X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Aniolkowa zgadza się. Wczoraj wieczorem te twardnienia poprzedzal ból. Poza tym brzuch często mi twardnial nawet jak nic nie robiłam i po prostu lezalam.

Eforts Ty mnie tu nie strasz 42tc ! Ja to planuje urodzić w 38 :D

Martynka absolutnie się nie martw. Tak jak pisałam mnie przy tych skurczach bolał brzuch i nie przechodziły po odpoczynku...czy to te prawdziwe skurcze to wątpię...raczej nasilone przepowiadajace...

Niepotrzebnie Was tu strasze. Mogłam nic nie pisać kurde ;)
    Dziekuje za odpowiedz, a to wcale nie jest straszenie, dobrze ze jestes pod opieka lekarza :)
    przyznam, ze czytam was czasami, nie wiem czy mnie pamietacie, kiedys tutaj dolaczylam (jestem nawet w tabelce na pierwszej stronie), ale jestem "rozdarta" pomiedzy tym forum, a starym forum dla staraczek, i ciezko mi i tu i tu czytac i sie udzielac :) a wy piszecie o wiele wiele wiecej (albo tak m i sie wydaje), ale czasami sobie czytam :)

przykro mi z powodu ostatnich wydarzen jakie mialy u was miejsce :( przyznam ze rowniez obawiam sie o moja coreczke, ale to chyba jak kazda z was (mimo, ze z moja ciaza jest wszystko ok ) :)

milego wieczorku dziewczynki! :)

IGA.G, Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się z Trójmiasta:) Zaczynamy Sylwester już :P Mały jutro ostatni dzień antybiotyku to mogę go zacząć uodparniac. Mam nadzieję że nad samym morzem głów nam nie pourywa. Wyobraźcie sobie ze brzuch mi urósł! Nawet ja go już widzę ;) Jutro muszę machnąć jakieś zdjęcie. Lidka mnie dzisiaj pierwszy raz kopala z boku brzucha a nie w kroku jak zwykle. Chyba się jednak trochę kręci:) oczywiście teraz już znowu nogi w kroku - ma swoją ulubioną pozycję chyba:)

Lokokoko, ojejku, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veronica obyś po porodzie nie zmieniła zdania :) żartuje :) ja po porodzie miałam ogromne parcie na drugie dziecko ale z upływem czasu chciałam wrócić na chwilę do codziennego życia z myślą o kolejnym dziecku :)

Misiu kurcze lipa z tymi wynikami :/ w pierwszej ciąży coś się działo z cukrem?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dzisiaj jakąś chudzina wrzucił swojego brzucha tutaj (chyba Venice, przepraszam nie pamiętam a nie chce mi się cofać), że aż dzisiaj zapytałam giną czy mój brzuch świadczy o otyłości :D to trochę go rozbawilam i powiedział że taka uroda :)

Vero, Lokokoko, Venice, ojejku lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts haha wiem, wiem duzo osob nam to mowi :) ze pewnie zmienimy zdanie, ale juz nie chcemy czekac, :) planujemy 4 (jesli zdrowie mi pozwoli )

ja jak was czytam to sie boje o ten cukier, niby nigdy nic nie bylo ale czesto sobie pozwalam kawa z cukrem, owoce, czasem cos slodkiego , ... zobaczymy 5.01

eforts lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a jest wam duszno? Tak jakby przez brzuszek? I czy bolą was zebra? Jakbyście miały zakwasy?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts podziwiam Cię, że chce Ci się wrócić do pracy. Ja jeszcze pracuje, ale tylko do końca stycznia. Chociaż z miłą chęcią poszłabym już na zwolnienie, lecz w pracy powiedziałam, że do końca stycznia i chcę się tego trzymać. Mam pracę siedzącą i przed komputerem (jestem księgową) i już od jakiegoś czasu jest coraz ciężej wysiedzieć tyle czasu. Wiadomo, to się wstaje po wydruki (drukarkę mamy jedną na cały pokój), to do łazienki czy do "kuchni", ale jednak już kręgosłup coraz bardziej boli. Jak przyjdę do mieszkania to idę prosto na kanapę, bo wysiedzieć się już nie da. Dziś chyba nawet przesadziłam, bo tak się skupiłam na tym żeby jak najwięcej zrobić i mało jadłam, a także za często nie wstawałam i czułam taki ucisk w brzuchu. Jak trochę poleżałam po pracy to przeszło.

Dziś zamówiliśmy z mężem wózek. Będzie Anex Sport w kolorze szarym. Do tego fotelik Kiddy Evolution Pro 2 w kolorze zebra z bazą isofix.
    Idąc do sklepu zastanawialiśmy się między tym fotelikiem a Cybex Cloud Q. Mi bardziej podobał się Cybex (w szczególności daszek, za to mężowi nie pasował plastik na końcu daszka - bo może być gdzieś ostry i dziecko sobie krzywdę zrobi). Oba mają funkcję rozkładania na płasko, ale Kiddy wydaje się większy (sprzedawczyni też to potwierdziła) i jest trochę lżejszy. Tak jak dziewczyny pisały to czas oczekiwania do 6 tyg. My mamy zamiar wszystko odebrać w połowie lutego, bo tak pasuje teściom, którzy nam go zasponsorowali.

