X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 10:23

Szczęśliwa Mamusia, Korcia, Omon, Justyna Sz, Kjopa3, pati87, Milka1991, IGA.G, sallvie, mamaaniołków3, She Wolf, Lokokoko, agadana lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mini test canpol babies easystart, "na sucho":

Wszystko ładnie wygląda, 3 tryby pracy tj. rozruch, natural i strong, do tego trzy prędkości ale to wszystko można wyczytać. :D Z rzeczy bardziej subiektywnych...

Mega wielki plus:
    można podłączyć inne butelki, wypróbowałam z Medelą i Lovi, żaden problem

Inne plusy:
    -cicha praca
    -bardzo łatwa obsługa i montowanie
    -niska cena

Minusy:
    -butelka się "kolibie" na podstawce
    -brak rozmiarów nakładek do wyboru. Na moje piersi wygląda to duże bo mam małe ale po pierwsze może urosną :D po drugie nie wiem czy to wpływa na użytkowanie, nigdy nie używałam laktatorów.

Kjopa3, Milka1991, agadana lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia się zapisałam. Babka mi mówi, że na luty to nie ma opcji, bo mają ponad stan, a ja jestem w bardzo dobrej sytuacji :/ bo właśnie niby zapisują panią, która termin ma na koniec marca, a będzie chodzić tak jak ja - od 7. marca pierwsze zajęcia.
    Może rozważymy z mężem płatną szkołę rodzenia nieco wcześniej, a tam do szpitala pójdę tylko ze względu na to, że będę mogła dowiedzieć się, jak wygląda wszystko od strony technicznej.

A żeby było śmieszniej - w moim Raciborzu nie ma innej szkoły rodzenia niż ta w szpitalu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 13:29

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodziłam na szkole rodzenia. Jakoś nie czułam potrzeby,może dlatego że w rodzinie i wśród znajomych były dzieci i wiedziałam co i jak. Ale wierzę, że to ciekawa sprawa.

Ja zawsze byłam chuda ale kiedy zaczęły się problemy z tarczyca to przytyłam ale do wagi "w normie". Teraz mam 6kg na plusie i wiem,że czasem na dużo sobie pozwalam.

8p3o3e3k2s82vwqj.png

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to zdecydowanie zgadzam się z tym, że na sporo rzeczy nie mamy wpływu. Mam oczywiście całą masę koleżanek co "musiały" się odchudzać a ja sobie nigdy nic nie odmawiałam i jakoś nie tyłam, mimo problemów z tarczycą. Nie powiem, że mnie to nie cieszy, wręcz przeciwnie, ale zdecydowanie rozumiem, że na wiele rzeczy nic nie możemy poradzić i nie patrzę na grubsze mamy z myślą, że się zaniedbały. Nie wiem jak reaguje ich organizm ani jaki prowadzą tryb życia, jakbym znała taką mamuśkę i wiedziała, że to tylko i wyłącznie jej wina, a raczej fastfoodów itp. itd to wtedy inna sprawa. Jak widzę osobę (nie ciężarną) baaardzo otyłą z chipsami w jednej i batonem w drugiej ręce, najlepiej jeszcze z colą w kieszeni to myślę o niej/nim mniej przychylnie. Ale z drugiej strony to ich życie, ich wybór.

Ja sobie szkołę rodzenia raczej daruję bo jest u mnie super droga i nie mam pewności, że wszystko zrozumiem (jak udałoby mi się znaleźć po angielsku to może, po francusku nie ma szans).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 13:47

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Omon Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na krzywej. I zwymiotowałam po 45 minut od wypicia :/ W laboratorium się nie przyznałam, bo i tak musiałam czekać na męża, badanie opłacone więc stwierdziłam, że zostanę, wynik będzie jaki będzie, lekarzowi oczywiście powiem i niech myśli co z tym zrobić. Chociaż mam ogromną nadzieję, że nie będę musiała tego drugi raz robić, chociaż pewnie to mało prawdopodobne...

