Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Aniolkowa zgadza się. Wczoraj wieczorem te twardnienia poprzedzal ból. Poza tym brzuch często mi twardnial nawet jak nic nie robiłam i po prostu lezalam.
Eforts Ty mnie tu nie strasz 42tc ! Ja to planuje urodzić w 38
Martynka absolutnie się nie martw. Tak jak pisałam mnie przy tych skurczach bolał brzuch i nie przechodziły po odpoczynku...czy to te prawdziwe skurcze to wątpię...raczej nasilone przepowiadajace...
Niepotrzebnie Was tu strasze. Mogłam nic nie pisać kurde
przyznam, ze czytam was czasami, nie wiem czy mnie pamietacie, kiedys tutaj dolaczylam (jestem nawet w tabelce na pierwszej stronie), ale jestem "rozdarta" pomiedzy tym forum, a starym forum dla staraczek, i ciezko mi i tu i tu czytac i sie udzielaca wy piszecie o wiele wiele wiecej (albo tak m i sie wydaje), ale czasami sobie czytam
przykro mi z powodu ostatnich wydarzen jakie mialy u was miejsceprzyznam ze rowniez obawiam sie o moja coreczke, ale to chyba jak kazda z was (mimo, ze z moja ciaza jest wszystko ok )
milego wieczorku dziewczynki!IGA.G, Milka1991, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Witam się z Trójmiasta:) Zaczynamy Sylwester już
Mały jutro ostatni dzień antybiotyku to mogę go zacząć uodparniac. Mam nadzieję że nad samym morzem głów nam nie pourywa. Wyobraźcie sobie ze brzuch mi urósł! Nawet ja go już widzę
Jutro muszę machnąć jakieś zdjęcie. Lidka mnie dzisiaj pierwszy raz kopala z boku brzucha a nie w kroku jak zwykle. Chyba się jednak trochę kręci:) oczywiście teraz już znowu nogi w kroku - ma swoją ulubioną pozycję chyba:)
Lokokoko, ojejku, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość
-
Veronica obyś po porodzie nie zmieniła zdania
żartuje
ja po porodzie miałam ogromne parcie na drugie dziecko ale z upływem czasu chciałam wrócić na chwilę do codziennego życia z myślą o kolejnym dziecku
Misiu kurcze lipa z tymi wynikamiw pierwszej ciąży coś się działo z cukrem?
-
A właśnie dzisiaj jakąś chudzina wrzucił swojego brzucha tutaj (chyba Venice, przepraszam nie pamiętam a nie chce mi się cofać), że aż dzisiaj zapytałam giną czy mój brzuch świadczy o otyłości
to trochę go rozbawilam i powiedział że taka uroda
Vero, Lokokoko, Venice, ojejku lubią tę wiadomość
-
eforts haha wiem, wiem duzo osob nam to mowi
ze pewnie zmienimy zdanie, ale juz nie chcemy czekac,
planujemy 4 (jesli zdrowie mi pozwoli )
ja jak was czytam to sie boje o ten cukier, niby nigdy nic nie bylo ale czesto sobie pozwalam kawa z cukrem, owoce, czasem cos slodkiego , ... zobaczymy 5.01
eforts lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Eforts podziwiam Cię, że chce Ci się wrócić do pracy. Ja jeszcze pracuje, ale tylko do końca stycznia. Chociaż z miłą chęcią poszłabym już na zwolnienie, lecz w pracy powiedziałam, że do końca stycznia i chcę się tego trzymać. Mam pracę siedzącą i przed komputerem (jestem księgową) i już od jakiegoś czasu jest coraz ciężej wysiedzieć tyle czasu. Wiadomo, to się wstaje po wydruki (drukarkę mamy jedną na cały pokój), to do łazienki czy do "kuchni", ale jednak już kręgosłup coraz bardziej boli. Jak przyjdę do mieszkania to idę prosto na kanapę, bo wysiedzieć się już nie da. Dziś chyba nawet przesadziłam, bo tak się skupiłam na tym żeby jak najwięcej zrobić i mało jadłam, a także za często nie wstawałam i czułam taki ucisk w brzuchu. Jak trochę poleżałam po pracy to przeszło.
Dziś zamówiliśmy z mężem wózek. Będzie Anex Sport w kolorze szarym. Do tego fotelik Kiddy Evolution Pro 2 w kolorze zebra z bazą isofix.
