Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A to mi się udało upolować w Zarze na przecenach,rzeczy zamówiłam przez internet. Wczoraj weszłam chciałam domówić jeszcze parę ubranek, ale już nic nie zostało z tego co miałam upatrzone. Rozeszły się w ekspresowym tempie.
IGA.G, Antonelka, Jagah, misKolorowy, vitae13, Omon, sallvie, aniołkowa mama, Niebieskaa, Korcia, Aga1991, Kjopa3, She Wolf, nutella_, pati87, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
Venice śliczne ubranka
co do trymestru ja sama nie wiem, każda aplikacja podaje inaczej. ale liczę od 28 akurat w Sylwestra skończę II trymestr
Aniołkowa mi pomaga kawa inka z zimnym niegotowanym mlekiem, siemię jem codziennie, na gorsze przypadki zalewam suszone jabłka, śliwki i gruszki (taki mix w opakowaniu) wypijam wodę i zjadam owoce, skutkuje 100%aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Przez caly okres swiateczny mialam wylaczony telefon i Internet, moj mozg zostal wspaniale oczyszczonySwieta minely bardzo szybko, kazdy zadowolony z prezentow, wrocilam 400g ciezsza, bo sernik zrobil swoje, i zmeczona, ale szczesliwa
sallvie- gratuluje zareczyn, piekny pierscien mocy
Venice-Omon swietne zakupki odziezowe, mimo ze sama posiadam juz dwa kartony to zawsze sie napatocze na jakas mila promocje, hehe
Venice- duzo odpoczywaj, nie stresuj sie i mow do swojej szyjki, ze jest Ci potrzebnabedzie dobrze, najwazniejsze ze jestes juz pod nadzorem lekarza.
kahaska- ahhhh, myslalam ze wyjdziesz z tego USG juz z pewniakiem, a tu znowu lekki psikusChyba musisz pozostac w sferze uniwersalnych ciuchow
aniolkowa mama- na zaparcia, polecam szklanke wody z miodem na czczo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:28
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sallvie to życzę ci żebyś tego 2 stycznia dowiedziała się co za wstydzioch tam się ukrywa
Dzięki dziewczyny za informację w sprawie bóli, ja na początku grudnia odstawiłam luteine i boję się, że to przez to, no ale zobaczymy co lekarz powie.
Karolczyk to może rzeczywiście gdzieś się mijamy i nawet nie wiemya udało ci się zapisać na tą szkołę rodzenia?
W ogóle tak czytam, że wasze szkoły rodzenia takie krótkie są, a ta moja trwa 10 tygodni i zajęcia dwa razy w tygodniu po 2h, to wychodzi ogólnie 40h, mam nadzieję że chociaż ciekawe będą
Śliczne macie te ciuszki, taraz każdy poluje na promocjach)
-
Salvie piękny brzuszek
Zyczę Ci żebyś na przyszłej wizycie dowiedziała się kto tam u Ciebie mieszka. Podziwiam za tak długi czas oczekiwania. Ja bym chyba nie wytrzymała tyle żyć w niewiedzy
Też się pochwalę rosnącym brzuchemwydawało mi się, że w drugiej ciąży mam większy brzuch, a po zmierzeniu wyszło mi, że mam 2 cm mniej niż w pierwszej na tym samym etapie.
