X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny - jestem Grudniową mamusią 2016 (i Listopadową 2014)

Mam do sprzedania w bardzo dobrej cenie detektor tętna płodu Sonoline C - kupiony we wrześniu tego roku - używany tylko kilka razy w tej ciąży (24 miesiące gwarancji od momentu zakupu)
    Własciwie nie nosi śladów użytkowania!
    Cena: 299 PLN (cena nowego ok 450 pln)

Do tego dwie butelki z żelem GRATIS (jedna lekko napoczęta :))

Jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana poproszę o wiadomość prywatną (dodanie do przyjaciółek) lub kontakt przez OLX.

https://www.olx.pl/oferta/detektor-tetna-sonoline-c-CID88-IDjqQVI.html#5a867ef945

Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :-)
    Korcia a lekarz nie dał Tobie Acardu lubzastrzyku z Cleaxan lub Fraxi. Może podpytaj o to. Ja biore Cleaxane i immunolog pytała ostatnio czy byłam na połówkowych i właśnie przepływy jak wyglądają. Teraz na luty muszę mieć.

Mnie to znowu na odwrut wczoraj,gonilo do toalety ale nie wiem po czym. W święta było słabo a po... Jadłam sporo pomarańczy,mandarynek i jabłko.Rano chleb z twarożkiem i cebulką i szczypiorkiem więc może po nabiale ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin moja bratowa była w Askocie tuż przed świętami (w tym na Zakrzowskiej, bo to koło nas) to mówiła mi, że bardzo dużo wyprzedaży mają przede wszystkim na wózki pościel i łóżeczka, sama właśnie kupowała pościel dla synka, ja jutro się tam wybieram, chyba że mąż w miarę wcześnie wstanie po nocce to może dziś to dam znać jak tymi promocjami :)

Milka mi też bardzo podoba się ten wózek, ale czytałam różne opinie na jego temat i w wiekszosci kiepskie, dlatego podpytuje tu, no i też jeszcze nie widziałam go na żywo, a znalazłam wczoraj go na olx używany 2w1 za 700zl i teraz sama nie wiem...

Milka1991 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie twoje maleństwo to w ogóle wstydzioch ;)
    Ja w 13tyg usłyszałam, że raczej synek, a na połówkowych, że ciężko potwierdzic, bo pępowina była między nóżkami, więc tak naprawdę też nie wiem, a mój gin nie robi mi usg, ale zamierzam go jutro zapytać, czy mógł by sprawdzić, kto tam mieszka, bo nastawilismy się na synka i mamy tyle rzeczy, a może okazać się, że dzidzia zrobi nam psikusa ;)

Dziewczyny jeszcze pytanie, czy wy też macie nadal takie bóle jak na miesiączkę? Mi pojawiły się one przed świętami i myślałam, że to z przemęczenia, ale nadal się utrzymują chociaż sporo odpoczywam, dziś nawet w nocy taki ból mnie obudził, martwi mnie to, dobrze że wizyta już jutro.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś ja rownież mam takie bóle. Dzisiaj tez od rana czuje jakis dyskomfort w brzuchu. Ale czuje małego dość intensywnie (a od świat był niewiarygodnie spokojny) ja takie bóle mam tak co dwa trzy dni, mowie sobie ze mały rośnie dlatego. Biorę luteine i duphaston, magnezu tez 6sztuk wiec mam nadzieje, ze to nic złego ;) no i czuje dzisiaj jakieś skurcze, ale obstawiam ze to jelita.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi ruchami dziecka ? Liczycie juz ? Bo od świat mam wrażenie ze mały leniwiec sie rusza niż kiedyś .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to było tak miskolorowy że na genetycznych w 13 tygodniu zapytałam lekarza o płeć to powiedział że on nie jest od gdybania i chwała mu za to że nie gdybał sobie wtedy :) w 15 tygodniu zapomnialam zupełnie zapytać o płeć :) w 19 tygodniu maluszek odwrócił się dupką i mimo wszelkich prób nie chciał się pokazać :) w 22 tygodniu nie miałam USG robionego więc też się nie dowiedziałam :) Liczę, że 2 stycznia się dowiemy i miło rozpocznę Nowy Rok :)
    W ogóle wiecie jak się rano zestresowałam że mi się wody sączą. Miałam tak tam mokro jak nigdy ale później sobie uświadomiłam że to na pewno pozostałości po stosunku teraz się wykapalam i w ogóle i wszystko jest dobrze nie leci ze mnie :)