Jeśli chodzi o ceny to jak wiadomo od nowego roku wchodzą nowe wersje (zazwyczaj zmienia się tylko kolorystyka). I u nas w przypadku fotelika mogliśmy wybrać tylko z 4 kolorów, które mają na magazynie. A fotelik w innym kolorze to na zamówienie z kolekcji 2017 i oczywiście 200 zł drożej.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero super ze przynajmniej macie taki plan. Ja jestem pod wrażeniem wielodzietnych rodzin :)
    A ludzie to generalnie dużo narzekają :)

Cukrem się nie martw bo raczej ilość spoywanego nie ma wpływu na cukrzycę inaczej ja bym miała poziom do nieba :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi rozumiem Cie. Ale ja miałam miesiąc przerwy.na koniec listopada też czułam czasami przemęczenie ale teraz już posiedzialam w domu i chce do ludzi :)
    Tak mam siedząca pracę ale będę pracowała 7 h a w drugim i trzecim tygodniu rozpisze sobie na godziny opiekę nad dzieckiem 2 dni i będę pracować po 6 h. O ile oczywiście kondycja mi pozwoli :) nic nie będę robić na siłę. Ciąża jest najważniejsza :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje wyniki glukozy
    Na czczo 80, po 1h -115, po 2h -102 czy ok sa ? Nie mam podanych norm

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Venice Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, ale się uśmiałam po przeczytaniu Twojego posta dot, brzucha :) Nie ma reguły z tym. Powiem Ci, że na zdjęciach brzuch wychodzi na troszkę mniejszy a ja z góry widzę go inaczej i dla mnie już jest duży.

Vero my również zarzekaliśmy się, że będzie 4 dzieci z różnicą 3-4 lat między sobą...Później jak się przyzwyczaiłam do wygody to ciężko się zdecydować. Im szybciej tym lepiej, ale z kolei ja nie byłam gotowa, żeby tak szybko się znowu starać. I minęło 5 lat i dopiero zaczynałam dojrzewać do myśłi, że chcę drugie. Chociaż szkoda mi było zrezygnować z dobrej formy,kondycji treningów. No ale są rzeczy ważniejsze i mniej ważne. Na czwórkę już napewno się nie zdecyduję, ale trzecie może przed 40-stką się uda. Zobaczymy

p19us65gm2vs5uf6.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:

Tak wyniki sa dobre :)

Monika34 lubi tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Bylismy dziś na ślubie cywilnym kolegi męża:). Mąż był świadkiem. Niedawno wróciliśmy, najedzona jestem okropnie...oby znów nie dopadła mi kolka jelitowa:/

Ja jak na razie nie mam często twardnień ale w ciąży z synkiem przy naprawdę mikroskopijnym brzuchu mialam bardzo często :( niestety skracały szyjkę.
    Teraz lekarka mówi, że być może macica jest już na tyle rozciągnięta, że jest lepiej. Oby tak było dalej.

Przed nami glukoza...masakra, źle wspominam to badanie. Wezmę notatki ze studiów i pewnie będę sobie czytać w między czasie.

Dobranoc :) chętnie posiedziałabym tu z Wami dłużej ale padam no i synka muszę uśpić :)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczynki, a jest wam duszno? Tak jakby przez brzuszek? I czy bolą was zebra? Jakbyście miały zakwasy?

mnie bolą żebra ale tylko z prawej strony, pod piersią najbardziej... zazczywaj jak siedzę długo albo podczas snu

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    są jak najbardziej ok:)

Monika34 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

koko ja nie mam dusznosci moze ale czasami jakby sie zapowietrzam haha jesli tak to mozna nazwac na kilka sekund, jakby moje serce przyspieszalo bicie

venice no my nie mozemy sobie pozwolic juz zeby czekac z powodu moich problemow zdrowotnych wczesniej, wiec chyba pojdzie jedno za drugim mam nadzieje chociaz miec 3, ale przyznam ze sie boje czy dam rade, dom , 3 dzieci , pies, praca przynajmniej na 60% itd.. ale zobaczymy czas pokaze

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czuję jakby mi ktoś brzuch stu kilogramowym kamieniem przyciskal. :( i ciągle mi się ziewa i tak dziwnie. Plecy bolą nogi bolą no szok. Gorszy dzień dziś mamy :)))

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którąś boli brzuch w taki dziwny sposób: jakby zakwasy po dzwiganiu czegoś ciężkiego i tak w poprzek całego brzucha na wysokości zeber?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian ja mam tak na wysokości żeber, ale już w poprzek brzucha nie... :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee sorry teraz zrozumiałam co to znaczy "w poprzek" ciazowe odmozdzenie... :-D
    Więc kochana mam podobnie :)))
    I brzuch ciężki uciska mi przypone i tak jakby ciągnie do dołu, że w odcinku ledzwiowym okropnie plecy bolą i to w każdej pozycji... Jeszcze tylko do kwietnia :) hehe.

Donia12 lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