Dzięki za ciepłe słowa dziewczyny, dzięki Wam od razu uwierzyłam, że nie będzie tak źle i skurcze w końcu ustąpią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:36
Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz, sallvie, Jagah, Niebieskaa, Korcia, Kjopa3, Milka1991, nutella_, pati87, Lokokoko, sy__la lubią tę wiadomość
-
Milka dzwoń do lekarza, nie krępuj się
Ja wczoraj dostałam opieprz od mężaBo mówię, że mam bakterie w moczu, więc zadzwonię na rejestrację i zapytam czy mogę/powinnam przyjechać wcześniej. A mąż do mnie, że na żadną rejestrację tylko od razu do lekarza na komórkę. A z racji tego, że wiedziałam, że wczoraj lekarz przyjmuje od 8 do 21 i sprawdziłam w rejestracji internetowej, że nie ma ani jednego okienka to byłam pewna, że i tak się na komórkę nie dodzwonię (jeszcze nigdy przy mnie nie rozmawiał przez telefon, więc uznałam, że w pracy wyłącza). No ale mąż się uparł i sam wycisnął numer na komórkę - oczywiście telefon był wyłączony
Ale zadzwoniłam na rejestrację, powiedziałam o co chodzi a pani poprosiła, żebym chwilę zaczekała, bo lekarz ma pacjentkę - minęło może z 20 sekund i położna powiedziała, że pacjentka właśnie wyszła i ona mnie połączy z lekarzem. Więc muszę przyznać, że całkiem fajny tam system mają
Lekarz wszystko wyjaśnił, uspokoił, ja przeprosiłam za kłopot - a on, że nie ma za co przepraszać i że po to mam telefon, żeby dzwonić w razie wątpliwości
A dzisiaj kurier przyniósł mi inhalator - wpisałam go sobie w listę wyprawkową, ale teraz to go zamówiłam z myślą o sobie - od kilku dni męczy mnie katar więc sobie już zrobiłam pierwszą inhalację i co prawda cudów nie ma, ale jest poprawa, później sobie jeszcze raz zrobię, żeby w szkole rodzenia nie smarkać na inne ciężarne
I dziś mamy w planach zajść do bobowózki i mam chytry plan, żeby urobić męża i kupić dziś fotelik - zobaczymy czy mi się udaNo i podpatrzymy wózki, bo docelowo mamy w planie i tak używany, ale będziemy mniej więcej wiedzieli czego szukać.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczynki
Jak nie teraz to pod koniec stycznia powinnam mieć USG 3D i w ogóle na lepszym sprzęcie wtedy powinnam wiedzieć na 100% - no a jak nie to do kwietnia będziemy mieli małego Galla Anonima
Vience Powiem Ci że ogólnie nie mam jakiegoś parcia na to żeby poznać płećjestem pewna swoich przeczuć ale wiadomo to tylko przeczucia i jednak jakby mi lekarz płeć potwierdził to też inaczej by było
PS ale masz zgrabny brzuszek
Gdzie Ty tą córeczkę chowasz
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dzięki za rady odnośnie zaparć. Zaraz zaczynam od owoców i ciepłej wody z cytryną
Kawę już próbowałam i nic.
Czy TKMaxx sprzedaje też online? nie mogę znaleźć jakoś. Widzę, ze wyprzedaże zara, h&M (zamówiłam 2 sweterki i sukieneczkę), petit bateau coś jeszcze? Tesco to u mnie nie maraczej zamawiam w Polsce i idzie do rodziców więc przez neta. Coś jeszcze podpowiecie? Choć chciałam dopiero po kolejnej wizycie zamawiać kolejne rzeczy... tak jakoś ciągle się cykam, że jak będzie chłopiec to co?
a ja mam tyle pięknych dziewczęcych ciuchów. Choć już 4 razy mówili mi, że to dziewczyneczka...
a ja ciągle nie mogę uwierzyć w moje szczęście bo marzę o córce.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Venice skurczy raczej nie mam. Może się jeden dziennie trafi. Biorę sporo magnezu. Szyjka twarda. Tylko w ciagu 3 tygodni skrocila sie o 1cm. Kolejna wizyta 5 stycznia. Teraz leze bez przerwy z poduszkami pod tylkiem bo jak wstaje to maly uciska szyjkę i jest to dojść nieprzyjemne, nawet bolesne.
