Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale to chyba się liczy 12 miesięcy od danego l4, czyli za listopad naliczali średnią od listopada 2015 do października 2016, a za grudzień już się to przesuwa i liczą od grudnia 2015 do listopada 2016, tak mi tłumaczyli i ja rzeczywiście dostaje co miesiąc inną wypłatę, bo w niektórych miesiącach miałam nadgodziny i zależy, czy akurat te się łapią do średniej.
-
eforts w Szwajcarii ciezko dostac zwolnienie, ale mam fajnego lekarza i w sumie moglam isc od razu, ale mam tez ciekawa prace i na poczatku szkoda mi bylo, ale teraz z dojazdami juz ciezko wysiedziec i szczerze bardzo lubie miec czas zeby porobic w domu cos. jesli masz sie przemeczac to bez sensu tez.
dzieki dziewczyny mysle ze kupie po paczce new born 1 sensitive, i 2 mini do tego kilka paczek chusteczek na poczatek pewnie wystarczy. A macie moze liste kosmetykow ktore juz kupilyscie ja wlasnie przegladam swoja liste i sie zastanawiam czy nie zapomnialam o czyms17.03.2017Sofia
-
Ja kosmetyków nie mam jeszcze w ogóle, ale w piątek mąż ma wolne, o 14:20 mamy wizytę, a później jedziemy do Askotu na zakupy
i po drodze do Altrak zobaczyć wózki
ostatnio bardzo spodobał mi się Tutek Grander Play lub Play eco macie może jakieś opinie na jego temat?
http://www.altrak24.com/z-kolami-obrotowymi/28-tutek-grander-play.html#/fotelik_samochodowy-bez_fotelika -
Hej, u nas jednak chyba chłopak. Nie na 100% bo nogi oplątane pępowiną
Waga +-960g. Następna wizyta za miesiąc a potem co 2 tygodnie. Test glukozy blisko górnych granic, więc mam ograniczyć słodkości, których i tak mało spożywam.
Szczęśliwa Mamusia, sallvie, misKolorowy, kasieniaczek, ojejku, Jagah, Korcia, Kjopa3, niania.ogg, Antonelka, She Wolf, Justyna Sz, Milka1991, Krucha, pati87, Omon, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
A my się musimy pochwalić że wreszcie maluszek dał kopniaczka którego tatuś poczuł
do tego widzi jak maluch szaleje w brzuszku
Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, Antonelka, pati87, Lokokoko lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witamy Was po świątecznie. U nas cisza i spokój. Życzymy dużo radości miłości i dzieciaczków zdrowych w terminie w tym 2017 roku. BuziakiSzczęśliwa Mamusia, misKolorowy, sallvie, nutella_, Korcia, Kjopa3, Antonelka, Justyna Sz, pati87, kasieniaczek, vitae13, Aga1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
nick nieaktualnykahaśka wrote:Hej, u nas jednak chyba chłopak. Nie na 100% bo nogi oplątane pępowiną
Waga +-960g. Następna wizyta za miesiąc a potem co 2 tygodnie. Test glukozy blisko górnych granic, więc mam ograniczyć słodkości, których i tak mało spożywam.
rewelacja
-
ojejku wrote:Eee z sierpnia nie powinni liczyć wg mnie a dopiero z ciążowego z kodem B. Wg mnie porypalo im sie, mimo ze on 100%platne (tak?)
Dobrze policzyli. Nie pamiętam dokładnie jak to jest ale chyba liczy się każde zwolnienie w.przwciagu trzech miesięcy poprzedzających zwolnienie ciążowe.
Coś mi tak się skojarzyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:43
-
misKolorowy wrote:Ale to chyba się liczy 12 miesięcy od danego l4, czyli za listopad naliczali średnią od listopada 2015 do października 2016, a za grudzień już się to przesuwa i liczą od grudnia 2015 do listopada 2016, tak mi tłumaczyli i ja rzeczywiście dostaje co miesiąc inną wypłatę, bo w niektórych miesiącach miałam nadgodziny i zależy, czy akurat te się łapią do średniej.