Bardziej się obawiam wyniku moczu, bo od wigilii sikam jak głupia i wczoraj doszło pieczenie - ale nie wiem czy to pieczenie to zapowiedź jakiejś infekcji czy to może być po prostu podrażnienie po częstym podcieraniu? Wczoraj mąż powiedział, żebym może czymś posmarowała łagodzącym - z racji tego, że rano miałam mocz do badania zawieźć to już niczym nie smarowałam, ale tak sobie myślałam ewentualnie jak posmarować to czym, no i jedyne co wymyśliłam to sudocrem - mam próbkę ze szkoły rodzenia. Tylko pytanie czy mogę go stosować (wychodzę z założenia, że skoro od 1 dnia życia dziecka można go używać to i w ciąży chyba też?) no i czy w ogóle mi to coś da? Zakładając, że pieczenie u mnie jest spowodowane podrażnieniem przez podcieranie?

Ja ze szkoły rodzenia jestem zadowolona, no ale ja chodzę do płatnej, więc to pewnie też ma dużo do rzeczy :P U mnie w mieście jest szkoła, gdzie zapisują na sztuki, dają na pierwszym spotkaniu torbę ulotek i to by było na tyle.
    A tu gdzie ja chodzę to mi się tylko grupa nie podoba. Na pierwszych zajęciach dostaliśmy np. gazetki o bankowaniu krwi pępowinowej - położna powiedziała, że na drugich zajęciach będzie spotkanie z konsultantką i żeby zainteresowani zapoznali się z materiałem i zastanowili się o co ewentualnie zapytać.
    W gazetce była opisana teoria - co to krew pępowinowa, po co się ją bankuje, jak wygląda procedura, jest szczegółowy cennik, lista chorób leczonych komórkami macierzystymi, obszerna tabela z przykładami wyleczonych osób - wiek pacjenta, rok przeszczepu, nazwa choroby itd. No generalnie konkretna podkładka na takie spotkanie, żeby już zainteresowani mogli zapytać o szczegóły. Tymczasem w grupie były 2 osoby zadające pytania, które coś wnosiły i cała reszta przeszkadzających - no ja nie rozumiem jak mając przed nosem gazetkę z cennikiem można pytać ile kosztuje takie bankowanie i co się tymi komórkami leczy.

Antonelka wielkie brawa dla takiego faceta, ja swojego musiałam prosić żeby ze mną chodził :P

Pati u nas też jest w rodzinie podział na lepszych i gorszych. Moi rodzice od września tyle gadali, że nam na gwiazdkę wózek kupią. Oczywiście na gadaniu się skończyło. My nawet na ślubie od nich złotówki nie dostaliśmy, podczas gdy na wesele mojego brata brali kredyt, bo przecież K. musiał mieć wesele na wypasie przecież. Wiem, że to przykre, ale trzeba się przyzwyczaić. My mamy teraz dobrą sytuację, ale też raczej nowego wózka kupować nie będziemy.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Dzieki za wielki odzew.
    Z mezem zdecydiwalismy ze poszukamy ten quinny ale używany.
    Oczywiście i tak mąż powiedzial ze tak czy siak porozmawia z mamą i poprosi ją o pomoc w zakupie wózka. Bo w sumie wszystko sami kupujemy. A jak jego corka byla mala to całą wyprawke kupili jego rodzice fakt ze to bylo miesiąc przed porodem.
    A my jak do tej pory wszystko sami.
    Nawet lozeczko juz mamy takie co mi się podobało klups luna nowe kosztuje od 550zl a my za uzywane zaplacilismy 250zl.

Zaraz wstawie zdjecia ubranek kupionych na -50% wiec maxymalnie 3.50 za szt placilam.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniłkowa dziękuję za relacje laktatora na pewno się przyda. Ja na razie nie kupuję ale w razie czego będę nastawiona na ten canpola. Chociaż zastanawiam się czy może kupić i odciągać później mleko żeby nie było jak z pierwszym,że wszędzie z nami jest a żeby więcej też zostawał u babć i cioć.

Nad szkołą rodzenia też się zastanawiam ale chyba przez internet popatrzę. Mnie interesuje głównie technika oddychania przy skurczach. Po pierwszym porodzie tego żałowałam,że może lepiej poradziłabym sobie ze skurczami jak bym wiedziała jak oddychać. A tak to nie czułam potrzeby żeby chodzić ;-)

Milka1991, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Mój mini test canpol babies easystart, "na sucho":

Wszystko ładnie wygląda, 3 tryby pracy tj. rozruch, natural i strong, do tego trzy prędkości ale to wszystko można wyczytać. :D Z rzeczy bardziej subiektywnych...

