X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Kahaska to tam naprawdę dalej do końca nie wiecie kto mieszka w brzuszku.

Atat ale dużego masz synka.

Maz dzisiaj poszedł do pracy to dzień będzie toczyć się moim rytmem.

A ja się oczywiście już stresuję bo przypomniało mj się,że lekarz mówił, że mam już lozysko w 2 stadium. A ja się głupia naczytalam,że to jeszcze za szybko. No wiecie,zawsze coś nie dość,że przepływy zaburzone,anemia to jeszcze to.

Monika34 lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do l4 to ja mam w każdym miesiącu i na kwotę,oczywiście zblizona. Ale w placach tłumaczyli mi,że sale to od dni w miesiącu.
    Ja nie wróciłam do pracy na dłużej niż 3 mce ( bez l4 i urlopu) dlatego średni dochód mam wyliczany za 2014 rok. I nie obowiązują mnie żadne podwyżki i regulacje ( budzetowka)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Hej,
    Kahaska to tam naprawdę dalej do końca nie wiecie kto mieszka w brzuszku.

Atat ale dużego masz synka.

Maz dzisiaj poszedł do pracy to dzień będzie toczyć się moim rytmem.

A ja się oczywiście już stresuję bo przypomniało mj się,że lekarz mówił, że mam już lozysko w 2 stadium. A ja się głupia naczytalam,że to jeszcze za szybko. No wiecie,zawsze coś nie dość,że przepływy zaburzone,anemia to jeszcze to.
    Kliknelo mi sie lubie to :/ ja w 20tyg mialam 2stadium :/ i tez sie boje ale dwa giny mowia ze ok. A przeplywy zaburzone masz te twoje tetnice maciczna czy u dzieciaczka ?

Korcia lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 12:36

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Kliknelo mi sie lubie to :/ ja w 20tyg mialam 2stadium :/ i tez sie boje ale dwa giny mowia ze ok. A przeplywy zaburzone masz te twoje tetnice maciczna czy u dzieciaczka ?

Monika,u mnie są zaburzone,czyli do dziecka wszystkiego dochodzi mniej. Na szczęście póki co nie wpływa to na jego rozwój, choć był 4 dni większy a teraz już jest zgodny z om. Dziewczynki w tym okresie były już ponad tydzień mniejsze.

To udpokoilas mnie z tym lozyskiem. Ale masz przez to częstsze kontrole? Bierzesz jakieś leki?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też mam szyjkę 2,5. Lekarz kazał mi leżeć i do toalety mogę wstawać. O pessarze to mówił, że się nie praktykuje na pomorzu. A zakładają jeszcze szew po 28 tygodniu?

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Monika,u mnie są zaburzone,czyli do dziecka wszystkiego dochodzi mniej. Na szczęście póki co nie wpływa to na jego rozwój, choć był 4 dni większy a teraz już jest zgodny z om. Dziewczynki w tym okresie były już ponad tydzień mniejsze.

To udpokoilas mnie z tym lozyskiem. Ale masz przez to częstsze kontrole? Bierzesz jakieś leki?
    Ja mam tez zaburzone ale tetnice maciczne moje sa ponizej normy zwlaszcza prawa. Ja biore od poczatku farxiparyne 0,6 a na szyjke dostalam 2x luteine. Ogolnie ja po 5poronieniach wiec mam kontrole szyjki co tydzien i juz ktg mialam dzieciatko wazone i merzone co miesiac ostatnuo wazyla zgodnie z om. Nastepna wizyta na szyjke we wtorek w szpitalu a ogolna 11 stycznia czyli co miesiac

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • eforts Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    A co do l4 to ja mam w każdym miesiącu i na kwotę,oczywiście zblizona. Ale w placach tłumaczyli mi,że sale to od dni w miesiącu.
    Ja nie wróciłam do pracy na dłużej niż 3 mce ( bez l4 i urlopu) dlatego średni dochód mam wyliczany za 2014 rok. I nie obowiązują mnie żadne podwyżki i regulacje ( budzetowka)

Chyba masz rację. U mnie jest tak samo. Kiedyś coś mi koleżanka tłumaczyła, że to też jest podstawą do wypłacania nam pensji na zwolnieniu na dziecko. Ze warto wyrobicte3 msc bo wtedy jest wyższa. Mi na szczęście chyba się trafiły trzy miesiące ciągiem. Młody zlobkowy. A mam spora różnice w pensji między 2013 a 2016.

Atat ale masz :)

Ja dzisiaj mam wizytę zobaczymy co gin mi powie.