-
Antonelka, Ty to jesteś źródło kodów rabatowych i informacji o przecenach
) ja wracam własnie ze smyka, kupilam bluzę, spodenki i body na 68 i 74. A dla mamci kieca z pepejeans, i jak ładnie brzuszek uwydatnia:)
Antonelko, byłam na kilku spotkaniach z psiapsiolami, ktore maja dzieci w wieku od 4 miesięcy do 4 lat i wszystkie polecają na początek chustę, jeszcze nie ogarnęłam tematu, wiec zamówię przez neta dopiero pozniej, ale odradzaja nosidełko, bo to ponoc zle dla bioderek, kręgosłupa itd. Ja oczywiscie mam na liście nosidełko bb z wkładka newborn, ale norweskie mamy tez odradzają, ponoc ta wkładka nie spełnia dobrze swojej roli i o wiele lepsze sa chusty.
Chyba za duzo latam bo tez mam takie jakby bóle okresowe i bóle krzyża, zapytam o to gina, bo idę dzis na konsultacje w sprawie mojej infekcji.
Aaa psiapsioly polecają mi tez taka wielka piłkę gimnastyczna/ fitness, używały do ćwiczeń w ciąży, jakies ćwiczenia dawały ulgę w czasie skurczów a także używały tej piłki do ćwiczeń z maluszkiem. Skoczymy jutro do Decathlonu, tam pewnie znajdę cos takiego.Antonelka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Milka trzymaj się tam i czekamy na wieści
Iga.g nie bój się na pewno nie będzie tak źle, ja miesiąc temu też tak panikiealam, a okazało sie że strach ma wielkie oczy, więc nie stresuj sobie i córeczki powiedz tylko dentyście na wstępie, że jesteś w ciąży, w razie czego dostaniesz znieczulenie i będzie dobrze
Vience ale masz zgrabny brzuszek
Aniołkowa tk maxx nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej, bo nie mają stałego asortymentu, tylko pojedyncze sztuki z końcówek kolekcji, ale jako pracownik mogę ci powiedzieć, że do zagranicznych sklepów idzie więcej i fajniejszego towaru, w Anglii, Irlandii, Niemczech, Szkocji i Holandii są sklepy tk maxx na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 13:11
-
Antonelka spodnie są z Abercrombie & Fitch. Wiem, że kiedyś był ten sklep w Warszawie, ale już go nie ma.
Sallvie chyba jestem bardziej ciekawska od Ciebie
Milka co się dzieje? Napisz jak będziesz mogła.. Kroplówkę Ci dali z magnezem? Wiadomo jak długo zostajesz w szpitalu?
Sunshine będzie dobrze! Mam nadzieję, że na następnej wizycie więcej się nie skróci. -
Monika34 wrote:Ja mam tez zaburzone ale tetnice maciczne moje sa ponizej normy zwlaszcza prawa. Ja biore od poczatku farxiparyne 0,6 a na szyjke dostalam 2x luteine. Ogolnie ja po 5poronieniach wiec mam kontrole szyjki co tydzien i juz ktg mialam dzieciatko wazone i merzone co miesiac ostatnuo wazyla zgodnie z om. Nastepna wizyta na szyjke we wtorek w szpitalu a ogolna 11 stycznia czyli co miesiac
Monika doczytałam na opisie: w tętnicach magicznych notch obustronnie. Lekarz kazał mi brać aspirine aby wzmocnić te przepływy. Wpływały to w poprzednich ciazach na wagę dzieci. Musiałam to monitorować. Dlatego urodziły się malutkie.
-
Misiu, próbuje się tam dodzwonić, ale nikt nie odbiera. Grupy są małe, więc szczerze wątpię, że się uda
Czy bralas pod uwagę inną szkołę rodzenia? Rozglądam się i wszystkie te popularne to kawał drogi od nas, słyszalaś (albo inne Wrocławianie) o czymś weekendowym?
Milka, trzymajcie się! Mam nadzieję, że to nic poważnego -
A ja nic nie wiem o przepływach u mnie... lekarz mówił tylko "wszystko ok" więc chyba tak jest...
Miśkolorowy a w Szwajcarii?to są osobne sklepy czy podrzucają towar do jakichś innych sklepów? Jak to wygląda?
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]