Mega wielki plus:
    można podłączyć inne butelki, wypróbowałam z Medelą i Lovi, żaden problem

Inne plusy:
    -cicha praca
    -bardzo łatwa obsługa i montowanie
    -niska cena

Minusy:
    -butelka się "kolibie" na podstawce
    -brak rozmiarów nakładek do wyboru. Na moje piersi wygląda to duże bo mam małe ale po pierwsze może urosną :D po drugie nie wiem czy to wpływa na użytkowanie, nigdy nie używałam laktatorów.

aniołkowa wyczytałam że ten laktator ma bardzo dobre opinie, a przy tym świetną cenę :P ja z zakupem poczekam do porodu, żeby zobaczyć czy będzie mi potrzebny, ale jeśli tak to raczej wezmę właśnie ten :D
    dzięki za recenzję ;)

Byłam na spacerku, super sprawa, mroźne powietrze, śnieżek, słonko, od razu czuję się lepiej :)

aniołkowa mama, Lokokoko lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z serii bardzo głupich. Czy w gondolce powinny być pasy?:D Czy zawsze są bez? Ja będę dużo podjeżdżać pod górki i co jak dziecko będzie zjeżdżać? Dodatkowo widzę, że śpiworki mają wycięcia na pasy:
    http://www.empik.com/spiwor-do-wozka-iceland-s13-polar,p1133351209,dziecko-p
    (ten mi się podoba) i to wtedy wycięcia są do spacerówki już czy jak?

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czasem bywa tutaj nerwowa i nieprzyjemna atmosfera, dzielimy się smutkami dnia codziennego i dolegliwościami. Jesteśmy wszystkie w stanie błogosławionym, więc może postarajmy się częściej dzielić radościami i pozytywnymi rzeczami. Pochwalcie się prezentami i wrzucajcie w komentarzach zdjęcia pokazujące magię Waszych świąt ;-) Naładujmy wspólnie poświąteczne akumulatorki ! Ja tradycyjnie, zamieściłam wszystko na blogu: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357891718,title,Prezenty,index.html Jeśli macie wolną chwilę oraz chęci, zapraszam serdecznie ;-)

rrb7y10.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolekcja pajacy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9b44dfc24f0.jpg

url=https://naforum.zapodaj.net/61a75f991009.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a75f991009.jpg[/url]

sallvie, Milka1991, mamaaniołków3, IGA.G, Kjopa3, Omon, vitae13, kasieniaczek, Lokokoko, ojejku, Justyna Sz, agadana, Niebieskaa, Korcia lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Kolekcja pajacy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9b44dfc24f0.jpg

url=https://naforum.zapodaj.net/61a75f991009.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61a75f991009.jpg[/url]
    ale śliczności ja też chcę:D

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w second handach nigdy nie ma takich fajnych rzeczy :/

PS. I na stronie H&M wyprzedaż również. Dla maluchów mało rzeczy, ale kurtki ciążowe są na przecenie. Dziewczyny myślicie, że warto dać 160zł za typowo ciążową kurtkę? Teraz chodzę w takiej, którą na tyłek nie naciągnę, bo w brzuchu jej wtedynie zapnę :D więc max. 2 tygodnie i kurtka idzie do szafy. A drugą mam taką, co ma dużo luzu z przodu, ale jest krótka i im brzuszek większy, tym coraz mniej zakrywa. Teraz jak stoję wyprostowana, to mam ją do pępka praktycznie. Dziecko chyba odczuwa zimno, prawda?
    A taka kurtka później myślicie, że sprzeda się chociażby za połowę ceny, zakładając, że będę o nią bardzo dbać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 14:22

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28290641ef97.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09da59360e3a.jpg

sallvie, Milka1991, Omon, mamaaniołków3, She Wolf, Lokokoko, ojejku, Justyna Sz, agadana, Niebieskaa, Korcia lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja bym kupiła 74, najwyżej założysz ciut później ale dzianinowa to akurat na jesień Właśnie siostra kupiła mojemu Olkowi taki misiowy kombinezon na wrzesień/pazdiernik i też powiedziałam żeby wzięła 74 (ps. są poprzeceniane z 60zł na 23zł!!! Polecam się wybrać do TESCO i działu F&F :) )

Ojejku, o fotelikach możesz dużo się dowiedzieć na stronie fotelik.info. Jak dla mnie to kopalnia wiedzy.

