zapinane , kombinezon polarowy , czapeczka ciepła wiązana , kocyk cieplutki ( mąż jakby co miał zapakowaną i podpisaną torebkę, z kołderką ) w nosidełko i do samochodu .

Jak chcesz to kup duzo rozmiarów 56 i 62 np spodenek , body z długim i krótkim rękawem , spodenki , rajstopki , skarpetki, ja też śpiochy , pajacyki mało co zakładałam , jak już założyłam to takie zapinane lub zasuwane po całości męczyło mnie trochę , to odpinanie i zapinanie za każdym razem jak pampers zmieniałam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:23

• Venice Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj po wizycie i u mnie nie za ciekawie :(
    Szyjka skraca się, narazie jest 2.5 cm więc jeszcze tragedii nie ma, ale jest miękka i mam lekkie rozwarcie.
    Nie mogą mi założyć pessara ani szwu, bo mam skurcze. Przez tydzień mam zwiększyć dawkę magnezu i leżeć jak najwięcej.Jeśli skurcze będą się utrzymywały to w poniedziałek dostanę skierowanie do szpitala i tam podłączą mnie do kroplówki z magnezem. Lekarz powiedział, że nie wiadomo ile będę leżeć...może być tydzień a może być miesiąc..Ważne, żeby wytrzymać do końca stycznia powiedział.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana ja przy tym bólu zjadłam ale z rozsądku. Nie miałam ochoty ani nie czułam głodu - zjadłam bo myślałam że to jest powodem tego ucisku. Dzisiaj też bolało i tak sobie uświadomiłam że często boli jak za długo siedzę. Chyba dziecku nie jest zbyt wygodnie wtedy :) ważne że już Ci lepiej. Trzeba by zapytać o to lekarza. Mój mówił że różne bóle mogę czuć bo raczej jestem szczupła i nie ma amortzacji ;)

agadana lubi tę wiadomość

• Vero Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze juz bylo takie pytanie ale jednak dzisiaj kupuje kosmetyki, i pampersy itd. ile paczek macie na poczatek ?

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero wrote:
    mysle ze juz bylo takie pytanie ale jednak dzisiaj kupuje kosmetyki, i pampersy itd. ile paczek macie na poczatek ?
    Pampersy w rozmiarze 1 lepiej wziasc 1 paczke bo jak dziecko rodzi sie duze kolo 4kg to czesto są juz za male mimo ze na opakowaniu pisze od 2 do 5kg. Za to w rozmiarze 2 mozna kupic kilka paczek.
    Kosmetyki tez po 1 sztuce bo nie wiadomo czy nie uczulą dziecka.

Moja corka wazyla 3620 i zuzyla 2 paczki w rozmiarze 1.
    Kolezanka urodzila dziecko 4kg i rozmiar 1 byl juz za maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:11

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam 1 duza paczke ale na bank jeszcze kupie moze z 3

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice
    To zycze ci milego lezenia i oby ta szyjka juz sie bardziej nie skrocila.
    A jak wczesniej mialas z szyjka wszystko w normie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:08

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