Donia12, kasieniaczek lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) witam wszystkich w 3 trymestrze:) (wg bell)

atat, Taśka22, Szczęśliwa Mamusia, Antonelka, Kjopa3, kasieniaczek, nutella_, Aga1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• pati87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was
    Ja jednak wolalam dzis sie wyspac i smigam jutro na krzywą cukrową obym dala radę.

Ja mimo ze prawie nic noe przytylam to jux gdzies od 2-3 tygodni kregoslup mnir coraz czesciej boli bo mam dyskopatie ale brzuszek mam juz widoczny wiec pewnie kregoslup jest obciazany i dlatego.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gakin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które bylyscie w ostatnich dniach w askocie - sa jakies wyprzedaże? Chodzi mi głównie o lozeczka, posciel materacyki. Do tego na zakrzowie mam dość daleko nie wiem czy jest sens jechać

lis87 lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co poza siemieniem (nie mam gdzie kupić) jabłkami, śliwkami i kawą na problemy z wypróżnianiem?:D I mnie dopadło a tylko te rzeczy zapamiętałam...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korcia ja mam zaburzone u mnie ale u dziecka wszystkie tetnice sa ok i normlanie dochodzi do dziecka skad wiesz ze u dziecka zle ? Mi powiedziano ze u dziecka wszystko jest ok i mam wykresy i przeplywy mam ok u mnie tylko ponizej normy
    I co znaczy, ze dziewczynki w tym okresie tydzien mniejsze ?tzn ze zawsze dziolszko beda mniejsze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:47

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, co poza siemieniem (nie mam gdzie kupić) jabłkami, śliwkami i kawą na problemy z wypróżnianiem?:D I mnie dopadło a tylko te rzeczy zapamiętałam...

Siemie lniane np w Lidlu. Linen seeds po ang.

Mnie tez dopadlo i od wczoraj nie moglam sie zalatwic z bolu, ale w koncu sie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:47

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny które bylyscie w ostatnich dniach w askocie - sa jakies wyprzedaże? Chodzi mi głównie o lozeczka, posciel materacyki. Do tego na zakrzowie mam dość daleko nie wiem czy jest sens jechać

Moja mama była wczoraj w askocie na robotniczej, mówiła ze sa wyprzedaże. Niestety nie wpatrywała sie na co konkretnie, bo poszła po jedna dla niej rzeczy, która ja interesowała.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa wiem ze metoda moze byc kontrowersyjna mnie zawsze pomaga zjedzenie kilku owoców jabłko banan itd i popicie od razu woda niegazowana pol godzinki i pomaga :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam strasznego wstydzioszka w brzuszku. Najpierw nogi były na dole i ciężko było dopatrzeć co między nogami. Jeden lekarz twierdził, że raczej dziewczynka a drugi, że chłopak ;) teraz ten pierwszy też sklania się ku chłopcowi, ale widok zasłaniała pępowina ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska
    Ja fopiero na 3 polowkowych poznalam plec bo tak to albo pepowina między nozkami albo dziecko odwrocone.
    Chociaz w 14tc gin mowil ze chyba bedzue corcia ale ze wzgledu na 14tc to wtedy nie wierzylam jeszcze i czekałam.
    Ostatnie 2 usg u 2 roznych lekarzy to dziewczynka.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka To tak jak u nas Ania jest tajemnicza nie pokazuje buzi , zasłania rękami , nogi zaciska i nie na oglądania :-P i tak na każdym USG jest ;-) . Śmieję się do męża że znów przekonamy się , dopiero jak urodzę bo ja tym UGG nie wierzę zbytnio .

Witam się i ja kochane ;-) .

Jestem dziś chodzącym zombie , nie spałam w nocy Marysia cały czas marudziła , gorączki nie miała , byliśmy wczoraj u lekarza cała siatka leków , musimy chyba kupić nawilżacz powietrza strasznie suche powietrze mamy w domu , może dlatego małe mają ciągle katar, głowa mi pęka na szczęście trochę plecy mnie przestały boleć . Samopoczucie takie sobie Ania od rana tańce wyprawia :*:*:*:* . Od Stycznia zaczynam kupowanie rzeczy do szpitala zlecą te msc nie wiadomo kiedy , muszę torbę w końcu kupić , a to już po Nowym Roku .

kahaśka lubi tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaśka Ty to jeszcze nic :) Wy wszystkie wstępnie znacie płeć a ja co mam powiedzieć ? :) 25 tydzień się jutro zaczyna a ja nawet na 1% nie wiem kto pod moim sercem mieszka :) To się nazywa wstydzioch :)

Szczęśliwa Mamusia, kahaśka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