Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Doczytałam o skurczach/twardnieniu w książce "w oczekiwaniu na dziecko". Od 20 tygodnia mogą być wyczuwalne, do 4 na godzinę jeśli nie ma zawrotów głowy, krwawień, wzmożonych upławów, gorączki to to nic takiego. Trwają ok 15 sek.-2 minut. Żeby "przeszły" należy zmienić pozycję.
Co do ruchów dzidzi piszą, że do 28 tygodnia nie ma co porównywać z kimkolwiek ani nie ma po co liczyć. To, że jednego dnia czuć dużo a innego nic to też ok bo dziecko może mieć też "gorszy dzień". Chyba muszę bardziej się wgłębić w tą lekturęFajna książka. Teraz spacerek a potem więcej poczytam. Jets rozdział o zaparciach. Coś dla mnie ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:32
agadana, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniołkowa ja też mam tą książkę i zaczęłam ją czytać - narazie jestem na etapie tej zakładki po opisie wszystkich tygodni ciąży. Zachęcona opiniami dziewczyn z naszego forum, kupiłam sobie też pod choinkę "Pierwszy rok życia dziecka" z tej samej serii i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Mam co czytać do porodu
Iga a do jakiej szkoły rodzenia na nfz chodzisz w Lublinie?
Któraś z dziewczyn wczoraj prosiła o umieszczenie swoich wyników z krzywej. U mnie było to tak: na czczo 86,08; po 1h 116,4; po 2h 88,87.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:40
-
Venice wrote:Antonelka spodnie są z Abercrombie & Fitch. Wiem, że kiedyś był ten sklep w Warszawie, ale już go nie ma.
Sallvie chyba jestem bardziej ciekawska od Ciebie
Milka co się dzieje? Napisz jak będziesz mogła.. Kroplówkę Ci dali z magnezem? Wiadomo jak długo zostajesz w szpitalu?
Sunshine będzie dobrze! Mam nadzieję, że na następnej wizycie więcej się nie skróci.
Faktycznie AF - ja w stanach kupowalam a ostatnio na zalando ale nawet nie zwrocilam uwagi na logo.
Tlumok jestem bo pytam o losia a sama mam bluzke AF na sobie - prawdziwy los ze mnie ...Venice, Omon lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Aniolkowa zgadza się. Wczoraj wieczorem te twardnienia poprzedzal ból. Poza tym brzuch często mi twardnial nawet jak nic nie robiłam i po prostu lezalam.
Eforts Ty mnie tu nie strasz 42tc ! Ja to planuje urodzić w 38
Martynka absolutnie się nie martw. Tak jak pisałam mnie przy tych skurczach bolał brzuch i nie przechodziły po odpoczynku...czy to te prawdziwe skurcze to wątpię...raczej nasilone przepowiadajace...
Niepotrzebnie Was tu strasze. Mogłam nic nie pisać kurdeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 16:21
Omon lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi na jakiej wysokości czujecie te skurcze czy ból. Bo mnie ostatnio boli na wysokosci pępka może ciut wyżej i wtedy mam twardy brzuch. Ja nie wiem jak wyglądają skurcze więc warto by wiedzieć
Karolczyk lubi tę wiadomość
Filipek - 09.03.17 -
Milka dobrze, że się dzielisz swoimi przeżyciami, my tu wszystkie cię wspieramy i trzymamy kciuki
a Sylwester najwyżej będzie wyjątkowy na swój sposób i za jakiś czas będziesz o tym opowiadać córci
Karolczyk co do szkoły rodzenia to moja bratowa i koleżanki bardzo polecały Mama gaja, ale dla mnie to zbyt daleko, tu u nas w okolicy nic nie znalazłam, kiedyś była jeszcze w okolicy Kromera, ale ją zamknęli
Gakin byłam w Askocie i jakoś te promocje mnie nie urzekły, przecenione są przede wszystkim zabawki i niektóre wózki, na łóżeczka i akcesoria dziecięce nie ma zbyt wiele promocji, a ja właśnie tego typu rzeczy poszukuję, pewnie i tak do kupię u nich te rzeczy których nie upoluje gdzie indziej na promocjach
Aniołkowa mama w Szwajcarii niestety tk maxx nie ma sklepu, przynajmniej nasze centrum nie wysyłało do nich towaru. Tk maxx kupuję końcówki serii znanych marek i sprzedaje po niższych cenach w swoich sklepach, nie wysyłają do innych sklepów. Czasem można upolować fajne promocję, a czasem jak patrzę na ceny to mi się nogi uginająKarolczyk, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Takie skurcze prawdziwe, przed porodem, "idą" od góry do dołu, i te są najbardziej niebezpieczne i bolesne (oczywiście niebezpieczne teraz). Przy takich skurczach trzeba jechać natychmiast do szpitala.