misKolorowy lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu Ja jeszcze nie liczę czekam z tym do 28 tygodnia :) teraz niby mój maluszek kopie mniej więcej e jednych godzinach ale wydaje mi się że jest jeszcze za wcześnie na liczenie ruchów :)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu wczoraj ściągnęłam jakąś aplikację ciąży i tam jest już liczenie ruchów i skurczy Braxtona. Ja nie umiem liczyć tych ruchów :-P Jest tam napisane,że trzeba wybrać sobie jedną godzinę między 9-21 i w ciągu tej jednej godziny powinno być 10 kopnięć. Też sobie myślę żeby spróbować ale trzeba wyczaić kiedy maluch jest aktywny :-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, wstałam, wyszykowałam synka do przedszkola i zasiadłam do przeglądania ciuszków po nim. Tak jak myślałam - byłam baaaardzo koleżeńska i rozdałam chyba wszystkie najmniejsze rzeczy czyli 56 i 62. Nic nie wróciło więc trzeba będzie jeszcze parę rzeczy kupić.

Zakupy z wczoraj:
    Smyk za 34zł, jest super, polecam :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86859f1c974c.jpg

Wszystkie poniżej z TKMaxa za grosze dosłownie... :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e086b813bf78.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/940e92b19cf7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c202cdaaea7.jpg

Ilae, ja zamówiłam taki kocyk Carters'a na Ali tylko za niecałe 8$. Czekam na przesyłkę.
    Będę się niedługo zbierać do Tesco. Wziąć Ci coś? :)

sallvie, Antonelka, pati87, Omon, Szczęśliwa Mamusia, misKolorowy, Korcia, Lokokoko lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja namyslilam sie i zdecydowalam sie na chuste. Mamy w planach kupic nosidelko ale chyba noworodka lub wczesnego niemowlaka nie wsadza sie do nosidla tylko raczej chusta.
    I mysle o niej glownie jesli bede chciala gdzies szybko wyjsc latem lub do noszenia sie w domu. Zawsze to lzej i wygodniej niz na rekach i bezpieczniej na schodach.
    Zdecydowalam na chuste kolkowa bo chyba latwiej sobie z nia poradzic.

Wymyslilam ze mam w domu dlugi szal i wezme taka lalke bobaska - jeszcze moja w piwnicy u rodzicow i sprawdze czy wogole kumam czacze z lalka. Jak bedzie jakos szlo to wiazanie to wtedy kupie chuste :-).

Jesli ktoras z Was ma ochote na zakupy czegos z marek premium to na zolando sa juz fajne wyprzedaze :-) dla dzieci i doroslych wiec jakis gadzecik mozna upolowac :-)
    No i na petit bateau tez sa juz wyprzedaze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:37

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae sliczne rzeczy z TK Maxx - ja raz tam bylam i nic nie kupilam.
    Ja nie potrafie szukac w takiej masie szmatek wiec szybciej wyszlam niz weszlam ale takie ladne rzeczy masz ze chyba podejme druga probe :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, Wrocław taki duzy, a ja Askot na Zakrzowie też mam zupełnie niedaleko ;-) I też jutro wizytuję! ;-) Może mijamy się gdzieś i nawet o tym nie wiemy :D U mnie sporadycznie zdarzają się bóle miesiączkowe, może nie tak intensywne, ale coś w ten deseń. Z reguły, jak poleżę to mi przechodzi, więc zakładam, że to nic złego :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Ufff, wstałam, wyszykowałam synka do przedszkola i zasiadłam do przeglądania ciuszków po nim. Tak jak myślałam - byłam baaaardzo koleżeńska i rozdałam chyba wszystkie najmniejsze rzeczy czyli 56 i 62. Nic nie wróciło więc trzeba będzie jeszcze parę rzeczy kupić.

Zakupy z wczoraj:
    Smyk za 34zł, jest super, polecam :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86859f1c974c.jpg

Wszystkie poniżej z TKMaxa za grosze dosłownie... :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e086b813bf78.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/940e92b19cf7.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c202cdaaea7.jpg

Ilae, ja zamówiłam taki kocyk Carters'a na Ali tylko za niecałe 8$. Czekam na przesyłkę.
    Będę się niedługo zbierać do Tesco. Wziąć Ci coś? :)

Dziękuję, wczoraj udało nam się taki misiowy różowy kombinezonik za 35zł wziąć taki na kwiecień jak będzie chłodniej czy chociażby wyjście ze szpitala :) także dziękuję za chęci, ale u mnie tesco dało radę :D