Idąc do sklepu zastanawialiśmy się między tym fotelikiem a Cybex Cloud Q. Mi bardziej podobał się Cybex (w szczególności daszek, za to mężowi nie pasował plastik na końcu daszka - bo może być gdzieś ostry i dziecko sobie krzywdę zrobi). Oba mają funkcję rozkładania na płasko, ale Kiddy wydaje się większy (sprzedawczyni też to potwierdziła) i jest trochę lżejszy. Tak jak dziewczyny pisały to czas oczekiwania do 6 tyg. My mamy zamiar wszystko odebrać w połowie lutego, bo tak pasuje teściom, którzy nam go zasponsorowali.
Jeśli chodzi o ceny to jak wiadomo od nowego roku wchodzą nowe wersje (zazwyczaj zmienia się tylko kolorystyka). I u nas w przypadku fotelika mogliśmy wybrać tylko z 4 kolorów, które mają na magazynie. A fotelik w innym kolorze to na zamówienie z kolekcji 2017 i oczywiście 200 zł drożej.
-
Yammi rozumiem Cie. Ale ja miałam miesiąc przerwy.na koniec listopada też czułam czasami przemęczenie ale teraz już posiedzialam w domu i chce do ludzi
Tak mam siedząca pracę ale będę pracowała 7 h a w drugim i trzecim tygodniu rozpisze sobie na godziny opiekę nad dzieckiem 2 dni i będę pracować po 6 h. O ile oczywiście kondycja mi pozwolinic nie będę robić na siłę. Ciąża jest najważniejsza
-
Eforts, ale się uśmiałam po przeczytaniu Twojego posta dot, brzucha
Nie ma reguły z tym. Powiem Ci, że na zdjęciach brzuch wychodzi na troszkę mniejszy a ja z góry widzę go inaczej i dla mnie już jest duży.
Vero my również zarzekaliśmy się, że będzie 4 dzieci z różnicą 3-4 lat między sobą...Później jak się przyzwyczaiłam do wygody to ciężko się zdecydować. Im szybciej tym lepiej, ale z kolei ja nie byłam gotowa, żeby tak szybko się znowu starać. I minęło 5 lat i dopiero zaczynałam dojrzewać do myśłi, że chcę drugie. Chociaż szkoda mi było zrezygnować z dobrej formy,kondycji treningów. No ale są rzeczy ważniejsze i mniej ważne. Na czwórkę już napewno się nie zdecyduję, ale trzecie może przed 40-stką się uda. Zobaczymy -
Witam Was
Bylismy dziś na ślubie cywilnym kolegi męża:). Mąż był świadkiem. Niedawno wróciliśmy, najedzona jestem okropnie...oby znów nie dopadła mi kolka jelitowa:/
Ja jak na razie nie mam często twardnień ale w ciąży z synkiem przy naprawdę mikroskopijnym brzuchu mialam bardzo częstoniestety skracały szyjkę.
Teraz lekarka mówi, że być może macica jest już na tyle rozciągnięta, że jest lepiej. Oby tak było dalej.
Przed nami glukoza...masakra, źle wspominam to badanie. Wezmę notatki ze studiów i pewnie będę sobie czytać w między czasie.
Dobranocchętnie posiedziałabym tu z Wami dłużej ale padam no i synka muszę uśpić
-
koko ja nie mam dusznosci moze ale czasami jakby sie zapowietrzam haha jesli tak to mozna nazwac na kilka sekund, jakby moje serce przyspieszalo bicie
venice no my nie mozemy sobie pozwolic juz zeby czekac z powodu moich problemow zdrowotnych wczesniej, wiec chyba pojdzie jedno za drugim mam nadzieje chociaz miec 3, ale przyznam ze sie boje czy dam rade, dom , 3 dzieci , pies, praca przynajmniej na 60% itd.. ale zobaczymy czas pokaze
17.03.2017Sofia
-
Eee sorry teraz zrozumiałam co to znaczy "w poprzek" ciazowe odmozdzenie...
Więc kochana mam podobnie))
I brzuch ciężki uciska mi przypone i tak jakby ciągnie do dołu, że w odcinku ledzwiowym okropnie plecy bolą i to w każdej pozycji... Jeszcze tylko do kwietniahehe.
Donia12 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[