Pati, przykra sprawa ale myślę tak jak dziewczyny, lepiej chyba samemu ogarniać za mniejsze pieniądze niż potem usłyszeć coś niemiłego. My niestety nie możemy na nikogo liczyć. Wiem, że moja mama latałaby po second handach i polowała w sklepach na super rzeczy. Jestem też przekonana, że chciałaby dołożyć się do wyprawki i kupić wózek, łóżeczko albo coś innego z wyposażenia. Niestety mama zdążyła tylko zobaczyć naszego starszego synka na płytce z usg genetycznego. Nigdy nie miała dużo pieniędzy ale zawsze robiła jakoś tak, że nam wystarczało. Mój tata jest już starszy, schorowany, nie w głowie mu zakupy. Teściowie za to w sile wieku, aktywni zawodowo, dobrze zarabiający ale nigdy nie zaproponowali, że dołożą się do wyprawki. Ja szczerze mówiąc nie prosiłam i nie poproszę. Dla starszego synka prawie wszystko mieliśmy używane. Dla Maluszka w brzuchu trochę już rzeczy mamy więc mogę sobie wreszcie pozwolić na w większości nowe ciuszki ale nie kupiłabym wózka za 3tyś.
    Jak nie chcesz kobyły to może zerknij na wózek taki jak Britax 4 Agile? Spacerówka w Smyku jest teraz za niecałe 900zł, gondole można dokupić nową albo używaną. Ja właśnie na taki zestaw się przyczajam. Wg mnie to super opcja i to nowego wóżka. Będę też patrzeć za używką.

A teraz trochę prywaty. Spójrzcie jakie cudo mam w brzuchu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/436c6c9d0ef7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df551ea611f2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c9816318c8f.jpg

A po badaniach poszłam do Galerii... Ludzi ogrom... Chciałam coś upolować w H&M dla Maluszka ale to co online mają w promocji to w sklepie jest w regularnej cenie...
    Weszłam do TKMaxa i przecierałam oczy ze zdziwienia. Mnóstwo ciuszków niemowlęcych w powalających cenach np 3 body Carter's za 32zł, albo set 5 częsciowy za 31zł, 2 pajace za 25zł... No trochę tego wzięłam... Zdjęcia jutro bo dziś już nie zdąże, trzeba jechać do przedszkola :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 14:25

sallvie, ilae, Antonelka, pati87, Milka1991, Kjopa3, Omon, She Wolf, Lokokoko, misKolorowy, agadana, Justyna Sz, Niebieskaa, Korcia lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Niebieska, ja bym kupiła 74, najwyżej założysz ciut później ale dzianinowa to akurat na jesień Właśnie siostra kupiła mojemu Olkowi taki misiowy kombinezon na wrzesień/pazdiernik i też powiedziałam żeby wzięła 74 (ps. są poprzeceniane z 60zł na 23zł!!! Polecam się wybrać :) )

Gdzie gdzie?! :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, w TESCO!!!! :) Już dopisuje :D
    i jeszcze kupiłam na 62 cieplejszy w Smyku - zrobie zdjęcie jak wrócę :)

qjn3p1.png1kjSp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Ilae, w TESCO!!!! :) Już dopisuje :D
    i jeszcze kupiłam na 62 cieplejszy w Smyku - zrobie zdjęcie jak wrócę :)

Mąż mnie zabije za te zakupy dla małej :D u mnie tesco ma ubogi asortyment, jeśli chodzi o maluszkowe ubranka, ale może dziś tam podskoczę :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Mąż mnie zabije za te zakupy dla małej :D u mnie tesco ma ubogi asortyment, jeśli chodzi o maluszkowe ubranka, ale może dziś tam podskoczę :D
    Jutro chyba podjadę wiec krzycz jakby co ;)

qjn3p1.png1kjSp2.png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