No i ja nie wiem jak Wy w second handach takie sztuki znajdujecie, u mnie to mam wrażenie, że wszystko duże i zużyte. Ale jutro jadę na zakupy coś na sylwestra to i ciucholandy obskoczę, może akurat :)
    I wszędzie te wyprzedaże w necie, a ja do wypłaty muszę czekać do 5. stycznia najpóźniej :( Chyba, że podprowadzę chociaż ze stówkę z kasy z wesela :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 11:52

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wczoraj pisalam, ze okazyjnie odkupimy od kuzynki Roan Teo. Bardzo fajny wozeczek;) normalnie gdyby nie sprzedawala kupilabym mutsy.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie nietypowe pytanie- czy któraś z Was ma może kalendarz z 2015 roku? Chodzi mi konkretnie o kartkę z kalendarza zdzieraka z datą 10.10.2015?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Vitae sliczne rzeczy z TK Maxx - ja raz tam bylam i nic nie kupilam.
    Ja nie potrafie szukac w takiej masie szmatek wiec szybciej wyszlam niz weszlam ale takie ladne rzeczy masz ze chyba podejme druga probe :-)

Antonelko, weszłam od niechcenia tylko dlatego że kolejka do kasy nie była duża.
    Byłam bardzo zaskoczona bo 1. nastawiałam się na 2 rzeczy na krzyż, 2. spodziewałam się i tak dość wysokich cen. Okazało się, że przy niemowlęcych wieszakach byłam sama i śmiałam się sama z siebie bo wszystko zgarniałam na ramię - jak baba na targu :D Nie wzięłam koszyka bo nie spodziewałam się, że cokolwiek kupię ;) Większość z tych rzeczy jest 3-6 miesięcy ale za set 5-cześciowy płaciłam tylko 32zł. Aż żal nie wziąć ;)

Antonelka, ilae lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Hej dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi ruchami dziecka ? Liczycie juz ? Bo od świat mam wrażenie ze mały leniwiec sie rusza niż kiedyś .

Misiu,mi Pani Dr powiedziała, że liczenie ruchów dopiero po 30 tygodniu...i sobie tego nie wyobrażam, na godzinę powinno być min 3 ruchy..Ja teraz czuję przed 7 rano niezłe kopniaczki...a w tak cały dzień, wieczór spokojnie, tylko pojedyncze.
    Ale nie leżę od początku świąt, a przy leżeniu czułam najbardziej.
    Stałe pory szaleństw ograniczyły się właśnie tylko do porannych.
    Maluszka czuje różnie, ale też bardzo wysoko..dużo powyżej pępka.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja :) Ja i moje +12kg i +30cm w brzuszku :)
    Największe szczęście
    1zgb0w5.jpg

vitae13, Reni1982, Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Venice, Justyna Sz, sunshine, Korcia, Aga1991, Kjopa3, Milka1991, ilae, nutella_, Taśka22, Lokokoko lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dzwoń do lekarza. Lepiej się upewnić, że wszystko w porządku, niż później żałować, że się na czas nie zareagowało.

Wreszcie mama- nie widzę zaproszenia, więc wysyłam moje :) Chętnie usłyszę co z tym pessarem.

Sunshine, a szyjka twarda czy miękka? Masz skurcze? Ja w pierwszej ciąży też miałam skracającą się szyjkę, ale była twarda, więc miałam tylko odpoczywać. 25 mm miałam w 17 tygodniu i udało się donosić ciążę. Chociaż 6 lat temu podawali fenoterol, który bardzo pomagał, a teraz niestety wycofali, więc zostaje tylko magnez.

Aniołkowa mama na problemy z zaparciami u mnie sprawdza się pyłek pszczeli, soki warzywne, siemie lniane w ziarenkach do przegryzania. No i jeszcze na czczo ciepła woda z cytryną lub 2-3 kiwi.

Gakin a na Strzegomskiej w Askocie nie ma najlepszego wyboru? Wydaje mi się, że jest najwiekszy.

Vitae, cieszę się , że zakupy udane. Też patrzyłam na ten kombinezon w Smyku, ale rozmiry nie było. Cena super. W końcu kupiłam w Zarze. Co do TK Maxxu jakoś nigdy nie mogę nic znależć :(

Dziewczyny jak to jest z tym 3 trymestrem? Na aplikacjhach, które mam w telefonie 7 miesiąc i 3 trymestr zaczyna się w 27 tygodniu. Wg Belly dzisiaj zaczynam 7 miesiąc, ale trymestr jest jeszcze 2.

aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