Inaczej jest na zwolnieniu, bo teraz dostajesz jakby dniowki. Ile jest dni.pracujacych w miesiącu a inaczej na macierzyńskim wtedy już będziesz miała średnia z 12 miesięcy poprzedzających zwolnienie. I nie przesuwają się te miesiące, kwota będzie stala -
Misukolorowy ja byłam zakochana w tym wózku w pierwszej ciąży ale pan w hurtowni mi go odradzil
nie pamiętam dlaczego. Ale jest cudny
a odradzil bo doradzić mi inny, mi i jeszcze połowie Olsztyna
Kahaska to już masz trochę ciałka w brzuszku
Co do.pieluch u nas 4 kg i dwa albo trzy opakowania jedynek. W ogóle dzisiaj przejrzałam trochę ciuchów i nie chce mi się wierzyć że dziecko rodzi się takie małe!!! Ze mój syn był taki mały!!! -
Moje dziecko na wyjście będzie ubrane w body na długi, pośpiechu, cienka czapkę i kombinezon cienki mam takiego niedźwiedzia z hm. Jak będzie zimno to kapturek i kocyk. A jak się okaże że jest ciepło to ocieplany pajac zamiast kombinezonu. Pisałam że zamówiłam taki ze smyka już na cieplejsze dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 22:59
-
Niania to dziwne. Ja na macierzyńskim miałam stała kwotę. Tak mi się bynajmniej wydaje, ręki nie dam uciąć
A w ogóle robiłam wczoraj zamówienie z Gemini to od razu wzięłam też coś dla Pęcherzyka i wyszło mi:
-Płyn do mycia - mustella (w sumie to dla starszaka ale będzie na stanie),
-Bepanthen,
-Woda morska,
- Frida,
- Witamina D+k
No i to by było na tyle?!
-
Wczoraj byłam na szybkim usg i mam 990g chłopa w brzuchu
Zakupy już nadrabiam pełna para.
W szoku jestem jakie różnice cenowe miedzy sklepem a Allegro. Chyba jakoś nie przypuszczałam ze aż tak.
Ja zawsze prezentu dla dzieci w rodzinie kupowałam w smyku.
Dzis z siostra trochę w nim poszalalysmy to jak ceny porównałem to włos staje dęba!
Jakaś byłam ograniczona tym smykiem.
Mammjuz duuuuzo ubranek, lista się powoli wypełnia
Teściowie i moi rodzice tez już szaleją. Siostra to w ogóle już przed świetami wózek chciała brać.
Nadal nie mam upatrzonego. Nie znam się w ogóle.
Chciałabym lekki bo do windy mam do przejścia pol piętra po schodach. Winda wąska a mieszkam wysoko.
Taki dwa w jednym?
Cos jest faktycznie dobrego co większość z was poleca? Tyle było tematów z wózkami ze pogubiłam się. A tu tylu chętnych do kupienia wózka ze aż wstyd ze ja nadal nic nie wybrałam ! Help meKjopa3, Antonelka, Donia12, karolyn, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Korcia, pati87, Peg, Omon, kasieniaczek, vitae13, Lokokoko lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat ja w sprawie wózka dużo nie pomogę, bo u nas dość szybko został wybrany anex sport
Zakochałam się w dwóch kocykach z Ali
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Blanket-Pink-White-Cute-Rabbit-Gray-For-Bed-Sofa-Wool-blanket-Cobertores-Mantas-BedSpread-Bath/32693309723.html?spm=2114.13010308.0.0.dukTDX&detailNewVersion=&categoryId=200002037
https://pl.aliexpress.com/item/fashion-carters-Europe-Baby-children-s-rabbit-owl-car-flower-Pattern-blanket-cartoon-Be-hold-Air/32617876032.html?spm=2114.13010308.0.0.dukTDX&detailNewVersion=&categoryId=200002037
Wiem, że ten z uszkami któraś z Was ma, ale cenowo chyba na Ali wyjdzie nieco taniej, niż jakby kupić w Polsce. W ogóle to na Ali dużo rzeczy znajduję, chyba takie pierdółki i drobniejsze rzeczy zamówię tamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 23:36
-
Hej
Kahaska zatem gratulacje. Będzie parka
Miskolorowy mi się bardzo podobają te wózki tutek. Skradly moje serce. Sa niedrogie i maja super design. Nie widzialam na żywo ale innych nie biorę pod uwagę póki tego nie zobaczę
Mąż mnie namawia żebym zadzwoniła do gina i chyba tak zrobię. Kurczaki. Przecież w końcu on jest dla mnie a nie ja dla niego...