A napinanie brzucha ja czuje na całym brzuchu, czasem na dole. Lekarka powiedziała mi, ze jak brzuch się robi twardy tylko u góry nad pępkiem, to jest to ze wzdęć. A jeśli cały lub niżej, to jest napinanie się. I wtedy trzeba odpocząć, wziąć magnes, nospę.
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie, przeżyłam
choć powiem wam że to znieczulenie tak sobie działało... ale na szczęście przegląd reszty zębów zakończony pomyślnie, więc do kontroli bliżej lata juz po połogu
a w nagrodę kupiłam małej troszkę ubranek
wstawię zdjęcia w wolnej chwili
co do liczenia ruchów - mi lekarz na razie mówił, żebym nie liczyła, zobacymy co powie na wizycie w 29tc.
Milka będzie dobrzemi magnez pomógł szybko, a leżałam dwa trzy dni w domu i do teraz mam spokój w twardym brzuchem
Eforts masz wynik w normiemój gin mówił na czczo do 92, po godzinie 180, po dwóch do 153 - takie normy
Agadana na Kiepury Twoja położna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:24
eforts, Milka1991, Karolczyk lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Serio???!!!
Czekam u gina. Nie mówcie ki że mam cukrzycę!!
Spokojnie! Nie wiem, czy to aż tak dużo? Tak radzi dr Internet:
Jeżeli w teście z 75 g glukozy wartość– na czczo lub po 2 godzinach – jest nieprawidłowa, należy rozpoznać cukrzycę ciążową i skierować chorą do diabetologa.
Czas wykonania badania Stężenie glukozy w osoczu
[mg/dl] [mmol/l]
na czczo ≥100 ≥5,6
120. minuta ≥140 ≥7,8
Jeżeliby zostało oznaczone stężenie glukozy również po 1 godzinie, to za wartość nieprawidłową uznaje się >180 mg/dl (10 mmol/l).
-
Tika Słońce chętnie dopiszę ale dopiero jak wrócę do domu. Z telefonu tego nie dam rady zrobić. Przypomnij mi się później ok ?
Iga no mam nadzieję że wyjdę jak najszybciej , ale pechowo trafiam na weekend i nie wiem co z tymi sterydami. No zobaczymy
Miskolorowy to zasmucilas mnie tymi złymi opiniami o wózku. A tak mi się podoba...No ale zobaczymy na żywo jak to wygląda -
eforts wrote:Serio???!!!
Czekam u gina. Nie mówcie ki że mam cukrzycę!!mój gin mówił na czczo do 92, po godzinie 180, po dwóch do 153 - takie normy
edit dopiero doczytałam, że przeczytałas wiadomośc ode mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:47
-
Misiu2017 wrote:Kurde a mi właśnie maz dzwonił ze odebrał wyniki i glukozę na czczo mam 85 a po 2 godz 170 ! Masakra !
Ja mialam 76, 120 i 147....mam wyeliminowac slodycze i pilnowac diety.
Od 153 dla pomiaru po 2h jest cukrzyca ciazowaMisiu2017 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami