X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • agadana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj eforts wydaje mi się, że po 2h 130 to chyba strasznie dużo... po 1h byłby to dobry wynik ale po 2 to już chyba powinien być znacznie mniejszy

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, Podobno takie twardnienia i skurcze są normalne, pod warunkiem, ze nie są regularne.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam o skurczach/twardnieniu w książce "w oczekiwaniu na dziecko". Od 20 tygodnia mogą być wyczuwalne, do 4 na godzinę jeśli nie ma zawrotów głowy, krwawień, wzmożonych upławów, gorączki to to nic takiego. Trwają ok 15 sek.-2 minut. Żeby "przeszły" należy zmienić pozycję.

Co do ruchów dzidzi piszą, że do 28 tygodnia nie ma co porównywać z kimkolwiek ani nie ma po co liczyć. To, że jednego dnia czuć dużo a innego nic to też ok bo dziecko może mieć też "gorszy dzień". Chyba muszę bardziej się wgłębić w tą lekturę :D Fajna książka. Teraz spacerek a potem więcej poczytam. Jets rozdział o zaparciach. Coś dla mnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:32

agadana, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • agadana Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja też mam tą książkę i zaczęłam ją czytać - narazie jestem na etapie tej zakładki po opisie wszystkich tygodni ciąży. Zachęcona opiniami dziewczyn z naszego forum, kupiłam sobie też pod choinkę "Pierwszy rok życia dziecka" z tej samej serii i "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy". Mam co czytać do porodu ;)
    Iga a do jakiej szkoły rodzenia na nfz chodzisz w Lublinie?
    Któraś z dziewczyn wczoraj prosiła o umieszczenie swoich wyników z krzywej. U mnie było to tak: na czczo 86,08; po 1h 116,4; po 2h 88,87.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 15:40

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi właśnie maz dzwonił ze odebrał wyniki i glukozę na czczo mam 85 a po 2 godz 170 ! Masakra !

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Antonelka spodnie są z Abercrombie & Fitch. Wiem, że kiedyś był ten sklep w Warszawie, ale już go nie ma.

Sallvie chyba jestem bardziej ciekawska od Ciebie :)

Milka co się dzieje? Napisz jak będziesz mogła.. Kroplówkę Ci dali z magnezem? Wiadomo jak długo zostajesz w szpitalu?

Sunshine będzie dobrze! Mam nadzieję, że na następnej wizycie więcej się nie skróci.

Faktycznie AF - ja w stanach kupowalam a ostatnio na zalando ale nawet nie zwrocilam uwagi na logo.
    Tlumok jestem bo pytam o losia a sama mam bluzke AF na sobie - prawdziwy los ze mnie ...:-)

Venice, Omon lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa zgadza się. Wczoraj wieczorem te twardnienia poprzedzal ból. Poza tym brzuch często mi twardnial nawet jak nic nie robiłam i po prostu lezalam.

Eforts Ty mnie tu nie strasz 42tc ! Ja to planuje urodzić w 38 :D

Martynka absolutnie się nie martw. Tak jak pisałam mnie przy tych skurczach bolał brzuch i nie przechodziły po odpoczynku...czy to te prawdziwe skurcze to wątpię...raczej nasilone przepowiadajace...

Niepotrzebnie Was tu strasze. Mogłam nic nie pisać kurde ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 16:21

Omon lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi na jakiej wysokości czujecie te skurcze czy ból. Bo mnie ostatnio boli na wysokosci pępka może ciut wyżej i wtedy mam twardy brzuch. Ja nie wiem jak wyglądają skurcze więc warto by wiedzieć :)

Karolczyk lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej poniżej pępka mam robienie się tego kamienia a jak twardnieje to raczej caly

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dobrze, że się dzielisz swoimi przeżyciami, my tu wszystkie cię wspieramy i trzymamy kciuki :) a Sylwester najwyżej będzie wyjątkowy na swój sposób i za jakiś czas będziesz o tym opowiadać córci ;)

Karolczyk co do szkoły rodzenia to moja bratowa i koleżanki bardzo polecały Mama gaja, ale dla mnie to zbyt daleko, tu u nas w okolicy nic nie znalazłam, kiedyś była jeszcze w okolicy Kromera, ale ją zamknęli :/

Gakin byłam w Askocie i jakoś te promocje mnie nie urzekły, przecenione są przede wszystkim zabawki i niektóre wózki, na łóżeczka i akcesoria dziecięce nie ma zbyt wiele promocji, a ja właśnie tego typu rzeczy poszukuję, pewnie i tak do kupię u nich te rzeczy których nie upoluje gdzie indziej na promocjach ;)

Aniołkowa mama w Szwajcarii niestety tk maxx nie ma sklepu, przynajmniej nasze centrum nie wysyłało do nich towaru. Tk maxx kupuję końcówki serii znanych marek i sprzedaje po niższych cenach w swoich sklepach, nie wysyłają do innych sklepów. Czasem można upolować fajne promocję, a czasem jak patrzę na ceny to mi się nogi uginają :P

Karolczyk, Milka1991 lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • _tika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie skurcze prawdziwe, przed porodem, "idą" od góry do dołu, i te są najbardziej niebezpieczne i bolesne (oczywiście niebezpieczne teraz). Przy takich skurczach trzeba jechać natychmiast do szpitala.

A napinanie brzucha ja czuje na całym brzuchu, czasem na dole. Lekarka powiedziała mi, ze jak brzuch się robi twardy tylko u góry nad pępkiem, to jest to ze wzdęć. A jeśli cały lub niżej, to jest napinanie się. I wtedy trzeba odpocząć, wziąć magnes, nospę.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, przeżyłam :) choć powiem wam że to znieczulenie tak sobie działało... ale na szczęście przegląd reszty zębów zakończony pomyślnie, więc do kontroli bliżej lata juz po połogu :) a w nagrodę kupiłam małej troszkę ubranek :) wstawię zdjęcia w wolnej chwili :)
    co do liczenia ruchów - mi lekarz na razie mówił, żebym nie liczyła, zobacymy co powie na wizycie w 29tc.

Milka będzie dobrze :) mi magnez pomógł szybko, a leżałam dwa trzy dni w domu i do teraz mam spokój w twardym brzuchem :)

Eforts masz wynik w normie :) mój gin mówił na czczo do 92, po godzinie 180, po dwóch do 153 - takie normy :)

Agadana na Kiepury Twoja położna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:24

eforts, Milka1991, Karolczyk lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka mogę prosić o dopisanie imion na pierwszej str.?
    Prawdopodobnie będzie Zuzanna i Hanna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:29

IGA.G, Misiu2017, kasieniaczek, Jagah, Taśka22, nutella_, Korcia, Omon lubią tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    Milka mogę prosić o dopisanie imion na pierwszej str.?
    Prawdopodobnie będzie Zuzanna i Hanna :)
    piekne umiona :)

_tika lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agadana wrote:
    Oj eforts wydaje mi się, że po 2h 130 to chyba strasznie dużo... po 1h byłby to dobry wynik ale po 2 to już chyba powinien być znacznie mniejszy

Serio???!!!
    Czekam u gina. Nie mówcie ki że mam cukrzycę!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga bardzo lubię Twoja wiadomość :) aż mi się gorąco zrobiło na myśl że mogę mieć cukrzycę!!

IGA.G lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Serio???!!!

Spokojnie! Nie wiem, czy to aż tak dużo? Tak radzi dr Internet:

Jeżeli w teście z 75 g glukozy wartość– na czczo lub po 2 godzinach – jest nieprawidłowa, należy rozpoznać cukrzycę ciążową i skierować chorą do diabetologa.

Czas wykonania badania Stężenie glukozy w osoczu
    [mg/dl] [mmol/l]
    na czczo ≥100 ≥5,6
    120. minuta ≥140 ≥7,8
    Jeżeliby zostało oznaczone stężenie glukozy również po 1 godzinie, to za wartość nieprawidłową uznaje się >180 mg/dl (10 mmol/l).

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika Słońce chętnie dopiszę ale dopiero jak wrócę do domu. Z telefonu tego nie dam rady zrobić. Przypomnij mi się później ok ?

Iga no mam nadzieję że wyjdę jak najszybciej , ale pechowo trafiam na weekend i nie wiem co z tymi sterydami. No zobaczymy :)

Miskolorowy to zasmucilas mnie tymi złymi opiniami o wózku. A tak mi się podoba...No ale zobaczymy na żywo jak to wygląda :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Serio???!!!
    Eforts masz wynik w normie :) mój gin mówił na czczo do 92, po godzinie 180, po dwóch do 153 - takie normy :)

edit dopiero doczytałam, że przeczytałas wiadomośc ode mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:47

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Kurde a mi właśnie maz dzwonił ze odebrał wyniki i glukozę na czczo mam 85 a po 2 godz 170 ! Masakra !

Ja mialam 76, 120 i 147....mam wyeliminowac slodycze i pilnowac diety.
    Od 153 dla pomiaru po 2h jest cukrzyca ciazowa :-(

Misiu2017 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